Muut suomalaiset tennismiehet 2022

Aleksi Löfman on useamman viikon karsimisen jälkeen saanut villin kortin Portugalin ITF-kisaan.

4 tykkäystä

Eero Vasa voitti parinsa Mark Whitehousen kanssa Kaliforniassa ITF-tasolle varsin tasokkaan ykkössijoitetun parin Aragone/Novikov. Seuraavaksi vastaan ghanalais-burundilainen pari.

1 tykkäys

Aleksi Löfman pelasi ensimmäisen kierroksen ottelunsa Quinta do Lagossa vasta tänään (!) Tappio tuli 1-6, 2-6.

Tänään karsintojen ensimmäisillä kierroksilla:

Aleksi Löfman Thaimaassa
Peetu Pohjola Turkissa
Vesa Ahti ja Oskar Antinheimo Tunisiassa, jossa Oskari Eerola ehti jo hävitä oman ottelunsa.

Löfman ja Ahti jatkoon.

2 tykkäystä

De Cuyper - Löfman 6-2, 4-6, 10-3

Ahti saa vastaansa Baran Cengizin, joka taitaa olla liian kova pala. Tykkään silti, että meiltä lähdetään rohkeasti karsimaan, ja useaksi viikoksi kerrallaan. Kyllä sieltä jostain pisteitä vielä saadaan. Jos ei aiemmin, niin Kouvolan kovilta viimeistään…

3 tykkäystä

Jep, Ahti hävisi 5-7, 2-6.

Kaikki suomalaiset M15-karsijat hävisivät tänään ensimmäisellä kierroksella; Löfman, Antinheimo, Vesa Ahti ja Eerola.

Löfman voitti Portugalin 25K turnauksen karsinnan ekalla kierroksella britti Whiten 60 61. Toisella kierroksella vastaan 8. sijoitettu espanjalainen Soriano Barrera (ATP781, 22v).

Peetu Pohjolalle hieno voitto Palmanovan turnauksen (15K) karsinnan ekalla kierroksella 8. sijoitetusta Martinez Martinezista (ATP1042) lukemin 06 63 10-8. :+1:

2 tykkäystä

Heitänpä tämän artikkelin myötä kysymyksen: onko meidän kansalliset kisat riittävän kovia, että niissä pärjäävät oppisivat voittamaan matseja propeleissä?

2 tykkäystä

Vastaus Arbitron kysymykseen lienee aika päivänselvä. Mutta entäpä sitten jatkokysymys: onko asialle mitään tehtävissä? Olisiko esim. jonkinlaisesta länsi- ja etelänaapurin kanssa pelattavasta yhteisliigasta mitään hyötyä?

Päivänselvä kyllä, oletan?

Ja jos kansallisen tenniksen tasoa halutaan jotenkin kansainvälistää (ja koventaa(ko)?), niin liigapelit lienevät kaikkein huonoin ratkaisu; lyhyempi otteluformaatti ja suhteellisen merkityksettömiä pelejä ammattilaispelaajille.

1 tykkäys

Näinhän te taitaa olla, harvat ulkomaalaisvahvistukset ei juuri tasoa kovenna ja jos he ovat seuransa ykköspelaajia niin silloin pelaavat vastakkain.

Joopa, ei taitaisi yhteispohjoismainenkaan liiga innostaa. Löytyykö yhtään toimivaa ideaa? Muutaman ITF-kisan järjestäminen on hienoa ja ehdottomasti tarpeen, mutta millä parhaiden pelaajien tasoa kehitettäisiin loput 49 viikkoa vuodessa?

Oisko Nordic-Baltic Tennis Tourissa mitään ideaa (TEHO Sport Finnish Tourin tapaan)? Isompi sponsori ja kunkin kisan voittorahaksi kolme-neljä tonttua, kiertueen voittajille vielä ekstraa.

Ei Suomen kokoisen tennismaan kansallinen taso tule koskaan palvelemaan ammattilaishuippuja (top-200), eikä mielestäni tarvitsekaan. Kansallinen taso tarjoaa hyvän astinlaudan alimmalle ammattilaistasolle, jonne voikin luontevasti siirtyä, kun kotimaasta ei enää löydy tarpeeksi haastetta, pl. yksittäiset ottelut.

Tenniksen tasoja (junnut, kv. junnut, aikuisten kansallinen, Futures, Challenger, ATP) voi käsitellä ikäänkuin videopelien tasoina. Kun olet pelannut edellisen tason läpi, on kannattavaa siirtyä seuraavalle, esim. kansallisesti ok pärjäävä pelaa vaikka 30 % Futureita ja 70 % kansallisia kisoja ja myöhemmin suhde voi vaihtua päinvastaiseksi, kun selkeästi voittajasuosikki jokaisessa kansallisessa kisassa. Tuntuu unohtuvan monella kiertueelle pyrkivällä…

Nykyistä kansallisen tenniksen “tilaa” voidaan tietenkin myös katsoa siitä perspektiivistä, että Suomessa ei ylipäätään ole ollut pelaajamassaa välillä -82 ja -89 välillä. Sieltä ei yksittäisiä pelaajia (esim. Paukku) lukuunottamatta ole jäänyt jäähdyttelijöitä tmv. kansalliselle tasolle, vrt. -74 ja -81 vuosien väli, josta kansallista tasoa nostamassa ovat olleet Liukko, Nurminen, Vilen, Kiiski, Rämmal, Huurinainen jne.

5 tykkäystä

Niin,
Tietenkin kaivattaisiin 3-5 kansainvälistä kisaa itf juniors 3-4 kategorian ja ainakin 3-4 naisten ja miesten 15 tonnista (Savitaipaleen lisäksi ei mitään naisille ole ) .Näihin saataisiin kansallista kärkeä mukaan villeillä etc, tämä helpottaisi paljon tosissaan " huipulle" pyrkiviä .
Arbitro ansiokkaasti näitä ja tähän suuntaan on pyrkinyt asioita edistämään mutta tarvitsisi saada lisää kannatusta . Tätä varmasti tässä yritetään vinkata. Ehdotettu pohjoismainen malli ok mutta en näe siinä yhtä suurta arvoa kuin aidoissa kansainvälisten kisojen järjestämisessä .
Mistä rahat , siihen voi viisaammat vastata .

Kyllähän tilausta olisi 15k ammattilaiskisoille. Se vaatisi mukaan useampia seuroja ja totta kai yrityksiä sponsoroimaan. Tennisliittokin yhteistyökumppanien kanssa pystyisi varmaan asioihin vaikuttamaan halutessaan. Savitaipaleen kaltaisia paikkoja, kun löytyisi useampia… Ihan hyvin voisi pitää varmasti kisat esim manner-Suomen pienimmällä paikkakunnalla (asukasluvun mukaan) Luhangassa, jos siihen saa vaan jonkun puuhamiehen/naisen. Pari kertaa Luhangassa tullut sarjatennistä pelattua ja ainakin silloin siellä hyväkuntoiset 4 massakenttää ja ennennäkemätön vieraanvaraisuus (Rantasauna lämpimänä pelien jälkeen ja sen jälkeen vielä ruokatarjoilu päälle) Se siitä mutta ottaisi edes isommat paikkakunnat seuroineen koppia… PK-seutu voisi hyvin tuplata kisamäärän, Turku ja Tampere samoin. Oulu, Jyväskylä, Kuopio jos järjestäisi edes yhden kisan, niin eteenpäin olisi sekin. Etenkin kesällä Suomesta löytyy hienoja paikkoja turnausten järjestämiseen. Varmasti ammattilaispelaajien määrä Suomessa nousisi, jos meillä olisi omasta takaa hyvä määrä alimman tason kisoja, joihin voi antaa niitä villejä kortteja kansallisen kärkemme pelaajille.

6 tykkäystä

M15 karsijoista jatkoon tänään ainoastaan Antinheimo Monastirissa.

1 tykkäys

Saisiko ylläpito siirrettyä nämä oikean vuoden ketjuun?

1 tykkäys

Antinheimolle exit karsintojen toiselta kiekalta. Vaikeata on jätkillä päästä lähellekään pääsarjoja.

Monastirin nelurin pääsarjaan mahtui kuitenkin pari Ahti/Antinheimo. Vastaan tulee villi pari Kuwaitista, joten jatkoon meno on hyvinkin mahdollinen.

Jatkoon ja toisella kierroksella tulee vastaan ykkössijoitetut Italiasta. Ylläriä vaaditaan.

2 tykkäystä