Muut suomalaiset tennismiehet 2023

Aloitetaan ketju tästäkin aiheesta. Toivotaan aktiivista ketjua, joka tarkoittaisi useita menestyksekkäitä tennismiehiä kovimpien tähtiemme lisäksi.

Ja lisäyksenä E. Vasa aloittaa Malibussa karsinnan ykkössijoitettuna tänään yöllä Trey Hildebrandia (ATP 1414) vastaan. Kyseessä 22v jenkki. Muutama ekan kierroksen voitto viime vuodelta.

2 tykkäystä

Eero voitti kesken jääneen ekan kierroksen karsintamatsin 6-4, 4-6, 14-12. Toinen peli myös jenkkiä vastaan, eli Ryan Seggermannia [13]. Tämä 23 v heppu löytyy ATP-listalta sijalta 1285. Pelasi viime vuonna 3 turnausta, jossa yhdessä hävisi vasta semissä. Pelataan tänä yönä.

1 tykkäys

Pääsarjaan, ja siellä hyvä arpa. 18-vuotias villin kortin paikallinen pelaa ensimmäistä ammattilaisturnaustaan.

2 tykkäystä

Kalifornian yllättävät sääolosuhteet varmaan sekoittaneet Malibun skaban pahasti. Neluri ilmeisesti peruttu kokonaan? Eero voitti villinkortin ekalla kiekalla, mutta hävisi selvästi toisella, kun vastaan tuli ATP 600.

Vilnassa Peetu Pohjolalle näytti jo käyneen karsinnoissa mahdollisimman huono arpa, kun vastaan oli tulossa ykkössijoitettu, maatunnukseton pelaaja. Lopulta kuitenkin vastaan asettuu alt Martin Mazev 18v (USA, ei atp rank.)

Lisäksi karsinnoissa (10) Vesa Ahti vs Kenzo Koistila Larsson (SWE, ei atp rank.)

Edit: Peetu jatkoon 6-4, 7-6(4). Karsintafinaalissa Stepan Mruzek (CZE, ei atp rank.)

Edit 2: Myös Vesa jatkoon, 6-4, 6-2. Pääsarjapaikka ratkeaa, kun vastaan tulee (7)Tuncay Duran (TUR, ATP 1336).

Peetu ja Vesa parina nelurissa.

3 tykkäystä

Erikoiset lukemat, kun Peetu hävisi karsintafinaalin: 6-7(3), 6-0, 0-10.

Vesalle normaalimmat tappiolukemat, 4-6, 4-6.

EDIT: Peetu LL-statuksella pääsarjassa. Huomenna vastaan tulee Ilya Beloborodko (UKR, ATP 834). Myös neluri myöhemmin ip.

EDIT2: Neluri meinasi mennä ehkä vähän puolinoloksi, kun eka erä hävittiin ja toista oltiin breikin tappiolla. Vastustajat 16v ja 17v. Onneksi homma kääntyi, 3-6, 6-3, 10-4. Toisella kierroksella 2-sijoitetut Karol/Pokorny. Taisi muuten olla Peetun eka atp-piste nelurissa.

2 tykkäystä

Ei taida vielä yksi neluri-voitto riittää ATP-rankingiin.

Hmm, onko näin? Ville Perkkola sai viime kesänä Helsingissä atp-rankingin yhdestä ensimmäisen kierroksen luovarista.

Mitä tarkoittaa puolinolo?

Olet näköjään oikeassa, Villellä on rankingin nelurissa, olisiko tämäkin muuttunut jossain vaiheessa muutaman vuoden sisällä.

Miehemme taisivat olla ekaa erää tappiolla teinipoikia vastaan jo 0-4. Jos tahti olisi jatkunut samana, olisi kenties voinut tulosta pitää, jos ei nolona, niin ehkä puolinolona :sweat_smile:

Ameriikan puolella Iiro Vasa lähtee tähän kauteen yliopistorankingin sijalta 68. Kuten @Saletti tuolla toisessa ketjussa mainitsikin, viime vuodesta Iirolle jäi käteen mm. West Coast Conference Freshman of the Year -palkinto eli ensimmäinen kausi meni suorastaan mainiosti.

Tämän vuoden avausmatsiin Iiro laitettiin yliopistonsa San Diegon kakkospelaajaksi, jolla tontilla tuli niukka kolmen erän tappio. Ykköspelaaja puolestaan otti selvästi köniin, joten eiköhän me suomalaiset aleta jo odotella Iiron siirtämistä ykköspelaajaksi. :slight_smile: Seuraava matsi sunnuntaina.

2 tykkäystä

Kokoonpanojen valinta Jenkkilässä on kuin jonkin sortin salatiedettä!

Pelitaso ja tulokset ovat vain yksi mittari. Voidaan yhtä hyvin pohtia pelaajien kokemusta ja henkistä kanttia, närviä tai laittaa ison pelin tykki kokeilemaan ykköspallia. Ja oikea ykkönen kerää hienon sarjan voittoja kakkospelaajan paikalla. Jälkimmäinen onnistuu hetken, mutta pidemmälle vietynä aiheuttaa protesteja, kun kokoonpano ei ole ”oikeassa” järjestyksessä.

Mutta nämä ovatkin niitä joukkuetenniksen vallattoman upeita nyansseja!

1 tykkäys

Aleksi Löfman aloittaa kautensa Monastirin M15 karsintojen ykkösijoitettuna. Huomenna vastassa Chaz Doherty (CAN, ei atp-rank).

Kahdella voitolla pääsarjaan.

Oskari Eerola vs Bohua Dong (CHI, ei atp-rank), Monastir M25 karsinta.

1 tykkäys

Eerolalle tappio, mutta Löfmanille voitto 6-0, 6-3. Karsintafinaalissa Mark Wallner (GER, ei atp-rank).

1 tykkäys

Löfmanille tappio karsintafinaalissa, mutta mukana nelurissa. Parina intialainen Parth Aggarwal.

Nelurissa tappio 4-6, 4-6.

1 tykkäys

Samaan aikaan, kun maajoukkueemme teki historiaa, (7) Aleksi Löfman meni karsintafinaaliin Monastirissa. Vastaan tulee Oskari Eerolan voittanut (10) Naoki Tajima (JPN, ATP 1202). Kolme vuotta sitten Tajima käynyt sijalla 604.

2 tykkäystä

Tajima oli jo junnuna todella valmiin oloinen pelaaja. En tiedä mikä on mennyt pieleen, mutta veikkaan silti Aleksille tappiota…

Aleksi Löfman - Naoki Tajima (JPN) 7-5, …

Tajima tosiaan voitti 18-vuotiaana vielä mm. ikätoverinsa Sebastian Kordan ja vuotta nuoremman Jannik Sinnerin. Olisi tosiaan opettavaista tietää, mikä pelaajan kehityksen stoppasi käytännössä tuohon viimeiseen junnuvuoteen. Pitkiä poissaolojakaan kilpakentiltä ei näy.

Aleksi Löfman - Naoki Tajima (JPN) 7-5, 6-2

Aleksille 9 ässää ja piti muutenkin ykkösistään suvereenisti 30/34. Kun ykköset vielä osuivat ruutuun kelvollisella 64% tarkkuudella, oli tänään sangen mainio syöttöpäivä. Ei muuta kuin pääsarjakaaviota odottelemaan ja ATP-pisteiden metsästykseen.

4 tykkäystä

Million tämä ”Lehtimies” nostetaan DC-joukkueeseen?