Muut suomalaiset tennisnaiset 2022

Jos koetetaan pitää Anastasia Kulikova ansaitusti omassa ketjussaan, niin tämä osio täyttynee Laura Hietarannan ensiaskelista naisten ITF-kisoissa. Jo viime kaudella tuli niin komeita väläytyksiä, että tuskin tarvitsee pelkkiä avauskierroksen tappioita tältä kaudelta kerätä. Myös Ella Haavisto on toivottavasti pitkästä aikaa täydessä pelikunnossa ja olettaisin hänenkin kokeilevan kansainvälisen tason kovuutta.

Toinen mielenkiinnon kohde voisi olla USA:n yliopistomaailma. Sieltä Oklahoma State raportoi heti kauden alla tällaista:

“OSU currently has three student-athletes ranked in the 2021-22 ITA Tennis Division 1 national women’s tennis rankings, with freshman Oona Orpana earning the highest singles ranking of any Cowgirl as she landed at No. 55”

Tuosta nyt jää vähän epäselväksi onko Oonan ranking kaikkien aikojen paras Oklahoman tytölle, mutta ykkönen nyt ainakin tällä alkavalla kaudella. Muita suomalaisia en rankingista bongannut, mutta ainakin
Liisa Vehviläinen (North Texas) ja Alexandra Anttila (Clemson) tiettävästi ovat talven otatuksissa mukana. Kausi alkaa vajaan parin viikon päästä.

4 tykkäystä

Orpana kauden ensimmäisessä turnauksessa, Freeman Memorial Tournamentissa Vegasissa, kvartseihin kahdella voitolla (kai). Ekalla kierroksella saattoi olla bye. Joka tapauksessa voitokas alku.

Nihkeästi on tietoja.

2 tykkäystä

On kyllä outoa, ettei tuolla Ameriikassa saada näihin kisoihin mitään keskitettyä tulospalvelua vaan jokainen koulu raportoi omiensa tuloksista erikseen. Tällä kertaa järjestävän seuran uutiseen on sentään koottu kahden ensimmäisen kierroksen kaikki tulokset. Oona sai ensimmäisellä kierroksella tosiaan luovutusvoiton. Toisen kierroksen voitto oli ikätoverista, joka on Floridan joukkueessa pelannut viime kaudella pääasiassa kakkos- ja kolmospelaajan paikkaa.

Jos tuossa on esitetty samalla myös kaaviojärjestys niin Oona kohtaa seuraavaksi Lisa Zaarin (SWE), joka on ITA-rankingissa jopa sijalla 10. Tuolla voitolla saisi kyllä hyvin huomiota noissa piireissä, vaikka ei Zaar junnuna ollut lähelläkään Oonan tasoa vaan hhävisi Liisa Vehviläisellekin suorissa erissä 18-vuotiaana. On toki voinut sen jälkeen kehittyä reippaasti ja on nyt jo kolmatta vuotta mukana yliopistotenniksessä.

1 tykkäys

Lisa Zaar (SWE) - Oona Orpana 6-3, 6-2

Oonan thaimalainen tiimikaveri eteni finaaliin. Sama tyttö on pelannut Oonaa paremmin myös syksyn W15-kisoissa, joten oletettavasti Oona lähtee talven yliopistomatseihin kakkospelaajan paikalta. Erinomainen paikka sekin olisi tulokkaalle. Kausi käynnistyy keskiviikkona Princetonia vastaan.

2 tykkäystä

Nikita Liebkind W15-turnauksen karsinnassa Meksikon Cancunissa.

Oona Orpana pelasi vielä viikonloppuna tappionsa jälkeen lisää kaksinpeliä ja hävisi Nikki Redelijkille 4-6, 6-2, 6-7(3). Liekö tuo sitten ollut joku harjoitusmatsi toista yliopistoa vastaan vai joku lohdutussarja - en tiedä.

North Texas ilmeisesti avasi puolestaan jo varsinaisen kisakautensa ja Liisa Vehviläinen pääsi kentälle sekä kaksin- että nelinpelissä. Kaksinpelissä Liisa laitettiin viitospelaajaksi ja hoiti sen tontin puhtaalla kahden erän voitolla. Nopeastihan tuosta nokkimisjärjestyksessä nousee jos hyviä otteita esittää. Nelinpelistä myös voitto.

1 tykkäys

Yliopistokauden avausmatsissa:
Leena Bennetto (CAN) - Oona Orpana 7-6(4), 6-2

Nelinpelivoitolla yhdessä Dariya Detkovskayan kanssa Oona kuitenkin johdatti koulunsa täpärään voittoon vastustajastaan. Oona pelasi kaksinpelissä nelospelaajan paikkaa.

2 tykkäystä