Naistenniksemme 2023

Naistenniksemme lähtötilanne kauteen 2023 näyttää WTA-listan valossa tältä:

 310. Anastasia Kulikova
 601. Laura Hietaranta
1106. Ella Haavisto

Näistä Laura Hietarannalla oli mainio viime kausi, jota voisi jonkinlaiseksi läpimurroksi varmasti sanoa kahden W15-turnausvoiton ja yhden W25-semifinaalin myötä. Tällä kaudella tietysti tuosta lähdetään ottamaan seuraavaa pykälää, mikä tarkoittanee sitten säännöllisempää menestystä W25-tasolla. Voi olla, että niihin kisoihin pääsemistä varten tarvitsee kuitenkin vielä W15-puolelta napsia lisää pisteitä. Lauran kauden avausturnausta ei taida vielä olla tiedossa.

Ella Haavistolla on jo riittävän pitkä loukkaantumishistoria, joten toivotaan tälle kaudelle terveyttä. Viime kauden saldoksi jäi 2 × W15-puolivälierä ja, jos treenikausi on mennyt putkeen, ensimmäisestä W15-turnausvoitosta voisi tällainen penkkiurheilija haaveilla. Kausi alkaa tänään Viron W40-kilpailun karsinnoissa WTA-sijan 444 Freya Christietä (GBR) vastaan eikä Ella tuohon matsiin taida suosikkina lähteä.

Anastasialla on oma ketjunsa täällä. Yllätyn kovasti ja iloisesti, jos muita suomalaisia WTA-listalle tällä kaudella saadaan, sillä seuraavaksi paras pelaajamme Stella Remander on ollut ihan riittävien haasteiden edessä junnukiertueellakin.


Hyvin Ella lopulta altavastaajana taisteli, mutta tappiolla kausi alkoi.

W40 Tallinna (EST), karsinnat
Freya Christie (GBR) - Ella Haavisto 6-4, 7-6(5)

2 tykkäystä

Täältä lisää sisältöä tähän ketjuun:

Hienoa nähdä, että tehdään myös rohkeita ratkaisuja uran eteenpäin viemiseksi. Kenties Suomessa tasollinen maksimi olikin jo nähty.

2 tykkäystä

Ella Haavisto pelaa tällä viikolla Antalyan W15-pääsarjassa, mutta arpaonni heitti vastaan ykkössijoitetun Hurricane Tyra Blackin (USA), joka oli junnuna 12-vuotiaasta lähtien ikäluokkansa (2001) maailman parhaita. Voitti 12-vuotiaiden Orange Bowlin finaalissa Anastasia Potapovankin , mutta sittemmin aikuisena ura on mennyt ihan eri teitä. En tiedä onko Blackille tullut joku taitojen yläraja vastaan, mutta WTA-sijalla 413 majailee nyt 21-vuotiaana, vaikka jo 18-vuotiaana aikuisten W25-kisan finaalissa. Viime vuodelta kuitenkin kolme turnausvoittoa (2×W15, 1×W25), joten aika vahvana altavastaajana Ella tähän lähtee. Blackin edellinen turnaus on yli kahden kuukauden takaa, joten toivotaan, että on sotkenut pelinsä kunnolla treenikaudella. No ei, vaan toivotaan että Ella pelaa itse elämänsä parasta tennistä.

Viime viikolla Black pelasi samassa paikassa vain neluria, joten oisko siellä loukkaantumista taustalla kun ei kaksinpelikautta vielä uskaltanut avata. Ykkössijoitettu olisi ollut viime viikollakin.

Ilmeisesti aikaisemmin kehitystä on haitannut yksinkertaisesti se, ettei ole ollut vara kiertää kisoja ja treenata varakkaamman väen tapaan. Toivotaan, että vielä löytää jyvänsä heti seuraavassa turnauksessa. Tässä juttu hänen siskostaan: www.essence.com/culture/alicia-tornado-black-tennis-health-issues-homelssness

1 tykkäys

W25 Antalya (TUR), karsinnat
Laura Hietaranta - Edda Mamedova 6-0, 6-1
Elena Pridankina - Laura Hietaranta 7-5, 6-2

Ella Haavisto - Duru Soke (TUR) 6-4, 3-6, 10-7
Rinon Okuwaki (JPN) - Ella Haavisto 2-6, 7-5, 10-2

Ellalla olisi tänään ollut hyvä sauma päästä pääsarjaan, mutta pienestä se jäi lopulta kiinni. Tekisi mieleni vielä mutista, että Laura olisi tuon Ellan kaavionnurkan läpäissyt. Nyt Lauralle osui vastaan kolme W15-kisaa viime syksynä voittanut Pridankina, joten tappio ei niin iso yllätys ollut. Toki Laura itsekin varmasti toivoo Pridankinan tason pelaajien kaatuvan tällä kaudella jonkinlaisella prosentilla.