Naistenniksemme 2024

Laura aloittaa kv-kauden siis W35-turnauksessa Loughboroughissa. Ekalla kierroksella vastaan tulee 26v (WC) Freya Christie GBR (WTA 640). Sopiva vastus näin vuoden ekaan matsiin rankingin perusteella. 2016 ollut nuorena tyttönä joku suonenveto, kun oli ranking alle 300. Muuten ollut ranking suurinpiirtein tätä nykyistä luokkaa.

Nelurissa vastaan kakkossijoitettu brittipari Ruotsin Caijsa Hennemannin kanssa.

3 tykkäystä

Singeli striimissä alkaen klo 12 tänään.

Ensin tuli pysähtelevää kurastriimiä. Sitten pysähtyi koko show ja kirosin jo koko turnauksen alimpaan helvettiin.
Mutta nyt alkoi pyöriä ITF:n sivuilla - joku jonne lienee vain korjannut piuhat paikalleen!

1-1 ja 2 hassattua murtopalloa. Tosin vastustajalla hyvät syötöt niissä.

Aika erikoista, että on monta kenttää lähekkäin ilman väliverkkoja. Tulee varmasti uusintapalloja. Kyllä kyrsisi jo harkkatunnillakin.

2 tykkäystä

Tilanne oli jo huolestuttavasti 1-3, mutta hyvin Laura löysi uuden vaihteen ja on nyt vienyt kolme seuraavaa geimiä. 4-3".

Onhan tuo erikoista, ettei väliverkkoja ole viritetty. Edellinen Lauran ykkössyöttökin keskeytyi kahdesti, kun palloja vieri väärälle kentälle.

1 tykkäys

Ja nyt juuri winneripaikassa murropallossa - huono mäihä, vaikka tulihan se sieltä sitten!

Laura ottaa ykkössyötöt vastaan todella kaukaa, hyvä kun kuvaan mahtuu. Liekö britillä oikeasti todella noin kovat pommit?

Laura pääsi hakemaan erävoittoa syöttövuorollaan “5-3 tilanteesta, mutta kaksoisvirheellä siitä murto vastustajalle. 5-4”.

Christie piti oman syöttönsä varsin helposti (“5-5), mutta niinpä teki Laurakin. 6-5”. Hyvin on Laura muutaman kerran saanut juoksutettua vastustajaa ulos kentältä ja sitten ratkaistua kovalla linjaa pitkin lyönnillä.

1 tykkäys

Esim. Sveitsin liiton keskuksessa Bielissä kentät ovat yhtä lähekkäin. Kisamatsit pelataan ilman verkkoja, jotta sivussa on tilaa. Verkot käytössä vain treeneissä ja kun turistit pelaa. :wink:

1 tykkäys

Tässä kisassa todella heikko ratkaisu. Pisteet keskeytyvät usein.

Kyllä tuo ykkönen näyttää isokokoisella britillä melko tehokkaalta. Valmennus kohti Wimbledonia, eikös se niin siellä mene?
Lauran liikkuminen näyttää terävältä. Tuollainen Suomen Sara Errani tulevaisuudessa? :sunglasses:

2 tykkäystä

Totta. Tästä kertoo tilastotkin; Christie on voittanut 69% ykkössyötöistään, mutta vain 23% kakkosistaan. Hyvin on kyllä Laurakin painanut noihin kakkosiin tulista kämmentä läpi.

Lopulta erä Lauralle tiebreakissa, 7-6(5). Asiallista tennistä kyllä on, kummatkin lyövät hyvin ja tekevät pisteitä aktiivisesti.

3 tykkäystä

Sisätennis on tuskin prioriteetti Briteissä.
Hyvä että järjestävät kisoja!

1 tykkäys

Toinen erä alkaa jollain hämmennystilanteella. Ilmeisesti palloja ei löydy kummankaan pelaajan puolelta riittävästi ja tuomari joutuu avaamaan uuden tuubin. :joy: Pallot varmaan siis naapurikentillä.

Laura murtaa toisessa erässä tilanteeksi "2-1. Näyttää hieman siltä, että Christieltä olisi joko henkinen tai fyysinen puhti loppumassa. Nojailee polviinsa ja tiuskii itselleen.

1 tykkäys

Onko kaikissa ITF -kisoissa nyt valmentaminen sallittu? Ei näy sitä coaching trial -merkintää tuolla sivuilla mikä viime vuoden puolella oli.

Lauralla ilmeisesti nyt valmentaja mukana, tai ainakin joku antaa ohjeita tästä kameran puolelta. Hyvä näin, onhan tosta suuri apu jos vaan pystyy kustantamaan.

Ei ihan näytä siltä, että Christie luovuttamassa olisi. Ennemminkin Laura tässä pinteessä on nyt ollut. Toki Laura on saanut pidettyä vielä murron etumatkansa.

Nyt meni sekin murron etumatka. Itseltäni katkesi kuvayhteys, varmaan työpaikan VPN:n takia. Eivät mokomat anna työajalla striimejä katsoa.

1 tykkäys

Voitto kairautui niukasti kovalyöntistä vastustajaa vastaan. Ranking ei aina paljasta kaikkea. Hyvä venyminen ratkaisuhetkillä molemmissa erissä!
76, 64

3 tykkäystä

Olipa hyvä voitto! Kunnon palloralleja ja molemmat osasivat ratkoa pisteitä winnereillä. Ei ollut sellaista vastustajan virheiden odottelua niin kuin joskus alemman tason naistenniksessä nähdään. Lupaavalta näyttää Lauran peli.

Toisella kierroksella vastus kovenee entisestään kun Lauran ikätoveri Hanne Vandewinkel (BEL) astuu vastaan. Tuttu nainen jo 14-vuotiaiden EM-kisoista, joissa torppasi Lauran tien kolmannella kierroksella. Nytkin belgialainen on ennakkosuosikki jo WTA-rankinginsakin perusteella (302 vs Lauran 475) perusteella.

2 tykkäystä

Pelit alkaa klo 12 meidän aikaa. Laura kehissä kolmannessa pelissä. Striimi varmaan löytyy.

2 tykkäystä

Peli alkaa nyt.

1 tykkäys

Vastakkain ovat 2004 syntyneiden rankingin 18. ja 31. Aika hyvään jamaan Laura itsensä ikäluokan sisällä asemoi, jos belgialaisen tänään voittaa. Melkeinpä niitä tuo 18 kappaletta WTA-listalla sadan joukossa käväisee, jos on todella hyvä ikäluokka.

2 tykkäystä

3-1, 0-15. Laura syöttää, hyvin alkoi!

2 tykkäystä