Next Gen U21 ATP Finals

Turnaus pelataan Milanossa 7.-11.11.

A-lohko
Andrey Rublev (RUS) ATP37 (s.1997)
Denis Shapovalov (CAN) ATP51 (s.1999)
Hyeon Chung (KOR) ATP54 (s.1996)
Gianluigi Quinzi (ITA) ATP306 (s.1996)

B-lohko
Karen Khachanov (RUS) ATP45 (s.1996)
Borna Coric (CRO) ATP48 (s.1996)
Jared Donaldson (USA) ATP55 (s.1996)
Daniil Medvedev (RUS) ATP65 (s.1996)

Quinzi voitti Italian pelaajien villikorttikisan ja osoitti olevansa edelleen kovempi lupaus kuin ATP122 Berrettini. Quinzi voitti finaalissa ATP450 Baldin erin 3-2 hävittyään jo kaksi ensimmäistä erää. Lähellä oli elokuussa Suomen futureissa nähdyn Baldin pääsy tuohon miljoonaturnaukseen, mutta entinen Wimbledonin junnuvoittaja hoiti homman.
Saas nähdä miten Quinzi pärjää niitä pelaajia vastaan kotiyleisön edessä joita höykytti junnukiertueen kisoissa neljä vuotta sitten.

Entä kuka voittaa turnauksen? Alexander Zverev ATP3 siis pois kun keskittyy isojen poikien kauden päätöskisaan, mutta muutoin ykkösrintama hyvin paikalla.

Jos vuosina 2001-2002 olisi vastaava kisa pelattu, niin mukaan olisi kahtena vuonna mahtunut 20-21v Jarkko Nieminen sijoilta 40-60. Toivottavasti tulevaisuudessa tässä kisassa nähdään joku suomalainenkin. Tiukkaa voi tehdä.

3 tykkäystä

On kyllä ihan hyvä kattaus pelaajia. Etenkin huomisista matseista kiinnostaa illan viimeinen, jossa pääsee vihdoin näkemään Quinzin otteita, kun vastaan asettuu Rublev. Onkohan mitään palaa US Openin kvartsipelaajaa vastaan. On tullut aikasemmin ehkä katsottua jostain CH-streamista vähän aikaa italialaisen peliä.

Chung vs. Shapovalov-matsissa kohtaa kaksi hyvin erilaista lyöjää, joten toiseksi mielenkiintoisin on tämä match-up.

Ehkä tämä on jokin näistä tänne kuuluvista hassuttelumiinoista, mutta miten tämän näytösturnauksen karsinnoissa Quinzi osoittaa olevansa suurempi lupaus?

Tuo “Quinzi kovempi lupaus kuin Berrettini” oli vain tuollainen heitto, joskin niin asian edelleen oikeasti myös näen, vaikka toki yksi turnaus ei sitä kerro. Minua huvitti menstennisforumin spekulaatiot ennen Italian villikorttikisaa kun kaikki kirjoittajat pitivät Berrettinin paikkaa varmana ja minulle taas itsestäänselvyys oli Quinzin paikka ja nyt tuota pidetään yllätyksenä.

Minusta Berrettini ei ole sen kummempi italialainen kuin 90-syntynyt Giannessi ja 92-syntynyt Cecchinato jotka olivat Berrettinin tasoisia 21-vuotiaita tuolla 120-150 sijoilla tuossa iässä ja saavuttivat sittemmin 82 ja 84 rankingit ja siihen jämähtivät.

Quinzin osalta taas mutu sanoo ettei ole vielä näyttänyt likimainkaan koko potentiaaliaan. Vaikeaa oli sillä takavuosien Wimbledonin junnuvoittaja Thiemo De Bakkerillakin nuoruusvuosina, mutta kun lentoon pääsi, niin tavoitti top50 tason. Samaan uskon edelleen Quinzin yltävän.

Berrettinin pää ei kestänyt selvittää karsintoja ja ottaa uransa suurinta shekkiä. Peruslupaus kun on, niin ei yllätä.

Pelataanko tuo kisa myös tulevina vuosina Italiassa? Jos pelataan, niin lähivuosina Italian pelaajien WC-paikan ottaa joku 97 Pellegrino tai 98 Moroni.

Voi hertti leijaa sentään kun taas on “kovat lupaukset” ja “perus lupaukset” sun muut esillä… Tosissaan tuon Quinzin ei edes pitäisi olla tässä seurassa (ennätysranking 226. ja nyt top-300 ulkopuolella), ja Berrettini ollut paaljon parempi loppuvuodesta kovilla kentillä kuin Quinzi, joten ymmärrän miten todelliset asiantuntijat pitävät Quinzin paikkaa yllätyksenä eivätkä haihattele mitään junnukisoja viiden vuoden takaa :slight_smile:

Berrettinin pää ei kestänyt tämän kimaltelevan näytösturnauksen karsintoja, jonka säännöt muistuttavat tennistä? Mutta siihen pää riittää, että on juuri nousemassa sadan joukkoon? Quinzin pää ei kestä edes challenger-tasolle nousemista? Jos kerran rahoista haluaa pelata, niin voisi olettaa että pää kestäisi myös challenger-karsinnat. Kaiken huipuksi Quinzi on aina saanut paljon taloudellista tukea ja paremmat harjoitusolosuhteet kuin muut, mutta sekään ei ole auttanut.

Tämä on vähän sama jos Janne ja Mikko valmistuvat 9.luokalta ja Mikon keskiarvo on 9,5 ja Jannella vajaa 8. YO-kirjoituksissa Mikko pesee Jannen yhä aika selvästi. 10v myöhemmin työelämässä Janne onkin hyvässä firmassa toimarina, kun Mikko jostain syystä on vuorotyössä jossain lopetusuhan alla olevassa tehtaassa. Ehkä luokkakokouksessa Mikko vielä vetoaa siihen miten hän oli parempi kirjoituksissa.

Tuo De Bakkerin ns.lento kesti sen vajaan vuoden, jonka tuollainen yksi sykäys rankingeissä tuottaa, muuten miehellä oli tekemistä pysyä sadan joukossa.

1 tykkäys

Zverev - Tsitsipas-näytösottelu tänään. Mielestäni tämä on kyllä aivan turhaa täytettä tuonne kisaan.

Mitkäs erikoissäännöt tässä skabassa muuten on?

https://www.google.fi/amp/www.firstpost.com/sports/next-gen-atp-finals-a-guide-to-the-format-new-rules-and-innovations-being-tested-at-tournament-in-milan-4195907.html/amp Kohdasta "Scoring and play eteenpäin. Pakko kyllä oikeastaan katsoa ensimmäinen virallinen matsi historiassa, joka näillä säännöillä pelataan. Voi otteluiden kestot lyhentyä aika dramaattisesti.

1 tykkäys

Nämä olivatkin tosiaan paras viidestä otteluita ja ensimmäinen nelieräinen kesti 1:50. Taitaa olla pitkä ilta tulossa :laughing:

Mitä fiiliksiä uudet sääntökokeilut herättävät? Mitkä toimisivat tourilla ja mitkä eivät? Varmaankin rajatuomioita aletaan automatisoimaan sitä mukaan kun tekniikka kehittyy ja hinnat putoavat.

PS Let-säännöstä tulee turhaa kränää kansallisen tason tuomarittomissa otteluissa. Toinen kuulee napsauksen ja toinen ei. Vaikea tuomittava.

Aika paljon voi päätellä ilman katsomistakin, uskoisin! No-adista kirjoitin 7. elokuuta toiseen ketjuun (Tennis tänään tai huomenna) melko yksityiskohtaisen 2-osaisen “teoksen”, jossa päädyin huomattavasti parempaan ratkaisuun niin tenniksen “hengen” kannalta kuin muutenkin.

Lyhyet erät lisääntyvine tie-breakkeineen olivat kritiikkini kohteena samassa ketjussa 18. elokuuta.

Ällistyttävän löysää on palvelu ATP-sivuilla ainakin eilisten ottelutilastojen perusteella. Pelattiin 4 ottelua: 1 viisieräinen, 2 nelieräistä ja yksi kolmieräinen.

Ottelukohtaisiin tilastoihin on merkitty vain kolme erää ja voittajaksi merkitty kolmannen erän voittanut joka kerta. Kardinaalimunaukselta on vältytty vain sillä, että on sattunut käymään niin, että kolmannen erän voittanut on voittanut myös viimeisen erän!

Vai onko tässä joku tutkimus meneilläään? Otteluista olisi kahdet tulokset: paras viidestä versus paras kolmesta. Jos voittaja olisi molemmissa tapauksessa sama isolla prosentilla, niin kokeilua päätettäisiin jatkaa paras kolmesta -systeemillä…

http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/next-gen-atp-finals/7696/results?matchdate=11/7/2017

http://www.atpworldtour.com/en/scores/2017/7696/MS010/match-stats

Siellä ei koodarit ole olleet oikein tehtäviensä tasalla. Puhelimen (iPhone) sovellus on vimpan päälle oikein, päivitetty 5 päivää sitten kommentilla “5 set matches”.

En tiedä muista, mutta minua on aina ärsyttänyt “suunnattomasti” katsoa tennistä kun kentässä ei ole noita nelinpelirajoja ollenkaan… Jotenkin tuntuu, vaikka tiedän että se on puhtaasti “optista harhaa” että kenttä-ala on yksinkertaisesti pienempi missä pelaavat :smiley: Muutenkaan nämä säännöt eivät kerää hurraa huutoja täällä päässä, mutta onhan se kuitenkin pääasia että saa katsella nuoria huippuja tositoimissa :wink:

Mutta tosiaan vähän tälläinen “hassuttelu turnaus” itselleni tämä näiden uudistusten myötä. Tykkään kyllä paljon enemmän normi-säännöistä ja jos niillä olisi tämä pelattu niin olisi ainakin itselleni ollut suurempi painoarvo sillä kuka tämänkin turnauksen voittaa.

Ps. sori negailusta (taas) :frowning:

Minusta päinvastoin - verkon loppuminen siihen kohtaan, jossa se vain on välttämätöntä ja kentän geometrian parempi hahmottaminen. Nyt voi myös lyödä helpommin kentän ulkopuolelta tolpan ohi lyöntejä. Näen pelkkää plussaa tässä. Uskoisin, että harrastajapelaajana tulisi lyötyä rohkeasti kulmia enemmän, kun on visuaalisesti paljn selkeämpää hahmottaa, mihin se kentän reuna loppuukin jne.

2 tykkäystä

Myös nuo tietokone ulos-huudot ärsyttävät… Asiasta kukkaruukkuun, niin olen tämän ennenkin huomannut mutta pakko mainita että tuo Quinzin rysty on karsean väkinäinen lyönti eikä sillä kyllä ATP-tasolle nousta. Muuten kyllä mies on pelannut täällä paikoitellen yli odotusten :slight_smile:

Minusta Quinzin rysty on toiminut todella varmasti ja menee suorana syvälle. Kämmenestä taas puuttuu suorempi versio. Avopaikasta päästää vastustajan mukaan palloon, kun lyö kämmenen liialla spinnillä.

Pari iltaa matseja katsoneena olen vakuuttunut uudistuksista. Jännittäviä matseja ja tilanteet vaihtuvat nopeasti.

Joo kyllä se linjaa pitkin toimii erinomaisesti ja tosi painava, mutta crossina jotenkin näyttää että hartiat on “jäykkänä” ja ei oo niin hyvä mielestäni… Tosiaan tuo kämmenlyönti taitaa olla peruja perus massakentillä “kasvaneelta” pelaajatyypiltä.

Quinzi ei pystynyt toistamaan vuoden 2013 junnu-Wimpelin temppua Chungia vastaan. Harmi, mutta miesten pelithän ne ovatkin aina asia erikseen :wink: