Patrik Niklas-Salminen - kohti ATP-kiertueen nelinpelejä

Kaksinpelilistan toiseksi paras suomalainen lähti kauteen 2020 ATP-sijalta 494. Viime kauden kohokohtia olivat kaksi finaalipaikkaa ITF-kisoissa ja kaksi kolmannelle kierrokselle selviämistä haastajakisoissa - nämä jälkimmäiset kotimaan kisoista. Ulkomaisissa haastajakisoissa Patti ei päässyt toista kierrosta pidemmälle.

Epäilemättä tämän kauden tavoitteena miehellä itselläänkin on vakiinnuttaa paikkansa haastajatasolla. Käytännössä tämä tarkoittaisi useita vähintään kolmannen kierroksen paikkoja, jottei tarvitse välillä hakea pisteitä ITF-kisoista. Pikaisella vilkaisulla viime kauden paras otteluvoitto taisi olla Matteo Viola, ATP 214, mutta muuten ei tainnut ATP-listan neljänsadan parhaan joukosta kaatua ketään. Tähän on tultava selkeä parannus, jos menestyä mielii.

4 tykkäystä

Kiitos avauksesta. Siitä oli puhetta jo viime vuonna, jolloin sitä ei täällä pidetty hyvänä ideana. Mutta juurikin tuon muiden pelaajien vähyyden vuoksi aiheellista avata ketju. Minusta kyllä muutoinkin.
Toivotaan että muutaman vuoden kuluttua täällä on oma ketju kahdeksalla pelaajalla. Tällä hetkellä siis koko DC-viisikko saanut omansa. Ei ole enää “muita pelaajia” kuten Jarkko Niemisen aikaan oli, vaan ne “muut” on kasvaneet yksilöiksi.

Yhtään naispelaajaa ei ole vielä saanut omaa ketjuansa. :thinking:

1 tykkäys

Iso-Britannia $25 000, 2. kierros
Patrik Niklas-Salminen - Wojciech Marek (POL) 6-3, 6-1

Siitä Patti siis ATP-pisteen makuun! Huomenna puolivälierissä vastaan Mark Whitehouse (GBR), joka voitti viime vuonna yhden $15 000 kisan ja oli toisen finaalissa. Lisäksi yksi $25 000 kisan puolivälierä. Muuten aika vaisu kausi eikä tämän kauden alkukaan kovin maireasti ole lähtenyt.

2 tykkäystä

Kolmen pisteen makuun tuolla voitolla jo.

Myös Drummondvillen Challengerin pääsarjapaikka on varmistunut.

6 tykkäystä

Iso-Britannia $25 000, puolivälierä
Patrik Niklas-Salminen - Mark Whitehouse (GBR) 6-4, 6-1

Mainiota! Vastustajalla oli yksi ainoa breikkipallo koko ottelussa, joten hyvin Patin komennossa mentiin. Paikoitellen oli kyllä myös tasaisia syöttövuoroja.

3 tykkäystä

Vei siis tuon ottelun loppupuole 10-1.
Onko muillakin tullut harmaita hiuksia tuon ITF livescoren kanssa? Välillä näyttää vain jotain mainoksia, mutta ei päästä sisään.

Kyllä. Samasta asiasta tuskailin tuossa viikko/pari sitten. Ei meinaa välillä päästä ollenkaan livescoreen.

Tällainen vanha gubbe epäilee näissä tietsikkahommissa aina ensiksi itseään. Kerrankin en ollut se tumpelo. Kaksi voittoa vielä seuraavalle rajapyykille…

Kanadassa alkaa CH pääsarja jo sunnuntaina.

Tänään livestreamissä klo 21.30 Patrik Niklas-Salminen vs Kaichi Uchida 25v ATP311.
Japanilainen oli 2012 ITF3 junnu.

Kun katsoo Uchidan tilastoja ajalta 2019 toukokuu - 2020 helmikuu. 24 turnausta. 14 kpl 1.kierros ja 10 kpl 2.kierros.
Ei kertaakaan kahta otteluvoittoa pitkään aikaan. Voitettavissa.
Uchida pelannut urallaan kahdesti CH-semissä.

Pelataan keskuskentällä.

3 tykkäystä

Yllättävän suureksikin suosikiksi vedonlyöntitoimistot (esim. bet365:llä Patti 1.57 ) arvioineet PNS:n. Toivottavasti ovat “oikeassa”. Itsellä ihan 50-50 -fiilis tästä pelistä.

Patrik pelannut edellisen puolen vuoden aikana 6 CH-kisaa. Voittanut viidesti tämän 1.kierroksen ja sen puolesta vakuuttavampi tilasto kuin usein 1.kierroksella viime aikoina hävinneellä Uchidalla. Lisäksi Patti kahdesti 3.kierrokselle saakka (joskin Suomessa) ja vastaavia Uchidalta ei vuoteen nähty.

Aikaeroväsymystä tosin voi olla. Mutta tuskin länteen päin mennessä tuollainen 5 tuntia(briteistä katsoen jossa oli perjantaina) ratkaisee kun matsi pelataan jo klo 14.30.

Se Patin viime aikojen ainoa CH 1.kierrostappio oli syksyllä Australian ensimmäisessä kisassa. Sen puolesta uusi manner aina arvaamaton ekassa kisassa. Mutta tuskin tällä kertaa. Hyvä vire päällä ja sisäolosuhteet suosii.

1 tykkäys

Edellinen ottelu ei huomioi meikäläisen nukkumaanmenoaikoja! Yli 2,5 tuntia kahteen erään, ja kolmas ei vielä alkanutkaan…
Toivotaan että hyödyttää sentään Patin aikaero-ongelmaa.

Hyvä taisteluvoitto, joskin onhan se kämmen sellainen johon pitäisi muutosta tehdä jos mielii näissä kisoissa pitkälle. Poislukien ehkä ruoho, jossa Patin erittäin hyvä syöttö sekä suora rysty voi viedä miehen pitkälle CH-tasollakin. Ruoholla lisäksi Patin lyhyeksi jääneistä kämmeneistä vastustajat ei voi rokottaa samalla tavalla kuin muilla alustoilla, koska pallo ei pomppaa niin ylös kuin tarjottimelle. Mutta ruohon ulkopuolella vaikeaa on top200 nimiä vastaan ellei uskalla lyödä kämmentä suorempaa. Osaa sen kyllä, ei siitä ole kiinni. Patin peli-ideologia vaan juurtunut syvään siihen kohtaan, että kämmentä jauhetaan hartaasti ja pitkään. Muut osa-alueet on pron huipputasoa, mutta pelitaktillinen kämmen jotain muuta. Aivan kuin 90-luvun perusmassajyrän kämmen joka ei toimi tänäpäivänä enää. Iso ristiriita tulivoimaisiin syöttöön ja rystyyn nähden.

Patti kohtaa jälleen Soedan. Marraskuussa Japanin Kobessa avauserässä Patilla eräpallo ja meni lopulta tiebreak 6-8. Se oli tasaista vääntöä.
Pienet saumat on jos ei tule yhtään heikkoa syöttövuoroa ja ykkönen tippuu yli 65%.

CH kisoissa on muuten nykyisin vaikeampi 400+ pelaajan edetä R32 vaiheesta jatkoon kuin ennen vuotta 2019.
Näillä pelaajilla on aina vastassa tässä vaiheessa turnauksen 16 parhaimman pelaajan joukkoon ennakolta kuuluva. Ennen vanhaan R32 vaiheessa oli 50% todennäköisyys kohdata pelaaja sijoilta 17-32.
Siispä sen 7 ATP pisteen ottaminen tehty vaikeammaksi.
Ei ihme että CH cutit painuneet jopa päälle 600 lukemien nyt kun 25K kisoissa jaetaan taas ATP-pisteitä kunnolla. CH kaaviouudistus 48 pelaajaan tehtiin sitä silmällä pitäen ettei 25K kisoista saisi ATP pojoa. Nyt kun niitä saakin, niin suurin osa 400+ nimistä valitsee 25K kisan ja CH cut menee naurettavan alas ja samalla näiden kisojen taso 1.kierroksen osalta laskenut ennätysalas.

3 tykkäystä

Harrillehan tämä sopii kuin nenä päähän… Pääsee harjoittamaan sivulajiaan ja tienaamaan varmasti tärkeitä ylimääräisiä euroja ja dollareita…

Patti liverankingissa nostanut nyt asetelmia 34 sijaa sijalle 430. Ennätysrankki 423 jo aika lähellä.

1 tykkäys

Haluaisiko joku avata, että mistä/miten löydätte listat, joista näkee poisjäännit? Mä en löydä muuta kuin alkuperäiset esim ensi viikolle Calgaryyn Patti jonossa sijalla 7 ja Harri 36. Patti varmaan mahtuu mutta onko Harrilla mitään mahkuja?

Jos twitteriä käyttää niin tuonne päivittyt listat

https://mobile.twitter.com/Jacques_Ukraine

Ja

ATP:n poisjäännit päivittyt pikatahtia

https://mobile.twitter.com/EntryLists

Karsintojen ja CH poisjäännit

https://mobile.twitter.com/OtherLists

Tässä myös nettisivut.

https://www.dartsrankings.com/tennis/marseille

3 tykkäystä

Kiitän ja kumarran.

Live Ranking 425. Vielä yks voitto ja ennätys menee rikki!

1 tykkäys

Voi huvikseen lukea mitä tämän otsikon alla lukee kauden tavoitteista. Oikeastaan jo täyttyneet.
Viikon paistatellut oman otsikon alla!