Pertsan tietovisat

Noni moikka taas arvon palstalaiset :slight_smile: Ajattelin tälläisen (lyhyen) version ATP-peleistä tietovisana. Vastaus aikaa on maanantaihin klo 23.59 vaikkapa. Kysymyksien vaikeusasteen mukaan saa pisteitä 1-3 kappaletta.

 1. Ketkä pelasivat vastakkain vuoden 2014 US Openin finaalissa, ja kuka kruunattiin voittajaksi? Molemmista oikeista vastauksista saa 1 pisteen eli jos molemmat oikein niin 1+1= 2pts.

 2. Ketkä 3 espanjalaispelaajaa ovat olleet maailmanlistan ykkösiä? Pitää tietää kaikki niin saa 1pts.

 3. Missä turnauksessa Alexander “Sascha” Zverev löi läpi ATP- tasolla ollen semeissä 17 vuotiaana? 2pts oikeasta vastauksesta.

 4. Ketkä kaksi ovat ATP-kiertueen pisimmät pelaajat? :blush: 1pts oikeasta vastauksesta.

 5. Minä vuonna Roger Federer voitti ekan Grand Slam- kisansa, missä ja kuka oli vastassa finaalissa? Tämä on sitten 3pts kun saa kaikki oikein, muuten ei mitään.

Pelionnea, ja muistakaa että Google ei käytetä tietenkään! Max. pistemäärä eli kaikki oikein on 9pts.

Edit. Jos palstalla on spoiler-toiminto eli piilotus käytössä, niin olisi kiva että sitä käytettäisiin tässä ettei näkisi muiden vastauksia, muuta kuin kurkkimalla… Ja jos tämä skaba on too easy, niin voidaan vaikeuastetta nostaa seuraaviin, kun enemmän aikaa itsellä etsiä hyviä kysymyksiä.

Pistetääs toinen tulille kun ekassa vaikeusaste oli luokkaa nolla, mie häpeän :slight_smile:

 1. Mikä on Ernests Gulbisin paras saavutus Grand Slam-tasolla, missä tämä tapahtui ja kenet legendaarisen pelaajan hän kaatoi matkalla? 1 piste per oikea vastaus eli max. 3.

 2. Mikä on Suomen ässän Hape Heliövaaran uran paras ATP-rank? Tässä pisteytys menee ns. hajautuksella eli jos saat 3 sijan sisään (tyyliin oikea rank 395, niin 393-397 arvaukset) 3 pistettä, 5 sijan hajautuksella 2 pistettä ja 10 sijan hajautuksella 1 piste.

 3. Jarkko Nieminen oli peräti 13 kertaa ATP-finaalissa (haistakaa P Suomen lehdistön ainaiset dissaajat!!), ja näistä tuli siis 2 titteliä. 11 finaalitappiota. Mainitse 3 finaalivastustajaa joille Jakke HÄVISI, poislukien Roger Federer jolle taipui kaksi kertaa finaalissa. 2 pistettä kaikista kolmesta oikeasta.

 4. Montako ATP-titteliä brasilialainen Thomaz Bellucci on voittanut ja jos osaat mainita maan missä hän on näistä titteleistä voittanut suurimman osan tai melkein kaikki (sen verran autan että toki kaikki massalla), niin siitä maasta extrapiste. 2 pistettä oikeasta ATP-tittelien määrästä.

 5. Rafa Nadal, kaikki tietävät ja tuntevat varsinkin massasaavutukset. Missä Rafa voitti ensimmäisen ATP-tittelinsä massan ulkopuolella. Finaalivastustajasta 1 lisäpiste ja kysymyksestä 2 pistettä eli max. 3 pistettä.

Ilman Googlea melkein mahdottomia muistettavia. Sen vuoksi en vastaa, koska tällöin jokainen päättelisi minun käyttäneen Googlea.

Ihan hyviä kysymyksiä. Yhden luulen tietäväni ja kahteen on hyvä arvaus, kahteen huono.

Luulisin että tällä palstalla on jonkin verran Tukholman turnauksessa vuosien varrella käyneitä, eli kun muistelee noita Jaken finaaleja niin pitäisi löytyä. :slight_smile:

Tiesin vastauksen kolmannekseen kysymyksistä. Mutta ei tälläisiä voi järjestää kuin livenä kasvotusten. Tai toisessa tapauksessa vastaus-aikaa kysymyksen lähettämisestä pitäisi olla 15 sekuntia.

Itse asiassa tarkemmin katsoen, taisin tietää yhtä lukuunottamatta kaikki. 2014 US Openin finaaliparia en muista. Mutta nuo eri pelaajien ennätysrankingit ja tittelien määrät ym vastaavat numeroihin perustuvat erikoisalaani. Ne muistaa.

Sanotaan nyt kun ei tästä tullut (odotettua) menestystä, että moni olisi varmaan voinut osata päätellä miksi juuri 2014 finaali? Eli ei ollut mikään perinteinen vaan se Nishikori-Cilic :slight_smile: kyllähän näitä järjestellään ympäri urheilu palstoja, kun on käytössä spoiler-toiminto eli vastauksien piilotus. Vinkkinä että tällä palstalla on myös :slight_smile:

Voi järjestää, mutta kuka takaa yli 15 sekunnissa kestäneessä vastauksessa, ettei vastaaja ole katsonut asiaa juuri hetkeä aiemmin googlen avulla ja tässä tapauksessa ATP-sivujen tilastoista.

Ei kukaan. Mutta jos sie tai joku muu halajaa kusettaa tälläisessä leikkimielisessä kisassa, missä ei ole edes palkintoa niin ehkä väärä paikka niille henkilöille. Vai tarkoitatko että joku vahingossa olisi sattunut noihin kysymyksiin katsonut vastauksen juuri ennen. Siihen annan promillen todennäköisyyden. Pitäisi olla itsestään selvä että näihin kisoihin vastataan omalla pers tuntumalla :slight_smile:

Roger Federer - mikä ennätysranking?
ATP1

Novak Djokovic - mikä ennätysranking?
ATP1

Rafael Nadal - mikä ennätysranking?
ATP1

Andy Murray - mikä ennätysranking?
ATP1

Emil Ruusuvuori - mikä ennätysranking?
ATP101

Helppoja tilastot muistaa. Ei oo vaikeaa.

Nuo olikin tietokonemiehelle loogisia vastauksia.

Siinä vielä mallia toiselta urheilupalstalta miten homma toimii kun ihmisillä on kognitiivisia kykyjä ymmärtää :=) mie jätän tämän nyt tähän, kun kyllähän miuta varoiteltiin että tämä palsta on hyvinkin autistinen, ja aktiivikäyttäjät laskettavissa yhden käden sormilla. Tavallaan hyvin surullista jos tämä on Suomen aktiivisin tennisaiheinen keskustelupalsta. Pertsa sanoo morons!

Rupesi askarruttamaan tuo kysymyksen sivuseikka: legendaarinen. Kukahan legendaarinen pelaaja oli GS-pelaaja vielä Gulbisin aikaan?

Legendaarisuuden kaksi minimikriteeria olisivat mielestäni entinen ykkönen ja nyttemmin täytyy olla jo lopettanut. Poikkeuksellisen pitkä menestysura voi ehkä antaa legendaarisuutta ilman ykkösrankiakin mutta GS-voitto lienee välttämätön.

Federer, Nadal, Djokovic ja Murray eivät täytä kakkosehtoa. Murray tosin kysymysmerkki.

Vaikka kuinka funtsaisin, en keksi kuin kaksi legendaa, jotka Gulbis olisi voinut voittaa. Ferrero ja Roddick. Veikkaan Ferreroa.

Ai niin, kuitenkin kolme koska Hewittkin.

Nämä muistelin juuri ajankuluksi,

 1. Jarkon finaalitappiot

Schalken, Gaston Gaudio, Nalbandian, Mahut, Monfils, Robredo, Simon
Yllättävää miten vaikea on muistaa, ja Simonista en edes ole varma. Luultavasti Nalbandian oli vastassa finaalissa kaksi kertaa. Federer siis kaksi kertaa. Yksi puuttuu siis ainakin. Varmaan joku ruotsalainen?

Ulkomuistista ei ollut Simon vaan se toinen ranskalainen nelinpelaaja joka parjäsi myös kaksarissa. Oliko se Llodra?
Ja eikös Jarkko hävinnyt Tukholmassa myös Blakelle? Vai oliko se jo semissä?

GGL puuttuu.