Pyörätuolitennis

Sain kunnian seurata aitiopaikalta maailman parhaiden pyörätuolipelaajien suorituksia Israelin suurimmassa tenniskeskuksessa Ramat Hasharonissa pelatussa World Team Cupissa, jossa miesten finnali on vielä käynnissä, kun tätä naputtelen.
Olen nähnyt livenä itse kentällä istuen tai seisoen, roolista riippuen, lähes kaikkien nykyhuippujen esityksiä, mutta nyt veti hiljaiseksi.
Nämä kaverit joiden nimiä kovin moni ei ole edes koskaan kuullutkaan, edustavat sellaista taitotasoa ettei oikein sanat riitä kuvaamaan.
Tämä jalaton ja tynkäkätinen taituri heittää pallon ylös syötössä mailaa pitävällä kädellään ja syöttää erittäin pahoja syöttöjä. Hän pystyy myös koppaamaan pallon vauhdista, vaikka pitää mailaa kädessään!


Sähkökäyttöisellä tuolilla pelaava moniraajahalvautunut nostaa pallon jalallaan ylös syötössä - tähän tuskin pystyisi Ronaldokaan tuoliin hihnoilla sidottuna.
Israelilainen ex-lentäjä, jonka kopteri tippui 1500 metristä täysin romuttuen ja jonka elintoiminnot olivat jo kahdesti pysähtyneet ennen sairaalaan pääsyä, lyö samanlaisia stoppareita kuin RF ja välillä näyttää että hän tekee pallolla ihan mitä huvittaa… yhdestä tai kahdesta pompusta tai volleyllä.

Viikon aikana pelattiin pari sataa matsia, eikä kisoissa annettu yhtään varoitusta huonosta käytöksestä tai varusteiden paiskomisesta ja vastustajan hyvälle lyönnille annettiin aina pienet taputukset.
Palaan aiheeseen tarkemmin myöhemmin, nyt toivottavasti heti finaalin jälkeen ajetaan Jerusalemiin, jossa on ensi viikon ainoa challengeri :wink: ja toivottavasti pari suomalaistakin mukana.

7 tykkäystä

Tuon lyömisen kahdesta pompusta tiedän minäkin. Mutta äkkipäätänsä luulisi, että syötön murtaminen on vielä vaikeampaa huippupyörätuolitenniksessä kuin huipputenniksessä. Hitaammat pallot eivät kai vielä riittäisi auttamaan palauttajaa. Onko jotain muuta helpottamassa palauttajan osaa?

Ei siellä muuta helpotusta ole kuin se 2 pomppua. Parhaat palauttaa kyllä aina ekasta pompusta ja toisaalta parhaiden suöttäjien toka pomppu on takapressussa, ihan niinkuin pystypelasjillakin.

Hieno raportointi, ja kyllä lähtee nöyränä lakki päästä näille herroille monestakin syystä. Hiljaiseksi vetää.

2 tykkäystä