Ranskan avoimet 2014

Kaksinpelin kaaviot on arvottu ja löytyvät kilpailujen virallisilta sivuilta:

Jarkko Nieminen kohtaa avauskierroksella Michal Przysieznyn ja toisella kierroksella olisi tarjolla mahdollisesti toinen puolalainen, Jerzy Janowicz.

Niemiselle mainio arpaonni, sillä puolalaiset heikossa vireessä, varsinkin 30v avausvastus menettänyt pelillisen itseluottamuksen totaallisesti eurosportilla tällä viikolla nähdyn perusteella.

Kaavion herkkupala mielestäni Raonic s.1990 vs Kyrgios s.1995. Ehkäpä kahden tulevan GS-turnausvoittajan kohtaaminen jopa. Tuon ottelun voittaja voi kohdata 2.kierroksella -93 huippuihin lukeutuvan Veselyn, ellei Rosol hoida nuorta maanmiestään.

Przysieznyllä tosiaan huono alkukausi: 1 voitto 12 tappiota, joista 11 putkeen. Muuten pelaannut Jarkkoa vastaan tasaisia otteluita (kovilla kentillä kaikki neljä), Voitti viimeksi Pariisissa marraskuussa, sitä edeltävät vei Jarkko.

Peräti kolme -94 syntynyttä ranskalaista pelaa pääsarjassa. Herkko Pöllänen pelannut kaikkia näitä ikäisiään vastaan tiukat väännöt. Elikäs kyseessä tietenkin Pouille WC ja lisäksi karsinnat selvittivät Bourgue ja loppuvuonna syntynyt Laurent Lokoli 19v, joka on viime elokuun Suomen Vierumäen futuren hävinnyt finalisti. Lokoli kaatoi ratkaisukierroksella -92 Krajinovicin.
-96 junnu Kokkinakis pelaa parasta-aikaa ratkaisukierroksella tiukkaa vääntöä -89 Ante Pavicin kanssa. Aijai, Kokkinakisilla oli jo ottelupallo, mutta kolmas erä tasoittui 5-5.

Bourgue voitti vasta toisen kierroksen ottelunsa, ja ratkaisukierros sitten huomenna Lorenzia vastaan. Lokolin pääsarjapaikka lämmittää.

Ranskan avoimissa on ilmeisesti periaate, ettei edes karsinnoissa joudu pelaamaan kahta matsia samana päivänä, ja siksi sitten huomenna tasan yksi miesten ottelu…

Jos Davis cupit lasketaan mukaan niin tämän kauden saldo 1/14, ainakin tennisexplorerin mukaan. Kauden ainoa voitto siis AO:ssa massapeluri Zeballosta vastaan. Jos tuota ei Jakke selvitä, niin kenet sitten?

Niin onkin. Atptour-sivusto jättää karsintapelit pois voitto-tappio -laskuista - Przysieznyllä yksi tappio Monte Carlon Mastersin karsinnasta.

Milloin tulee nelinpelin kaavio?

Huomenna sunnuntaina.

Klo 12 nuorten tykittäjien ottelu Raonic vs Kyrgios, samaan aikaan kun Jarkko tulessa. Mutta eipä ole vaikeuksia päättää kumpaa ottelua seuraa, kun vain toisesta tarjolla kuvaa.

Raonic - Kyrgios etenee tasaisesti. Aussi otti juuri murron toisessa erässä. Ottelussa on hieman sellainen asetelma, että “ylimenokauden ns. nuori lupaus” kohtaa uuden hallitsijakauden ensimmäisen oikeasti vielä nuoren tulokkaan. Raonic ei tuosta enäää paljoa kehity, mutta Kyrgiosilla vuosia piisaa ja jos jo nyt on tasaista, niin muutaman vuoden päästä ei liene epäselvyyttä paremmuudesta. Sitä myös odottaen, kun joku -96, -97, -98 nimi kaataa vaikkapa Dimitrovin. Janowiczhan jo hävisi Coricille Davis Cupissa.

Raonic voitti lopulta toisen erän Kyrgiosin virheillä. Tyyni on Milos tänään
6-3, 7-6 ja 6-3.

Kaksi kovaa nuorta massakenttäpelaajaa kämmäsivät konkareita vastaan 2-0 eräjohdosta! Carreno-Busta Youzhnya vastaan ja Arguello Stepanekia vastaan.

Jarkko Nieminen voitti siis tänään viiden erän väännössä Przysieznyn, häviten kaksi erää tiebreikeissä. Seuraavaksi vastassa on toinen puolalainen, Jerzy Janowicz, joka selvisi omasta ensimmäisen kierroksen pelistään hieman helpommalla. Ei tämän homman pitäisi kuntoon nyt kuitenkaan ratketa kun toisesta kierroksesta on vasta kyse ja Jarkolla on helppo viikko takana.

Nelinpelin kaaviotkin on arvottu ja Nieminen/Kontinen pari saa vastaansa kymmenenneksi sijoitetun Juan Sebastian Cabal / Robert Farah -kolumbialaisparin. Kaavio tuolla: http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/md/index.html

Ensimmäinen pitkä viides erä käynnissä:
Benneteau-Bagnis tilanteessa 1-6 2-6 6-1 6-3 13-13
Viides erä kestänyt tällä hetkellä 110 minuuttia
16-15* harvinaista että noin monta syötönpitoa putkeen massalla
Lopulta Bagnis murtaa ja vie ottelun 18-16

Wawrinka ja Nishikori hävisivät tänään. Eerikäisen viidestä suosikista kaksi ulkona, ja ensimmäinen kierros vielä kesken. Jos Karlovic jostain syystä onnistuisi syöttämään Dimitrovin ulos, niin jäljellä olisivat enää ne kaksi ilmeisintä mestarisuosikkia.

Toivotaan, että uusia yllättäjiä nousee esiin. Tämä vuosi on ollut tasaisin ja sitä kautta mielenkiintoisin kärjen osalta pitkään aikaan. Djokovicilla vissiin on peli kunnossa, kun aikaa jäi yleisön hauskuuttamiseen eilisen matsin tauolla:

Meillä saattaa olla oma keskinäinenkin kamppailumme: Muistelisin, että olet hehkutellut kovasti Dimitrovia ja suorastaan vähätellyt Raonicia. Minulla ovat pelaaja-arvostukset tainneet mennä just päinvastoin.

Toivotaan, että kohtaavat finaalissa!

En kyllä muista sen enempää hehkuttaneeni, kuin vähätelleenikään kumpaakaan noista pelaajista. Raonicin tämän vuoden otteita taisin kehua massakauden alussa. Molempien peliä livenä nähneenä varsinkin kanadalaisen sörvi kyllä vakuutti, eikä Dimitrovin pelissäkään mitään vikaa ollut. Kumpikaan ei tosin tällä hetkellä lukeudu varsinaisiin suosikkeihini.

No, se oli sitten joku muu, sorry!

Karlovic johtaa 6-4 7-5 Dimitrovia, jolla ei on tähän mennessä kuin yksi tuhlattu breikkipallo. Karlovic on toistaiseksi vienyt ottelua yllättävänkin selvästi, mutta saa nähdä miten peli pysyy kasassa. Ei Dimitrovkaan huonosti ole pelannut, jos ei nyt kovin paljoa ole saanut aikaankaan.

Karlovic voitti lopulta suoraan kolmessa erässä 64 75 76(4). Eikä voitto tullut pelkästään syötöllä. Karlovic pelasi monipuolista peliä, hienoja lentolyöntejä eikä hävinnyt Dimitroville myöskään takakentän ralleissa. Tuolla pelillä mennään tässä turnauksessa pitkälle.

Samalla naisten puolella Li Na hävisi ensimmäisellä kierroksella top 100 ulkopuolella olevalle nuorelle Kristina Mladenovicille.

Mahtavia nämä Grand Slamien “pikkufinaalit”. Turnauksen suhteen merkityksettömiä, mutta silti isoja matseja. Laurent Lokolilla uralta yksi Futures-titteli ja yksi finaali (Vierumäeltä), ja Challengereissa tasan kerran toista kierrosta pidemmälle. Sitten karsintojen kautta Roland Garros’n pääsarjaan, ja matsipalloja Johnsonia vastaan. Toivotaan, että hoitaa kolmannen erä tie-breakin. Näiden turnausten pieniä suuria hetkiä…

Heikosti taitaa lopulta käydä, vaikka pimeys siirtänee huomiselle.