Ranskan avoimet 2015

Karsintakaavio julki

Miesten neluri

Chung ATP-69 ja Zverev ATP-85 siis karsinnoissa. Chung vs Donaldson on aikas kova 1.karsintakierroksen matsi kahden -1996 huipun välillä. Donaldsonilla hyvät mahkut yllättää juuri Aasian kovilta kentiltä matkustanut korealainen.

Berrer s.1980 vs Moutet s.1999 kohtaavat vaatimattomasti 19 vuoden ikäerolla.

Rublevia ei näy kaaviossa, vaikka teoriassa olisi voinutkin ehtiä paikalle, sillä kohtaa tiistaina Genevessä Cilicin ja mikäli tiistaina ei pelata kaikkia karsintamatseja, niin… Mutta eipä näy.

Ei voi olla kaaviossa, koska on vielä kaavion tekohetkellä mukana edellisessä kisassa. Saa kuitenkin ehkä villin pääsarjaan.

Ei ollut Chung vissiin “ihan” palautunut pitkän lennon jälkeen toiselta puolen maailmaa, ja muutenkin pelannut viimeiseen kahteen viikkoon aika paljon tennistä. Todella tylyt lukemat, 6-0,6-1 Donaldsonille.

15 kenttää näkyvissä netin striimeissä tänä vuonna turnauksesta :yum:

ja ylekin näyttää:

“Söderling onkin saanut vastata yhteen kysymykseen jo vuosien ajan yhdä uudelleen ja uudelleen: miten Rafael Nadal voitetaan massaturnauksessa? Yksi tappio kymmenessä vuodessa on sen verran huikea tilasto, että asia kiinnostaa monia.”

Ja mikähän on mahtanut olla Söderlingin vastaus näinä kuluneina vuosina? Vastaus kiinnostaisi minuakin, arvoisa(t) toimittaja(t)!

Massaturnauksessa? No noita tappioita on jo tältä kaudelta viisi kappaletta että eihän tuo enää mikään ihme ole. Mutta jos tuolla tarkoitetaan tappiota Ranskan avoimissa, niin sitten on hyvä kysymys :wink:

Niinpä tuokin vielä! Luulisi että YLEn tennistoimittaja olisi myös rekisteröinyt itselleen koko haastattelun lukuoikeudet. Olisi voinut sitten kertoa meille YLE-veroa maksaville, mitä Söderling tosiasiassa kertoi haastattelussaan.

Roland Garros’n 2. karsintakierrokselle Herbert-Arnaboldi tilanteessa 4-6, 6-3, *23-24, miehet pelasivat jo eilen 3. erää ja ottelu keskeytyi pimeyden takia 15-15 tilanteessa.
EDIT: Arnaboldi voitti ratkaisevan erän 27-25.

Djokovic-Nadal jo QF:ssa vastakkain! Muut potentiaaliset puolivälierät:
Murray-Ferrer yläkaaviossa ja alakaaviossa Nishikori-Berdych sekä Wawrinka-Federer. Lisään koko draw’n tähän perään kun se tulee julki.

[1] Djokovic-Nieminen
Müller-Lorenzi
Basilashvili (Q)-Kokkinakis
Vanni (Q)-Tomic [27]

[20] Gasquet-Gigounon (Q)
Marchenko (Q)-Berlocq
Kavcic-Lu
Smyczek-Anderson [15]

[10] Dimitrov-Sock
Carreno Busta-Estrella Burgos
Coric-Querrey
Golubev (LL)-Robredo [18]

[30] Mannarino-J.Melzer
Kuznetsov-Jaziri
Almagro-Dolgopolov
Halys-Nadal [6]


[3] Murray-Arguello (LL)
Pospisil-Sousa
Edmund (Q)-Robert (Q)
Istomin-Kyrgios [29]

[17] Goffin-Krajinovic
Giraldo-Young
Chardy-Berrer (Q)
Seppi-Isner [16]

[9] Cilic-Haase
Duckworth-Arnaboldi (Q)
Janowicz-Hamou
Vesely-L.Mayer [23]

[31] Troicki-Struff
Bolelli-Darcis
Gimeno-Traver vs Souza
Lacko-Ferrer [7]


[5] Nishikori-Mathieu
Matosevic-Bellucci
Bemelmans-Becker
Daniel (Q)-Verdasco [32]

[19] Bautista Agut-F.Mayer
Ymer (Q)-Rosol
Monaco-Delbonis
Gabashvili-Lopez [11]

[14] Tsonga-Lindell (Q)
Kukushkin-Sela
Ramos-Vinolas vs Andujar
Soeda-Kohlschreiber [22]

[28] Fognini-Ito
Elias (Q)-Paire
Dodig-Stepanek
Nishioka (Q)-Berdych [4]


[8] Wawrinka-Ilhan
Lajovic-M.Gonzalez
Berankis-Stakhovsky
Johnson vs Garcia-Lopez [26]

[24] Gulbis-Sijsling (Q)
Mahut-Coppejans (Q)
Tiafoe-Klizan
Pouille-Simon [12]

[13] Monfils vs Roger-Vasselin
Schwartzman vs Haider-Maurer
Thiem-Bedene
Groth-Cuevas [21]

[25] Karlovic-Baghdatis
Dzumhur-Youzhny
Granollers-Bachinger (Q)
Falla (LL)-Federer [2]

Lisäksi suora linkki kaavioihin Roland Garros’n sivuilla-> http://www.rolandgarros.com/en_FR/draws/index.html?event=MS

Unelmakaavio siis tuloillaan. Roland Garros’s nettisivut ovat kyllä tänä vuonna varsin sekavat. Näyttäisivät olevan ulkoasun perusteella lähinnä mobiililaitteille suunnitellut.

Ruotsin Christian Lindell karsi sisään pääsarjaan. Pystyykö myös Elias Ymer karsimaan sisään?

Aika vahvoilla, voitti 1.erän Carballes- Baenaa vastaan.

Ymer voitti 6-3, 7-5.

Ilmeisesti Söderlingin haastattelu oli Telegraph (UK) lehdessä:

Eikä hän lopultakaan vastannut kysymykseen miten Nadal voitetaan RG:ssä. Viittasi kyllä Rafan vanhempien silloin tuoreeseen avioeroon, joka oli kova pala Rafalle, sekä myös Rafan polvivaivoihin (chronic tendinitis) jotka pitivät hänet sitten pitkällä tauolla.

Federerillä on nyt kaavion myötä seitinohuet mahdollisuudet voittoon. Lähinnä jos Djoko hoitaa Nadalin ja jos Murray pystyisi semeissä yllättämään Djokovicin, niin uskoisin että Murrayta vastaan Federerillä voisi olla mahdollisuuksia. Todennäköisempää on toki että Fed tipahtaa jollekin jo huomattavasti aiemmin ja Djoko ja Nadal ovat molemmat selkeitä suosikkeja Murrayta vastaan. Näyttäisi kuitenkin että Murray on löytämässä ainakin jonkinlaista uskottavuutta massapeliinsä muutaman vuoden totaalirämpimisen jälkeen. Madridin voittoa ei toki voi pitää minään oikeana mittarina, kun olosuhteet ovat niin nopeat että vastaavia ei tourilta massalta löysdy. Monfils esitti ainakin Montessa sellaista peliä, että Federerillä ei ollut oikein mitään lääkkeitä siihen. Federer ei tahdo saada enää lyötyä parhaita liikkujia massalla ulos kentältä vaikka pääsisikin painostamaan ensin. Tämä näkyi Montessa ja näkyi myös jossain määrin Roomassa Djokovicia vastaan. Federer joutuu taikomaan miltei aina kanin hatusta voittaakseen pisteen. Peruspeli ei juurikaan riitä.

Nole selkeä suosikki tänä vuonna miesten puolella. Naisissa veikkaan Halepia. Serenaan on jo niin kyllästyny, että sitä ei viihti enää edes ajatella, voitti tai hävisi. Vähän sama tilanne hänellä, ku Samprasilla ja Roogerilla aikoinaan. Ei vain ollut muita vaihtoehtoja, ylivoima kun oli niin suuri.
Sharapova ei ole oikein vakuuttanut tällä kaudella. En jaksa uskoa, että ‘sugarpova’ veisi tällä kertaa voiton. Vaikka onki makoisa. :relaxed:

Murray tulee olemaan turnauksen musta hevonen! Madridin finaalin pelillään Murray voittaa jokaisen vastustajansa. Aivan eri asia on pystyykö Andy pitämään tämän huipputasonsa yllä. Huonona päivänä tappio voi tulla vastaan jo alkukerroksilla.

Veikkaan voittajaksi Djokovicia - kunhan vain selviää ensimmäisen kierroksen vastustajastaan - heh-heh.

Jotenkin tuntuu että Roland Garrosin kuningas Nadal on ongelmissa tänä vuonna eikä onnistu uusimaan voittoaan.

Veikkaan että yksi iso syy Nadalin ongelmiin viime aikoina on tarkempi tarkkailu ajankulutuksessa pisteiden välillä. On valtava ero joutua syöttämään vielä reilusti hengästyneenä tai sitten saada aina itselleen riittävästi 15-20 sekuntia lisäaikaa palautua ennen syöttöä. Voi jokainen mennä kokeilemaan mikä merkitys pitkän pallorallin jälkeen on koettaa syöttää heti 20 palautuksella tai vaikkapa 40 sekunnin palautuksella. Voi argumentoida että palauttajankin täytyy olla valmiina, mutta syöttäminen on hienomotorinen liike ja pahasti hengästyneenä on todella vaikea saada aikaiseksi tehokasta syöttöä eli haitta on huomattavasti isompi syöttäkjällä kuin palauttajalla. 20 sekuntia tai vaikkapa 10:kin sekuntia lisää aikaa palautua vaikuttaa valtavasti syötön tehoihin.

Elias Ymer saa kylmää kyytiä Lukas Rosolia vastaan. Jarkko Nieminen edelleen pohjolan paras.
Ruotsilla tosiaan kaaviossa etiopialainen Ymer ja brasilialainen Lindell, joka voinee haastaa Tsongan paremmin kuin Ymer Rosolin.