Roland Garros 2020

Hyvin alkaa kisa ennen kuin edes pelit alkaneet. Useita pelaajia vedetty pois, Dzumhur, Istomin, Pedja ym.

Massa vaatii pelaajilta urheilullisesti tennisalustoista eniten. Arvostan tällä pelialustalla menestyviä pelaajia ennen kaikkea, koska ovat huippu-urheilijoita yli lajirajojen. Kauden odotetuin tennisturnaus osaltani.

Yhdyn Navratilovan mielipiteeseen siinä että nurmikenttä erottelee todelliset atleetit paremmin kuin mikään muu alusta. Mutta RG tietysti vaativin kun ajatellaan kestävyyttä ja fyysistä rasitusta.

Nyt harvinaisen mielenkiintoinen kisa tiedossa kun Rafa ei enää olekaan niin selvä suosikki. Rooman esitys oli vaisu ja näytti kuin fyysisesti oltiin jo selvästi tiputtu uran parhaista päivistä. Tosin Rafa on ennenkin tehnyt fyysisesti epäinhmillisiä paluita huipputikkiin, mutta nyt äijä on kohta seniori-ikäinen.

Lisäksi olosuhteet antavat lisähaasteen Rafalle. Syksyn Pariisin olosuhteet eivät ole yhtä nopeat ja korkeapomppuiset kuin normaalisti. Lisäksi ensi viikolle jatkuvaa sadekeliä, joten Rafan yläkierremylly tulee olemaan parhammilaankin normaalia kesympää.

Peli tulee olemaan fyysistä ja kysyy kykyä tuottaa reippaasti omaa vauhtia palloon. Ennakkosuosikeista Djoko mun papereissa ennakkoon vahvin, vaikka Thiem onkin elämänsä kunnossa. Lisäksi Zverevillä ja miksei Berretinillä hyvät mahdollisuudet tänä vuonna.

2 tykkäystä

Nurmikentällä ja massakentällä vaadittavien ominaisuuksien erot on hieman kuin vertaisi korkeus/seiväshyppääjää 3000m estejuoksijaan.

Ruoholla tarvitsee voimistelumaista notkeutta ja kropanhallintaa nopeissa tilanteissa ja massalla taas mitataan hapenottokykyä, sekä henkistäkin voimaa tehdä parhaansa kovan fyysisen rasituksen hetkellä. Ruohokin vaatii pienien marginaalien vuoksi kovaa päätä. Kiehtovan erinlaisia ominaisuuksia tarvitaan eri alustoilla. Sen vuoksi melko harva tasapuolisesti yhtä hyvin kaikilla alustoilla menestyy.

2 tykkäystä

Joo tuo on totta. On makuasia kumpaa pitää kovempana urheilijina, Sergei Bubkaa vai Tommy Ekblomia.
Ja massatenniksessä myös taktiikka on tärkeää :wink:

:slight_smile: kestävyysurheilu on kovvoo hommoo. Mutta asiaan, osa pelaajista kritisoi RG:n järjestelyjä voimakkaasti:
“Players not pleased with conditions so far at Roland Garros. Quoting an unnamed, but a high-profile player: “We can’t believe this is a tournament, let alone a Grand Slam. Communication is slow, a lot of waiting. The maids at hotels are not wearing masks, tables are not cleaned regularly”

Aloin miettimään tuota Arbitron avausta. Heikentääkö Dzumhurin ja Istominin poisjäänti mielestäsi turnausta merkittävästi? Osallistujalistahan on todella vakuuttava. Ei ainakaan sitä loukkaantumisten tuomaa rivien harventumista, mistä moni on tähän aikaan vuodesta on valittanut. Pois pääsarjasta taitavat tällä tietoa olla vain Federer, Kyrgios, Tsonga ja Pouille. Kyllä tuo jokusen koronavetäytymisen kestää…

1 tykkäys

Koronahan tuskin heikentää siihen sairastuneiden pelaajien terveyttä ja menestystä ja Ranskaan lähtevät kisaturistitkaan eivät varmasti tarvitse mitään karanteenia palatessaan yli 200:ntartuntaluvun maasta…

200/100 000 on 1/500. Eli kahden viikon aikana yksi viidestäsadasta sairastuu. Siis kaikista maassa olevista. Jos pelaajat eristetään, muut toimet hoidetaan oikein, ja (se isoin jos) jos pelaajat ymmärtävät määräyksiä noudattaa, niin ei tuon luulisi ihan mahdoton yhtälö olevan.

Kisaturismi on toinen asia, enkä odottelisi kovin kansainvälistä yleisöjakaumaa… Ketäänhän ei matkaan pakoteta, ja jokainen voi punnita riskit oman tilanteensa mukaan. Itse käyn tälläkin viikolla ulkomailla, mutta ymmärrän niitäkin, jotka eivät tällä hetkellä niin tee.

Jokainen turnaukseen liittyvä tartunta on toki ikävä, mutta lähtökohtaisesti edessä on tasokas turnaus. Ajankohdan huomioiden…

1 tykkäys

Jep, juuri tuo isoin jos näyttää olevan se heikoin lenkki, ja se voi helposti moninkertaistaa tartuntariskiä🤔

1 tykkäys

Huomenna seiskalta Suomen aikaan aletaan kaaviota tekemään :slight_smile:

1 tykkäys

Peukut pystyyn että Emil saa hyvän voitettavan vastuksen. Toisaalta oishan se makeeta jos vastaan tulisi Nadal tai Djokovic.

1 tykkäys

Emil treenaillut tänään Philippe-Chatrierilla Alexander Zverevin kanssa.

2 tykkäystä

Ikinuoret Tommy Robredo ja Ivo Karlovic putosivat tänään karsinnan toisella kierroksella.

Ratkaisukierrokselle sen sijaan veivasi itsensä uutta tulemista tekevä Jack Sock. Sock näytti jo aavistuksen parempikuntoisemmalta kuin US Openissa. Jaksoi jopa tahkota massalla kunnon hikiväännön Facundo Bagnisin kanssa, ratkaisuerän tiebreakilla jatkoon.

2 tykkäystä

Kaksi ensimmäistä jotain NextGen pelaajia?

Näkeekö kaavioseremoniat jostain livenä?

Jaahas :slight_smile: Karsija ekalla kierroksella ja toisella Sinner/Goffin.

Wawrinka-Murray myös ekalla :sweat_smile:

1 tykkäys

Sisäpiirin tietoa: pääsarjassa pelaavan naapurimaamme pelaajan valmentaja on saanut positiivisen testituloksen Pariisissa… Tieto vahvistettanee perjantaina aamupäivällä ja samalla päätös sallitaanko pelaajan osallistua kisaan.

1 tykkäys

Karsija kelpaa oikein hyvin, mutta harmillisen kova toisen kierroksen vastustaja, jos voitto tulee. Kolmannella kierroksella olisi taas helpompi vastus. Rankingin kannalta olisi toivottavaa eka peli voittaa.