Suomalaiset juniorit 2017

Kauden 2017 osalta lähtökohdat näyttävät tältä.

ITF
Vanhinta osallistuvaa ikäluokkaa (1999) junnuistamme edustaa yksinäisenä kärkenä Emil Ruusuvuori. Kun pohjalla on 2016 syksyltä G2- ja G3-kisojen voitot ja kauteen lähdetään listan 50 parhaan joukosta, niin kyllähän tämä mielenkiintoiselta näyttää. Muut 1999 syntyneet ja oikeastaan koko 2000 syntyneiden ikäluokka tulevat aika kaukana takana eikä niistä taida edes aktiivisia kisojen kiertäjiä löytyä. Seuraavat isot lupaukset ovat 2001 syntyneitä ja näistä viisinkertainen pikkukisan voittaja Oona Orpana tähtää varmasti täysipainoisesti isompiin kisoihin. Otto Virtaselta pikkukisan voitto vielä puuttuu, joten sitä lähdetään alkukaudesta vielä hakemaan. Ei olisi yllätys jos Otto menestyisi isommissakin kisoissa kauden aikana. Lisäksi 2002 syntyneiden ikäluokka tyrkätään TE-kisojen turvallisesta maailmasta ITF-kisoihin ja ainakin Ella Haavistolla on hyvät saumat menestyä.

TE
Kaudella 2017 14-vuotiaita ovat 2003 syntyneet, joista ei valitettavasti taida kummoisia lupauksia löytyä. Toivottavasti pessimismini osoittautuu vääräksi. Mutta jo 14-vuotiaiden kansallista rankingia katselemalla huomaa, että kärjessä on enemmän 2004 ja jopa 2005 syntyneitä. Omat odotukseni 14-vuotiaiden kisoihin eivät siis ole järin korkealla, jollei alaikäiset 2004 syntyneet laita tuulemaan. Onhan siellä ainakin yksi tyttö, joka teki tällä kaudella 12-vuotiaiden TE-kisoissa komeaa jälkeä. Huomiota kannattaa joka tapauksessa suunnata tavallista enemmän 12-vuotiaiden kisoihin, joissa jo jonkin aikaa massasta erottunut 2005 ikäluokka pääsee näyttämään kyntensä.

Täydennettävää tuohon listaan varmaan löytyy. Jokerina on ainakin 15-vuotias Peetu Pohjola, jota ei juuri kisoissa tällä kaudella näkynyt. Tämä on kai ihan normaali espanjalainen tapa, että 15-vuotiskausi vedetään tiukkaa treeniä ja tullaan tekemään tulosta sitten vanhempana ja viisaampana. Saa nähdä aikooko Peetu tehdä espanjalaiset temput myös siinä, että jättää ITF-junnukisat pääasiassa väliin ja rupeaa heti ensi kaudella takomaan futures-karsintoja.

Hyvä avausviesti - ei lisättävää ennakkoasetelmiin juurikaan.

Pelaajalistoja ilmestynyt ITF-sivuille. Emil Ruusuvuori aloittamassa kauden ehkä pienenä yllätyksenä Slovakian G2-kisalla, joka pelataan 9.-15.1. Kun Emil menossa tuonne, niin tuossa on myös se mahdollisuus että jättää Australian avoimet väliin, kun yleensä 90 prosenttisesti AO:ssa pelaavat aloittavat kauden Australian Traralgonin G1-kisalla. Toisaalta minusta olisikin järkevämpää pelata ensin tuo Slovakian kisa ja mennä sieltä suoraan Melbourneen. Traralgonin kisa on melko turha lämmittelykisa kovassa helteessä juuri ennen GS-kisaa jossa usein vieläpä pelaajat ns. tankkaa tappioita, kun samaan aikaan voisi olla hyvissä ajoin GS-kisassa katsomassa miesten turnauksen ensimmäistä viikkoa ja treenata vaikka Henkka Kontisen kanssa. Slovakian kisan päättymisestä AO:n alkuun on yksi kokonainen viikko.
Tietty sellainenkin skenaario että Emil pelaa Slovakian kisan jälkeen Tshekin G1-kisan ja jättää tosiaan AO:n kokonaan pelaamatta. Slovakian kisan listalla on Ruusuvuoren lisäksi muutama muu joka olisi pääsemässä AO:n pääsarjaan, elikä Molleker, Zuk, Dubrivnyy ja Bass ja eiköhän joku noista tee sellaisen ratkaisun, että Slovakian kisan jälkeen nokka kohta Melbournea ja varmaankin osalla sitten kausi jatkuu Tshekissä.
Australian avointen pelaajalistaa ei ole vielä ilmestynyt, vaikka olisi pitänyt.
Oona Orpana myös Slovakiaan menossa.

Otto Virtanen aloittaa kauden jälleen UAE:n G4 kisoilla. Vuosi sitten sai sieltä kvartsipaikan 15p ja tänä vuonna lienee jo suurimpia voittajasuosikkeja. Otto pelasi UAE:ssa myös marraskuussa kun eteni siellä semiin. Otto saa siis jo junnuvuosina paljon kokemusta kovilta ulkokentiltä.

Muu pelaajaryhmämme aloittamassa kauden Ruotsin kahdella G4-kisalla.

Miten nämä 13 - 17vuotiaat, jotka kiertävät kv-kisoissa useita viikkoja vuodessa, hoitavat koulunkäyntinsä?

Einarille. Ei tietoa, varmaankin etäopiskeluna.

Hapapin avausviestiin lisäkommenttina. Tuo Peetu Pohjolan tilanne Espanjan treenien suhteen on tosiaan edelleen mielenkiintoinen. Kauden 2016 alkupuoliskolla tuli seurattua tennisconceptin sivuilta suurella mielenkiinnolla Peetun videoita, mutta homma hetkeksi hieman lässähti kun keväällä Peetua ei näkynyt kisoissa vaikka oli jatkuvasti kisojen listoilla. Kesälläkin sama jatkui, aina vaan vetäytymisiä. Toisaalta kesällä ei tullut myöskään treenivideoita, joten oiskohan ollut loukkaantumistakin taustalla vai mikä selittää lukuisat kisoihin ilmoittautumiset ja viimehetken vetäytymiset. Elokuussa pelasi pari Portugalin G4-karsintaa surkeilla tuloksilla, mutta olihan tuossa pelitaukoakin paljon.

En ollut käynyt pitkään aikaan tennisconceptin facesivuilla, mutta nyt kävin ja sehän on taas pullollaan Peetusta videoita ja kuvamateriaalia syys, loka, marras ja joulukuulta. Fysiikkatreenivideoiden perusteella tuolla on tekemisen meininkiä ja tuoreen lyöntivideon perusteella kämmenpiiska lähtee iloisesti. Näköjään ovat taas käyneet Juan Carlos Ferreron maineikkaassa academyssä treenaamassa.

Olisi mielenkiintoista tietää Peetun tämän hetken pelitaso. Kun katselee Peetun kaudella 2015 kaatamien pelaajien rankingeja, niin löytyy tukku kovia 15 vuotiaita ITF400-600 sijoilta jotka Peetu voitti silloin kun kiersi aktiivisesti 14v-sarjan kisoissa.
Peetuhan voitti SM14 finaalissa puolitoista vuotta sitten Otto Virtasen niukasti 3.erässä 7-5 ja Otto aloittaa 16v-kautensa sijan 300 kieppeiltä Peetun ollessa kokonaan ilman rankingeja.

Lisäksi olisi mielenkiintoista tietää minkä tasoinen oikeasti tuo Pohjolan treenipaikka tuolla Espanjassa on, sillä treenikaverit varsin vaihtelevia tasoltaan. CH-turnausvoittaja Ruudista johonkin G4-karsinnoissa tarpovaan pelaajaan.
Noh, tästä kokonaisuudesta tuleekin toki mieleen osaksi junnuvuosien Henri Kontinen jolla myös oli melko kirjava junnu-ura ulkomailla. Henkkahan oli tuossa 15-16 vuoden iässä ensimmäisen polvivaivan vuoksi pitkään pimennossa kisatuloksista, kun Prahassa treenaili vain lähinnä lentolyöntejä, yms(??) ja myöhemmin junnu-uralla Henkan treenikavereina Vasek Pospisilista Ilja Vuciciin, niin on siinä kirjoa ollut. Sitten kun Henkka ilmestyi SM-kisoihin Turussa 2007, niin melko harva peruskatsoja tiesi Kontisen pelityylistä ja tasosta juuri mitään, kun ei ollut Suomessa juurikaan pelannut. Pohjola voinee olla vastaava tapaus ainakin tuon arvoituksellisuuden suhteen kun joskus Suomessa taas pitkästä aikaa pelaa sitten 14 vuotiskauden, aivan kuten H.Kontinen.

Lisämietteenä, miten Peetun treenit ja pelitaso mahtaa erota Espanjan 2001 ikäluokan lahjakkuuksista?? Nyt kun Peetu tuolla vaikuttaa, niin toivoisi taustajoukkojen oleva hereillä tuon suhteen, että katsokaa missä menee ja miten treenaavat Espanjan parhaat 2001 syntyneet. Siihen junaan kun mukaan pääsisi, niin lopputuloksen tietäisi.

Tällä hetkellä Espanjan parhaat löytyvät sijoilta Jaime Caldes ITF733, Nicolas Alvarez Varona ITF1086, Pedro Vives Marcos ITF1300, Alejandro Garcia ITF1411, näistä varsinkin Belgian G4-turnauksen voittanut Caldes ja Les Petits semifinalisti ja ATP-rankattu G2 kvartsipelaaja Alvarez rautaisia lupauksia. Pelanneet myös 15v-kaudella tosi vähän ja sen vuoksi rankingit eivät kerro mitään. Peetu oli 14 vuotiaana melko marginaalisesti näitä heikompi, jos käytännössä yhtään. Joko on juna jättänyt - ei voi tietää.
Entä miten kävisi nyt Otto Virtanen vs Peetu Pohjola matsissa kovalla kentällä. Massalla varmaankin Virtanen veisi, vaikka Peetu on treenannut massalla vuoden putkeen, tai mistä sitäkään enää tietää.

… siinä spekulaatiota.

Nyt on Australian avointen pelaajalistat ITF sivulla. Emil Ruusuvuori listalla 29:s ja kun pääsarjassa pelaa 64 pelaajaa, niin Emil on paremmassa puoliskossa, eli menossa ennakolta avauskierrokselta jatkoon.
Melko marginaalinen matka top16 sijoitettujen joukkoon poisjääntien jälkeen, mutta ei toki riitä sijoitetuksi kuitenkaan.

Ruusuvuori on vetäytynyt Slovakian turnauksesta (9.-15.1.).
Emil on varmaankin lähdössä Australiaan AusOpenin esiturnaukseen Traralgoniin (Grade1, 14.-19.1.) jonka osallistujalista tietoon ensi tiistaina.

Ruusuvuori on ensimmäinen suomalaisjunnu Australian avoimissa viiteen vuoteen, sitten 2012 Herkko Pölläsen. Kaksi vuotta sitten Niklas-Salminen olisi mahtunut poisjääntien jälkeen myös mukaan, mutta jätti tuon väliin ja pelasi sitten loput kauden 2015 GS-kisat.

Suomalaiset juniorit Australian avoimissa - mielestäni ehkäpä parhaat saavutukset tälläisessä järjestyksessä:
Olli Rahnasto - kaksinpelin välierissä vuonna 1983
Emma Laine - kaksinpelin välierissä vuonna 2003, hävisi semin 3.erässä 6-8.
Harri Heliövaara - nelinpelin turnausvoittaja 2007, hävisi kaksinpelissä 2.kierroksella Martin Klizanille.
Jarkko Nieminen, Timo Nieminen ja Herkko Pöllänen - pelasivat 3.kierroksella vuosina 1999 ja 2012.

-1992 syntyneellä kaksikolla Henri Laaksonen ja Micke Kontinen Australian reissut vuosina 2009 ja 2010 olivat pettymyksiä, rumia avauskierrosten tappioita.
Henri Kontinen ei pelannut Australiassa junnuna.

Kolme hienoa saavutusta Australian junnujen GS-kisoissa suomalaisilta historian saatossa ja lisäksi kolme aivan ok tulosta R16 kierroksilla.

Kova kato käy AO:n listalla ja viimeinen poisjääntipäivä vasta 10.1. Ruusuvuori jo listan 25:s, joten top16 paikka lopulta hiuskarvan päässä.
Matias Järvi myös listalla. Joinakin vuosina karsintoihin mahtuneet kaikki halukkaat.

Lisäksi ITF sivuilta bongaus. Junior Mastersin ajankohta muuttuu. Pelataan Kiinassa alkaen 23.10.2017 ja ITF sivuilla raceranking seuranta kahdenkymmenen parhaan osalta. Pisteitä kerätty siis nyt kahden kuukauden ajalta ja Ruusuvuori listan 18:s. Siinä hyvä tavoite myös, pysyä tuolla listalla mukana ja kohentaa asemia, sekä päättää junnu-ura ensi lokakuussa rahakkaaseen Kiinan matkaan. Se kyllä vaatisi huippukautta.

Henri Kontisen instagramissa mielenkiintoinen kuva. Henkka nimeää itsensä leikkisästi “kehäraakiksi” ja kuvissa lisäksi Suomen kaksi parasta poikajunnua, 17v Ruusuvuori ja 15v Virtanen. Henkka käynyt treenaamassa kyseisen parivaljakon kanssa ilmeisesti tulevaisuuttakin silmälläpitäen (2020-luvun tietyt kisat) ja varmasti treenaa Melbournessa Emilin kanssa jo tammikuussakin.
Tennis.fi nimesi uutisessaan kolmikon timanttiseksi. Täysin samaa mieltä! Joskus kymmenen vuoden kuluttua arkistoista kelvannee tuo kuva kaivaa esiin.
www.instagram.com/p/BOUxTZRhRzR/?taken-by=henrikontinen

Tammikuun turnausohjelma

2.1. Ruotsi G4
Vesanen, Sarpola, Haavisto

9.1. Ruotsi G4
Vesanen, Sarpola, Hietaranta, Rikkonen, Sormunen, Haavisto

9.1. Arabiemiirikunnat G4
Virtanen, Anttila ja osalla Ruotsiin menevistä kakkosvaihtoehtona

9.1. Slovakia G2
Orpana

14.1. Australia G1
Ruusuvuori

16.1. Arabiemiirikunnat G4
Virtanen, Rikkonen, Vehviläinen, Haavisto, Anttila

16.1. Tshekki G1
Orpana, Sarpola (hyvä veto olisi Masilta lähteä tuonne karsimaan)

21.1. Australian Open GS
Ruusuvuori

Ensi viikolla lähtee liikkeelle Tukholman Salk Openilla, jossa 1999 syntyneet potentiaaliset yllättäjät Vesanen ja Sarpola, sekä 15v-kautensa aloittava Ella Haavisto.

Viikkoa myöhemmin loppiaisen jälkeen onkin jo täysi tohina kolmella eri mantereella ja yhteensä neljässä eri maassa pelkästään ITF:n puolella ja siihen TE-kiertueen pelit päälle.

Tukholman Salk Openin ITF:n G4 kaaviosta poiminnat:

Ilari Vesanen kohtaa rankittoman ruotsalaisen ja 2.kierroksella tarjolla 1-sijoitettu ikätoveri top100 pelaaja Karl Friberg. Tuossa olisi vastakkain 1999 ikäluokan Ruotsin ja Suomen kakkospelaajat. Harvoinpa sitä G4-kisassa top100 pelaajaa pääsee haastamaan. Vesanen aloittaa kauden top500 joukosta kaiketi jahka tämän viikon listat ilmestyvät.

Masi Sarpola kohtaa myös voitettavissa olevan ruotsalaisen avauskierroksella, kunnes 2.kierroksella 2-sijoitettu 2001 ikäluokan Euroopan ykkönen Venäjän Timofey Skatov, jonka tosin Ruusuvuori kukisti marraskuussa Israelissa helposti, mutta se toinen tarina.
Mielenkiintoisia matseja tulossa, mutta paha arpahan tuo on.

Tyttöjen kaaviossa Ella Haavisto kohtaa myös ruotsalaisen ja 2.kierroksella nimekäs tanskalainen Hannah Viller Moller tai liettualainen Daujotaite.

P12 sarjassa oli mukana neljä suomalaista, joista ykköspelaajamme, tuore koululaisten mestari edelleen kehissä, vaikka kohtasi jo avausmatsissaan Ruotsin maajoukkuepelaajan, joka jyrännyt Ruotsin 2005 ikäluokassa melko hyvin, mutta suomalaislupaus oli liian kova tiukassa kolmen erän matsissa. Ois tuo matsi voinut hyvin olla turnauksen finaalikin jos yhtään olen asioista perillä.
Huomasin samalla, että Ymerin veljeskatraan nuorimmainen on 2005 ikäluokan P12 pelaaja tuossa kaaviossa ja voitti entisen kovan suomalaisen ammattilaispelaajan pojan. Miksi ihmeessä muuten kaikki Ymerit ovat olleet 12v-kiertueella nimeltään Yemer ja kun ikää tulee 14v, niin nimestä poistetaan e-kirjain.

Salk openista voi tutkailla myös streamia sekä livescorea, mutta vasta välierä/finaalipäivinä kaiketi.

Ruotsi G4, 1. kierros
Ida Ferding(SWE) - Ella Haavisto 6-3, 6-4

Tappiolla alkaa tämä kausi. Ehkä pienenä pettymyksenä voi pitää, sillä Ferdingin edellinen ITF-ottelu oli melko selvä tappio Paula Joukasta vastaan. Mutta onhan tuossa kahden vuoden ikäero.

12-vuotiaiden sarjassa kaksi suomalaistyttöä puolivälieriin näytöstyyliin. Toinen menettänyt viisi geimiä kahdessa ottelussa, toinen kahdeksan geimiä kolmessa matsissa. Edellä mainitun suomalaispojan tulosta vielä odotellaan.

edit. Suomi-poika jatkaa puolivälieriin helpolla 6-0, 6-3 -voitolla.

Uusilta listoilta mainintoja:
U18 ITF-pojat

ITF43 Emil Ruusuvuori (s.1999)
ITF304 Otto Virtanen (s.2001)
ITF484 Ilari Vesanen (s.1999)
ITF656 Masi Sarpola (s.1999)
ITF763 Patrick Stenfors (s.1999)
ITF1198 Jussi Tiainen (s.1999)
ITF1225 Matias Järvi (s.1999)
ITF1284 Roni Hietaranta (s.2001)
ITF1334 Roni Rikkonen (s.2000)
ITF1439 Hermanni Tiainen (s.2000)
ITF1784 Jason Sormunen (s.1999)

Pitkä lista 1999 pelaajia, sekä 2001 Virtanen esillä kauden alussa. Otto on UAE:ssa G4-kisan 4-sijoitettu ensi viikolla.

U18 ITF-tytöt

ITF165 Oona Orpana (s.2001)
ITF459 Paula Joukanen (s.2001)
ITF559 Mariella Minetti (s.1999)
ITF580 Liisa Vehviläinen (s.2001)
ITF645 Ella Haavisto (s.2002)
ITF778 Alexandra Anttila (s.2001)
ITF1005 Cecilia Johansen (s.2001)
ITF1714 Lotta Heiskanen (s.2002)
ITF1970 Peppi Ramstedt (s.2002)
ITF1970 Emilia Salo (s.2002)
ITF2003 Bea Kivikoski (s.2001)
ITF2003 Fanny Törn (s.2001)
ITF2051 Matilda Vainio (s.1999)
ITF2159 Karolina Hakala (s.1999)

TE14-rankingissa pojat
TE183 Otto Leikola (s.2003)
TE506 Milos Vujasinovic (s.2003)
TE506 Aaron Matikkala (s.2003)
TE715 Juho-Eric Biggs (s.2004)

Leikolalla melko hyvät asemat kauden alkuun, sillä tuolla rankingilla ollaan TE14 3.kategorian kisoissa jopa tyrkyllä sijoitetuksi. Savonlinnan Biggs s.13.8.2004 aloittaa siis TE14-pelinsä ja voi olla käytännössä kovempi kuin 2003 nimet tai ainakin lähellä samaa tasoa. Mutta toisaalta meillä on sitten 2005 poika joka on parempi kuin Biggs, mutta hänen aikansa näillä listoilla tulee sitten vuoden kuluttua.
2004 pojat on laaja ikäluokka, joten voi tuolta nousta muitakin nimiä haastamaan 2003 pelaajia.

TE14 rankingissa tytöt
TE156 Laura Hietaranta (s.2004)
TE202 Emilia Hartman (s.2003)
TE227 Emilie Gabran (s.2003)
TE571 Fiona Kallio (s.2003)
jne

Hietaranta aloittaa 13v-kautensa hyvistä asemista vuotta vanhempien joukossa.

Ruotsi G4, 1. kierros
Ilari Vesanen - Karl Fredrik Utheim(SWE) 6-0, 6-2
Masi Sarpola - Zacharias Rankloo Rasmusson(SWE) 6-2, 6-4

Pojillahan kulki mukavasti. Tänään sitten kovemmat ja mielenkiintoisemmat vastustajat, Friberg ja Skatov.

Paljon tuttuja nimiä Salk Openin aiempien vuosien voittajissa: Haavisto, Ruusuvuori, Y(e)mer, Raisma, Joukanen, Torpegaard, Söderlund jne. Oikein hyvä tason mittaus tuo 12-vuotiaiden sarjakin.

Vesasella vastassa tosiaan ITF80 Friberg joka olisi halutessaan mahtunut suoraan AO:n pääsarjaan poisjääntien jälkeen. Molemmat syntyneet maaliskuussa, joten pari kuukautta vajaa täysi-ikäisiä. Hyvä jos Ilari kuusi peliä saa ja miksei saisi kun omaa hyvän syötön.
Fribergin ATP-ranking 1383 kun voittanut kolme ottelua futureiden pääsarjoissa. ATP205 Bublik voitti lokakuussa Fribergin kolmessa erässä.

Sarpola puolestaan täyttää kuukauden kuluttua jo 18v ja vastassa tuo muutaman viikon kuluttua 16v täyttävä Skatov. Masin kaikkitaieimitään pelityyli vs perusvarma Skatov ilman suuria aseita. Asetelma aivan kuten kaksi vuotta sitten pelattu Tukholman 1.kategorian TE14 kisan Skatov vs Peetu Pohjola, jossa Peetu tykitti armottomasti välillä onnistuen, mutta venäläinen jauhoi voiton suomalaisen virheiden avustuksella.
Luulenpa että pelinkuva Sarpola vs Skatov ottelussa on samanlainen ja Masilla varmaankin myös melkolailla samansuuntainen altavastaajan asema kuin Peetulla oli. Jospa siis tulisi 1-2 tulos.

Dubbelin 2.kierroksella mahdollisesti Eriksson Ziverts/Friberg vs Vesanen/Sarpola.
Tuo Ruotsin ykkösjunnu Eriksson Ziverts ITF47 pelaa Salkissa vain dubbelia. Molemmat ruotsalaiset valitsivat tammikuulle Tshekin G1-kisan ja jättivät Australian GS-kisan väliin.

Mitä tulee tuohon 12v-sarjoihin, niin pelaavat tänään alkaen klo 08. Tuossa voi vaikuttaa tulokseen jo sekin, jos on aamu-unista sorttia. Suomalaispojalla jälleen vastassa Ruotsin maajoukkuepelaaja, joten tiukkaa matsia voi odottaa.
Tytöissä myös suomalaiset hyvin esillä, kuten hapap maininnut. Siellä jo tuloksia tälle päivää tullutkin.

SALKin 12-vuotiaissa kaikki kolme jäljellä ollutta suomalaista välieriin. Tytöt kohtaavat toisensa, joten toinen menee varmasti finaaliin.

Miltähän SALKin sivulta pääsee seuraamaan 12-vuotisten kaavioita ja tuloksia? Kun palstan säännöt ei salli näin nuorien pelaajien nimien mainitsemista, niin kiinnostaa tietää keistä on kysymys.

Tuossa kaikki ikäluokat: http://svtf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=88E3A76A-C6F2-418F-852A-321C222D6341. “PS12 ABC-A” ja “FS12 ABC-A” ovat nämä tässä puhutut sarjat.

ITF-kisasta tulee tulokset ensimmäisenä tänne: http://www2.tennis.se/tavling/international/2017/jun/salk_open_17/

Kiitti linkeistä!

Sarpola voitti komeasti Skatovin 36 63 63, mutta Vesanen hävisi ykkössijoitetulle Fribergille 46 46.

Kova voitto Masilta ITF108 pelaajasta. Skatov lähellä saavuttaa junnujen GS-taso jo tänä vuonna 16 vuotiaana, ainakin GS-karsinnoissa tänä vuonna jo pelaa.
Sarpola kohtaa puolivälierissä 18.12.2001 syntyneen 15v 0kk britti Harry Wendelkenin. Sarpolalla lähes kolmen vuoden ikäeroetu, mutta saapa nähdä vaikuttaako. Toki kun 2001 ikäluokan Euroopan ykkönenkin meni nurin, niin miksei brittipelaajakin, tosin pelityylit erinlaiset ja mikä on Masin suoritusvarmuus päivästä toiseen.

Semissä voittajalle tarjolla voittaja ottelusta Holger Rune (DEN) s.2003 vs Bastien Presuhn (GER) s.2000. Oispa mielenkiintoinen semi Sarpola vs Rune, tosin eiköhän melko tasokas Presuhn sieltä semiin etene.

Sarpola tähyää selvästi tosissaan kohti kovempia ITF-rankingsijoja, sillä Sarpolan turnausohjelma näyttää seuraavalta:
3.1. Ruotsi G4
9.1. Ruotsi G4
14.1. Tshekki G1 karsinnat
21.1. Ukraina G2 karsinnat tai 23.1. Ukraina G2 pääsarja