Suomalaiset juniorit 2019

Menestyksekkäästi sujuneen vuosikymmenen viimeinen kausi alkamassa ennen uutta vuosikymmentä.

Muutamia poimintoja kauden alkuun nähden.

2001-syntyneet (18v-kausi)
(Otto Virtanen), Roni Hietaranta, Niila Magga, Peetu Pohjola
(Oona Orpana), Alexandra Anttila, Liisa Vehviläinen, Cecilia Johansen

2002-syntyneet (17v-kausi)
Ella Haavisto, Emma Eerola, Peppi Ramstedt, Lotta Heiskanen
Iiro Vasa, Aleksi Löfman, Oskar Antinheimo, Oliver Saarinen

2003-syntyneet (16v-kausi)
Otto Leikola
Emilia Hartman, Fiona Kallio

2004-syntyneet (15v-kausi)
Laura Hietaranta, Clarissa Blomqvist, Asta Miettinen
Lucas Forsström, Juho Eric Biggs, Axel Eriksson

2005-syntyneet (14v-kausi)
Oliver Byskata, Lenni Loukkola, Eemeli Liukko, Atte Viikki, Samuli Holmberg, Max Alopaeus, Jami Savolainen
Stella Remander, Sade Scharlin, Marissa Minetti, Emma Kuusisto, Anais Fernandez-Laaksonen

2006-syntyneet (13v-kausi)
Emma Virtanen, Kaisla Mattila
Leo Stenlund, Otso Martikainen, Markus Vainikka

Jne.

3 tykkäystä

Hietarannat, Roni ja Laura tammikuussa
Ruotsi Salk G3
Slovakia G2
Tshekki G1

Tshekin kisassa iso kaavio ja kun katsoo kuinka harva on valinnut turnauksen ykköseksi, niin suoraa pääsarjapaikkaa pukkaa suomalaisille, ainakin Ronille.

Salkin poisjääntiaika päättynyt ja Hietarannat pääsarjaan.

Iiro Vasa, Oskar Antinheimo ja Oliver Saarinen menossa UAE:n G4 kisoihin.

Sellainen huomio helmikuulta, että Kaarinan ITF G4 ÅLK Open ja Tukholman 1.kategorian TE14 eivät mene päällekkäin, vaan ovat peräkkäisinä viikkoina. Näinpä ÅLK:n Oliver Byskata pystyy halutessaan pelaamaan nuo molemmat.

1 tykkäys

Uusi kansainvälinen kausi alkaa jo vanhan vuoden puolella.
Tukholman Salkin 16v-sarjasta poiminta. Alkaa 28.12.

Suomen ja Ahvenanmaan 04 Lucas Forsström mukana. Kaaviossa mukana kaikki Ruotsin parhaat 2003-2004-syntyneet.
Kärkisijoitetut

  1. Strömberg 2003
  2. Borg 2003
  3. Dahlberg 2003
  4. Minasyan 2003
    Rautaisia GS-junnulupauksia.
    Näitä vuotta nuorempi Forsström sai villin kortin pääsarjaan. Kohtaisi puolivälierissä 3-sijoitettu Dahlbergin jolla erittäin hyvä kahdenkäden rysty.

Loka-marraskuun vaihteessa Tampereen G4 ITF-kisassa Salkin 16v-sarjan 1-sijoitettu Strömberg voitti Forsströmin vaivoin 6-3, 4-6, 6-3 joten yllätysvalmis voi Lucas tuolla olla vaikka onkin vuoden alaikäinen. Hyvä saavutus on jos voittaa ennen Dahlbergin kohtaamista kaavioon 5. ja 11.sijoitetut.
Lucas pelaa dubbelia tuolla Minasyanin parina joka Ruotsin 03 porukan maajoukkuepelaaja, joten Lucas hengailee Ruotsin vuotta vanhempien parhaimmiston kanssa.

Muitakin suomalaisia Salkin nuoremmissa sarjoissa mukana.

1 tykkäys

Boltonin 1.kategorian TE14-kisan listalla Stella Remander kymppi ja Oliver Byskata viidestoista.
Isossa kaaviossa 16 sijoitetaan, joten Stella varmasti sijoitettu, ehkä noin sijalle 14, sillä muutamat jenkit ja kanukit sijoitetaan listan ulkopuolelta Stellan edelle.

Byskata siinä rajoilla onko sijoitettu pelaaja, sillä jenkkien kärkikaksikko pistetään edelle, mutta jos yksi poisjäänti tulee noin ehkä Oliver 16-sijoitettuna.

Poikien puolella mukana 05 maailman huipuista Qatarin Nawaf (jolla korkea TE14-ranking jopa Euroopan ulkopuolisena) ja Belgian Blockx. Tyttöjen kärkinimet puolestaan keskittyy jo ITF-peleihin.

Bolton (pääsarja 14.1. viikolla) on lämmittelyä 21.1. alkavaan Les Petitsiin Ranskan Tarbesissa ja siellä taso nousee huomattavasti tai ainakin tiivistyy ja siellä suomalaiset sijoittamattomina mutta eiköhän pääsarjaan suoraan kuitenkin. Listat ensi maanantaina.

Edit. kyllähän Boltonista tulee vielä paljon poisjääntejä ja suomalaisten kaaviosijoitukset voi nousta tuosta ennakkoasetelmasta vielä jonkun verran.

1 tykkäys

Ruotsissa SALK Openissa suomalaistyttö taas pilaamassa kisat. Toissa vuonnahan Stella Remander putsasi pöydän 12-vuotiaiden sarjassa kaksarissa sekä Sade Scharlinin kanssa nelurissa. Stella pudotti silloin kaksinpelissä Saden välierissä. Tänä vuonna Stella on poissa, joten Sade dominoi kilpailua ja on selvinnyt jo välieriin 14-vuotiaiden sarjassa ilman erätappioita sekä kaksin- että nelinpelissä. Toki parhaat ruotsalaisvastustajat vielä edessä, mutta ei ainakaan kansainvälisten meriittien perusteella mitään ylitsepääsemätöntä pitäisi olla vastassa.

Muissa sarjoissa ei tainnut suomalaismenestystä tulla? Ainakin Oliver Byskata oli kai alunperin tuonne menossa, mutta ei ilmestynyt kaavioon.

1 tykkäys

Les Petits listoilla Remander tarvitsee käytännössä 4 poisjääntiä pääsarjaan ja Byskata 5 kpl.
Nämähän tulee todennäköisesti. Poikien listalla jopa 4 kpl intialaisia sai suoran paikan pääsarjaan. Selvästi halutaan edistää tuon maan pelaajien tasoa.

Boltonin listoilla kumpikin noussut kohden parempia sijoituksia ja Scharlin nousemassa pääsarjaan.

1 tykkäys

Sade vei SALKin kaksinpelin! Nelinpelin finaali vielä tänään illemmalla ohjelmassa.

1 tykkäys

Tukholma G3 Salk ITF (100p)

(8) Roni Hietaranta
1.kierros Finn Murgett (GBR)
2 kierros Giovanni Mpetshi Perricard (FRA)
tai Måns Dahlberg (SWE)
kvartsi (1) Harry Wendelken (GBR) ITF39

Ensin helpohko karsija ja sen jälkeen kovia matseja. Tuo Mpetshi Perricard on 2003-ikäluokan kovalyöntisempiä pelaajia. Lyö letkeämmin kuin 2003 ykkönen Holger Rune. Mutta toki vielä paljon varmasti hasardeja kun ranking on mitä on.

Jos Roni selviää kvartsiin, niin siellä ITF39 Wendelken joka Australian avointen listan sijalla 27, heittämällä suoraan GS-pääsarjaan Salkin jälkeen. Treenaa Tukholmassa ja oli Virtasen matkakaverina juuri Floridassa. 10 kuukautta sitten Otto kohtasi Wendelkenin G2 finaalissa.

Salkin tyttöjen sarjassa Laura Hietaranta kohtaa Lissi Kubren Virosta ja sen jälkeen 7-sijoitettu pari vuotta vanhempi tshekki.

1 tykkäys

Tukholma G3
Roni Hietaranta vs Finn Murgett
7-5, 5-7, 6-2

2.kierroksella Ranskan mestari, tummaihoinen lähes 2 metrinen 15-vuotias Giovanni Mpetshi Perricard, joka lyö rystynsä yhdellä kädellä.

2 tykkäystä

Ruotsi G3, 1. kierros
Laura Hietaranta - Lissi Kubre (EST) 6-1, 6-0

Laura iski samat lukemat tauluun edellisessä kohtaamisessa pari kuukautta sitten Tampereen G4:n finaalissa.

1 tykkäys

Ruotsi G3, 2. kierros
Roni Hietaranta - Giovanni Mpetshi Perricard (FRA) 6-4, 7-6(5)

Mukavia voittoja ottaa Roni heti kauden alkuun. Puolivälierässä ykkössijoitettu Harry Wendelken onkin sitten jo aika kova haaste, kuten TP tuossa aiemmin taustoitti.

Lauralla myöhemmin tänään vastassa seiskasijoitettu kaksi vuotta vanhempi tsekki, mutta tuo vaikuttaa kyllä tulostensa perusteella aika vahvasti massakentille keskittyneeltä. Lauralla hyvät mahdollisuudet puolivälieriin.

2 tykkäystä

Hyvä Roni! Tästä saldoon +10p ja Roni nousee yli 200 pisteen ja ranking ITF206 kohenee ykkösellä alkavaksi. Tulevilla pisteillä ollaan tällä viikolla sijalla 194.

Wendelken ITF39 täydellinen testi siitä kuinka lähellä Hietaranta on GS-pääsarjatasoa. Molemmat loppuvuonna 2001-syntyneitä ja molemmat suunnilleen samaa kokoluokkaa olevia.

Muistettakoon, että kaksi vuotta sitten Vierumäen G4 kisassa nykyinen ITF11 Gauthier Onclin voitti Hietarannan niukasti 6-4, 6-7, 6-3.
Ehkä siis Wendelkeniä vastaan voi tulla tasaista.

1 tykkäys

Ruotsi G3, 2. kierros
Laura Hietaranta - Marketa Panackova(CZE) 6-1, 6-2

Hyvä Laura! Seuraavaksi edelleen kaksi vuotta vanhempi vastus, mutta nyt pääasiassa kovilta kentillä pisteensä kerännyt ranskalainen. Hankalampi matsi luvassa.

2 tykkäystä

Roni Hietaranta pelaa tällä hetkellä junnutennistä samalla tasolla kuin vuoden 1997 Suomen ykkösjunnu Tero Vilen pelasi.
Vilen syntynyt marraskuussa 1979 eteni tammikuussa 1997 Salkin puolivälieriin sijoittamattomana 17-vuotiaana ja hävisi siinä 2-sijoitettu Adaktussonille (1998 ITF14).

Samoihin aikoihin Vilen 17v voitti 15v Jarkko Niemisen 62 62. Joten pitikin Ronin kaataa Ranskan paras 15-vuotias. Vileniä vuotta nuorempi Kiiskikin taisi olla vielä 1997 Jarkkoa edellä tai samalla tasolla.

Tuohon aikaan Vileniä pidettiin tietynlaisena junnutähtenä kun olihan maan ykköslupaus tuona 1997 vuonna vielä. Ei silloin Jarkko Niemistä vielä suuremmin hehkutettu vaikka kyvyt tiedossa olikin esim. miesten SM-finaalin myötä. Se hehkutus alkoi vasta vuotta myöhemmin.

Hietaranta 8-sijoitettuna kohtaa kvartsissa 1-sijoitetun. Ehkä on Vileniä hieman edelläkin.
Teron 18v-kauden paras saavutus toukokuussa Italian G2 dubbelivoitto Michael Llodran parina (myöhemmin 26 ATP-titteliä)
Vilen päätti 1997 vuoden sijaan ITF152.
Eiköhän Roni ole hieman korkeammalla. Vilenin ATP-ennätys 640.

Eri aikakausina saman tason pelaajat saavat eri tasoista huomiota/kunnioitusta. Roni jää Oton varjoon ja Vilen oli ensimmäinen tasokas junnulupaus neljään vuoteen sitten 1975 poppoon junnuvuosien.
Jarkko toki pyyhälsi sitten jo 1998 ohitse.

1 tykkäys

Ruotsi G3, puolivälierä
Selena Janicijevic (FRA) - Laura Hietaranta 6-7(2), 7-5, 6-4
Harry Wendelken (GBR) - Roni Hietaranta 7-5, 6-4

Hyvät taistelut tänään Hietarannoilla, mutta tappiot tuli. Lauran kohdalla harmittaa myös toteutumatta jäävä välieräkohtaaminen vuotta nuorempien kirkkaimpaan kärkeen kuuluvan Lakin(GRE) kanssa. Noh, hyvä kauden avaus silti.

1 tykkäys

Ei tarvitse Lauran juuri harmitella , Suomen itf kisat meni todella hyvin ja nyt myös kun katselee tuloksia mitä hänet voittanut pelaaja on saavuttanut pidän kolmea tiukkaa erää hyvänä pelinä vaikka tietysti harmittaa se on selvä .
Nyt lähtee 05 junioriporukka Lauran jalanjäljille hyvin saavat tämän vuoden pelata jos menestyvät lähelle Lauran pelituloksia , tosin tytöt Sade ,Stella 1,5 v Lauraa nuorempia , tsemppiä kaikille ,

2 tykkäystä

Hietarannat jäi pois ensi viikon Slovakian G2 kisasta, mutta ovat mukana puolentoista viikon kuluttua Tshekin G1 kisassa. Molemmat suoraan pääsarjaan.
Laura pelaa alle 15-vuotiaana G1 kisan pääsarjassa suoraan. Esim. Orpana oli vuotta vanhempi 16v kun eteni tuon kisan kvartsiin ja Lauralla ehkä tuohon saumaa jo nyt, koska Tshekin kisan taso melko väljä.

Isoveli Roni myös tuolla pääsarjassa ja tänään 5-7, 4-6 haastetun pelaajan ranking riittäisi Tshekin G1 kisassa 2-sijoitetuksi. Joten kelpaa Roninkin tuolla tavoitella vaikka sitä kvartsipaikkaa.

2 tykkäystä

Keskustelin naapurimaiden tuomarikollegojen kanssa ensi vuoden kisoista ja totesimme positiivisen ilmiön: Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Valko-Venäjällä on 2019 yhteensä 22 ITF Juniors kisaa, 12 TE 16 kisaa, 15 TE 14 kisaa ja 13 TE 12 kisaa, joten melko pienellä kisabudjetilla pääsee nyt pelaamaan PALJON kisoja, jos niin haluaa.

1 tykkäys

Roni ja Laura hävisivät turnausvoittajille kvartsissa ja antoivat turnauksen parhaimman vastuksen mestareille. Nämäkin aina jotain kertoo ja lupaa hyvää jatkossa.

2 tykkäystä

16-vuotiaat Iiro Vasa ja Oliver Saarinen UAE:n G4 kaaviossa.

Iiro tekee paluun puolen vuoden tauon jälkeen. Mikä vamma oli kyseessä?
Saarinen jos voittaisi avauskierroksella ok-tasoisen 15v britti Nolanin, niin tarjolla 2.kierroksella 1-sijoitettu 17v intialainen sijalta ITF67, joka menossa suoraan Australian avointen pääsarjaan.
Lisäksi tuolla mukana 2004 ikäluokan maailman käytännössä kakkonen ja kolmonen, eli Lilov ja Cuenin, jotka täyttävät ensi kuussa 15v.
Tasokas turnaus siis. Jos Iiro pelikunnossa ja vireessä niin tämä 17v-kausi on sellainen että eiköhän ennemmin tai myöhemmin Iiron tasoinen lupaus G4 turnausvoittoon kykene.

1 tykkäys