Suomalaiset juniorit 2021

Kiinnostusta herättää ennen kaikkea Laura Hietarannan 17v kausi GS-tasolla. Lisäksi Otso Martikainen pelaa 15v-kautensa ITF-kisoissa ja 16v tytöt Remanderin johdolla luultavasti nousussa. Sekä poikien laaja 2007 porukka U14 kiertueen suurissa kisoissa. Muutamia tärppejä mainitakseni.

2 tykkäystä

AO juniorit 2021 lykätty hamaan tulevaisuuteen.

Hietaranta löytyy 18.1. Ukrainan G1 kisan listan kuutospaikalta.

1 tykkäys

Hyvää uutta vuotta 2021!
Päivän Hesarissa juttu Laurasta.

2 tykkäystä

Laura on “hieman” kaikkia muita edellä kohtapuolin ilmestyvillä vuoden ekoilla junnuranking-listoilla. :thinking:

Hyvä artikkeli. Kiinnostavaa kun 16v kv-tason tyttö treenaa 14v kv-tason pojan kanssa. Miten mahtaa käydä GA tyttöjen semifinalisti vs poikien G5 kvartsipelaaja. Luultavasti tasaista ja samantyyppisiä tsemppareita jotka liikkuu hyvin.

HS:n kommenteissa joku kirjoittaa että 14vee harjoitusvastustajalla tuskin pääsee maailman huipulle ja tuo kommentti kerännyt paljon peukutuksia.
Täysin väärin kommentoitu. Ymmärsiköhän kommentoija Otso nimen olevan pojan nimi. Harva tyttö ylipäänsä pääsee treenaamaan huippulupaavan pojan kanssa. Otso täyttää pian 15v ja tuossa iässä pojat kehittyy vuodessa paljon. Otso treenannut myös Otto Virtasen kanssa.

3 tykkäystä

Pojat

  1. ITF621 Leikola 2003
  2. ITF686 Eriksson 2004
  3. ITF761 Soome 2003
  4. ITF774 Biggs 2004
  5. ITF775 Martikainen 2006

Tytöt

  1. ITF34 Hietaranta 2004
  2. ITF403 Remander 2005

Laura tähtää siis top10 tänä vuonna. Laura on 2004 tyttöjen sijalla 13 ja Otso 2006 poikien viitonen.
Otson sijoitus 700+ sijoilla on 15v kauden tammikuun alussa varsin hyvä. Esim. Otto Virtanen oli samoilla sijoilla vasta 15v kauden maaliskuussa. Harri Heliövaara 15v sai marraskuussa vuonna 2004 villin kortin Helsingin ATP-challengerin pääsarjaan ja oli tuolloin ITF700 sijoilla 15v kauden lopussa. Otso samoilla sijoilla jo kauden alussa.

1 tykkäys

U14 MM-kisat, Les Petits siirretty tammikuulta syyskuulle. Tuolloin siis suomalaiset 2007-syntyneet pojat, Alopaeus, Paldanius, Lagerbohm ym pääsevät mittaamaan tasoaan maailman muita ikätoverihuippuja vastaan. Ennen tuotakin pelataan muutama korkeimman tason U14 kisa. Koronan vuoksi osittain epävarmaa missä ja milloin.

Niin, ei kai siinä huonomman kanssa pelaa kun Otso Martikainen on verkon toisella (ja drilleissä toisinaan samallakin) puolella. Kun viimeksi katsoin ylähyllyltä kaksikon treeniä ohimennen ennen omaa vuoroa niin kyllähän tuo Otso pamautteli paremmalla tarkkuudella linjalyöntejä kun peräkanaa valkun koppapalloja nurkasta napauttelivat
down the line (cross over ja shuffle keskustaan ja shuffle takaisin kämmenkulmaan). Otos ei nyt ollut kummoinen - kymmenisen palloa kumpikin If not less. Mutta näin harjaantuneella silmällä voi sanoa että poika veti hiukan paremmalla tekniikalla kuin tyttö. Ja tulos kiitti välittömästi.

Erinomainen sparrikaveri siis mitä ilmeisimmin tämä lätkääkin HIFKissä tahkoava monipallotaituri. Tuskin Martikainen häviää syötössäkään (Laura) Hietarannalle tai liikkeessä tai jalkatyössä tai rallipallokonsistenssissa tai verkolla tai puolivolleyssa saati drive volleyssa tai stoppareissa tai topspin lobeissa saati inside out kämmenissä puhumattakaan terävistä inside in kämmenistä tahi aina tarpeellisista tweenereistä unohtamatta klassisen tyylikkäitä rystysmasheja joista mieleeni tulee aina ensin kimittävä ja huokaileva mutta tyylikäs Ivan Lendl in his heyday tai jos siihen mennään Samprasin tavaramerkki slam dunk smasheissa sen enempää kuin Connorsin sky hookeissa. Mäkkärin mäkätyksestä en uskalla sanoa. Mutta sillä ei niin väliä. No, tuskin siinäkään. :smirk::+1:t3:

1 tykkäys

Vieläkö Laura Hietaranta on osallistumassa alkavan viikon Ukrainan G1-junioriturnaukseen?

Sielläpä tuo näyttää kaaviossa olevan nelossijoitettuna, eka vastus hollantilainen Clarine Lerby ITF 117, mutta myös WTA ranking 2125, eli voittanut 3 $ 15K pääsarjamatsia, joka vaaditaan rankingin saamiseen.
Jos sijoitukset pitää, niin LH kohtaa semissä ykkössijoitetun Diana Snaiderin.

1 tykkäys

6-4, 1-6, 6-4 tappio tällä kertaa

Ukrainassa pelataan erittäin nopealla sisäkentällä, joka muistuttaa koulujen liikuntasalin parkettilattiaa nopeudeltaan. Kuukausi sitten Floridassa pelattiin melko hitaalla ulkokentällä vihreällä massalla.
Lauran vahvuudet tulee esiin paremmin silloin kun pallorallit on pitkiä taisteluita.
Eiköhän helmikuussa Etelä-Amerikan suurissa massakisoissa tulos ole jälleen joulukuussa nähdyn kaltaista.

2 tykkäystä

Onko Laura lähdössä Etelä-Amerikan massakenttäkisoihin? Milloin ne pelataankaan?

Tennisliiton taannoisessa artikkelissa oli mainintaa että Lauran suunnitelmissa Etelä-Amerikka.

15.2. Paraguay G1
22.2. Brasilia G1
1.3. Brasilia GA

2 tykkäystä

Hietaranta Paraguayn G1 listan seiska. Sijoitettu siis.
Samalla viikolla pelataan Pajulahdessa G5. Kisaan ilmoittautunut poikien puolella ITF90 tshekki. Aikamoista jos paikalle saapuu. Vieläpä merkintänä viikon ykkösvalinta. Toisaalta helmikuussa ei pelata Euroopassa ennen kuun loppua korkeatasoista junnukisaa, joten voi jopa paikalle ilmaantua.

Suomalaiset kundit TE14 rankingissa.

nro. 25. Felix Alopaeus 14v 0kk
nro. 48. Oskari Paldanius 13v 7kk
nro. 79. Aku Salo 13v 1kk
nro. 142. Linus Lagerbohm 13v 1kk

Neljä pelaajaa 1.kategorian turnauksien pääsarjaan suoraan mahtuvien joukossa ja pari pelaajaa sijoitettujen joukossa. Sais turneet ryhtyä myös pyörimään. Ainakin kolme nimeä näistä nähdäkseni alirankattuja.

2 tykkäystä

Kuuliaista kansaa suomalaiset. Hietaranta jäänyt pois Etelä-Amerikan suurista junnukisoista, kun THL antoi vahvan suosituksen, ettei koronan vuoksi tuonne kannattaisi matkustaa. Moni muu listan perusteella edelleen sinne lähdössä muista maista.
Pajulahden G5 peruttu viime hetkellä. Viikko siitä Virossa pelataan G5.
Vähiin käy suomalaisjunnujen turnaukset tänäkin vuonna.

2 tykkäystä

Eiköhän niitä Suomessakin pelata tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna.

Sellainen huomio viime marraskuulta. 2005 marraskuussa syntynyt Emil Matikainen eteni ITF G5 kvartsiin ja on tällä hetkellä paras tuon ikäluokan junnumme ITF1100+ sijoilla. Samassa kuussa P16 kansallisessa kisassa 2007 joulukuussa syntynyt Linus Lagerbohm kuitenkin voitti tämän Matikaisen, jolle Otso Martikainenkin kertaalleen hävinnyt.
Muutama muukin seikka puoltaa sitä, että Linus Lagerbohm on hyvä lupaus. Vaikka on TE14-rankingissa Suomen nelonen, niin luulen, että on tulevaisuudessa ykkönen nollaseiskoista.

EDIT. Tuo mainittu Lagerbohm tällä hetkellä siis TE14 rankingin nro. 142.

Esim. Otto Virtanen oli helmikuussa 2015 sijalla 152. Otosta ei silloin liiemmin puhuttu. Winter Cupissa penkillä ja huomion vei Pohjola sekä Hietaranta.
Katselin 2015 junnuketjua. Henk.koht heräsin näemmä Oton olevan sanamuodoilla ‘mielenkiintoinen lupaus’ siinä vaiheessa kun eteni Oulun TE14 finaaliin ja nousi TE14 rankingissa sijalta 152 sijalle 88 maaliskuussa 2015. Otto silloin 13v 8kk.

1 tykkäys