Suomalaiset tennismiehet 2017

Otsikolla on tarkoitus kattaa tosissaan kansainvälisiä kisoja kiertävät pelaajamme. Ja voiko tämän paremmin avatakaan kuin seuraavalla uutisella:

Harri Heliövaara making his comeback!
Harri has decided to return to the professional tour. He will begin with preparing himself for the next Davis cup tie and then move onto a series of professional events. JNTA is very excited and proud to help Harri on his journey back to professional tennis!

5 tykkäystä

No joko nyt saataisiin se kaveri CH-tasolle kun ei näistä nuorista näytä siihen olevan vielä ainakaan pariin vuoteen. Tämä siis ollut toiveena Jarkon uran jälkeen, että pääsisi seuraamaan suomijannuja, koska minua ei mitkään Futuresit hirveästi kiinnosta.

Oho, aikas yllättävä veto Harrilta. Toissa kesänä kun "palasi"kotimaiselle future kierrokselle, hillitsi hän itse huhuja paluusta. Mutta hyvä näin, kyllähän Harrilla on kaikki eväät haastaja tason kisoihin !
Hyvä Harri, tsemppiä!!

Harria mitenkään henkilökohtaisesti tuntematta olin aistivinani blogista vahvan henkisen ylikuormituksen silloin ennen lopetuspäätöstä. Ikäänkuin Harri itse olisi asettanut aivan liian kovat paineet ja vaatimukset itselleen ja tavoitteista jäätyään lisäsi höyryä vain entisestään. Nyt kun on saanut ikää ja etäisyyttä ensimmäiseen uraansa niin voi olla henkisesti paljon kovemmassa vedossa. En ylläty yhtään jos Harri vielä parantaa ennätysrankingiaan, mutta siihen top100-tavoitteeseen ei ehkä kannata enää hirttäytyä.

Mutta tosiaan ihan eri mielenkiinto on nyt tätä kautta kohtaan. Ei varmaan tee huonoa Niklas-Salmiselle ja Vasalle nähdä vierestä vanhemman kaverin treeniä, kisoja ja asennetta. Alkukaudesta varmaan samoja kisoja pelaillaan, mutta loppukaudesta toivottavasti Harri jo kolkuttelee haastajakisoja.

1 tykkäys

Unkarin Attila Balazs Harria vuotta vanhempi. Saavutti Harrin tavoin 21 vuotiaana top200 rankingin ja lopetti ammattilaisena 2014, hieman Harrin jälkeen. Kahden vuoden tauon jälkeen 2016 syksyllä Balazs voitti seitsemän vaiko kahdeksan futurea ja nousi tyhjästä hetkessä lähellä top300 rankingeja. Siinä Heliövaaralle hyvä muistutus, että mahdollista on paluu samalle tasolle mistä lopetti. Mutta onkohan Harri sellaisessa kunnossa että pystyisi viikko toisensa jälkeen futureissa päätyyn saakka menemään.
Balazsin nuoruusvuosien taso kuitenkin CH-turnausvoittajana ja ATP-semifinalistina kovempaa tasoa kuin Harrin CH-semitaso, joten ehkä ollaan armollisia ellei Harri samaan pysty mihin unkarilainen.

Kaarst, karsinta: Eero Vasa vs Mick Veldheer (NED).

Kolmella voitolla pääsarjaan.

Kausi alkuun voitolla. Vasa - Veldheer 6-4, 6-2. Seuraavana belgialainen Gadamauri, jossa ei pitäisi olla ongelmaa. Ratkaisukierroksella sitten todennäköisimmin pelimies, Hollannin van Beem.

Saksa $15 000, karsinta
Eero Vasa - Turpal Gadamauri(BEL) 6-3, 6-7(4), 6-1

Meinasi mennä hankalaksi tuon tiebreakin häviämisen jälkeen, mutta onneksi kolmanteen löytyi taas isompi vaihe. Ratkaisukierroksella tänään vastassa odotetusti Colin van Beem(NED), joka viime kauden kuusinkertaisena puolivälieräpelaajana lähtee pienenä suosikkina otteluun. Eerohan puolivälieriin selvisi vain kahdesti.

PN-S kohtaa Kaarstin ekalla kiekalla karsijan. Eero Vasa mukana nelurissa parinaan Pirmin Haenle, vastassa 2 x Podzus Latviasta.

Saksa $15 000, 1. kierros
Vincent Jaensch-Mueller(GER) - Patrik Niklas-Salminen 7-6(1), 6-3

22-vuotiaan vastustajan ATP-rankingennätys on 1069, joten ei kovin väkevänä tätä Patin kauden avausta voi pitää.

Westonissa, Floridassa vierailevista pojista Kinnunen ei saanut peliäkään, mutta sen sijaan Hermanni Tiainen taisteli voiton Saksan Schützestä 6-3, 2-6, 7-6(5). Toisen kierroksen Ognev voisi olla voitettavissa, mutta sitten kovenee kyllä jo liikaa.

Varmaankin pojille hienoa katsoa ikäluokkansa maailman ykkösen Felix Auger Aliassimen peliä tuolla. Harvoinpa sitä saamaan kaavioon voi sanoa mahtuvansa tuon kanukin kanssa oleva saman ikäinen pelaaja. Tiainen samassa lohkossa mutta kierrosta liian myöhään tulossa teoriassa vastaan.

Liittyköhän Eero Vasan vetäytymiseen tämän viikonlopun karsinnoista loukkaantumista? Vasa/Haenle vetäytyivät ensimmäisen kierroksen voiton jälkeen Kaarstin nelurista.

Nusslochin karsinnoissa PN-S kakkossijoitettu ja suoraan toisella kierroksella. Vastaan tulee voittaja ottelusta Obert (GER, ATP 2025) - Mrose (SUI). Mahdollisessa karsintafinaalissa saattaa tulla vastaan Jaensh-Mueller, jolle Patrik hävisi tällä viikolla.

Hermanni Tiainen voitti jo toisen ottelun Westonin karsinnassa. Nyt kaatui Ognev 6-4, 4-6, 6-4. Harmi että seuraavana pitäisi voittaa rutinoitunut Rajski. Auger-Aliassimen kohtaaminen olisi kiinnostava.

PN-S voitti Obertin ja kohtaa kuin kohtaakin karsintafinaalissa Jaensch-Muellerin. Viimeksi tuli köniin 6-7 (1), 3-6. Toivottavasti revanssi maistuu.

Saksa $15 000, karsinnat
Vincent Jaensch-Mueller (GER) - Patrik Niklas-Salminen 6-3, 6-4

Näin hyvin menee, että ATP-listan kärkikaksikkomme ei saa läpäistyä pienimpien kisojen karsintoja. Heliövaara menee ohi että humahtaa heti kun kisoihin astuu. Ja tällä tahdilla tulee ohi Ruusuvuorikin.

Mitä mitä eikö olekaan “uusi” Jarkko Nieminen? :smiley: Hauskaa oli silloin suomimedian hehkutus junnu-wimpelin jälkeen miehestä uutena Jarkkona.

Tämän kuun Niklas-Salmisen tuloksissa pitää huomioida marraskuun nilkkaoperaatio ja parin kuukauden pelitauko. Sinällään ihme että on pelikunnossa jo tässä kuussa. Varmasti on kaukana parhaasta tasostaan.
Enää alkava ammattilaisura ei kestä yhtään loukkaantumista, tai jää peli kokonaan kehittymättä.
Jos ehjänä säilyy, niin eiköhän keväämmällä taas pelaa siellä FU-semeissä kuten tähän saakka parhaimmillaan.

Tämä on ehkä saivartelua, mutta jos tarkkoja ollaan, niin kärkikaksikkomme on Niklas-Salminen ja Max Wennäkoski, joka ei ole tänä vuonna vielä osallistunut yhteenkään kisaan. Maxilla ja Eero Vasalla on toki yhtä monta ATP-pistettä, mutta Eerolla heikompi sijoitus johtuen useammasta turnauksesta. Max ATP 1097, Eero ATP 1113.