Suomalaispelaajien otteluseuranta 2014

Uusi kausi uudet kujeet.

Livekuvaa Brisbanesta alkaa nähtävästi tulla miesten peleistä vasta torstaina, joten luotetaan että Jarkko on vahvasti mukana vielä silloin.

1-0* Jarkko aloittaa Brisbanessa Duckworthia vastaan hyvin ja lopettaa vuoronsa ässään.
1*-1 Duckworth pitää nollille.
2-1* Jarkko tarjoilee paria murtomahdollisuutta mutta pitää kuitenkin.
3*-1 Jarkko murtaa, kun Duckworthin syöttö alkaa pätkimään. Murtopallossa tupla.
4-1*
4*-2 Duckworth menettänyt edelleen vasta yhden pisteen ykkössyötön onnistuessa.
5-2*
6*-2 Erä Jarkolle 28 minuutissa. Duckworth saa viimeisessä syöttövuorossaan vain yhden ykkösen sisään ja Jarkko murtaa nollille.

1-0* Jarkko päättää ässään. Erätaukoa pidettiin reilut 5 minuuttia syystä tai toisesta.
1*-1 Duckworth saa kaikki ykköset ruutuun.
2-1*
2*-2
3-2* väännön jälkeen, ainakin 3 deucea.
3*-3 Jarkolla 2 murtopalloa mutta ei tällä kertaa.
4-3*
5*-3 Jarkko murtaa tuplalla.
6-3 GSM tunnissa ja 12 minuutissa. Hyvä alku vuodelle!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Kohta mennään, Jarkko aloittaa syötöt.

Kumpikin piti helposti oman syöttönsä 1-1. Ottelun toinen pallo Jarkon syöttäessä oli loistava. Harvoin on nähnyt Jarkon juoksuttavan voimakkailla peruslyönneillään Federeriä nurkasta nurkkaan.

Jarkko selvällä syötönpidollaan 2-1 johtoon. Jarkolla hyvä aktiivinen ja agressiivinen pelilataus. Hyvätä näyttää. Tästä tuntuisi syntyvän tasainen kamppailu.

Hyvää uutta vuotta! Hyvin on aloittanut Jarkko, ei näy sellaista liikaa puristusta ja yliyrittämistä mitä joskus Federeriä vastaan.

No niin, 2-2, 40-0 tilanteesta Roger nousee ja breikkaa.

Tilanteessa 2-2 Federer breikkaa Jarkon syötön masentavasti. Jarkon johdettua jo 40-0 Federer voittaa viisi seuraavaa palloa. Fed varmentaa peliään ja Jarkko alkaa tehdä virheitä, kun pitkässä breikkipallossaan Federer pelaa Jarkon kentältä ulos Jarkon kämmenen mennessä linjaa myöten selvästi leveäksi. Eiköhän Fed pidä nyt tulevat syöttönsä ja vie ekan erän 6-4.

Jarkko saa murtopallon, mutta ei siitä breikkiä -> Fed 4-2 johtoon.
Jarkko pitää syöttönsä 3-4:ään. 40-0 johdon jälkeen Fed pelaa kaksi loistavaa palloa, mutta Jarkko pitää kolmannen pelipallonsa Fedun lyötyä rystyslaissipallottelun jälkeen lyntinsä selväsi pitkäksi.

Fed pitää syöttönsä 5-3:een. On nuo Fedin peruslyönnit edelleen upeata seurattavaa - tenniksen taidetta. Liikkuminen ja verkolle nousut ovat kylläkin tuntuneet hidastuneen ja sen myötä virheet siitä johtuen Fedulla lisäntyneet.

Jarkko pitää syöttönsä 4-5:een ja nyt Fed tulee syöttämään erävoitosta. Taistele Jakke!

Taistelua Jarkolta tulikin, mutta Fed voittaa erän odotetusti 6-4 neljännellä eräpallollaan. Ekan eräpalloon(40-15) Jarkolta komea syötönpalautus kämmeneltä krossina Fedun kämmenkulmaan.

Roger pelaa erittäin hyviä pisteitä, mutta tulee myös karkeita virheitä. Jarkon pitäisi nyt hyödyntää Rogerin 2.syötöt paremmin. 1.syöttö% ei ole kovin korkea tällä hetkellä.

Voi voi, surkea aloitus toiseen erään hienon ekan erän jälkeen ja saman tien breikki Fedille…

Federer murtaa heti Jarkon syötön toisen erän alkuun. Riittääkö se jo? Luulen että Jarkko breikkaa takaisin ainakin yhden kerran.

Federer pelaa nyt varmaa ja kovaa peliä. En usko, että Jarkko saa breikattua enää. Veikkaan 6-2 toista erää.

Heikkoa peliä Jakkelta, peruslyönnit jää jatkuvasti syöttöruudun takarajan kohdalle ja vielä keskelle kenttää, ei ole Rogerilla vaikeaa lisätä tempoa noihin ja lyödä kulmiin. Federer tuplabreikillä johtoon *3-0

Federer breikkaa toistamiseen Jarkon syötön siirtyen 3-0 johtoon. Hyvä veikkaus tuo toisen erän voitto Fedille 6-2 - siltä nyt näyttää.

Tulossa näyttää Jarkolle tulevan 14. tappio 14. ottelustaan Federerille. Vain yhden ainoan kerran Jarkko on voittanut Federeriltä erän Baselin toisella kierroksella 2011 toisen erän.

Jarkko saa breikkipallon, mutta ei onnistu breikkaamaan. Fed pitää syöttönsä jo 4-0:aan.

GSM Federer 64 62. Nyt Jarkko vaan kohti Sydneyn ja AusOpenin turnauksia toivottavasti hyvällä arpaonnella että voittoja tulee. Maailman kärki - ainakin Top10 on Jarkolle liikaa, mutta Top11-Top30 pelaajat ovat hyvinkin voitettavissa.

Ottelun kesto vain 1:08:22.

Juu, ihan hyvää peliä Jarkolta. Federer vaan ottaa ajan pois välittömästi kun tulee lyhyempää palloa. Kyllä Jarkon pelillä menee nurin top 50 pelaajia tälläkin kaudella ja se on kyllä mahtavaa seurattavaa edelleen. Toivotaan Jarkolle terveitä päiviä ja hyvää arpaonnea vuodelle 2014!

Just näin! Tämän verran on eroa Rogerin ja Jarkon välillä. Jarkolta hyvää peruspeliä mutta kun toinen rokottaa heti mikäli palautus on lyhyt. Jarkon eka erä ok, olisi vpinut roikkua kauemmin mukana mikäli olisi saanut 40-0 tilanteessa gamin ja siirtynyt 3-2 johtoon mutta Rogerin lobbi oli sisällä ja breikki tuli. Toinen erä pikkasen paniikkia kun mikään ei toiminut kunnolla.

Tasatahtia mennään alku, mutta Sela murtaa viidennen pelin.

2-3*
2-4 Selan pisteet ykkösen onnistuessa 10/12 mutta onneksi onnistumisprosentti on laskusuunnassa - Jarkko pääsi deuceen. Yhteensä 4 pistettä Jarkolla Selan syötöillä.
3-4
Selalla kaksi murtopalloa mutta Jarkko kääntää. Toivottavasti koko erän kulun.
*3-5 Vain yksi pinna Jarkolle.
3-6 Jarkolle kahdessa viimeisessä omassa syöttövuorossa 5 helppoa virhettä. Kakkosen voittoprosentti erässä 44 ja näillä stateilla ei tätä peliä voiteta.

Veikkaan kuitenkin että kääntyy vielä 3-1 Jarkolle :slight_smile:

Nieminen tuntuu olevan ihan nesteessä omalla syötöllään, kun taas Sela pitää omansa aika helposti. Toivotaan että momentumi kääntyis, kuitenkin paras viidestä ni ei tää ihan heti ohi oo.

Edit. On kyllä hullulla lailla kääntyny kertoimet livessä, Jarkolle nyt 4.50 kerrointa (bet365). Siitä vaan veikkaamaan ketkä uskoo :smiley:

Jokohan nyt kääntyisi, toisen erän 5. syöttövuorossa Jarkolla 2 murtopalloa ja kuudennessa puhdas pito.

2-4*
*3-4 Tulihan se murto sieltä! 12 helppoa virhettä Jarkolla tässä erässä, niitä kun saa vähennettyä kyllä tämä tulee kotiin.
6-6 Tie-breakiin mennään.
TB 4-2 Sela vei 2 ensimmäistä pistettä, sitten Jarkko 4 putkeen
…kuusi putkeen Jarkolle

Ja Jakke murtaa! Syöttää nyt 2.erän voitosta. Toivotaan että tämä olisi nyt se ottelun käänne kohta.

Kannatti näköjään laittaa kello soimaan. Kun kömmin päätteen äärelle, niin tilanne oli toisessa 2-4*. Sitten jo Jarkko ottikin kaksi murtoa, ja syöttää erävoitosta…

Ei tosin onnistu pitämään…

Eräpallon pelasti Jarkko *5-6:ssa, nyt tie-break:

^^0-1