Suomalaisten turnausaikataulut 2020

Jossakin aiemmassa ketjussa oli, että Emil oli ilmoittautunut Dohaan mutta epävarmaa, jopa todennäköistä on, ettei mahdu kisaan mukaan. Challenger -tasolla olisi tarjolla Canberran isompi Challenger tai Noumea ennen Australian avointen karsintaa.

Mitkähän mahtaa olla Harrin ja Patin suunnitelmat? Bangkokiin?

https://pbs.twimg.com/media/EL7e-MfXkAYjiYy?format=png&name=medium

Ruusuvuori ja Canberra. Yhden poisjäännin päässä sijoitetun paikasta. Heliövaara on ainakin kaksinpelin puolella jokaisessa kauden avausviikon turnauksessa jonossa.

3 tykkäystä

Katselin vähän ilmoittautumisia ITF -kisoihin

6.1 Hong Kong, Kiina M15, outdoor hard: Patti prior. 2 ja Vasat prior 1. Saa nähdä, miltä kaaviot lopulta näyttää mutta Patti nyt karsinnan 8. mutta mahtunee pääsarjaan, jos ei pääse prior 1 (?), Eero alt 35. ja Iiro alt 61…
6.1 Monastir, Tunisia M15 outdoor hard: Patti prior 3 pääsarja 16.
6.1 Manacor, Espanja M15 outdoor hard: Patti pr 1, karsinta 5. Mahtunee? Nadalin akatemiaan se Pattikin mieluilee mutta tätä kisaa voittamalla ei taida vielä päästä Nadalin kanssa treenaamaan? :wink:

1 tykkäys

13.1 Manacor, Espanja M15, outdoor hard: Patti prior 1. Karsinnan 11. mutta lopullinen kaavio tulee sitten aikanaan. 11 kaveria edellä listalla, joille ei ole prior 1 ja poisjääntejä yleensä aina tulee, joten mahtunee suoraan pääsarjaan mutta suht niukasti.

13.1 Monastir Tunisia ei näy vielä listoja mutta olisikohan Patin prior 2…?

1 tykkäys

Alkukausi pelaajittain 6.1. ja 13.1.2020 alkavat viikot:

Emil Ruusuvuori: Canberra CH125 pääsarja, Australian Open GS2000 karsinta
Patrik Niklas-Salminen: Manacor ITF M15 pääsarja, Manacor ITF M15 pääsarja
Eero Vasa: Hong Kong ITF M15 karsinta, ei pelaa

Harri Heliövaara on Challenger-listoilla kaksinpelissä, mutta tuskin mahtuu mukaan, ellei sitten neluria odotellessa avaudu karsintapaikkaa. Suuntana 6.1. ehkä Canberra (tai Noumea), ja sen jälkeen kaksi viikkoa Bangkokissa.

Ja vielä nelurissa:

Henri Kontinen: Doha ATP250, Auckland ATP250

Ja tuon jälkeen Australian avoimet.

2 tykkäystä

Canberrassa tällä hetkellä aika pahat olosuhteet. Tuleekoha turnauksesta yhtään mitään?

Oona Orpana 13.1 Tunisia ITF W15 pääsarja

Uskalletaanko jo laittaa myös 20.1, kun sanoi Tennisliiton haastiksessa, että pelaa kaksi 15K turnausta Tunisiassa.

1 tykkäys

Ehkä koko Australian kiertue peruuntuu tänä vuonna.
Montako katettua areenaa on, se ratkaisee mitkä turnaukset pystytään järjestämään.
AO pääsarja venyy yli kahden viikon mittaiseksi jos pelataan vain katon alla.

Ei kyllä taatusti peruunnu. Melbournen, Perthin ja Brisbanen ympäristössä paloja ei edes juuri ole, ja kyllä Sydneyssä ja Adelaidessakin pelataan. ATP Cuphan alkaa jo huomenna. Canberran Challengerin perumiseen voisin vielä uskoakin, mutta ei tuostakaan kai ole vielä varoiteltu.

1 tykkäys

Rallimiehet olivat herrasmiehiä kun osoittivat kunnioitusta palon uhreille peruuttamalla kauden huipennuksen.
Ei yllättävää että tenniksessä ei olla herrasmiehiä. Bisnes edellä tietenkin. :thinking:
Joskin tottakai kannattaa yrittää pelata jos mahdollista.

Niin sitä rallia olisi ajettu niillä teillä, joista osa oli jouduttu palojen takia sulkemaan. Tietääkseni Australian avoimet aiotaan tänäkin vuonna pelata Melbourne Parkissa, ei kiertueena maaseudulla metsäpaloalueiden keskellä. Ei tuolla ole mitään tekoa herrasmiesmäisyyden kanssa, vaan olosuhteiden.

Australiassa paloja on vuosittain, ja vaikka tänä vuonna ne ovatkin huomattavasti laajemmat, niin elämä suurkaupungeissa jatkuu kyllä täysin ennallaan. Kannattaa kysäistä, jos tuntee jonkun sieltä päin…

1 tykkäys

Vaikka tuo Canberran turnaus saataisiinkin pelattua niin en näe kovin järkeväksi pelaajille edes. Maailman huonoin ilmanlaatu tällä hetkellä. Toki siellä maanantaina tulee pari pisaraa vettä, mutta sitä ennen on +40 kelejä.

edit. Canberrassa tänään peruttu ainakin baseball matsi.
edit. Melbournessa taas pelataan tällä hetkellä baseball matsia ja Brisbanessa futista.

1 tykkäys

Savukaasut leviää kaupunkiin. Pakokaasuja pahempi ongelma. Pekingissä ei kohta enää urheilla pakokaasujen vuoksi.
Asian vierestä.

Kuten sanoin, Canberran perumisen ymmärtäisin. Sydneyssä keskusteltiin juuri siitä, perutaanko ilotulitus uudelta vuodelta (ei vaikuta hätätilalta Oopperatalon nurkilla), ja kaveri näyttää Melbournessa viettäneen uutta vuotta perheensä kanssa varsin vihreällä nurmikolla viinilasi kädessä, ja taivaskin näyttää varsin kirkkaalta. Ehkä ovat vain sivistymättömiä moukkia, kun eivät vietä koko päivää maastopaloja surren, ja peru kaikkia muita suunnitelmiaan…

1 tykkäys

Tästä saataisiin mainio filosofinen kädenvääntö. Mutta ei kuulu aihepiiriin, niin totean vain, että nähtäneen asiat tuolta osin jossain määrin eri tavalla.

Olisit siis perumassa Australian avoimet myötätunnosta satojen kilometrien päässä paloissa kuolleita kohtaan (olikohan jonkin uutisen mukaan 12 uhria)? Ei tästä kovin hyvää filosofista vääntöä saa, tuo on vain aivan pähkähullu idea. Eihän maailmassa voisi järjestää ensimmäistäkään urheilutapahtumaa, jos aina pitäisi kunnioittaa tapaturman/onnettomuuden/terrori-iskun X muistoa ja uhreja.

1 tykkäys

Sehän toki riippuu paikan ilmanlaadusta. Varmasti Melbourneenkin kantautuu huonoa ilmanlaatua, mutta riittääkö ihan perumiseksi asti. Tämäkin tosin hieman huono kuva.

https://pbs.twimg.com/media/ENPuvXnUEAAvxn2?format=jpg&name=medium

Tarkastelen aina asioita tälläisissä keskusteluissa yleisellä, en niinkään henkilökohtaisella tasolla. Tenniksen ympärillä usein ilmaantuva sana herrasmiesmäisyys vain minusta ei kohtaa tämän lajin parissa sanan varsinaisessa merkityksessä syvemmin tarkasteltuna verrattuna joihinkin muihin lajikulttuureihin.

Palokaasut voivat aiheuttaa ongelmia ja joltain osin siirtymistä, otteluiden typistämisiä ym.

Mitä tulee vuodenvaihteen juhlintaan, niin mikäli Suomessa olisi suuri luonnonkatastrofi ja sen myötä suhteellisen paljon eriasteista kärsimystä, joista kuolonuhrit se ei suurin kärsimys isossa mittakaavassa, vaan kodin menettämiset tuhansilta perheiltä.

… niin ei huvittaisi juhlistaa ihmisen kehitettyyn kalenteriin pohjistuvaa vuodenvaihdetta. Maku juhlintaan olisi mennyt.
Kuten moni kaduntallaaja haastattelussa Sydneyssä sanoi. Juhlat olisi pitänyt tältä vuodelta peruuttaa.

AO toivottavasti saadaan järjestettyä, mutta yleisellä tasolla kuulisi mieluusti enemmän puhetta sen kyseenalaistamisesta. Olisi hyviä keskusteluja luettavaksi.

Mikrotasolla:

Raimo-setä menehtyy 20.12.
Isä: “Se on nyt Jari-Petteri niin, että tänä vuonna ei juhlita joulua, vaan muistellaan Raimoa.”
Jari-Petteri 4v: “Siis mitä? Eikö pukki tulekaan?”
Isä: “Katsos isää ja äitiä ei nyt huvita juhlistaa ihmisen kehitettyyn kalenteriin pohjautuvaa juhlapyhää näin henkilökohtaisen surun hetkenä.”

Samaan aikaan makrotasolla:

Koko Australian maastopaloissa menehtyy kuukausien aikana tusinan verran ihmisiä, ja kyllä, tuhannet menettävät kotinsa.
AO:n järjestäjä: “Perumme turnauksen tämän kansallisen tragedian ja luonnonkatastrofin edessä.”
Tennisturisti: “No, tulihan tuossa vuosi suunniteltua, ja puoli vuotta säästettyä rahaa, mutta kai tuo on pakon edessä peruttu, vaikka ei kai se Melbournen keskusta maan tasalle palanutkaan. Onneksi on matkavakuutus.”
Vakuutusyhtiö: “Ei kyllä nuo maastopalot menevät force majeuren puolelle, eli tätä ei valitettavasti korvata lainkaan.”

Siitä sitten avaamaan filosofista keskustelua 4v Jari-Petterin ja tennisturistin kanssa. Voi vaikka aloittaa perimmäisellä filosofisella kysymyksellä: “Vituttaako?”. Ja jatkaa: "Eihän mennyt ylilyönnin puolelle, eihän?

Joulu on pakanajuhla. 6000 vuotta vanha perinne. Perustuu talvipäivänseisaukseen. Ei kalenteriin.
Kristityt omi sen päivän ja Jeesus ei ole raamatun mukaan syntynyt 25.12. kun lukee tarpeeksi tarkkaan kyseistä teosta.
Kristinuskossa ei juhlita syntymäpäivää vaan kuolemaa pohjimmiltaan, mutta kristityt omi tuonkin perinteen aurinkojumalan synnyn palvojilta (21.-25.12. oli isot bileet tuhansia vuosia) ja Suomessa alettiin juhlia keksityn hahmon syntymää vasta vuodesta 1209.
Pukki on nykyisin lähinnä Teemu. Siihen uskoo myös yli 6-vuotiaat, myös keskikesän juhlan aikaan.