Suomalaisten turnausaikataulut 2021

Taas se aika vuodesta, kun mietitään missä nähdään ensimmäiset suomalaisten pelit ensi vuonna.
Nyt toki vielä paljon epävarmaa, kun kalentereihin saattaa tulla vielä muutoksia, tai turnauksia alkuvuodesta vielä julkistamatta.

Kiinnostava tennisvuosi saattaa olla suomalaisittain edessä. Kontisella uusi nelinpelipari (taas), Heliövaara lähellä nelinpelin top 100:aa. Ruusuvuori vakiinnuttamassa paikkaa ATP-kiertueella ja tekemässä nousua kohti kärkeä. Mitä tekee Virtanen? Entä PNS? Juniorit kolkuttelevat myös jo ITF-turnausten ovia…

Henri Kontinen aloittanee kauden Australian avoimissa Édouard Roger-Vasselinin kanssa helmikuussa. Harri Heliövaara kertonee piakkoin blogissaan mihin turnaukseen ryntää ensimmäiseksi; joko Ranskaan, Turkkiin tai Italiaan, jos haastajaturnauksilla aloittaa. Otto Virtanen viihtynyt viime päivät Dubaissa, mutta lieneekö vain lomailemassa?

Emil Ruusuvuori osallistuu helmikuussa Australian avointen pääsarjaan. Arvoitukseksi jää osallistuuko ennen sitä tammikuussa Delray Beachin tai Antalyan ATP-turnauksiin. En usko, ehkä ennemminkin Melbourne 1 tai Melbourne 2 -turnauksiin juuri ennen Australian avoimia.

Patrik Niklas-Salminen on Manacorin ITF-turnauksen listoilla, lähellä suora pääsarjapaikka. Turnaus heti tammikuun alussa. https://www.itftennis.com/en/tournament/m15-manacor/esp/2021/m-itf-esp-01a-2021/acceptance-list/

2 tykkäystä

Tervettä varauksellisuutta aina hyvä pitää näissä ennakoinneissa. :+1:

1 tykkäys

Patti on listoilla myös Tunisiassa, jossa taitaisi päätyä jopa sijoitetuksi.

Emilistä sen verran, että Antalyaan tai Delray Beachiin kannattaisi mennä ainakin yhdestä syystä. ATP/ITF varmasti järjestää noilta paikkakunnilta jonkin järkevän lentovaihtoehdon Melbourneen, eikä tarvitse itse arpoa lentojaan.

1 tykkäys

Tuo Dubaihan on ollut Oton ‘toinen kotipaikka’ jo yli viiden vuoden ajan. Siellä käy siskonsa luona säännöllisesti.

Ruusuvuori näköjään Antalyaan menossa.

1 tykkäys

Antalyan ilmoittautuneiden parhaimmistoa ovat: Berrettini, Goffin, Fognini, Coric, de Minaur, Paire, Struff ja Sinner. Eri asia on sitten ketkä heistä turnaukseen lopulta osallistuvat. Siinä Emilille kovia pelaajia voitettavaksi.

Pari kysymystä:
Pelataanko Antalyan turnaus massalla?
Kuka on ollut tähän asti rankingissa korkeimmalla ollut pelaaja jonka Ruusuvuori on voittanut?

1 tykkäys

Kovilla kentillä pelataan ATP:n sivujen mukaan tammikuussa. Aikaisemmin siellä on pelattu kesällä ruoholla.

Helppo: Dominic Thiem oli rankingissa vitosena, toki Davis Cupissa tämä. Jos muista turnauksista niin varmaan 53:ntena ollut Aljaž Bedene US Openissa tänä vuonna.

1 tykkäys

Kontinen taas sijoitettuna Grand Slamissa.
Emilkin varalla olevien listalla keikkuu Gianluca Magerin kanssa.

2 tykkäystä

Mistä voi seurata turnauksien nelinpelen ilmoittautumislistoja ja niiden muuttumista?

Taitaa tuo dartsrankings olla siihenkin paras paikka. Alkavat tosin päivittää poisjääntejä usein vasta turnausta edeltävällä viikolla.

1 tykkäys

Patti ilmoittautui kauden kahdella ensimmäisellä viikolla sekä Espanjaan että Tunisiaan, mutta on vetäytynyt kaikista. Onko jotain vammaa, vai vain muutoksia suunnitelmiin?

Veikkaisin, että Patti ja Otto pelannee Liigamatseja kotimaassa koko tammikuun.

No turhaanpa sitä arvuutella. tennis.fi julkaisee tunnin päästä pelaajien suunnitelmat kauden alkuun.

1 tykkäys

Hieno yhteenveto tennisliiton sivuilla suomalaisten lähiviikkojen kilpailusuunnitelmista!

Ensi viikolla voidaan taas tauon jälkeen alkaa seurata ja jännittää suomalaisten menestystä aluksi Antalyasta lähtien. Pääsarjat alkavat ymmärtääkseni vasta torstaina ja karsintapelit tiistaina. Tuskinpa Harrille sentään aukeaa viime vaiheessa paikka kaksinpelin karsintaan viime kertaisen Portugalin Maian turnauksen tapaan.

1 tykkäys

Otto aloittanee kautensa kansainvälisillä kentillä helmikuun alussa, jos tilanne sallii.

Löytyy Espanjan M25, Kazakstanin M15 ja Venäjän M15 kisan listoilta. Kazakstanissa ja Venäjällä olisi kaks kisaa putkeen.

1 tykkäys

Niklas-Salminen 1.2 alkavan Kazakstanin M15 kisan 3. sijoitettu tällä hetkellä ja Otto Virtanenkin mahtuu jo suoraan sisään. Muista turnauksista Otto onkin jo vetäytynyt. Eivätköhän molemmat vedä tuolla kaks viikkoa putkeen.

1 tykkäys

Lisäksi Eero Vasa mahtuu karsintaan, ja Iirokin varmaan, jos paikan päälle menee. Noiden kahden M15-kisan perään olisi viikon tauon jälkeen kaksi Challengeria, mutta niihin tosiaan voi tehdä tiukkaa mahtua. Toki jos paikan päälle jää, niin eiköhän tuolla jonottajia ole sen verran vähän, että karsimaan mahtuu. Viisi viikkoa helmikuisessa Nur-Sultanissa varmasti innostaa koko porukkaa.

Korjataan heti sen verran, että jos Istanbulista voi mitään päätellä, niin eihän noihin karsintoihin ihan noin vain mennä edes Patin rankingilla…

1 tykkäys

Varmaa hieman “normalisoituu”, kun porukka tullut pois Australiasta ja ATP kisat pyörii taas täällä. Toki luulen, että tekee siltikin tiukkaa.

Eipä noina viikkoina ole kovien kenttien vaihtoehtoina kuin yhdet ATP-kisat, joista jälkimmäisellä Rotterdamin ATP500, johon ei noin sijan 100 pelaajalla ole mitään asiaa. Toki osa lähtee Las Palmasin ja Etelä-Amerikan massoille. Kyllähän turnausmääriä pitäisi saada ylös, jos suomalaiset haluavat pelata muuallakin kuin M15-kisoissa. Mutta katsellaan…

Kisoja on vähän ja cutit tulee olemaan kovia. Paras keino päästä kisoihin olisi pistää hattu kiertämään ja järjestää sopiva määrä omia kisoja :thinking:

1 tykkäys

25.1. 1.2. Ja 5.2.2021 alkavat viikot:

Emil Ruusuvuori
1.2. Melbourne AUS ATP250 pääsarja
8.2. Australian Open GS2000 pääsarja

Patrik Niklas-Salminen
1.2. Nur-Sultan KAZ ITF M15 pääsarja
8.2. Nur-Sultan KAZ ITF M15 pääsarja

Otto Virtanen
1.2. Nur-Sultan KAZ ITF M15 pääsarja
8.2. Nur-Sultan KAZ ITF M15 pääsarja

Eero Vasa
1.2. Nur-Sultan KAZ ITF M15 karsinta
8.2. Nur-Sultan KAZ ITF M15 karsinta

Iiro Vasa
1.2. Nur-Sultan KAZ ITF M15 karsinta?
8.2. Nur-Sultan KAZ ITF M15 karsinta?

Ja nelinpelissä lisäksi:

Henri Kontinen
1.2. Melbourne AUS ATP250 pääsarja (Herbert)
8.2. Australian Open GS2000 pääsarja (Roger-Vasselin)

Harri Heliövaara
25.1. Antalya TUR CH80 pääsarja (Kolar)
1.2. Antalya TUR CH80 pääsarja (Kolar)
8.2. Biella ITA CH80 pääsarja (Glasspool)

Listataan nyt neluritkin, kun Harri omistaan blogissa kertoo. Kohta toivottavasti ATP-tasolla, niin alkaa löytymään ilmoittautumislistojakin. Ensi viikko siis vielä Harrin voimin, mutta sitten pitäisi olla käytännössä koko porukan liikkeellä.

5 tykkäystä