Suomen ITF-kisat 2021

Vuonna 2021 meillä pelataan (ainakin) kaksi ITF M15-kisaa, eli ainakin omassa puheessa edelleen Futures-kisaa. 24.5. Kouvolassa Sarkolan kovilla kentillä, ja 31.5. Helsingissä Talin massoilla.

Kouvolan lista ilmestyi juuri, ja mukana ovat ATP-rankatut kaksinpelaajamme Ruusuvuorta, Heliövaaraa ja Sarpolaa lukuun ottamatta. Patrik Niklas-Salmisen toipuminen lienee siinä vaiheessa, että osallistuminen on epätodennäköistä, mutta Otto Virtasesta lähtien sitten voi paikalle odotellakin.

Kansainvälisistä pelaajista kovin ranking on turnauksen ykkösvaihtoehdoksi asettaneista Italian Alessandro Begalla. Mielenkiintoisin nimi taas on 2002-syntyneiden kärkinimiin kuuluva Zane Khan, jonka turnausvalinnat ovat olleet sen verran valtavirrasta poikkeavia, että Suomi istuu joukkoon hyvin.

5 tykkäystä

Tänään on Helsingin 15K kisan viimeinen poisjääntipäivä.
Edelleen listalla jäätävän kova kolmikko. Dominic Stricker (SUI) 2002 porukan kakkonen 18v. CH-voittaja ja viime vuoden Roland Garros junnumestari, joka pelaa tänään Geneven ATP-kisassa Marin Ciliciä vastaan.
Lisäksi 17-v tänä vuonna täyttäneet 2004-syntyneet Ranskan Sean Cuenin ja USA:n Bruno Kuzuhara. Tuo kaksikko voidaan mieltää 04 kärkikaksikoksikin. Kärkisijoitettujen joukossa junnujen Ranskan avoimissa, jotka alkaa heti Helsingin 15K kisan jälkeen.
Koronan vuoksi isoja junnukisoja peruttu ja vain GS järjestetään, joten kärkijunnut valmistautuu prokisoissa Ranskan avointen junnusarjaan. Helsingin massakisa juuri ennen lentoa Pariisiin sopii ilmeisen hyvin.
Vai pysyvätkö listalla iltaan saakka?

1 tykkäys

Eiköhän jää listat aika tyhjiksi lopulta, kun ulkomaiset pelaajat tavailevat nuo meidän karanteenimääräykset, eli jos meinaa maanantaina pelata karsintaa, pitää olla Suomessa viimeistään torstaiaamuna, jolloin pääsee koronatestiin sunnuntaiaamuna ja ehtii saada tuloksen sunnuntai-illaksi. Kisajärkkärit joutuu testit kai aidosti tsekkaamaan ITF-tasolla, eli mitään “joustovaraa” ei varmaan jää.

Pääseekö näitä pelejä katsomaan paikanpäälle? Tuskin kukaan lähtee häätämään kentän laidalta pois?

31.5. saakka ainakin voimassa sellaiset rajoitukset, että myös ulkokatsomot tyhjinä, käsittääkseni. Tennisliiton ohjekin taitaa olla, että toukokuussa pelataan ilman yleisöä, myös ulkokisat. Saapa nähdä, jos 1.6. vähän loivenisi, sittenhän Hesaan pääsisi jo pääsarjaa hyvinkin katsomaan…?

1 tykkäys

Ja voitti.

1 tykkäys

Tuskinpa Stricker enää tänne Suomen pikkukisoihin tulee - valitettavasti.

Stricker on vain 18,7-vuotias ja alle 19-vuotiasta kolmanneksi korkeimmalla rankingilla (ATP419) Alcarazin ja Runen jälkeen.

Stricker jäi pois, mutta Cuenin ja Kuzuhara jäi listalle. Lisäksi pari muutakin Roland Garrosin junnusarjan pelaajaa tulossa Helsinkiin. 4 kpl 17-18v huippujunnuja tuolla. Vastaavia pelaajia kuin 2019 Talin massakisan voittanut 17v Juan Manuel Cerundolo, nykyinen ATP-voittaja.

Peräti 11 ranskalaista tulossa Helsinkiin ja nimekkäitä pelaajia. 2000-syntynyt Angele 206 cm varmasti näkemisen arvoinen. Näkyy kauas. Tuo Angele oli ainoa Ruusuvuorta nuorempi jolle Emil hävisi isoissa junnukisoissa kovilla kentillä vuosina 2016-2017.

1 tykkäys

Onkos Kouvolan villeistä korteista tietoa? Iiro Vasa siis on ainakin varma, mutta saako Eerokin? Löfman saisi saada pääsarjaan, kun ansaitsi karsintaan, mutta olisi mahtunut muutenkin. Yksikään Ahti ei varmaan yllättäisi, mutta on näiden arvailu hieman hankalampaa kuin 2010-luvun alkupuolella.

1 tykkäys

Näette villit sitten Sunnuntaina :wink:
Helsingin listalta jää vielä varmasti pois jonkinverran pelaajia.

Helsingin karsintoihin junnustatuksella paikan sai Ranskan lihaskimppu Max Westphal. ITF40. Täyttää 18v Helsingin kisaviikolla.
Katselin 2017 EM14 turnauksen 4.kierroksen ottelua livestreamistä. Westphal nuiji kovilla lyönneillä ikätoveri Carlos Alcarazin 63 62.
Sen jälkeen hieman eri suuntiin kehitys. Alcaraz kohta top100 pelaaja ja Westphal yrittää saavuttaa uran ensimmäisen ATP-pisteen Helsingin 15K kisassa.
Alcaraz toki oli kokonaisvaltaisesti parempi kuin Westphal jo U14 iässä, mutta keskinäisen vei tosiaan ranskalainen selvästi ja vieläpä omilla aseilla.

1 tykkäys

Eikös tuo nyt ole pelkästään Alternate-paikka pääsarjaan? Junnustatuksella pääsee kolme pelaajaa pääsarjaan, mutta ei junnuille karsintoihin vastaavia paikkoja ole.

Niinpäs olikin. Ei ole aina niin helppoa päästä prokisoihin vaikka on GS-junnu.

Kouvolan karsinnoissa pelaa Italian 19v Lorenzo Rottoli ATP1700+.
2016 tämä Lorenzo oli lähes yhtä hyvä kuin ikätoveri ja kaimansa Lorenzo Musetti. Lorenzot kohtasivat 1.kategorian finaalissa ja EM-kisoissa tämä Rottoli voitti Cazaux’n ja Runen. Sai EM-pronssia ja Musetti oli hopealla. Rottoli lisäksi voitti U18 G5 ITF-tittelin jo 14vee-kaudella. ‘Huippulupaus’ siinä missä Musettikin. Viisi vuotta sitten, jota ei ole enää.
U18 peleissä Rottoli jäi ITF48 tasolle ja GS 2.kierros.

1 tykkäys

Onko Kouvolan turnauksella omia nettisivuja? Mistäköhän voisi parhaiten seurata kaavioita, otteluohjelmia ja otteluiden edistymistä?

Ihan ITF:n sivuilta, karsinnan 1 kierroksen matsit lyödään sivulle heti kun matsi on ohi ja maanantaina on jo livescore…

1 tykkäys

Keskiviikko näyttää iltapäivän sään puolesta aika lohduttomalta, ja se on nykysysteemillä pelimäärältään se yleensä vilkkain päivä. Onko suunnitelmissa pelata ensimmäistä kierrosta jonkin verran jo tiistaina?

ITFn turnausinfossa on pääsarja merkitty alkavaksi tiistaina.
Liiton uutisessa puolestaan on kerrottu että otteluita varaudutaan pelaamaan sisällä jos sää ei salli ulkona pelaamista.

Tietääkö joku pääseekö sinne Kouvolaan katsomaan pelejä? Päiväreissu olis tarkoituksena tehdä.

Näköjään sainkin vastauksen tähän jo aiemmin :slight_smile:

Itse ainakin ajattelin tavalla tai toisella mennä katsomaan. Varsinaista katsomoahan tuolla ei ole, eli ei kai tuo yleisötilaisuus ole, ja liikkumisrajoituksia ei Kouvolassa yleisillä paikoilla ole…