Suomen naistennis 2016

Emma Laine aloittaa vuoden 2016 ottelunsa sittenkin Hongkongin 25000 dollarin karsinnassa villillä kortilla 13. sijoitettuna. Ensimmäisellä kierroksella lauantaina vastassa 14v hongkongilaistyttö. Toisella karsinnan ratkaisukierroksella vastaan tulee karsinnan 4. sijoitettu Ran Tian(Chn;21v11kk;WTA491)

Laine-Look 60 60.

Huono kaaviotuuri Laineella, sillä Emmahan hävisi 12.12. tuolle 21 vuotiaalle kiinalaiselle kymppitonnin finaalissa melko selvin lukemin.

No juu, mutta Emman silloinen tappio selittynee pääosin väsymyksellä. Neljä tuntia tennistä edeltävänä päivänä teki tehtävänsä, varsinkin kun kiinalainen selvisi omasta urakastaan paljon helpommalla mm. vastustajan luovutuksella. Eiköhän huomisaamuna ole paljon tasaisempaa. Helpolla pääsarjapaikka ei toki tule.

Emman karsintaottelu Ran Tiania vastaan on siirretty huomiselle kuten kaikki muutkin karsinnan viimeisen kierroksen ottelut - varmaankin sateen takia.

Mikäli Emma voittaa ja selviä pääsarjaan, niin hänellä on 50% mahdollisuus saada toinen karsija vastaansa.
Muussa tapauksessa vastaan tulee joku sijoittamaton pelaaja, joista parhaimmat ovat rankingeilla 211. ja 218. Valitettavasti hongkongilaista villin kortin pelaajaa ei voi vastustajaksi tulla.

Emma voitti ekan erän puhtaasti 60. Toinen erä on tilanteessa 3-3 Tianin breikattua erän alussa 2-1 johtoon. Tian breikkaa uudelleen johdokseen 4-3. Emma breikkaa heti takaisin 4-4
GSM Emma Laine 60 64. (1t22min)
Myöhemmin tänään Emmalla vielä nelinpeli Taiwanin Hsun kanssa

Emman 4peli kiinalaisparia vastaan alkanut mukavasti: Johto 2-0 1. erässä.

Nelinpelissä Emmalle voitto 6-1, 6-3. Tästä taskuun vajaat sata dollaria, mutta turnausvoitolla olisi saumat tienata yli 700 dollaria per nainen. Kyllä sillä jo tässä tapauksessa turnaukseen osallistumisen kustannukset kattaisi vaikka taksilla ajelisi kotoaan kentille. Tulevaa puolivälierävastusta ratkotaan parhaillaan.

Emma avaa kaksinpelin pääsarjan kiinalaista Fang Ying Xunia vastaan, joka kuukausi sitten hävisi edellisen kohtaamisen kolmessa erässä. Ihan ok arpa siis. Toisella kierroksella olisi luvassa sitten hieman kovempi korealainen, mutta on tässä ekassakin ottelussa tekemistä. Ottelu pelataan heti huomisaamuna.

Jos Emma voittaa tuon pääsarjan avausottelunsa niin nousee myös parhaaksi suomalaiseksi WTA-rankingissa. Eipä siihen sitten paljon tarvittu.

Sade estänee taas ottelujen pelaamista Hongkongissa. Emman ottelun uusin aloitusaika klo 09 Suomen aikaa.

Ottelut siirretty pelattavaksi huomenna.

Huomenna ohjelmassa myös mahdollisesti kaksi nelinpeliä.

Tuskinpa Emmalla on huomenna kahta nelinpeliä koska jälkimmäisin olisi jo semi ja huomenna toiset parit pelaavat vasta 1.kierroksen otteluja.

Laine-Xun menossa. Tilanne 6-1, 0*-3.
Yksi 4peli tänään myöhemmin.
2. erä Xunille 6-3.
Ja Emmalle voitto 61 36 64. Ottelu kesti 2h31min.

Hsu/Laine voittivat ensimmäisen erän thaimaalaisparia vastaan 64.
Emmalla on nyt 19 ottelun voittoputki takanaan sekä kaksin- että nelinpelit huomioiden ja näyttää olevan jo 20. tulossa.
GSM Hsu/Laine 64 61. Semissä huomenna vastaan Jang/Sharipova (Kor/Uzb).

Emman toisen kierroksen vastus on parikymppinen Su Jeong Jang (KOR), joka on noussut tasaisesti WTA-listalla muutaman vuoden ja nyt ennätyssijallaan 196. Tähän asti kaikki Emman vastustajat viimeisimmän comebackin jälkeen ovat olleet kymppitonnin vakiokävijöitä ja nyt vasta mitataan naisen tasoa oikeasti. Voi olla, että Emma tarvitsee muutaman tällaisen kovemman matsin ennenkuin pystyy haastamaan vakavasti näitä top200-pelaajia. Tasoero kymppitonnin tahkoajien ja WTA 196 -pelaajan välillä lienee aikamoinen. Todella mielenkiintoista nähdä minkälainen tulos tästä saadaan!

Emma on odotetusti vetäytynyt pois ensi viikon Tunisian 10000 dollarin turnauksesta. Seuraavaksi Emmalla ohjelmassa varmaankin helmikuun Australian 25K-75K dollarin turnaukset.

Emma-Jang juuri alkanut. Myöhemmin tänään sama Jang vastassa 4pelissä.
Edit: Jang aloitti heti murrolla, mutta Emma mursi takaisin ja tilanne 2-2.

Hong kong $25 000, 2. kierros
Su Jeong Jang (KOR) - Emma Laine 6-3, 6-2

Pari askelta perässä tuli Emma koko ajan, mutta se oli toki odotettavaa. Kunhan saa muutaman kovan matsin lisää niin varmaan alkaa paremmin haastamaan tämän tason pelaajia.

Kymppitonnin voittamiseenhan riittää kun lyö pelaajia sijoilta 400-1000, mutta jo näissä $25 000 -kisoissa alkaa ekalta kierrokselta lähtien tulla pelaajia sijoilta 100-300. Melkoinen porras on siis. Mutta pääasia, että Emma on taas pelikunnossa ja täynnä intoa. Kyllä tästä vielä mielenkiintoinen kausi tulee.

Emma jatkaa Hongkongin nelnpelin finaaliin. Semissä Hsu/Laine - Jang/Sharipova 36 61 10-5. Finaalissa huomenna vastaan tulevat ykkössijoitetut Golubic/Vogt (Sui/Lie). Emma tuntuu menestyvän nelinpelissä tämän tason turnauksissa oli hänellä parinaan lähes kuka tahansa keskitason pelaaja. Montakohan nelinpelin turnausvoittoa urallaan Emmalla on jo saavutettuna?

Sivulta http://www.itftennis.com/procircuit/players/player/profile.aspx?playeridext=800215221 laskin 36 kpl; 2pelissä 11.

Hongkongin nelinpelin finaali Golubic/Vogt-Hsu/Laine 62 16 10-4. Ei tullut Emmalle siis 37. nelinpelin turnausvoittoa.