Suomen naistennis 2021

Avataan kevyellä katsauksella kauden näkymiin.

Anastasia Kulikova, WTA 535, avaa kautensa kovalla kentällä ensi viikolla Tunisian W15:ssä ja tulee olemaan siellä kärkisijoitettuja. Suunnitelmissa on pelata näitä kisoja useampia putkeen. Aika hidasta listalla nouseminen tämän kokoisilla kisoilla on, joten toivottavasti pääsee mukaan askelta isompiin kisoihin kunhan niitä järjestetään.

Vaikka Laura Hietaranta keskittyykin pääasiassa isoihin junnukisoihin, ohjelmaan mahtunee myös naisten kisoja. Perinteisesti isoissa junnukisoissa menestyneet tytöt ovat pärjänneet hyvin myös naisten alimman tason kisoissa, joten minimitavoite Lauralla lienee WTA-rankingin saavuttaminen pääsemällä kolmessa kisassa WTA-pisteille. Uskon, että kesän massakisoissa tämä tavoite täytyy hyvinkin helposti.

Kolmas WTA-rankingissa vielä oleva pelaajamme, Alexandra Anttila, aikoo kai jossain määrin pelata ITF-kisoja. Jossain vaiheessa oli myös suunnitelmana siirtyä USA:n yliopistotennikseen, mutta koronavirus saattaa olla sotkenut tämän polun toistaiseksi umpeen.

Aikuisten sarjaan täksi kaudeksi junnuista sysätty Ella Haavisto sai kaudelleen aika kehnon alun, kun hänen ranteensa murtui äskettäin. Luvassa usean viikon toipuminen ja paluu kilpakentille lienee sitten lopputalven asioita.

Parhaiten rankattu pelaajamme, Oona Orpana (WTA 521), ei tiettävästi ole tekemässä paluuta ammattilaiskiertueella.

2 tykkäystä

Tässä eiliseltä muutama poiminta kotimaisesta liigasta:

Laura Hietaranta - Rinja Kautto 6-2, 6-2
Sade Scharlin - Sofia Holopainen 6-2, 6-3
Oona Orpana - Liisa Vehviläinen 3-6 , 6-2, 10-6

Vaikka tuon alimman tuloksen näkisinkin mielelläni merkkinä Liisan isosta kehitysharppauksesta, niin kyseessä lienee kuitenkin osoitus Oonan tason laskusta jäähdyttelyn myötä. Aikaisemmissa kohtaamisissa Liisa ei nimittäin kolmea geimiä enempää ole ikätoveriltaan Oonalta pystynyt viemään.

1 tykkäys

Kolmanneksi sijoitettu Kulikova voitti Monastirin 1. kierroksella junioripelaaja Di Girolamin (junioriranking 74) helposti. Odotellaan turnausvoittoa tuolta.

2 tykkäystä

Kulikovan ja muidenkin pelaajien pelit loppuivat Tunisiassa koronan takia.

Liisa Vehviläinen (s. 2001) Shymkentissä: Karsiutuminen kaksinpelin karsinnassa 14-vuotiaalle Valko-Venäjän lupaukselle Alexandra Azarkolle, sitten nelinpelitappio kazakkijuniori Nikolenkon (s. 2004) rinnalla kotimaan tyttöjen Chursina/Sinitsyna ruuvipenkissä.

Azarko voitti muuten Eddie Herrin 12-vuotiaitten sarjan vuonna 2018.

Edelliselläkin viikolla samansorttinen kuvio.

Kulikova selvisi eilen toiselle kierrokselle Tunisiassa, kun siellä taas yritetään pelata. Raskas päivä ei ollut kyseesssä vastustajan luovuttaessa kaksinpelin 14 minuutin jälkeen 3-0 tilanteessa ja nelinpelin kestäessä 40 minuuttia (6-1, 6-0).

Kovin suuria vaikeuksia ei saisi olla tänäänkään kaksinpelissä saksalaisen ikätoverin kanssa, jonka WTA-ennätyssija on 847.

Tunisia W15, 2. kierros
Anastasia Kulikova - Kathleen Kanev (GER) 6-0, 6-1

No onneksi jollain suomalaisella kulkee tällä viikolla. Voipi kyllä olla, että seuraavassa matsissa tulee pahasti köniin kun vastassa on eräs 15-vuotias Linda Fruhvirtová (CZE).

1 tykkäys

Tunisia W15, puolivälierä
Linda Fruhvirtová (CZE) - Anastasia Kulikova 6-4, 6-2

Ihan hyvä taistelu. Voipahan Anastasia parin vuoden päästä sanoa pelanneensa tätä vastaan, kun katselee telkkarista tytön esityksiä Grand Slameissä.

1 tykkäys

Tällä viikolla Anastasia Kulikovan tie nousi Tunisian W15-kisassa pystyyn välierissä. Näillä tuloksilla ei rankingia nosteta eikä kannata isompiin kisoihin lähteä pelaamaankaan.

1 tykkäys

Anastasia Kulikovan jalka kipeytyi eilen ja hän joutui luovuttamaan puolivälierän 0-5 tilanteessa Tunisian pikkukisan puolivälierässä. Nyt alustavasti viikon tauko ja mahdollisesti 8.3. alkavassa W15-kisassa taas mukana.

Ja tässä kaikki mitä Suomen naistennikselle vuonna 2021 kuuluu. Muita aktiivipelaajia meillä ei kansainvälisissä karkeloissa ole.

Oona ei vissiin ole tekemässä paluuta ammattilaiskentille, kun ranking taas avataan?

Näyttää Anastasia olevan tällä viikolla Tunisiassa pelottavassa vireessä kun voitti avausmatsinsa 6-0 6-1, toisen kierroksen vastustaja luovutti 7 minuutin pelaamisen jälkeen ja puolivälierävastus ei uskaltanut edes ilmestyä kentälle. Toivottavasti saadaan turnaus edes pelattua loppuun…

1 tykkäys

Kulikovalle pitkästä aikaa turnausvoitto, korkeammalle rankattu vastustaja kaatui finaalissa 2-1

4 tykkäystä

Vaisumpi turnaus tällä viikolla, kun Vanlangendonck kaatoi Kulikovan 1. kierroksella.

https://www.instagram.com/p/COYVzyuAQ-i/

2 tykkäystä

Ohoh! Toivottavasti se peli-ilo löytyy jälleen tuolta. Kovin montaa jenkkitenniksessä menestynyttä naista meillä ei olekaan. Oonan taso riittäisi varmasti tuolla parhaimmillaan jopa joukkueensa ykköspelaajan paikalle, mutta katsotaan miten käy. Onhan siinä ne opiskelutkin hoidettavana.

Tästä vielä Oonan kommentteja asiaan: Orpana suuntaa yliopistotenniksen pariin Yhdysvaltoihin elokuussa 2021 | Suomen Tennisliitto

Kulikova voitti Tunisian kvartsissa Chiara Schollin (Usa, 28v, WTA611) 64 75. Scholl on ollut hyvä juniorilupaus nuorena - paras ranking 9,5 vuoden takaa WTA164.
Semissä huomenna vastaan japanilainen.

1 tykkäys

Kulikova finaaliin 6-1 6-3 -voitolla. Tästä kun ottaa toisen turnausvoiton vähän ajan sisään niin ehkä alkaa olla toivoa pärjätä seuraavan pykälän kisoissakin. Toki 25K-kisoissa lähes jokainen vastustaja on lähtökohtaisesti kovempi kuin yksikään nainen näissä 15K-kisoissa.

1 tykkäys

Kulikovalle tappio Raggia vastaan finaalissa 67(4) 46.

Onko Suomessa naisten turnauksia tänä kesänä? Missä ja milloin?