Suomennokset

Palstan ohjelmisto on saatu talkoovoimin suomennettua ja käyttöliittymän kielen voi nyt vaihtaa omista asetuksista suomeksi. Käyttäjäasetukset löytyvät esimerkiksi klikkaamalla omaa avataria ja avautuvasta valikosta ‘Preferences’.

Suomennoksia viilataan aluksi jonkin aikaa näin, kunnes koko sivuston oletuskieli vaihdetaan suomeksi. Tämänkin jälkeen kielen voi vaihtaa omista asetuksistaan takaisin englanniksi. Suomennoksia päivitetään tarvittaessa muutaman päivän välein.

Tämä ketju on tarkoitettu suomennoksista keskustelemiseen.

Äsken ajettin pieniä korjauksia suomennoksiin, ne näkyvät viimeistään sivun päivityksen jälkeen.

Tämä muutos on nyt tehty.

Yhden korjauksen voisi vielä ajaa. Tunti kun lyhennetään suomen kielessäkin h. Se pieni t tarkoittaa tonnia. Toki samaan sortuvat myös iltapäivälehdet harva se päivä. Itselleni on edelleen vaikea käsittää, miten joku voi ajaa niin ja niin montaa kilometriä tonnissa.

Kotimaisten kielten keskus on asiasta toista mieltä
http://www.kotus.fi/index.phtml?i=546&s=2610

s = sekunti, sekuntia
min = minuuttia
t = tunti, tuntia (Huom. Yleiskielessä t, lyhenne h on SI-järjestelmän lyhenne.)

Tonnin lyhenne tas on tn.

Katsos, jotain muuttunut omista kouluajoista. Silloin tuo oli ehdottomasti h, eli ilmeisesti SI-järjestelmän mukaan opetettiin, ja eihän tuokaan kai h:ta kokonaan tyrmää. No, opinpahan tästäkin jotain. Ja voihan sitä vaan väittää olevansa sen verran kansainvälinen tyyppi, ettei lähde mukaan mihinkään yleiskielen kausittaisiin vaihteluihin :wink: