Suomi-juniorit 2024

No niin. Uutta ketjua vuodelle 2024. Mielenkiintoinen kausi tulossa. Pojilta voi odottaa jo hyvääkin menestystä ja lupaavimmat tytöt ottaa nyt (toivottavasti) tosissaan askeleita junioreiden ITF-kiertueella.

Vuoden alku:

Oskari Paldanius ainoana poikana huipuista menossa 3.10. Bromman J100 -turnaukseen ykkössijoitettuna. Karsintaan menossa Egor Rybakov (Q-18). Tytöistä pääsarjapaikkaa tavoittelee, joko suoraan tai karsinnan kautta Nuppu Palm (Q-3), Milla Kotamäki (Q-5), Karoliina Krook (Q-19) ja Hanna Vanni (Q-21). Irina Rissanenkin luultavasti mahtuu karsintaan (ALT-1).

10.1. Bratislavan J200:ssa on sitten parempi edustus, kun deadline vetäytymiselle on jo ohi. Oskari Paldanius kuutossijoitettuna ja Linus Lagerbohm on tässä vaiheessa sijoitettuna neljänneksitoista. Otso Martikainen on sijoitettu seitsemänneksisitoista, mutta hänellä on vielä optio lähteä 12.1. Traralgonin (AUS) J300:seen Bratislavan sijaan. Jos valinta osuu Brommaan, niin siitä ehtii 15.1. Kolkatan J200:seen tai 16.1. Hammametin (TUN) J200:seen. Myös Linus Lagerbohm on listoilla Hammametiin. Tällöin kyllä AO jää väliin, jos menestystä tulee.

Bromman jälkeen on 8.1. Malmössä J60 turnaus, johon menossa pojista Egor Rybakov ja tytöissä mukana on Anicia Hammoud. Deadline vetäytymiselle Malmöön on jo mennyt. Belgiassa on 15.1. Heiveldin J30. Tänne ovat ilmoittautuneet Aarni Sinkkonne, Lukas Kaurismäki ja Nuppu Palm. Tälle turnaukselle on rinnakkaisina 16.1. Obenpullendorf (AUT) J60, jossa listoilla Lukas Kaurismäki ja Nuppu Palm sekä 17.1. Glasgow J100, jossa listoilla Milla Kotamäki ja Nuppu Palm.

Tammikuun kruununa keikkuu tietenkin 20.1. Australian Open Melbournessa. Tytöille se ei tänä vuonna vielä aukea, mutta pojista Oskari Paldaniuksella (ALT-8), Linus Lagerbohmilla (ALT-31) ja Otso Martikaisella (ALT-40) karsintalistalle on mahdollisuudet sopia. Ainakin Oskarin aikataulu on sellainen, että Australian reissu on mahdollinen.

Näin kattavasti junnujen aikataulua tuskin tulee avattua jatkossa, mutta vieroitusoireet on pahat. Ja oikeitakin töitä pitäisi tehdä, niin oli hyvin aikaa :slight_smile:

4 tykkäystä

Egor Rybakoville hieno voitto Bromman J100-karsinnassa 6-4, 6(0)-7, 20-18. Siellä on hakattu hartaasti MTB:tä. Hieman taisi ruotsalaisvastustaja olla henkisesti niskan päällä tuon toisen erän TB:n jälkeen.

1 tykkäys

Kolme suomalaista U14 MM-kisa Les Petits pääsarjaan.
Lista ilmestyi tänään. Turnaus tammikuun lopulla.

2 tykkäystä

Ennen Les Petitsiä 14-vuotiaiden kärkikaksikkomme Ketola-Tuomolin lämmittelee perinteisessä Boltonin (GBR) 1. kategorian kisassa, jonka osanottajalista ei paljoa kalpene maineikkaamman ranskalaisturnauksen rinnalla. Nämä ovat juuri niitä kisoja, joita tässä vaiheessa pitää pelatakin. Parhaiten kehittyy, kun kohtaa oman ikäluokan kovimpia karjuja.

Viime kaudella 12-vuotiaiden sarjassa tuli mukavasti suomalaismenestystä ja näitähän nyt sitten pullahteli täksi kaudeksi 14-vuotiaiden sarjaan. Nimeltä kannattanee mainita ainakin Mikael Lehtinen, joka voitti kaksi TE12-turnausta ja oli yhden kovan ykköstason kisan finaalissa. Tämän lisäksi kaatoi kauden huipentaneen supertason kisan alkulohkossa Iso-Britannian ja Hollannin edustajat häviten vain Espanjan pojalle. Kovia meriittejä.

Myös tyttöjen puolella voi olla luvassa mainio kausi TE14-sarjassa, sillä viime kaudella 12-vuotiaiden TE-kisoja voitti peräti neljä eri suomalaistyttöä. Yksi näistä tosin jatkaa siinä sarjassa edelleen, mutta kolmen muun otteita 14-vuotiaissa on mielenkiintoista seurata. Otetaan nimiä esille jos/kun menestystä tulee tässäkin sarjassa.

2 tykkäystä

Ranskassa pelataan 12v sarjan huipputurnaus. Listalla oli suomalaispoika joka ikäluokkansa Euroopan kärkinimiä ja olisi ollut yksi turnausvoittajaehdokkaista. Mutta ei mahtunut kaavioon mukaan. Typerä systeemi.

Bromman J100 karsinnoista läpi vain Milla Kotamäki karsinnan kakkossijoitettuna. Pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Kahdessa karsintapelissä menetti vain neljä peliä. Nuppu Palmin (ykkössijoitettu) matka päättyi harmillisesti ratkaisupelissä 6-3, 4-6, 5-10.

Edit. Nuppu Palm näkyy pääsarjassa LL-statuksella. Vastaan Ruotsin 15-v Isabel Skoog (ITF 1015). Milla Kotamäelle vastaan toinen karsija, Ruotsin 17-v Vaida Matuseviciute (ITF 4134).

Oskari Paldanius (ITF 178) kohtaa Ruotsin 17-v Filip Söderqvistin (ITF 646).

2 tykkäystä

[2] Oskari Paldanius - Filip Söderqvistin SWE 4-6, 7-5, 6-4. Eli ihan helppoa ei ollut.

Tytöt valitettavasti hävisivät kahdessa erässä.

Toisella kierroksella Oskarilla 15 v. Damir Zhalgasbay KAZ (ITF 267).

3 tykkäystä

Tuli muuten 1.1. rankingit junnuille. Jos ei mainintaa, niin 2007-syntynyt

Pojat:

 • Oskari Paldanius 101 (ikäistensä 33)
 • Linus Lagerbohm 133 (ikäistensä 44)
 • Otso Martikainen 149 (2006 syntynyt)
 • Felix Alopaeus 1007
 • Niklas Kortström 1135
  .
  .
  .
 • Lucas Eriksson (paras 2008 syntynyt) 1814

Tytöt:

 • Daria Bibanina 571
 • Iida Heinonen 621
 • Nuppu Palm 930
 • Milla Kotamäki 1120 (2009 syntynyt)
 • Anicia Hammoud 1296 (2006 syntynyt)
 • Ilona Haavisto 1488 (2008 syntynyt)
 • Emma Tuominen 1512 (2008 syntynyt)
2 tykkäystä

J100 Bromma (SWE), 2. kierros
Oskari Paldanius - Damir Zhalgasbay (KAZ) 3-6, 7-5, 7-5

Tiukassa on voitot, mutta kyllä tuosta kazakstanilaispojastakin kuullaan vielä. Voitti nimittäin J100-kisan jo viime vuonna, vaikka ikää vasta 15 vuotta. Hienoa, että Oskari pystyy näitä taisteluita kääntämään voitoiksi.

Puolivälierissä pitäisi olla helpompaa, sillä karsija Evan Simon (FRA) on tähänastisilta meriiteiltään selvästi Zhalgasbaytä köykäisempi 15-vuotias. Viime heinäkuussa Oskari voitti Simonin 6-2 7-5, mutta se pelattiin massalla.

4 tykkäystä

J100 Bromma, puolivälierä
Oskari Paldanius - Evan Simon (FRA) 6-2, 6-1

No, olihan se helppoa tosiaan. Välierässä ruotsalaisen ikätoverin Ludvig Heden kanssa tulee olemaan tiukempaa. Hede on ollut tässä kisassa vakuuttava ja voitti tasan vuosi sitten Martikaisenkin.

4 tykkäystä

Erän tappiolta kahdessa TB:ssä voittoon. Ranking nousee. Hollantilainen kakkossijoitettu vastaan.

Oskari voitti vuotta vanhemman hollintilaisvastustajansa marraskuussa 6-2, 7-6(1) Trnavan semissä.

4 tykkäystä

J100 Bromma (SWE), finaali
Manvydas Balciunas (NED) - Oskari Paldanius 6-1, 2-6, 6-2

Harmi. Pisteiden puolesta tämä olisi ollut hyvä voittaa. Nämä J100-turnauksen alkavat olla Oskarille jo siinä mielessä turhia, että semeistäkään ei vielä tule parannusta rankingiin. Tästä finaalista onneksi tuli vähän plussaa ja uran ensimmäinen kaksinumeroinen ITF-ranking luvassa huomiselle. :+1:

Sillä välin muut kärkijunnumme lämmittelivät eilen kotimaan liigassa ja kaikki voittoisasti:
Otso Martikainen - Arttu Ronkainen 6-3 6-4
Linus Lagerbohm - Jeri Lassila 6-3, 6-2
Felix Alopaeus - Rasmus Rapo 7-5, 6-1

Alopaeusta lukuunottamatta kaikki pelaavat ensi viikolla Bratislavan J200-kisassa, josta pisteitä kaapimalla ranking voi parantua merkittävästi. Felixin seuraava suunnitelma on parin viikon päästä pelattava Varsovan J60-kilpailu.

Ja mainitaan liigasta vielä tyttötulos, josta ei välttämättä voi päätellä paljoakaan.
Ella Haavisto - Milla Kotamäki 6-2, 6-3

(Kiinnostavat junnut lihavoituna, kun semmoisessa ketjussa ollaan).

edit
Sunnuntaina lisää voittoja junnuille
Felix Alopaeus - Jussi Salmio 6-3, 6-2
Linus Lagerbohm - Ville-Petteri Ahti 6-2, 6-2
Milla Kotamäki - Emma Kuusisto 7-6, 6-3

5 tykkäystä

Huomenna selviää lähteekö suomalaisia Australian avointen GS-karsintaan. Slovakian J200 kisan jälkeen ehtisi juuri ja juuri.
Paldanius ainakin pääsemässä halutessaan näillä näkymin karsintaan. Lagerbohmin ja Martikaisen osalta tiukemmassa, mutta mikäli pellpaikalle matkustaa, niin mahdollisuuksia heilläkin mahtua mukaan.
Ei olisi välttämättä huono reissu, sillä heimikuun vaihteessa tarjolla Australian Brisbanen 2 J100 kisaa. Ensin AO karsinnat ja ellei menestystä, niin katsoo sen jälkeen viikon verran GS-tennistä ja treenailee Melbournessa jonka jälkeen Brisbaneen.
Yllätyn positiivisesti mikäli tuonne menevät. Kauden sponssirahoista mahdollisesti kolmannes olisi käytetty tuon reissun jälkeen, mutta eikös koko junnu-ura tähtää GS-kisoihin kehittymisen ohessa.

4 tykkäystä

Oskari on ensimmäisellä varasijalla ja Otso on 20. varasijalla. Linus vetäytyi Australiasta.

Paldanius nousi aamulla karsintalistan puolelle, mutta jäi heti sen jälkeen pois.

Martikainen edelleen pyrkimässä sisään 12 paikan päässä.

Tuossa näkyy se kuka pelaa viimeistä junnuvuottaan ja kuka ei. Ehkä Paldanius ajatteli, että ‘ehtii sinne Australiaan ensi vuonnakin’ ja todennäköisesti silloin suoraan pääsarjaan.

Jep. Oskarille ei niin kiire. Koulujakin pitää kai käydä jne. Nyt ei taida Bratislavan lisäksi tammikuussa enää olla turnauksia. Otsolla on vielä optio AO:n sijaan mennä Tunisian J200:een (tai peräti San Jose (CRC) J300). Mutta toivotaan, että koittaa AO-kortin ja onnistuu.

1 tykkäys

Otsolle ja Oskarille (ITF 88) viilikortti ekalla ja Linukselle ITF186 tsekki. Toisella (mahdollisella) kierroksella Otsolle ja Linukselle vastaan jo aika kovat pelurit.

2 tykkäystä

Otsokin on vetäytynyt AO:sta ja muistakin 22.-23.1. alkavista turnauksista.
29.1. ykkösprioriteettina on Kolumbian Barranquilla J300 ja kakkosena Espanjan Manacor J100.
Muut poikien kärjistä pitää taukoa loppukuun kv-peleistä. Felixin listalla on toki 24.1. Varsova J60.

Otson peli ehkä noin 16-17 ja Linuksen peli siihen perään pitäisi näkyä täältä:

Oskarin peli jo ehkä 14-15 pitäisi näkyä täältä:

Oskari voitti 6-3, 6-0. Oskarillle vastaan Puolan17-v. Bruno Kokot (ITF 178), joka voitti tänään kolmessa erässä.

Lähes yksi kokonainen matsi vielä ennen Otson pelin alkua.

3 tykkäystä

Otso nähtävästi heti 3-4" tappiolla. Tässä on pari kautta jo odoteltu hyppäystä tuloksissa, mutta aika maltillisesti on tainnut kehittyä siitä, kun voitti kaksi Pajulahden turnausta peräkkäin keväällä 2021.

Otso voitti 7-5, 6-2. Linuksen peli alkamassa.

Otso kohtaa torstaina hieman yllättäen hollantilaisen 17v. Pieter de Langen ITF 184, joka voitti ekalla kierroksella viitossijoitetun kyproslaisen. Matsi puoliltapäivin toisena pelinä, kun pelit alkaa kympiltä. Linus voitti tämän hollantilaisen marraskuussa kvartsissa Latviassa.

Otsolla myös neluria huomenna puolalaisen Alan Waznyn parina.

3 tykkäystä