Sen kummemmitta analysoinneitta laitetaan kausi käyntiin listaamalla parhaiten rankatut junnumme. Suluissa paljonko tulee ikävuosia, mikäli ei ole viimeinen kausi kyseisessä ikäluokassa, ja sitten sijoitus omassa ikäluokassa.
ITF
9. Oskari Paldanius
93. Linus Lagerbohm
576. Felix Alopaeus
377. Milla Kotamäki (16 v. / 78.)
663. Nuppu Palm
770. Ilona Haavisto (17 v. / 256.)
TE 14
41. Mikael Lehtinen
71. Adam Napari (13 v. / 6.)
172. Arthur de Dampierre
177. Jimi Juvonen (13 v. / 27.)
202. Max Kärkkäinen (13 v. / 33.)
59. Vanessa Lagerlöf
71. Lily Audriana Hagelberg
97. Sonia Sirenius
176. Siiri Metsäranta
Kiitokset avauksesta. Lupaava 2010-ikäluokka tosin jää parhaiden junnujen listauksesta mainitsematta, vaikka monet heistä kuuluvat Suomen parhaimpiin junioreihin. 15v kausi vaan on junnuissa erikoinen väliinputoamiskausi, vaikka kehityksen kannalta kenties se kaikkein oleellisin kausi.
Junnujakin tällä viikolla useita ITF-kiertueella. Valitettavasti mukana kaksinpelissä taitaa olla enää kaksi henkilöä. Felix Alopaeus Malmön J60:ssa toisella kierroksella ja Milla Kotamäki Kosicen (SVK) J200:ssa karsinnan ykkössijoitettuna viimeisellä karsintakierroksella. Toivotaan hyvää starttia ainakin nyt heille kauteen.
Ja toki tätä viikkoa on myös Oskari Paldaniuksen osallistuminen Traralgonin (AUS) J300:een. Turnaus alkaa perjantaina.
[6] Felix Alopaeus Malmön J60:ssa voitolla jo kvartsiin. Vastaan 17v britti [6] Joseph Mazingham ITF 299.
Tarkensin avausviestiä, että tosiaan kyse parhaiten rankatuista pelaajista eikä välttämättä parhaista. Lisäsin myös kullekin “alaikäiselle” sijoituksen omassa ikäluokassaan.
Felixillä oli Malmössä aikainen herätys ja välieräpaikka irtosi lukemin 6-0, 6-2. Vastaan asettuu Ruotsin William Olsson (ITF 1290). Välieräpaikka irtosi ensimmäisen erän luovutuksella. Nyt olisi hyvä paikka vähän ottaa rankingia heti kauden alkuun. Pisteet tästä turnauksesta tulee 100% saldoon. Nelurin kvartsi on myöhemmin vielä tänään ohjelmassa Lucas Erikssonin kanssa ruotsalaisparia vastaan. Suomalaiset ovat tässä kolmanneksi sijoitettuja. Edit. Välieriin nelurissa lukemin 6-0, 6-1.
Milla huurjasteli pääsarjaan. Vastassa 16v Puolan Sara Husar ITF 322. Ottelu on ohjelmassa iltapäivällä. Nelurissa vastaan neljänneksi sijoitetut puolalaiset isäntämaan Alja Senican parina.
Felix kaatoi siis varsin vakuuttavasti ITF299 pelaajan.
Tässä kuussa 18v täyttävä Alopaeus on jokerikortti lähivuosina, mikäli terveenä vihdoin säilyy.
Silkkihansikasmainen taituri, joka venähti teininä kaksimetriä hipovaksi. Eihän tuosta voi hioutua kuin timantti. Puhdas luontainen fyysistymispotentiaali ja sen tuoma pelin suuri kehitys on moninkertainen moniiin muihin ikätovereihin nähden ikävuosien 18-20+ välillä.
Oskari Paldanius on Traralgonin kisassa 7-sijoitettu. Kisassa pelaa samat nimet kuin viikon päästä Australian avoimissa. Gabriele Crivellaro ITF63 avausvastus. Oskari voitti lokakuussa tuon italialaisen 6-2, 6-2.
3.kierroksella olisi tarjolla itänaapurin Derepasko ja kvartsissa esim. 15v superlupaus Ranskan Kouame tai niin ikään lupaava Yhdysvaltain Kennedy.
Mutta onko kovassa helteessä tarkoituksenmukaista pelata täyttä viikkoa juuri ennen reissun päätavoitetta. Aikanaan tein jonkin tasoisen tutkimuksen historian valossa, millä tavoin pelaajat menestyneet verrattuna Traralgonin kisaa Australian avoimiin. Tahtoo olla niin, että Traralgonin finalistit eivät yllä Australian avoimissa semifinaaliin saakka, pääosiltaan näin.
J60 Malmö (SWE), välierä Felix Alopaeus - William Olsson (SWE) 2-6, 6-2, 6-3
Finaalissa vastassa Felixin itsensä ikäinen ja tasoinen ruotsalainen. Hyvä tästä olisi turnausvoitto ottaa, jotta saa listalla kunnolla nousua. Noilla nykyisillä lukemilla (576) on aika hankala isompiin kisoihin pyrkiä ja sinnehän tässä varmasti tähdätään. Eivät J60-kisat ole näin lahjakkaan kohta täysi-ikäisen pojan paikka.
Oskarilla starttaa kausi ens yönä Australiassa, kyseessä Traralgonin J300.
Avauskierroksella vastaan Italian 2007-ikäluokkaa edustava Gabriele Crivellaro, ranking hieman päälle 60.
Toisella kierroksella tarjolla australialaista villikorttia tai japanilaista lucky loseria. Kolmosrundilla paperikaaviossa toinen seedi vastaan, Oskarin kaavio-osassa se on Timofei Derepasko, junnurankingin numero 12.
Kisa tosiaan päättyy hieman erikoisesti ensi viikon keskiviikkona ja AO:n junnuslämi merkitty alkavaksi lauantaina 18.1.
Eipä ole Oskarin vire vuodenvaihteessa kadonnut. Italialainen on kuitenkin kaksinkertainen J200-finalisti viime kaudelta eli varsin kelpo peluri. Toisella kierroksella oletettavasti vielä helpompaa, sillä Hyu Kawanishi (JPN) tosiaan hävisi tässä turnauksessa kertaalleen jo karsinnoissa.
Kaikki muutkin sijoitetut ovat toistaiseksi menneet jatkoon Paldaniuksen kaavionpuolikkaasta, joten ei muutoksia loppuviikon näkymiin.
Jos joku haluaa tiirailla Felixin otteita Malmön finaalissa tänään klo 10 niin striimi on ilmeisesti täällä. Ja yhtä ilmeisesti striimi on rajoitettu vain Ruotsiin, joten VPN-yhteys käyttöön.
J60 Malmö (SWE), finaali
Linus Andersson (SWE) - Felix Alopaeus 6-1 ret.
Eipä näitä merkintöjä Felixin kohdalla mielellään enää näkisi. Toivottavasti on vain nuhakuume.
Oskarille voitto Huy Kawanishista luvuin 6-1 6-4
R16 tulee se toinen seedi vastaan, eli Timofei Derepasko. Eiköhän tuo matsi ens yönä ole, kun tässä tiiviiseen tahtiin pelataan kaaviota läpi.
Oskarille voitto Timofei Derepaskosta luvuin 7-5 7-6
Kvartseissa vastaan asettuu 2009-ikäluokkaa edustava Ranskan Moise Kouame. Nuorukainen löytyy junnurankingista sijalta 13, kävi mm. Orange Bowlin finaalissa nyt joulukuussa.
Nopealla vilkaisulla kymmenen pistettä nousee kokonaispisteet tässä kohtaa, semipaikalla 40 pistettä lisää. Oskari myös nelurissa Waznyn parina, ovat voittaneet avauskierroksen. Kakkoskierroksen matsi ainakin merkitty vielä tälle aamulle.
Nyt kulkee Oskarilla kuin junan vessa, voitto Ranskan Kouamesta lukemin 6-2 6-4
Semeissä vastaan Paldaniuksen ikäluokasta Sveitsin Henry Bernet, joka junnurankingissa Oskarin takana sijalla 10. Viime kaudella kohtasivat melko tasan vuosi sitten Bratislavan J200-kisassa, siellä sveitsiläinen vei pidemmän korren kolmen erän taistossa.
Bernet ollut Oskarin tavoin vakuuttavassa iskussa, ei vielä erätappiota. Kvartseissa kaatui Ruotsin Vinciguerra tylysti 6-1 6-3
Oliskohan Paldaniuksen neluri siirretty eiliseltä, siellä tais vettä tulla myöhemmin päivällä. Näyttää R16-matsi olevan tämän päivän ohjelmassa
Onpa hyvässä iskussa Oskari! Tästä tulee jo jonkin verran lisäpisteitäkin saldoon, mutta top10-sijoilla alkaa oikeastaan enää finaalit ja grandslam-menestys ratkaista. Jos Paldanius välierän vielä voittaa niin taitaa ainakin edellä olevan britin ohittaa, mutta Bernet on kyllä melkoinen haaste.
Muuta mainittavaa ei suomalaisten osalta taida ITF-kiertueella tällä viikolla tapahtuakaan, mutta pikkujunnut taistelevat. Mikael Lehtinen läksi perinteiseen Boltonin ykköstason TE14-kisaan mittaamaan tasoaan ikäluokan kärkeä vastaan ja niinpä sieltä paukahtikin heti TE-rankingin ykkönen Rafael Pagonis (GRE) avauskierrokselle vastaan. Mielenkiintoista nähdä mitkä lukemat saadaan. Lisäksi Virossa ja Norjassa on mukana mielenkiintoisia meikäläisiä TE-junnuja.
Niinhän se menee, alle sadalla pisteellä tän kisan jälkeen ei enää Oskarin kaksarisarakkeen pinnat nouse.
Eli kun se 90 pistettä Meridasta tippuu ja 140 tilalle niin +50 tässä vaiheessa tienattu. Finaalipaikka +120, voitto +210.
Plus mahdollinen nelurimenestys, tuolta kun ITF:n kaaviota katselee niin hieman sekava on meno. Siellä esim. puuttuu täysin Oskarin ja Waznyn kakkoskierroksen vastus, vaikka ovat kyllä kakkoskierroksen pelanneet ja sen myös voittaneet. Mut nelurin kautta kokonaispisteiden nouseminen edellyttää finaaliin menoa.
Tarkennuksena, että oli toista kierrosta Lehtisen osalta. Mukavan paljon sai pelejä, mutta lähikuukaudet näyttää tuon kreikkalaisenkin oikeamman tason. Onko ykkönen vaiko viitonen. 13v kauden jälkeen usein 14v rankinglista on hieman ‘vääristynyt’ ja muokkaantuu totuudenmukaiseksi kun ikäluokan pelaajat ryhtyvät pelaamaan toisiaan vastaan, eivätkä keräile pisteitään vanhempia vastaan kukin tahollaan, kuten 13v kauden aikana tekevät. Joka tapauksessa lupaava tulos suomalaiselta.
Viikonloppuna Lehtinen ja Napari pelaavat Etelä-Ranskassa Les Petitsin karsinnoissa. Sijoitetut rankinglistan väliltä 25-35 karsinnoissakin, joten pääsarjapaikkakin olisi mainio juttu. 13v kautta pelaavalta Naparilta suorastaan loisteliasta, mikäli moiseen pystyisi tasokkaita vuotta vanhempia vastaan.
Totta, Pagonis ei välttämättä ole kahdenkaankymmenen parhaan joukossa kauden lopussa. Mutta voipahan Mikael laittaa apurahahakemukseen kaataneensa oman ikäluokkansa rankingykkösen. Ihan tutkitustikin kreikkalaiset kaiken lisäksi kehittyvät fyysisesti montaa muuta eurooppalaista aiemmin, joten se etumatka alkaa nyt huveta vuosi vuodelta.
Australiassa Bernet pysäytti Paldaniuksen tylysti luvuin 1-6, 2-6. Mutta aika optimaalinen valmistautuminen tämä oli siihen isoon kisaan, sillä matseja ja hyviä voittoja tuli vyölle, mutta on myös aikaa palautua. Nelinpeliä saattaa tosin kolme matsia vielä olla luvassa.
Ei taida Oskarilla sijoitukset listoilla nousta, vaikka plussaa pisteisiin tulikin. Kaksareista +50, nelureissa ovat edenneet semeihin asti.
Jos nelurista kisavoiton ottaa niin 225/4 = 56,25. Alin neluripotti nyt laskettavissa pisteissä 105/4 = 26.25. Eli nelurista voi kerätä maksimissaan 30 pistettä lisää kokonaisrankingiin, mutta ei 80 pistettäkään liikuttaisi herraa sijoituksellisesti ylöspäin. Eikä siinä edellä näytä pistemenetyksiä kellään tulevan.
Bernert sieltä saattaa kyllä ohi tulla, siinä oli vain pari hassua pistettä Paldaniuksen hyväksi ennen tätä kisaa.