Täällä seuraamme Jarkon salibandy uraa

Jarkko Nieminen-kohti salibandyn maajoukkuetta

Ajattelin että hyvä perustaa uusi palsta tälle aiheelle. Tämä takaa sen, että tennispalstoilla ei aleta puhumaan liikaa salbandysta. Salibandy minulle hyvin läheinen asia, odotan innolla kuinka Jarkon ura lähtee käyntiin!!

Palstan nimen voisi näin aluksi kirjoittaa oikein.

Ja vielä “kirjoutusvirheitä” - O tempora, o mores

Kyllä sinäkin olet kirjoutusvirheitä tehnyt!

Palstalaiset voisivat aluksi välttää vi**uilua

Vanhana Classicin kannatusjäsenenä täytyy olla tyytyväinen hyvästä rekrytoinnista! Härmälä Kupissa Jarkko on aina ollut yksi kentän parhaista pelaajista ja lähtönopeutta löytyy varmasti enemmän kuin monilla Säbäliigastaroilla.

Tietenkään Jarkko ei voi salibandyliigan mestarijoukkueessa juuri päästä pelaamaan. Luultavasti muutamia hajavaihtoja kolmosketjussa hämeenlinnalaisia sarjanousijoita vastaan, ym.
Oikea pelillinen taso olisi uskoakseni salibandyn 3. divisioona (ehkä kakkosdivari, jos Jarkolla on kohtuullinen säbätekniikka). Nykypelaajat ovat pelanneet lajia ykköslajinaan jo parikymmentä vuotta, joten ei eri lajista voi tulla suoraan huipulle.
Siitä huolimatta tämä oli mielestäni erinomainen uutinen sekä markkinointimielessä että salibandyn ja myös Jarkon kannalta. Mielenkiintoista nähdä, mitä Jarkko voi tuoda lajille ja Classicille.
Itselläni säbä on ykköslaji, tennis kakkonen, ja Jarkko on aina ollut ykkössuosikkiurheilijani maailmassa, voisi sanoa, jopa missään lajissa ainoa ihminen, jota olen fanittanut.

Outoa kun kukaan ei ole ottanut esille Katriina Saarista, ex-WTA 478, joka sittemmin nousi kaikkien aikojen ylivoimaisesti parhaaksi salibandyn pelaajaksemme ja dominoi lajia vielä hyvinkin kypsällä iällä. Kaikkien aikojen piste-ennätyksen Katriina ylitti tuplaten ja pitää hallussaan montaa muutakin tilastokärkeä. Saarinen taisi olla 23-vuotias kun vaihtoi lajia ja lopetti nyt 43-vuotiaana edelleen huipulla. Eli rumasti sanottuna naisten puolella kävi niin, että tennispelaaja sai kaikki salibandyn pelaajat näyttämään surkeilta puuhastelijoilta.

Toki miesten salibandy on varmaan ammattimaisempaa ja kovatasoisempaa kuin naisten - tosin on tuo Jarkkokin ollut tenniksessä kovemmalla ja todennäköisesti ammattimaisemmalla tasolla kuin Katriina. Mutta ehkä Saarinen oli poikkeuksellisen lahjakas säbässä.

edit. Ikä lajinvaihdon aikaan korjattu. Siinä Saarisella toki iso etu Jarkkoon nähden.

Kävi mielessä heittää tämäkin fakta pöytään, mutta tuli muita kiireitä ja unohdin asian kokonaan, joten hyvä että toit asian ilmi.
Olen käynyt Jarkon kanssa lenkillä ja seurannut vielä hiljattainkin hänen salitreenejään ja epäilen että monen säbäpelaajan kunto ja vauhtikestävyys eivät ole läheskään samalla tasolla Jarkon kanssa. Mutta matseissahan se sitten nähdään - kaikki ennen sitä on pelkkää arvailua ja mutua.