Tali Open 2016

14.-19.11.2016 pelataan 25 000 dollarin Future Talissa. Pelaajalistat ilmestyivät juuri, ja monella mielenkiintoisella pelaajalla turnaus on ykkösvaihtoehtona.

Etusivun kuvissa Niklas-Salminen, Vasa, Kaukovalta ja Ruusuvuori. Siinä veikkaukset villien korttien saajiksi, jos edes PNS ei suoraan pääsarjaan mahdu.

Suurlahjakkuudet 1998 Mikael Ymer ja 1999 Corentin Moutet tulossa Taliin! Lisäksi 1997 Jaume Munar, 1995 Nikola Milojevic jne jne… 1998 Mate Valkusz käyttää tässä kisassa JE-paikkansa.
On sellaista kamaa, että kannattaa mennä paikalle. Monet viime vuosien tennismaailman puhutuimmat lupaukset listalla, hieno juttu.

Heh, Zimbabwen Garanganga ilmeisesti vaikuttui maaliskuussa Kittilän Davis Cupista siinä määrin että haluaa tulla Suomeen uudestaankin. Eiköhän ajatukset muutu Suomen hienoudesta harmaassa marraskuun Helsingissä.

Pääsyliput
la 12-ma 14.11. ilmainen sisäänpääsy
ti 15.11. alkaen päivälippu 5 €

Onko futures kisat olleet aiemmin maksullisia?

Kotkassa jo kokeiltiin maksullisia kisoja. Oliko tänä vuonna Kaarinassa vai Hyvinkäällä joku pääsymaksu, mihin sisältyi sitten lounas? Vitosen maksaa oikein mielellään.

Sellainen huomio Tali Openista, että puolivälierät pelataan torstaina, välierät perjantaina ja finaali(t) lauantaina. Siis nuo ratkaisukierrokset päivää aiemmin kuin tututtu Helsingin CH:sta.

Näinpä olen jo päättänyt, että torstai otetaan vapaaksi ja suunnataan Helsinkiin katsomaan futuren neljää kvartsimatsia. Toivon näkeväni silloin ainakin Ymerin, Moutetit ja vähintään yhden teini-ikäisen suomalaispelaajan.

Jep, Kaarinassa oli 10 euron pääsymaksu johon sisältyi tosiaan lounas. Kaarinan futuren finaalipari Ruud ja Torpegaard molemmat voittivat seuraavassa turnauksessaan CH-tittelin, joten taso oli kohdillaan.
Ei ole huono Talissakaan, kun tuore ATP-turnausvoittaja saapuu Suomeen pelaamaan futurea.

Voisi lisätä yhden mielenkiintoisen junnupelaajan joka tulossa Taliin, jenkkiafro 18v Ulises Blanch s.25.3.1998, joka tällä hetkellä ITF5 ja muutama kuukausi sitten ITF2.
Blanch pelasi heinäkuussa Wimbledonin junnusarjan semissä ja toukokuussa pelasi Milanon GA-finaalissa Tsitsipasia vastaan.
Ymerin tavoin näitä 1998 ikäluokan top10 nimiä, vaikka ATP-ranking vielä vaatimaton onkin.

Blanchille ei ole tuleva tennisuran matkustaminen ainakaan vierasta, sillä isänsä töiden johdosta asunut jo muun muassa Kiinassa, Intiassa, Thaimaassa, Argentiinassa, yms. USA:ssa tukikohtana toiminut Seattle ja kuulemma kotiosoite tällä hetkellä Argentiinan Buenos Airesissa. Syntynyt Puerto Ricossa. Tällä hetkellä Blanch Norjassa ja kohta Suomessa.

Ruusuvuori ja Wennäkoski vetäytyneet pois Talin turnauksesta.
Samoin M.Ymer, Moutet, Milojevic ja tuo huippujunnu Blanch. Lisää vetäytymisiä tietty vielä tulossa.

Menisiköhän villit kortit: Niklas-Salminen, Vasa, Kaukovalta ja Raisma?

Iso HÖH. Taisi kovia lupauksia houkuttaa enemmän samalla viikolla pelattava Italian CH.
Noh, jäi tuonne muutamia mielenkiintoisia nimiä, mutta terävimmästä päästä olivat poisjäännit.

Villit menevät isolla todennäköisyydellä tuolla tavoin ellei sitten Patti kipua suoraan pääsarjaan.

Ruusuvuori ja Wennäkoski poistuneet myös Pärnun listoista, ja missä on Henrik Sillanpää?
Minua jurppii suunnattomasti että mistään ei saa tietoa poisjääntien syistä. Kun kaikki nämäkin veijarit ylläpitävät jotain omaa some-profiiliaan, niin miksi eivät päivitä niitä faniensa iloksi?
Kun on kisat omalla maaperällä jossa tämmöinen tavallinen penkkiurheilija voisi kerran vuodessa nähdä suosikkinsa, niin tennisliiton pitäisi velvoittaa osallistumaan. Loukkaantumiset on sitten eri juttu, mutta kun eipä niistäkään juuri pukahdeta.
Muutama vuosi siiten oli suomalaispelaajia Turkin futureslistoilla, ja niinpä päätinkin ajoittaa lomareissuni kyseiselle viiikolle. Kun karsintojen piti alkaa, eipä yhtään suomalaista ilmestynyt paikalle. Kyllä taas mieleni pahoitin.

1 tykkäys

Ruusuvuori pelaa marraskuussa kolme viikkoa putkeen Israelin junnukisoissa, siinä syy miesten pelien poisjäänteihin. Orpana pelaa myös Israelissa ja Otto Virtanen Dubaissa (tosin voinee Helsingin kisaan ilmestyä).
Oikeastaan kolme mielenkiintoisinta suomalaisnimeä pois Helsingistä, mutta 15-17 vuotiaiden kohdalla junnukisoihin panostamisen ymmärtää mielestäni hyvin.
Jää tuonne sentään Niklas-Salminen, Kaukovalta, Vasa ja kumppanit, joiden otteita myös mielenkiintoista seurata.

1 tykkäys

Kahdenlaista tietoa pääsylippujen hinnoista:
http://www.hvs-tennis.fi/12-19-11-2016-tali-open-ja-aava-orto-laakarit-open/ 5€/pvä
http://www.taliopen.fi/liput/ 10€/pvä

Menen lauantaina katsomaan karsintoja ja noista matseista ei taida olla livescorea, mutta jos haluatte niin voinen mielenkiintoisimmista matseista kirjoittaa tänne palstalle seurannan kentän laidalta.

3 tykkäystä

Kiitos otteluiden seurantatarjouksesta. Lauantaina minäkin suunnittelen paikalle menoa. Suomalaisia on miesten puolella varmasti yli 10 pelaajaa kentällä ja naiset päälle. Minään toisena päivänä ei ole näin paljon suomalaispelaajia nähtäväksi.

Onko kenelläkään vielä tarkempaa tietoa villin kortin pelaajista?

Tänäänhän nuo villit kortit olisi tarkoitus julkistaa. Niklas-Salminen ei todennäköisesti tarvitse, ja aiemmin spekuloitu Raismakin saattaa saada SE-paikan. Vasa ja Kaukovalta lienevät ne varmat. Paria muuta voisi ainakin perjantaille asti harkita…

Taliopenin sivuilla ei vielä mainintaa villeistä korteista - ei miesten eukä naisten puolella. Vasa ja Kaukovalta suht varmoja ja Raisma vahvoilla ellei pääse muuten suoraan pääsarjaan. Aaro Pöllänen tuntuisi todennäköiseltä. Kohtahan nuo varmistuu. On vaan mukava pohdiskella asiaa vaikkei mitään faktaa olisikaan tiedossa.

http://www.taliopen.fi/2016/11/10/villit-kortit-nuorisolle/

Eipä voi järjestäjiä järjenkäytöstä syyttää. Jos Niklas-Salminen on ensimmäisellä varasijalla, niin miksi tuhlata villi kortti? Tuskin tuolla kahta SE-paikan käyttäjää nähdään.

EDIT: Ei oltukaan lyöty lukkoon, kun pidemmälle luki…

Kyseisessä kirjoituksessa mainitaan Vasan olevan juniori-ikäinen, mutta Patti pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Hah.
Vasahan on kuukautta Pattia vanhempi ja 20v jo reilun parin kuukauden kuluttua.

Pari italialaista ulos, ja PNS suoraan pääsarjaan.

Mielenkiintoista nähdä että tuleeko karsintaan kovia jälki-ilmoittautuneita, joka lienee melko todennäköistäkin.

Lisäksi karsintoja ajatellen, saapa nähdä että ilmestyykö Helsinkiin edelleen listalla oleva 1999 ikäluokan jenkkien kärkipään junnu, puoliksi nigerialainen Olukayode Ayeni, ITF88, ensi vuoden top50 junnu ja pelasi jo tänä vuonna US Openin junnusarjan 2.kierroksella.

Ayeni pelannut USA:n kansallisen junnumestaruuskisan finaalissa ja edellinen kansainvälinen turnaus päättyi G2 turnausvoittoon Japanissa.
Vois olla seuraamisen arvoinen pelaaja karsinnassa, mutta kun 1998 jenkki Ulises Blanch jäi jo pois, niin skeptinen olen tämän toisen kovan jenkkijunnun saapumiseen vaikka listalla onkin, tosin on alternates-listan puolellakin, joka tuskin ongelma on.