Tampere CH 2018

Tulossa mielenkiintoinen kotiturnaus tänä kesänä, koska suomalaiset hyvässä nousuvireessä.

Pelaajalistojen ilmestymiseen vielä kuukausi.
Eikös cut ole ollut usein välillä 350-400?
Saas nähdä pääseekö yhtään suomalaista suoraan pääsarjaan. Mahdollista voi olla ja se vaikuttaa myös villien korttien spekulaatioihin.

2 tykkäystä

Ainakin Emil sai jo villin kortin sinne.
Ruotulassa täytyy käydä.

Toivottavasti Emil ei tarvitse villiä korttia.

Kuukausi aikaa nostaa ranking riittävän ylös.

Cut on ollut noin 300, joskus jopa alle.

1 tykkäys

Tampereen suora pääsarjapaikka Emilille tarkoittaisi käytännössä Challengerin voittoa kesäkuussa. Ei ehkä ihan realistista tai odotettavaa, mutta toivotaan!

1 tykkäys

Onko noin hyvä ollut. Saisiko listan lopullisista cuteista poisjääntien jälkeen vaikka 2000-luvulta?
Minusta vuosi vuodelta taso huonontunut ja 8-sijoitettu lähemmäs 250 tai ainakin 225, mutta täytyy olla sitten iso määrä 250-300 pelaajia jos cut pysynyt 300 tuntumassa.

Tänä vuonna tietty odotettavissa tason nousua viime vuosista.

Mikä lienee historian paras ja huonoin cut Tampereella? Onko ollut alle 200 tai yli 400 koskaan?

Jos Emil pysyisi kovilla kentillä, niin melko ok-saumat, mutta taitaa mennä taas massalle ja siellä ei odotettavissa ihmeitä.

Vai onko päinvastoin. Pyynikin vuosina taso oli kirjavampi? Oli kovempi kärki mutta heikompi cut.

Jarkko Nieminen 18v voitti vuonna 1999 toisella kierroksella ATP428 aussin joka oli suoraan pääsarjassa. Ilmoittautumisajan ranking ATP391. En tiedä oliko viimeinen joka mahtui.

Patrik Niklas-Salmiselle toinen villi kortti ensimmäisen mentyä Emilille. Ei toki mikään yllätys kun järjestävän seuran mies ja tänä vuonna jopa pienet mahdollisuudet pärjätä.

3 tykkäystä

Patrikilla voi olla yllätysmahdollisuus.

Mitä tapahtui Tampereella 20 vuotta sitten 1998 kisassa.
Tommi Lenho 22v ATP414 oli lähellä voittaa koko kisan. Hävisi vasta finaalissa 3.erän tiebreakissa.
Samana vuonna aiemmin Lenho hävisi 4 kertaa futureiden 1.kierroksella ja voitti yhden pienen kymppitonnin futuren Suomessa kesäkuussa.
Niklas-Salmisen ja Ruusuvuoren tämä kausi näyttää samalta.

2 tykkäystä

Kotikenttäetu ja kotimaaetu on näissä jonkinlainen, joten se selittää Lenhoa. Hyvinhän Lenho pelasi ja taisi parin pallon päähän päästä voitosta.

Onkohan yksi villi kortti taas pakko antaa Viron tusinapelaajalle Ivanoville?

Toivottavasti ei, kun tänä kesänä omillekin pojille olisi perusteltua antaa. Harrin sysääminen karsintaan olisi huutava vääryys, ja Oton villi korttikin perusteltu ratkaisu.

1 tykkäys

Otto varmasti villin voisi saada mutta edelleen se EM18-kisa menee päällekkäin.

Luultavasti pelaa EM18-kisan tänä vuonna 17-vuotiaana ja vuoden kuluttua skippaa sen ja pelaa 18-vuotiaana Tampereella.
Mun puolesta voisi kyllä pelata jo tänä vuonnakin viis junnupeleistä.

1 tykkäys

Olen FF:n kanssa samaa mieltä. Harrin pääsarjapaikka ehdoton vaatimus. Suomen ykköspelaajan ja Davis-cup joukkueen kantavan voiman mukanaolon pitäisi olla itsestään selvä prioriteetti.
Kaikki muu haiskahtaa ikärasismilta vajaa kolmekymppistä kohtaan.

3 tykkäystä

Harri on pelannut tänä vuonna myös kaksinpelissä niin hienosti että villin kortin ansaitsee.

Toisaalta nähdäkseni villit kortit pitäisi mennä varsinkin niille joiden tähtäin on seuraavan 12 kuukauden kuluessa nimenomaan prokiertueen kaksinpelissä.
Onkohan Heliövaaran ajatus pelata 2019 vielä tiiviisti kaksinpelejä vaiko skippaako kohta kaksinpelin ja siirtyy dubbelistiksi??

Aivan samanlailla minusta 16v-kausilaisen junnun villi ei ole välttämättä niin järkevää jos ei tähtää seuraavana vuonna prokiertueen peleihin. Mitä hyötyä oli esim. 2008 Laaksosen 16v villistä kortista Tampereen kisassa kun seuraava vuosi 2009 sujui junnukiertueen kisoissa ja ei edes yrittänyt nostaa tosissaan prorankingia.

Otto Virtasen 17v villi tänä vuonna voisi olla teoriassa siinä rajoilla jos haluaa Tampereen kisan pelata sillä tähtää näillä näkymin ensi vuonna jo propeleihin ainakin tätä kautta enemmän. Jos pääpaino olisi ensi vuonna vain junnuissa niin ei juuri hyötyä.

Toki villi kortti voi mahdollistaa yllättävän menestyksen ja sen myötä suunnitelmien muutoksen, esim. 16v junnun tai dubbeliuraan tähtäävän osalta.

Villi kortti voi olla perusteltua tietty myös viihdearvolla kotiyleisölle tässä ja nyt, viis tulevaisuudesta.
Suomella on tasokas DC-nelikko kaksinpelaajina ja jokainen ansaitsisi villin. Mutta monesti näissä korteissa aina joku yllätysnimi nähdään.

1 tykkäys

Viimeaikaisten tulosten valossa ainoat suomalaiset joilta voi toivoa edes jonkinlaista menestystä challenger tasolla ovat Harri ja Eemil. Patti oman seuran poikana käyköön näyttäytymässä, mutta mitä iloa on Otolla ensimmäisen kierroksen selkäsaunasta. Pelatkoon futures tasolla kunnes saa rankingin edes jotenkin vastaamaan vaativampia haasteita.
Junnu EM 18 on kova ja sopiva haaste.

Minä taas veikkaan että elokuun kolmesta Suomen futuresta Harri ja Emil keräävät suomalaisista pisteitä vasta kolmanneksi ja neljänneksi eniten.

Massakenttä vaan ei suosi Emiliä ja Harria koska pureva yläjenga puuttuu ja se löytyy Patrikilta ja Otolta.

Olemme viisaampia kesän loputtua jokainen miten kävi.

Voipi olla tai sitten ei, mutta nyt keskusteltiin siitä ainoasta challenger turnauksesta ja sen villeistä korteista.

Tuo FU-spekulaatio liittyi aiheeseen yhtä paljon kuin 17v junnun rankingilla tekemistä pelitason kanssa.

Joskus miettinyt sitäkin jos ITF-junnukiertue olisi rakennettu U16-sarjaksi ja 17v-kausi olisi ensimmäinen täysi pro-vuosi, niin ATP-listan nuorison rankingit näyttäisi aivan toisilta kuin nykyisin.
16-17-vuotiaat pelaavat kaudessa nykyisin keskimäärin ehkä 5 prokisaa ja 25 junnukisaa. Jos kaikki 30 turnausta olisi propelejä niin olisivat ATP-listalla eri asemassa kuin nykyisin.

Monet parhaat 16-17-vuotiaat putkauttaa FU-menestyksiä niissä harvoissa prokisoissa joissa pelaavat. Kun pelasivat niitä kisoja viikosta toiseen niin pisteitä voisi olla täydestä 18 kisasta kun nykyisin tuon ikäisillä pisteitä vain niistä muutamista pelatuista kisoista ja sen myötä ranking on mitä on.

Aihetta sivuten myös. Hieno tilanne Suomella nyt kun kundeilla neljän pelaajan kesken kilpailutilanne päällä ja tuollainen tilanne juuri ajaa pelaajia eteenpäin isoissa tennismaissa. Jokaisella omat hyvät vahvuudet.

1 tykkäys

Ja höpsistä, ei 16-17 vuotiaat jaksa eikä pysty vetämään 20-30 procircuittia vuodessa.