Tampere CH 2021

Turnaus lähestyy välivuoden jälkeen, ja kyllähän tuonne Challenger-katsomoihin jo vähän alkaa kaivata. Suomalaisittain saattaa tulla vähän heikompi vuosi, kun yksi villeistä korteistakin meni jo Leo Borgille. Patrik Niklas-Salmisen voisi odottaa palaavan hyvin treenanneena, ja Otto Virtanen voisi saada toisen jäljellä olevan. Ja toki Henri Laaksonen kiinnostaa, kun pelikin on lähtenyt kulkemaan.

Pelaajalista näyttää vähän tasapaksulta, mutta on siellä muutama poimimisen arvoinen pelaaja:

Botic van de Zandschulp: Jo 25-vuotias hollantilainen (vai pitikö siirtyä termiin alankomaalainen), joka on vakaassa nousussa kohti sadan joukkoa. Esiintynyt mm. kauden jokaisen Grand Slamin pääsarjassa, ja ottanut niissäkin pari voittoa.

Sebastian Baez: Nousi omien suosikkieni joukkoon keväällä 2018. Pienikokoinen argentiinalainen, joka kuuluu 2000-syntyneiden kärkiviisikkoon. Hakee jo kauden neljättä Challenger-titteliään.

Nicolas Jarry: Doping-pannassa sopivasti juuri korona-ajan, ja siksi vasta kakkosena Alternates-listalla, mutta nousee varmasti pääsarjaan. Pitkänhuiskea chileläinen on kuitenkin vasta 25-vuotias, ja kun meriittilistalta löytyy ennätysranking 38 ja Båstadin ATP-titteli parin vuoden takaa, niin kyseessä on melko lailla turnauksen kovin nimi.

Lisäksi pääsarjasta ja karsinnasta löytyy liuta lupaavia 2001-syntyneitä (Lehecka, Forejtek, Jianu, Tirante, Skatov ja Jacquet), ja monia tuttuja Suomen kävijöitä ja entisiä mestareita (Coppejans, Kamke, Elias…).

Eiköhän tuo viikkolippu tule ihan näinä päivinä hankittua, ja ainakin melkein joka päivänä myös käytettyä…

2 tykkäystä

Hyvä ja suorastaan odottamani esittelykirjoitus Tampereen kiinnostavimmista ilmoittautuneista. Kiitti FootFault. Samoihin pelaajiin ehdin kiinnittää huomiotani. Lisääkin huomiota tervetullut.
Yleisesti ottaen ilmoittautujalista oli odottamaani vaisumpi ja vähän tuttuja nimiä sisältämä.
Tavoitteenani on päästä jonain päivinä paikalle kun suomalaisia on vielä mukana. Valitettavasti Emiliä, Henkkaa ja Harria ei pelaamassa silloin nähdä. Syyskuun DavisCupissa sitten heitä kannustamaan.

1 tykkäys

Jarry on voittanut viimeisen kolmen vuoden aikana seuraavat nimet (suluissa silloinen ranking): Tsitsipas (6), A. Zverev (3), Dimitrov (43), Tiafoe (35), Chardy (40), Cilic (6), Struff (52), Seppi (50), Berrettini (54), Verdasco (33), Thiem (8), Gasquet (28), Krajinovic (30), Ramos-Viñolas (19)…

2 tykkäystä

Tiistai taitaa olla perinteinen pelipäivä suomalaisille.

P.s.

On juuri puikoissa wimpelissä Berrettiniä vastaan.

1 tykkäys

Jarry on ainakin mielenkiintoinen nimi. Saa nähdä nouseeko pääsarjaan ja jos ei, niin tuleeko karsintoihin?

Onkohan Ruusuvuori tulossa? Varmasti villi kortti olisi tarjolla. Olisi hyvä yleisömagneetti.

Ei ole tulossa. Båstad ja sitte jenkkeihin.

1 kierros pelataan ma-ti, karsinta su-ma.

Niklas-Salminen kolmas villin kortin saaja eli paluu pelikentille.

Edit.
Mielessäni edelleen tämä Harrin kirjoitus saadessaan useita villejä kortteja Briteissä:
"Pientä vaihtokauppaa Suomen challengerien kanssa oli kulisseissa toki pakko tehdä, mutta onneksi tähänkin löytyi tahtoa kaikilta osapuolilta. "

Ei Tampereella ainakaan brittejä villin kortin saajissa.

3 tykkäystä

Ehkä neluriin.

Mikähän mahtaa olla ohjeistus maskien suhteen? Ulkotapahtumissa ei varmaan pelkoa, vaan saa töissä maskiin turhautunut lomalainenkin hengittää vapaasti?

Ohjelmassa on myös aika mielenkiintoinen yksityiskohta. Torstaina pelataan kaksinpelin kolmas kierros, ja perjantaina sitten puolivälierät. 32 pelaajan kaaviossahan tuo olisi sama asia. Varmaan kuitenkin 1. kierros ma ja ti, ja toinen sitten ke ja to, eikös? Viikkolippua ostamassa oleva vaan ihmettelee…

Henri Laaksonen antoi Ruudille luovutusvoiton Båstadissa. Näinköhän tuosta tulee ensimmäinen pääsarjan poisjäänti?

Outoa että Tampereen pääsarjaan ilmoittautuneista ei ole nyt perjantai-iltapäivällä vielä yksikään jäänyt pois? Mm Nicolas Jarry (Chi) on siksi edelleen pääsarjan jonotuslistalla toisena ja karsintalistan ykkösenä. Henri olisi täten ensimmäinen mikä suomalaisittain osittain latistaa turnauksen mielenkiintoa.

Yksi selvä syy sille on, ettei pääsarjasta vetäydytä. Nimittäin Tampere on tänä vuonna viikollaan ainoa massalla pelattava Challenger. Siinä on iso muutos aiempiin vuosiin, kun noita on ollut kolmekin, ja usein vielä isompia turnauksia. Eli jos haluat ensi viikolla massalla pelata, etkä mahdu Gstaadiin tai Umagiin, niin Tampere on ainoa vaihtoehto.

Paloheimon sanoin “Vetäytyä voi vain lääkärintodistuksella”.

Paloheimo yksinkertaistaa tuolla aika paljon. Vetäytyä voi myös, jos pääseekin toiseen turnaukseen, ja sen lääkärintodistuksen saa varmaan aika helposti edellisestä turnauksesta, jos vain jotain vammaa on. Tällä hetkellä esim. Jianu on edelleen Tampereen karsintalistalla, vaikka mahtuisi Pozoblancon pääsarjaan. Tällä viikolla Jianu pelasi massalla, ja varmaan ajattelee jatkavansa, kun Tampereen listalla on.

Vaisua listaa ja tuntemattomia nimiä, mutta mikä on tämän hetken vire? Kun katsoo kuluvan viikon massalla pelattavia Challengereja, niin semeihin ovat edenneet seuraavat pelaajat:

Todi:
Matheus Pucinelli de Almeida (todennäköinen SE-paikka)

Iasi:
Felipe Meligeni Rogrigues Alves
(Myös Zdenek Kolar, mutta vetäytyi Tampereelta)

Amersfoort:
Guido Andreozzi
Antoine Hoang
Botic van de Zandschulp
Ja lisäksi Kimmer Coppejansin matsi vielä kesken.

Eli vähintään viisi edellisellä viikolla pitkälle edennyttä pelaajaa. Tuon Pucinelli de Almeidan nostan ehdottomasti mielenkiintoisten joukkoon, jos Tampereelle saapuu.

1 tykkäys

Tampereen listalla eloa.
Baez vetäytyi - valitettavasti.
Jarry pääsarjaan - hyvä.
Jarry hävisi juuri tunti sitten Todin challengerin kvartsin.

Iso pettymys tuo Baez. Mutta jos jätti flunssan(?) takia iso ATP-kisan kesken, niin olihan tuo arvattavissakin jo…

Karsinnan WC:t Pohjola, Rikkonen ja E Vasa.

1 tykkäys

Kumpi Rikkosen serkuksista?