Tampere CH 2022

Tampereen haastajakisalla on nyt juhlavuosi, sillä turnaus pelattiin ensimmäisen kerran 1982. Tällä meriitillä kyseessä on myös ATP-haastajatason pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty kisa. Vuoden 2022 pelipäivät ovat 18.-24.7.

Ainakin puheiden tasolla ensimmäinen villi kortti on jaettu länsinaapurimme Leo Borgille. Aamulehdessä yhtenä motiivina valinnalle esitettiin isä-Borgin saaminen katsomoon ja kulisseihin eikä totta puhuen Leon oma pelitaso (ATP 1149) välttämättä villin kortin puolesta puhukaan. Leo on tällä kaudella pelannut kahdeksan W15-pääsarjaa ja päässyt ainoastaan kerran toista kierrosta pidemmälle.

Emil Ruusuvuoden osallistumisesta on kuulemma neuvoteltu, mutta kyllähän Emil tasonsa puolesta jo kuuluu muualle. Emilille Tampere Open olisi lähinnä edustustehtävä, sillä turnausvoittokaan ei enää merkittävästi vaikuta rankingiin. Itse turnauksen kannalta olisi kyllä hienoa saada pitkästä aikaa kotimainen nimi, joka taatusti vetää katsomot täyteen. Tosin, jos sääntökirjaa oikein ymmärsin, Ruusuvuori ei noustuaan 50 parhaan joukkoon ATP-listalla saa enää sääntöjen puitteissa osallistua challenger 80 -tason kisaan. Voiko joku varmistaa tämän? Tuossa kai tuo alla olevassa sääntökirjan otteessa aika suorasanaisesti sanotaan:

image

2 tykkäystä

Aikaisemmin top-50 pelaajat pääsivät villillä kortilla haastajaturnauksiin mutta näköjään nykyään sekin on sitten kielletty. Emilillä top-50 sijaan on 50 pistettä ja 40 pistettä puolustettavana, joten top-50 on aika lailla saletti heinäkuussa, kun tiedossa on pari slamia ja koko ruohokenttäkausi. Eli ei tarvi tuotakaan paljon spekuloida.

Joo, näihin on tullut nykyään tasokohtaiset rajoitukset. Tampereen kokoluokan kisassa ei enää sallita yhtään villiä korttia top50-pelaajille.

image

Joten kaiken järjen mukaan Emil nähdään enintään sponsorimersun ratissa viihdyttämässä avainasiakkaita.

2 tykkäystä

Nyt vaan Tampereen challenger-tasoa nostamaan niin saadaan Emppu villillä kortilla mukaan Tampereelle - jos asian nyt oikein ymmärsin.

1 tykkäys

Emppu taitaa olla Porssemiehiä nykyään :wink:

2 tykkäystä

Sen verran pitkään kisa on ollut 50 000$, että ei taida halua olla kasvattaa kokoa tuosta yhtään? Kiinnostusta se tuskin lisäisi, suomalaiselle on sama pelaako siellä atp 100-200 vai atp 200-300 osasto.

Ei kai tuo pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty kisa voi enää pitää paikkaansa, kun 2020 jäi välistä?

1 tykkäys

2020 helmi- lokakuussa ei saanut pelata missään ja loppuvuonnakin vain harvoissa maissa, niin eiköhän näin voida edelleen sanoa.

1 tykkäys

Olen joskus miettinyt samaa, mutta näinhän se taitaa olla. Muille kuin lajiniiloille on se ja sama, onko se ulkomainen turnauspelaaja tasoltaan ATP 100 vai ATP 300, koska yhtä tuntemattomia ovat molemmat pelaajat.

Turvallisempaa taloudellisesti siis järjestää 50 000 dollarin kilpailuja. Varsinkin, kun säävaraus sanelee melko paljon lipunmyyntiä.

Kiinnostus “suuren yleisön” silmissä määräytynee näin:

  1. Suomen kärkipelaajat
  2. Suomalaiset kakkostason pelaajat
  3. Lupaukset/Muuten “nimekkäät pelaajat” (Leo Borg taisi viime kesänä vetää isoimman yleisömäärän katsomoon ulkomaalaisista pelaajista, jos ei oteta huomioon finaalia)
  4. Rankingin perusteella kovat pelaajat

Tampereen Challengerin kannattaisi tietysti koettaa kalastella turnaukseen mukaan kv-luokan superlupauksia, jotka kenties ovat vasta tekemässä läpimurtoaan Challengereihin. Luultavasti niillä saa myytyä lippuja paremmin ja medianäkyvyyttä enemmän kuin jollain 30-vuotiaalla CH-jyrällä Italiasta. Ongelma vain on se, että todennäköisesti jokainen kisajärjestäjä ajattelee samalla tavalla.

2 tykkäystä

Onko muuten joku erityinen syy siihen, että tämä pelataan aina vaan takapihamaisella, rumalla ns. ghettomaisemassa Ruotulassa, eikä yhdessä kauneimpiin kuuluvassa tennispaikassa eli Pyynikillä?

1 tykkäys

Nyt vaan joukolla toivomaan ettei Emil nouse Top50 pelaajaksi ennen Tamperetta ja säilyy mahdollisuus saada hänet mukaan turnaukseen.

Kenttien määrä ja paremmat tilat lienevät syy, samoin Paloheimon mielipide. Pyynikki on päästetty luokattomaan kuntoon, valitettavasti siellä ei ole henkilöä, joka katsoisi asiakseen laittaa paikka remontoimalla kuntoon.

2 tykkäystä

Pyynikillä on esim pääkentän entiset katsomot nykyään padelkenttiä… Rapistumaan päin pahasti mutta olisi kyllä pelastettavissa. Ymmärtääkseni Salmen Timo taitaa sitä edelleen pyörittää vaikka ikää tulee kuun lopulla mittariin 81. Sinänsä hatunnoston arvoinen juttu, että edelleen jaksaa aktiivisesti painaa ja vuosikymmenten työn merkitys valtava suomitennikselle. Siinä on jollekin isot saappaat, joihin aikanaan hypätä…

Uunituore dokumentinpoikanen Tampereen haastajakisan historiasta. Eikä edes mitään seuran junnut kuvas iPhonella -laatua vaan ihan kelpo tuotos: Tampere Open 40 vuotta - maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty ATP Challenger -turnaus - YouTube

3 tykkäystä

Tampereen lista on ilmestynyt, ja mukana on todella kiinnostava nimi, nimittäin Juan Manuel Cerundolo. 2001-syntynyt argentiinalainen, joka nousi jo viime vuonna sadan joukkoon. Tämä kausi on ollut pettymys, mutta todella tasokas massapelaaja on kyseessä.

3 tykkäystä

Villit kortit? Otto Virtanen varmasti, jos tarvitsee, ja oliko tänäkin vuonna yhtä lupailtu Leo Borgille? Jos noille kahdelle menee, niin kolmas kuuluisi tämän vuoden esityksillä Löfmanille. PNS sitten, jos noista kolmesta joku ei toteudu. Vasat sitten villeillä karsintaan, ja miksei Hietarantakin. Vai annetaanko ihan junnuosastolle jotain?

Karsintaan on muuten tulossa viime viikolla pikku-Challengerin voittanut Juan Bautista Torres, s. 2002. Melkeinpä Cerundolon jälkeen kiinnostavin nimi…

Karsinnassa on toki myös tämän vuoden 2004-syntyneiden ykkönen Arthur Fils.

2 tykkäystä

borgille on luvattu yksi…hyväveli paskaa kun isä on bjön borgi…toivottavasti ruotsi antaisi sitte otolle johki turnauksee wc…

Kenties Båstadin karsintaan?

2 tykkäystä

Joku luvattiin briteille, kun H/L pääsivät Queensin pääsarjaan. Vai oliko se vasta Helsinkiin.

Mielestäni vasta Helsinkiin. Samaan malliin kuin viime vuonna Draperille.

Aamulehden haastattelussa tosiaan Paloheimo paljasti tämän, vaikka muuten ei virallisesti ole kerrottu: ”Yhden villin kortin olen jo luvannut Björn Borgin pojalle Leolle. Hän on treenannut viime ajat Rafael Nadalin akatemiassa ja on hauska nähdä, miten se näkyy kesällä kentällä. Leon osallistuminen takaa, että myös legendaisä saapuu heinäkuussa paikalle pelejä seuraamaan”, Paloheimo paljastaa.

Aleksi Löfmanin villi kortti pääsarjaan pitäisi olla kaiken järjen mukaan selvä. Mies on harvoja sata lasissa tennikseen panostavia miehiämme ja todellakin tarvitsisi tässä vaiheessa uraansa kaiken avun. Lisäksi voitolla Niklas-Salmisesta Kouvolan M15-kisassa osoitti olevansa myös pelillisesti tätä edellä.

3 tykkäystä