Tampere Open 2014

Miesten $50 000 haastajaturnaus ja naisten $10 000 ITF-kilpailut Tampereen Tenniskeskuksessa 19.-27.7.2014

Perinteinen Tampereen tennisturnaus lähestyy. Turnauksen kohokohtana on tietysti tänä vuonna Jarkko Nieminen, mikäli ei satu mitään loukkaantumista tai vastaavaa. Ensimmäiset entry-listat julkaistaan miesten osalta huomenna tiistaina 1.7. ja naisten osalta torstai-iltana 3.7.

Viime vuoden Future Stars- kilpailun voittaneet Tanja Tuomi ja Timi Kivijärvi saavat pääsarjaan villit kortit. Muita villien korttien saajia ei ole vielä julkistettu, mutta eiköhän Micke Kontinen ainakin ole melko vahvoilla. Ulkomaiseen vetonaulaan tuskin tänä vuonna villiä korttia tuhlataan.

Turnauksen kotisivut: http://www.tampereopen.fi ja Facebook-profiili: https://www.facebook.com/aamulehtitampereopen.

ITF:n sivuilla muuten turnaus kerrotaan järjestettävän TAMPERSEEN tenniskeskuksessa. Varmasti joku kateellinen turkulainen ollut asialla.

Hienoa, että Jarkkokin on mukana. Jarkko lienee vahvoilla, sillä tuskin kovin kovia nimiä ulkomailta mukaan ilmoittautuu.

Parin jälkimmäisen miesten sarjan villin kortin kohtalo onkin kysymysmerkki. Vahvimmilla lienevät seuraavat:

  • Henrik Sillanpää: Ranking ja tamperelaisuus puhuvat tämän puolesta, viime aikojen tulokset eivät
  • Herkko Pöllänen: Ranking myös kohdallaan, mutta “tuhlataanko” yliopistopelaajaan?
  • Henri Kontinen: mitään merkkejä tästä ei ole, mutta massalla voisi kaksinpeliäkin kokeilla.
  • Juho Paukku: Kansallisen menestyksen perusteella miksei?
  • Eero Vasa, Patrik Niklas-Salminen ja Joel Popov: Kaikille junnuille perustelunsa, mutta mieluummin sitten menestysmahdollisuuksien kera Futureissa. Popovin viimevuotinen esitys ei oikein kannusta junnujen villeihin kortteihin.

Joel Popov ja Panu Virtanen pelaavat tuolloin EM18-turnauksen, joten eivät enää laskuissa. Sen sijaan tamperelainen Patrik Niklas-Salminen vahvoilla. Eero Vasa olisi varmaankin SM-kultamitalilla varmistanut WC-paikan, nyt se jäi hiuskarvan varaan. Turkulaisen seuran edustaja lienee vaikeampi saada WC-paikkaa. Tosin saihan Jarkko Nieminenkin nuoresta pitäen, mutta näytötkin oli huikeat. Henri Kontinen 17v pelasi muuten 2007 Tampereen pääsarjassa Juho Paukkua vastaan WC-pelaajana ja tulos oli varsin samanlainen kuin tänään 17v Vasalla Paukkua vastaan. Tosin Juho lienee 2007 ollut ripauksen kovempikuntoisempi kuin tällä hetkellä. H.Kontinen oli tuolloin ilman ATP-pisteitä, parhaana saavutuksenaan yksittäinen G1-finaalipaikka. Vasalla toistaiseksi paras G2-välierä, mutta ehkäpä seuraavina viikkoina sitä parantaa ja saa WC-paikan.

Onko kenelläkään tietoa Tampereen pelaajien entry-listasta? Palaajalistahan piti tulla tänään tietoon.
Netistä löytyy kyllä samalla viikolla pelattavien Lexingtonin ja Oberstaufenin challengerien entrylistat mutta ei Tamperetta. Tampereen turnauksen omilta nettisivuilta listaa ei myöskään löydy.

Entry-listan pitäisi lähiaikoina (tänään tai sitten joskus myöhemmin) tulla osoitteeseen: http://www.tennisteen.it/entry-list/19311-atp-entry-list-21-27-luglio-2014.html. On tosiaan tainnut aikaisempina vuosina turnauksen kotisivuillekin ilmestyä.

Eikö vieläkään tietoa Tampereen pelaajailmoittautumisista?
Ei löydy turnauksen kotisivuilta, ei tennisteen-sivuilta, jonne linkki edellä eikä menstennisforumsilta. Mistä vielä voisi etsiä?

Ilmeisesti Pajulahden ITF-porukka vaikuttaa myös Tampereella.

Entrylistaa odotellessa todettakoon, että viime vuonna Euroopassa pelattiin samalla viikolla kolme muuta CH-kisaa massalla, nyt vain yksi. Pelaajalistan luulisi siis olevan tänä vuonna hieman kovempi… Vielä kun Suomen futures-kisat saataisiin peräkkäisille viikoille Tampereen kanssa, niin pelaajalistat voisivat näyttää vieläkin paremmilta. Nyt joiltain pelaajilta saattaa jäädä Suomen reissu väliin, kun joutuisi pitämään CH-kisan ja futureiden välillä väliviikon.


http://www.tennisteen.it/entry-list/19311-atp-entry-list-21-27-luglio-2014.html

Nyt näkyy Tampereen tiedot
Parhaiten rankattu Jarkon jälkeen näyttäisi olevan Goffin 105. Cutoff 272

Ihan mukava lista Tampereella. Näillä näkymin sijoitettuina Euroopan 1992-huiput Dzumhur ja Krajinovic, ja mukana myös 1994-syntyneiden kärkeä edustavat Pavlasek ja Krstin. Myös kokeneemmissa pelaajissa on kiinnostavia nimiä, etunenässä Giovanni Lapentti. Alustavat sijoitetut:

1 - Nieminen, Jarkko FIN 62
2 - Goffin, David BEL 105
3 - Dzumhur, Damir BIH 123
4 - Krajinovic, Filip SRB 135
5 - Huta Galung, Jesse NED 138
6 - Elias, Gastao POR 152
7 - Dutra Silva, Rogerio BRA 175
8 - Michon, Axel FRA 181

Pieniä toiveita siis siitä, että kaikki sijoitetut olisivat maailman 200:n joukosta. Varmastihan joku noista jää pois, mutta onhan tässä aikaa muilla noustakin. Yhdeksäntenä tällä Desein sijalta 230.

Sen verran korjausta, että nuo ovat alustavat sijoitetut tämän hetken rankingien mukaan. Jos otetaan Wimbledon-viikot ja putoavat pisteet huomioon, niin Elias olisi nousemassa sijalle 4.

Goffin samoin kuin Dzumhur ovat myös Gstaadin alternate-listalla. Kummankohan Goffin valitsee?
Tampereella voisi saada Jarkon vastaan - jos vaikka revanssia viimevuotisesta Rotterdamin painajaisesta.

Ovat molemmat myös Umagin listoilla, ja Gstaadia lähempänä pääsarjaa. Viime vuonna noilta sijoilta olisi päässyt jompaan kumpaan, toivotaan että tänä vuonna ei.

Helei, jos joku kertoo minulle uskottavasti mitä hyötyä Suomen tennikselle ja varsinkin suomalaispelaajille olisi siitä, että Tampereen tai futures-kisojen pelaajalista olisi “vieläkin parempi”, niin tarjoan illallisen Saludissa.
Kisoista kun saa aina samat pisteet palkintorahan perusteella -olipa siellä sitten 1 tai 20 top 200 pelaajaa.
Ja kuinka moni tennisfani tulee katsomaan esim. Nils Deseinia Tampereen semifinaalissa? täysin väritön hajuton ja mauton pelaaja, joskin pelitaidoiltaan ihan ok. Välillä vaan chokettaa syöttönsä kanssa tosi pahasti.
Näkymisiin Tampereella.

Saludissa oli kyllä ainakin takavuosina varsin hyvää hevosta, mutta en kyllä keksi hyötyä suomalaisille pelaajille kovasta listasta. Sen sijaan katsojille (lue ainakin minulle) on. Tasokkaita ja tasaisia pelejä on mukavampi katsoa, ja listojen vaipuminen huonoimpien Challengerien tasolle ei palvelisi ketään. Tai no, ehkä hetkellisesti sitä suomalaispelaajaa, joka saisi muutaman pisteen enemmän tuosta hyvästä.

Tosiasia on tenniksessä kuitenkin se, ettei suuren yleisön silmissä edes nimettömillä Top100-pelaajilla saataisi katsomoa täyteen. Jarkko Niemistä kovempaa kassamagneettia pitäisi hakea jo sieltä kympin sakista.

Italian -96 huippu, viime vuoden Wimbledonin junnusarjan voittaja Quinzi on listoilla. Tuolla 303 rankingilla yleensä päästy Tampereen pääsarjaan.

Parina viime vuonna cut oli jo alkuperäisellä listalla luokkaa 330. Eli tänä vuonna lista on selvästi tasokkaampi. Alkuperäiset cutit, ja lopulliset:

2014 272 - ?
2013 337 - 489 Timo Nieminen
2012 330 - 353 Gawron
2011 278 - 301 Heliövaara
2010 309 - 328 Prodon
2009 286 - 305

Eli tänä vuonna alkuperäinen cut on viime vuosien kovin, ja mahdollisesti kaikki suoraan pääsarjassa mukanaolijat ovat 300:n joukosta

No nyt näyttää entrylista kerta heittämällä paremmalta kun viime vuotinen vitsi, jolloin muistaakseni 1.sijoitettu oli Ramirez-Hidalgo jolla ikääkin vaatimattomat 35v. Ainakin Goffinin, Dzumhurin ja Krajinovicin otteita olisi kiva nähdä Jarkon lisäksi tietysti.

Kiva kuulla, että Jarkko on menossa kaverin häihin, mutta toisaalta olisi ehkä olennaisempaa kertoa vaikkapa villeistä korteista…

Goffin on jäänyt pois ATP-turnausten Alternates-listoilta, joten mitä ilmeisimmin mies tullaan Tampereella näkemään.

Ainoa Tampereen alkuperäiseltä listalta pois jäävä on tällä hetkellä Giustino, jonka korvaa Veic.