Tampere Open 2023

Perinteiseen tapaan ketju keskikesän kohokohdasta Suomessa. 41. turnaus tänä vuonna. Samantasoinen kisa tulossa kuin monena viime vuonna, cut nyt alle 300 ja muutama pelaaja top 200:sta.

Osallistujat

2 tykkäystä

Otto Virtanen ei pelaa Tampereella?

Gstaad ATP

Tätä turnausta saisi musta markkinoida paremmin, suomessa paljon tenniksen pelaajia yms joita tällänen kiinnostaisi jos promottaisiin paremmin…

Ehdottomasti. Suomen tennis on vain niin alhaisella tasolla ja turnaus muutenkin vaatimaton yleisellä mittapuulla. Ruusuvuori/Virtanen olisi Tampereen kisaan kova vetonaula ja markkinointiinkin voisi satsata.
Virtanen pokkaa Gstaadin QF1 kiekalta 1500€, tokasta voitosta jo yli 3000€ mikä olisi Tampereella tilillä vasta semifinaaleista.

Silti outoa virtaselta lähteä gstaadiin häviämään 1 tai 2 kierrokselle :slight_smile: menisi puolustamaan viime vuoden pisteitään…kiinnostaako raha vai ranking…

Viime vuoden pisteet on äärimmäisen helppo puolustaa myös Gstaadissa.

Silloin kuin Aamulehti oli pääsponsori, niin yritys markkinoille oli ainakin kova, sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Juurikaan merkitystä sillä ei ole, sillä samat naamat katsomosta löytyvät joka vuosi. Suomalaiset innostuvat vain omistaan, kun tämän kokoisesta kisasta puhutaan. Challenger-tason pelaajia ei vaan ole löytynyt moniin vuosiin Suomesta. Virtanen ja Ruusuvuori painelivat hetkessä ohi 200-300 tason ilman, että olisivat menestyneet Tampereella.

Organisaatio lienee tyytyväinen, että saa rahat kasaan sponsoreilta vuodesta toiseen. Juurikaan yritystä muuttaa mitään edellisvuosista ei suuremmin ole, naisetkin saivat häädön omasta kymppitonnisestaan. Hatunnosto silti, että saavat rahat kasaan joka vuosi.

Yleisilmeelle tekisi jo paljon, jos keskuskentän katsomot rakennettaisiin uudelleen jyrkemmiksi ja lähemmäs kenttää. Nykyiset jostain muualta tuodut? sivukatsomot eivät sovellu oikein minkään lajin katsomiseen loivuuden takia.

eiku nyt sekoilin vuoteen 21, viime vuonna hävisi jollekin pierulle, mutta luulisi että kotikatsomoissa pelaaminen kiinnostaa, samalla toisi näkyvyyttä tapahtumalle jne.

Jarkko Niemisen päivien jälkeen siihen päätykatsomoon on mahtunut kevyesti kaikki kiinnostuneet. Suurin ongelma on kotimaisten pelaajien puute. Silloin kun itse seurasin aikanaan ensimmäisiä kertoja Pyynikillä turnausta niin mukana oli useampi challenger-tasoinen suomalaispelaaja. Tosin aika moni tippui silloinkin ensimmäisellä kierroksella. Senkin jälkeen oli vielä Kontisia, Heliövaaraa ja muita kiinnostavia kotimaisia pelaajia, joilta voi odottaa menestystä.

Suuri yleisö ei vaan lämpene tuntemattomien ulkomaalaispelaajien otteluille. Paitsi tietysti ne kantapeikot. Sille on paha tehdä mitään.

musta silti otto voisi hyvinkin mennä pelaamaan tampereelle. Toista ei kiinnosta olympialaiset ja toista ei kiinnosta mennä pelaa yks viikko tampereelle :smiley: Noh niin

Ei se mahtumisesta ole kyse. Ennemmin oma toive, millä kentälle ja katsomoon voisi saada paremman tunnelman. Pyynikillä oli aikanaan huomattavasti parempi meininki kun alue oli tiivis kentän vieressä. Tämä olisi myös turnauksen eteenpäin viemistä, ettei vaan toisteta samaa joka vuosi.

Tampere Openin yksi iso ongelma on varmasti koko maan kilpatenniskulttuurin puute, mikä näkyy esimerkiksi Tennisliigan umpisurkeina yleisömäärinä.

Pakko se on silti sanoa, ettei järjestäjätaho ole tehnyt mitään ylimääräistä turnauksen suosion kasvattamiseksi. Täysin sama konsepti vuosi toisensa jälkeen - jolloin paikalla ovat ne samat tennisniilot vuosi toisensa jälkeen. Jos eivät saa paikalle edes oman seuran jäseniä, niin pitkä matka on siihen, että joku lajin ulkopuolelta tulisi katsomaan turnausta.

1 tykkäys

Ensimmäinen kappale kommentissasi osuu naulan kantaan.
Järjestäjiä turha mollata, kyllä kaikenlaista on yritetty, mutta vaikeaa on saada kansaa liikkeelle parhaaseen loma-aikaan.

1 tykkäys

Paras aikahan tämä on perheen kanssa tulla katsomaan urheilua. Käyväthän ihmiset muissakin tapahtumissa?
Mutta kuka haluaa mennä Pyynikkiin? “Armi” myy nakkikiskalla makkaraa ja pillimehua, kentällä lätkyttelee “puoliammattilaiset” ja ketään nimekästä vetonaulaa ei edes omista ole mukana.
Mielummin porukka menee Särkänniemelle ja katselee siellä pelle hermannin esityksiä.

Nykypäivän Tennis on todella rahavetoista touhua. Suomessa markkinointi, mainostus ja kaikki on mielestäni ollut surkeaa aina. Davis Cupissa hyvällä markkinoinnilla saatiin Metro Areena Espoossa tupaten täyteen joka päivä.

Rahalla saa ja hevosilla pääsee. Kymiring on hyvä esimerkki tästä - rahaa löytyy Suomessa aivan älyttömiin asioihin kuten Kruunuvuorensiltaan, mutta murto-osalla hölypöly sillan rakentamisesta kustaan Kymiring, joka olisi tuonut kymmeniä ja jopa satoja miljoonia euroja Suomen valtiolle vuosien aikana.

Suomessa on eletty Tenniksen osalta historiallisia aikoja viimeiset 20 vuotta. Silti Tennistä ei näe edes televisiosta - ilmaiskanavista nyt puhumattakaan. Mäkihyppy on oldschool juttu ja nykysin Suomessa aivan kuollutta, vaihtaisivat sen tennikseen edes GS kisoihin 4x vuodessa.

Ilmeisesti viittaan minuun “besserwisserillä”.

No, vastataan. Itse asiassa vastasin jo: koska resurssit esimerkiksi viestintään ja markkinointiin ovat rajalliset, niin uskoakseni parasta markkinointia olisi satsata itse tapahtumaan. Niille, jotka paikalla on saatu houkuteltua, pitää tarjota elämyksiä.

Puhun nyt siis niistä, jotka eivät ole intohimoisia tennisihmisiä.

Aloitetaan ihan siitä ruoka- ja juomapuolesta. Tuntuu siltä, että Tampere Openin järjestäjätahot eivät ole itse olleet urheilutapahtumassa 2020-luvulla. Menet sitten käytännössä mihin tahansa vähänkään isomman kokoluokan urheilutapahtumaan, niin tarjolla on usein jotain vähän parempaa syötävää ja juotavaa. Menet musiikkifestivaaleille - niin tarjolla on Gourmet-tason ruokaa.

Miksi?

Koska se on selvästi havaittu asiaksi, joka parantaa kokonaiselämystä.

Ei pitäisi olla mahdotonta Tampere Openille hommata sinne joku paistamaan jotain parempia hampurilaisia yhdeksi viikoksi. Tennisväki on vielä takuulla myös maksukykyistä sakkia. Niitä ihmisiä, jotka tykkäävät maksaa laadusta.

Kuvittele tilanne, että joku lajin ulkopuolinen eksyy paikalle.

Alussa varmaan voi ihmetellä sitä, kuinka fyysistä ja vauhdikasta tennis on, kun sitä voi tuijottaa metrin päästä. Sitten siinä varjottomassa katsomossa alkaa vähitellen paistua, jos aurinko paistaa. Kahviosta voi sitten hakea jotain sämpylöitä ja kokista. Jos tuuri käy ja katsoja itse sen oivaltaa, niin sinne hallin puolelle pääsee syömään. Siinä palautuu ihan kouluajatkin mieleen, kun seisoo linjastolla ja lappaa ruokaa lautaselle perunamuussia ja lihapullia. Tuleeko kyseinen katsoja ensi vuonnakin paikalle, jos on tottunut jonkinlaisiin muihin vapaa-ajan tapahtumatuotantoihin?

Ruoka on vain yksittäinen esimerkki. Paljon muutakin parannettavaa on, jotta tapahtuma saataisiin 2020-luvulle. Noista pienistä puroista se kokonaisuus rakentuu.

Kerro sinä vastavuoroisesti, mitä “kaikenlaista on yritetty” järjestäjien toimesta, kuten kerroit. Olen ollut vuosikymmeniä joka kesä paikalla Tampereella. Mitä muutoksia tapahtumassa on nähty sen jälkeen, kun turnaus siirtyi tenniskeskukselle?

Toivottavasti turnauksella menee hyvin, mutta olen hyvin huolissani sen tulevaisuudesta. Katsomot ovat tyhjiä ja yleisö pääosin ikääntynyttä. Niitä, jotka ovat paikalla vuodesta toiseen.

Höh, sekoilin muokkausten kanssa. Vanha viesti katosi, mutta olkoon nyt näin.

3 tykkäystä

Ei todellakaan ole yritetty kaikkea, tarkoitan esim perus tennisharrastajia Suomessa jotka pelaa välillä kattoo et oho Ruusuvuori voitti hävisi jne niin ne ei tiedä edes tälläsen Tampere turnauksen olemassa olosta niin siihen laittaisin panostusta enemmän ja mainostaisin. Sitteku niitä saa yleisöön enemmän niin miettisin miten lajin ulkopuolisia saa mukaa :pray:

No besserwisserit, kertokaa nyt sitten miten kisaa pitäisi markkinoida? Ei tarvi olla kummoinenkasn markkinointikampanja kun se maksaa jo 50 donas. Että tällainen raha tulisi edes takaisin pitäisi myyda 2000 pilettiä lisää hintaan 25€… Ja tuo lisääntynyt lipunmyynti onnistuessaankaan ei vielä toisi yhtään ropoa kassaan :thinking:

Happy hour. Toimii aina.

Niinku minkä suhteen happy? Lippuja halvalla vai “ilmaista” bissee?