Voisi yleisenkin uutisketjun perustaa, ja aloitetaanpa heti harvinaisen masentavalla uutisella. Entisellä Ranskan ykköspelaajalla, Jerome Golmardilla, on todettu ALS.
Vasta viime vuonnahan ATP:n presidentti Brad Drewett menehtyi samaan sairauteen. ATP on sen jälkeen tukenut ALS-tutkimusta. Jostain syystä ALS tuntuu olevan todennäköisempi entisillä huippu-urheilijoilla.
Moskovan suosituimmalla massakenttäklubilla Multi Sportissa maksaa prime-time tunti viiden jälkeen 5000 ruplaa = n. 120 € ja kentät ovat aina täynnä. Koutsit ottavat 5000 - 10000 ruplaa tunnilta:)
Moskovan parhaina pidetyillä kentillä Belokamennaya-klubilla, jonka sijainti on hieman sivussa, (sama kuin Hiekkaharju suhteessa Taliin) kenttä maksaa vähän yli 35 egeä, mutta pitää varata 2-3 viikkoa etukäteen
Kuulostaa karulta mutta toisaalta voi miettiä kuinka paljon ylimääräistä rahaa meilläkin voisi olla laittaa tenniksen pelaamiseen jos meillä olisi Venäjän muu yleinen hintataso ja verotusaste.
Kolme takavuosien suurta lupausta lopettanut uransa.
Ruotsin -92 Daniel Berta, joka oli ITF-1 voittaen 16-vuotiaana Ranskan avoimet. Laaksosen tasoinen lahjakkuus, mutta vain 178cm. Bertan lopettaminen tosin ei taida vielä olla virallista.
Brasilian -93 Tiago Fernandes, joka oli jo vuonna 2010 ITF-1 voittaen 17v-synttäreiden kunniaksi Australian avoimet. Fernandes pelasi junnuna CH-finaalissa 2011 hieman päälle 18-vuotiaana ja nousi sijalle ATP-374 junnuna ja siihen jäi uran huippu. Oli tuolloin -93 syntyneiden ylivoimainen ykkönen. Juuri ilmoittanut 21-vuotiaana lopettavansa uransa.
USA:n -94 Christian Harrison, joka pelasi käsittämättömästi 12-vuotiaana U14 Les Petitsin finaalissa tammikuussa 2007 ja silloin jenkkien media kirjoitti uudesta Pete Samprasista. C.Harrison jäi myös vain 178 senttiseksi, mutta vielä vuosi sitten 19-vuotiaana voitti Atlantan ATP-turnauksessa top100 Fallan ja hävisi niukasti top10 statuksen omaavalle, silloin ATP-22 Isnerille. Ryanin pikkuveljen ennätysrankingiksi jäi ilmeisesti ATP-351, joka saavutettu 19-vuotiaana. Ei ole pelannut vuoteen ja ATP-profiilin mukaan lopettanut uransa.
-93 ikäluokassa oli siis ykkösnimi 12-15 vuotiaana tammikuussa syntynyt tykintulppa Espanjan Carlos Boluda, joka oli 13-vuotiaana parempi kuin yksikään vuotta vanhemman ikäluokan -92 pelaaja. Boluda jäi 165 senttiseksi. Sitten 16-18 vuotiaana ikäluokan ykkösnimi oli myös tammikuussa syntynyt brassi Fernandes, kunnes ilmestyi 19+ vuotiaana heinäkuussa syntynyt 198cm Vesely ja syyskuussa syntynyt Thiem, jotka toki tekivät tulemistaan 18-vuotiaana junnukisoissa. Japsi Daniel pitää tammikuussa syntyneiden puolia.
Tuo Boluda tosiaan Olivier Rochusin mitoissa, joka muuten myös oli tammikuussa syntyneenä kirppuna -81 syntyneiden ykkösnimi varhaisjunnuna, mutta ei enää aikuisena, siltikin saavutti hienosti ATP-24 rankingin. Boluda noussut tänä vuonna ATP-556 ennätykseen, joten vielä jaksaa yrittää. Top100 ranking olisi kuitenkin yllättävää, vaikka taitoja ilmeisesti löytyy.
Jutun mukaan yliopistotennikseen ei voi päästä kuin amatööristatuksella, ja pelaaja joutuu valitsemaan US Openin palkintorahojen ja yliopistotenniksen välillä.
Kyllähän yliopistotennistä pelaa monet sellaiset pelaajat, joilla on menestystä ainakin futuretasolla. Ovatko hekin kieltäytyneet mitättömän pienistä palkintorahoista, vai onko amatööristatuksen loppumiselle joku tietty $-raja?
Yliopiston nelivuotisen täysstipendin arvo on koulusta riippuen joka tapauksessa vähintäänkin 200000$, joten ihan smart move. Ja kyllähän ne rahat tilitetään kuitenkin johonkin USTA fundiin josta tyttö saa sitten vaikka matkarahoja ja valmentajan liksat.
US Openin junioreissa pelaavat argentiinalaissyntyiset Arconadan sisarukset: Jordi (1996) poikien sarjassa ja Asao (1998) tyttöjen sarjassa. Molemmat jatkavat toiselle kierrokselle. Arconadan perhe lähti Puerto Ricon noin 10 vuotta sitten ja sieltä noin 5 vuoden kuluttua Floridaan ja lapset menivät stipendinllä Bollettierin IM-akatemiaan.
Mielenkiintoista on, että Asao edustaa Yhdysvaltoja, Jordi pelaa Argentiinan lipun alla.
Fernando Gonzalez ryhtyy -96 Christian Garinin valmentajaksi. Odotettu ja toivottu asia. Ovat fyysisesti kuin samasta muotista tehtyjä. Onkohan Gonzo ensimmäinen 1980-luvulla syntynyt huippupelaajan koutsi. Garin voitti viime vuonna 17-vuotiaana Ranskan avointen junnusarjan ja pyörii nyt ATP300+ sijoilla. Micke Kontinen hävisi hänelle Båstadin ATP-karsinnoissa.
Heitetään tämä nyt tähän ketjuun, kun kattaa niin monta osa-aluetta.
Kaikille tennistä seuraaville ja etenkin tämän palstan aktiiveille on nyt huippusovellus älypuhelimille ja tableteille ottelutulosten seurantaan.
Sovelluksen nimi on Resultina ja siihen voit tallentaa suosikkipelaajasi, jolloin heidän tulokset/otteluiden alkamisajankohdat kilahtavat ilmoituksina laitteeseesi. Voit myös katsella liveseurantaa(hieman hidasta) omien pelaajiesi otteluista. Resultina kattaa lopputulokset jopa junnu-ITF kilpailuista, heti kun ne on tallennettu ITF:n kotisivuille. Ensimmäinen kuukausi on kokeiluaikaa ja sen jälkeen omien pelaajien seuranta maksaa vuositasolla 8 euroa.
Ylläpidolle, tämä ei ole mainos, sillä minulla ei ole mitään tekemistä sovelluksen tuottajien kanssa. Haluan vain heittää pikku vinkin, joka tekee tulosten seuraamisen helpoksi.
Kotimaassa sangen mielenkiintoisia pelaajasiirtoja: Grani Tennikseen siirtyvät Henri Laaksonen, Jürgen Zopp, Patrik Niklas-Salminen ja Jaan Frederik Brunken! Johan noista saisi kelvollisen Davis Cup -joukkueenkin kasaan. Tosin voipi aika vähissä olla ne kerrat kun noita kärkipelaajia Suomessa kentällä nähdään. Mielenkiintoista, että täydellisessä hiljaisuudessa ollut Brunkenkin on kaivettu jostain esiin. http://www.tennisliiga.fi/uutiset/norpe-tennisliigan-tulevalle-kaudelle-mielenkiintoisia-pelaajasiirtoja
Eilisessä 14.9. MTV3:n Sport Uutisissa klo 19.15 pitkä juttu 13v Oona Orpanasta. Löytyy Katsomosta. Haastattelussa Oonan lisäksi myös Jari Hedman ja Olli Leppänen.
Vaidisovahan lopetti jo 20-vuotiaana kun meni naimisiin Stepanekin kanssa, jonka piti myös lopettaa seuraavana vuonna, mutta kun peli kulki ja tuli pari DC voittoakin, niin ukkihan pelaa vieläkin.
Stepanekhan oli muuten ennen Vaidisovaa kihloissa Martina Hingisin kanssa ja Vaidisovan jälkeen oli kimpassa Kvitovan kanssa.