Tennisliiton Ranking

Tennisliiton sivuilta tuntuu olevan todella vaikeaa löytää tarkkaa tietoa nykyisestä rankingista. Onko joku sivusto josta löytyisi tarkemmin tietoa miten rankingit pelittävät? Millä ranking-pistemäärällä nousee esimerkiksi E-luokasta D-luokkaan tai D-luokasta C-luokkaan? Ja jos ilmoittautuu vaikkapa D-luokan kisaan, mutta oma ranking sattuu nousemaan C-luokkaan ennen kilpailun alkamista, voiko silti osallistua kilpailuun vai pitääkö pyytää kisamaksu takaisin järjestäjältä?

1 tykkäys

Nuo rankingit eläneet aika villisti suuntaan jos toiseen viime vuosina. Viimeisin trendi on, että A-luokkaa pienennetty, tiedän B-luokan pelaajia, jotka voittaneet useampia B-kisoja ja hyviä voittoja sarjapeleissäkin mutta tasoitus laskee, ranking nousee. Tästä linkistä pääset katsomaan kilpailumääräykset: https://www.tennis.fi/wp-content/uploads/2019/12/kilpailumääräykset-1.1.2020.pdf

Lisäys: en heti noista säännöistä löytänyt varmaa faktaa mutta muistini mukaan menee niin, että siinä vaiheessa, kun ilmoittautuminen sulkeutuu eli yleensä sunnuntaina, niin sunnuntain mukaisella tasoitusluettelolla mennään vaikka maanantaina uusi tasoitusluettelo tulisikin. Joskus itselleni tullut kilpailunjohtajana vastaan tilanteita, että on ilmoittauduttu luokkaan, johon ei ole osallistumisoikeutta. Tällöin olen ottanut yhteyttä ja tarjonnut jotain toista luokkaa, johon pelaajalla osallistumisoikeus on. Jos sellaista ei ole, niin sitten osallistumismaksu palautettu, jos ehditty jo maksaa.

1 tykkäys

Varmaan sen takia tietoa löytyy nihkeästi, että rankingsysteemiä muutetaan vuosittain. Nykyinen systeemi on kauniisti sanottuna ala-arvoinen ja tätä samaa palautetta kuulee hyvin laajalti.

Jostain syystä nyt päätettiin luopua kierroskertoimista, jotka olivat käytännössä ainut keino hilata rankingia ylöspäin (ellei vietä joka viikonloppua kisoissa). Tätä perusteltiin sillä, että pienissä kisoissa kierroskertoimet vääristävät saatuja pisteitä. Asianhan olisi voinut ratkaista siten, että vain tarpeeksi ison kaavion kisoista saa kierroskertoimet. Aivan päätöntä touhua.

Sen vielä sanon, että tämä nykyinen systeemi on johtanut siihen, että esim. B-luokan kisoissa saattaa olla vain 1-2 B-luokan pelaajaa koska nouseminen on tuskallisen hidasta.

3 tykkäystä

Joo ainoa tapa nousta on ottaa hyviä voittoja itseään selvästi korkeammalla tasolla olevista pelaajista. Tiedän aikuispelaajia, jotka harmittelevat esim B-luokassa, että tosi harvoin näitä tilaisuuksia tulee, kun monissa kisoissa junnut pärjää hyvin ja niillä tasoitus laahaa todellisen tason perässä. Yksikin kaveri kun voitti erään B-luokan, niin kepitti kärkijunnuja useamman, jotka olivat tiputtaneet ne varttuneemmat pelaajat, joista olisi niitä parempia pisteitä voinut saada. Harmitteli, että turnausvoitosta keskiarvo vain laski :smiley:

3 tykkäystä

Jep, näin on juuri itsellenikin käynyt useasti! Vaikea päästä pelaamaan niitä itseä korkeammalle rankattuja vastaan. Sen takia tuo kierroskertoimien poistuminen onkin vielä älyttömämpi muutos.

3 tykkäystä

Joo kyllä kilpailuissa menestymisestä pitäisi palkinnot olla muutakin kuin tennissukat ja pallopurkki. Monia kuitenkin motivoi nimenomaan se tason ja rankingin nostaminen ja jos se kilpailemalla näin vaikeaa kuin nykyisin, niin osallistujamäärät kyllä pienenee entisestään eikä muita kaavioita olekaan tarjolla enää kuin pieniä kaavioita :slight_smile: En ymmärrä, että mikä ongelma siinä olisi, jos vaikka maltillisesti kertoimet nousisivat sitä mukaa, kun ottaa voittoja. Sitä en ymmärrä, että tehdään vaikka 32:n pelaajan kaavio vaikka pelaajia 16 tai vähemmän. Se pitäisi kieltää tai sitten vaan määrätä niin, että turnauksen ekasta voitosta kerroin 1.0, toisesta 1.05 jne. Jos tuo Finnish tourin systeemi, jossa kerroin nousee aina 0.05 on liian palkitseva, niin kansallisissa sekin olisi parempi, että kerroin nousisi vaikka 0.03 jokaisen voitetun matsin jälkeen.

3 tykkäystä

Mutta vielä alkuperäiseen kysymykseesi. Viime vuosina ei ole ollut mitään rajoja pistekeskiarvon mukaan, ennemminkin kannattaa seurata rankingia, siitä on aiempina vuosina saanut osviittaa mutta nyt viime vuodet myös luokkien koot vaihtuneet joka kerta, tulevaa tasoitusta voi vain arvailla :smiley:

2 tykkäystä

Okei, kiitos paljon!