Tokion Olympialaiset 2021 yleinen- ja rankingspekulaatio

Tämän ketjun ideana on käydä läpi yleisesti Tokion Olympialaisten -tenniksen rankingspekulointia sekä itse myöhemmin varsinaisten Olympiakisojen aikaan tapahtumia tenniksen puolella. Olympialaisiin pääsemisen kannalta kriittinen päivä on 7.6.2021 ilmestyvä rankinglista. Olympiatennistä pelataan 24.7.-1.8.2021. Alla lisää spekulaatiota mille näyttäisi tenniskaavio Tokiossa, jos ei tule loukkaantumisia/poisjääntejä ainoastaan mahdolliset maakiintiöt otettu huomioon.

Tilanne 5.4.2021 miesten kaksinpeli maailmanlistan mukaan: Alla oleva lista, miten näyttäytyy Emil Ruusuvuoren tilanne kaksinpelin osalta: (Olympiakaavio 64 pelaajan).

Rankingsijoituksen perusteella (56 paikkaa) (15 pois maakiintiöiden takia) Ranskalta 5, Usalta 4, Espanjalta 4, Italialta 1 ja Serbialta 1. (Emil Ruusuvuori jonossa neljäntenä, periaatteessa kolmantena jonossa, jos Vesely saa -paikan Euroopan -kiintiön kautta.) Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että viimeisenä pääsarjaan pääsisi rankingilla Jordan Thompson ATP-62 ja ensimmäiset neljä, jotka ovat ulkona toistaiseksi rankingin perusteella: 1. Vasek Pospisil ATP-66 2. Kyle Edmund ATP-71 3. Jiri Vesely ATP-72 (toki kiinni eurooppakiintiö -paikassa) 4. Emil Ruusuvuori ATP-75.

Japanin kisaisännän -paikka (varma): (Kei Nishikori ATP-39 ja Yoshihito Nishioka ATP-61 pääsevät omalla rankingilla eli ei jää ainakaan kyseinen paikka täyttämättä maakiintiön takia. (1 paikka) Yuichi Sugita ATP-109/Yasutaka Uchiyama ATP-111/Taro Daniel ATP-117 näillä näkymin.

Entinen Olympiakultamitalistin/grand slam kaksinpelin voittajan -paikka: ( 1 paikka) Menee todennäköisesti Andy Murraylle ATP-120. Mikäli tätä paikkaa ei ollenkaan täytetä jostain syystä, niin pelaajille avautuu yksi lisäpaikka rankinglistasijoitusten perusteella.

Maanosapaikat: (varmat) (4 paikkaa) (nämä valittu “karsintakisojen” kautta (Joao Menezes ATP-200, Marcelo Tomas Barrios Vera ATP-239, Denis Istomin ATP-201 ja Mohamed Safwat ATP-160)

Maanosapaikat: (ei vielä varmoja) (2 paikkaa) (Korkein rankingsijoitus eurooppalaisella/oseanialaisella pelaajalla, jolla ei ole edustusta kisoissa) Eurooppa: Jiri Vesely ATP-72 (Emil Ruusuvuori ensimmäisenä jonossa ATP-75) ja Oseania: Colin Sinclair ATP-682, elleivät, jostain syystä australialaiset pelaajat romahda rajusti maailmanlistoilla alaspäin, koska 4 pelaajaa tarpeeksi korkeilla rankingeilla tällä hetkellä, muista oseanian valtioista vain Uuden-Seelannin pelaajilla on ohuet saumat hätyytellä Colin Sinclairin rankingia sekään tuskin onnistuu, kun pelaajat eivät ole juurikaan pelanneet yhtään tennistä ammattilaiskentillä tänä vuonna.

Eli yhteenvetona voisi sanoa, että Emil Ruusuvuoren Tokion olympiakisojen kaksinpelin paikka näyttää varsin todennäköiselle, kun mahdollisuudet kahdella eri väylällä eli tuolla rankingin perusteella/eurooppa kiintiö -paikalla. Molemmissa on nykyisillä listoilla 1-3 poisjäännin päässä eli tästä eteenpäin edes oman nykyisen rankingsijoituksen säilyttäminen (ATP-75) on jo paljon. Pienikin petraaminen käytännössä varmistaa paikan.

10 tykkäystä

Ansiokas katsaus. Kiitos.

Moni seikka puoltaa sitä että tulossa kuitenkin kaikkien aikojen heikkotasoisimmat olympialaiset. Poisjääntien tulvaa voi ennakoida.

2 tykkäystä

Kiitos palautteesta. Poisjääntejä varmastikin tulee runsaammin, kun otetaan huomioon millaisella rankingilla on päässyt sisään viime aikoina esim. noissa masters/grand slam kisoissa. Ero entiseen nähden on melko merkittävä.

Koronan aiheuttamien sivuvaikutuksien lisäksi ajankohta yhdistettynä sijaintiin hieman ongelmallinen.
Heti olympialaisten jälkeen toisella puolella maapalloa pelataan Pohjois-Amerikan Mastersit. Osa pelaajista haluaa ennemmin keskittyä tienaamaan 1000p ja neljännesmiljoonan, kuin saada metalia kaulaan ilman pisteitä ja rahaa.

1 tykkäys

Juu, Näiden seikkojen lisäksi mielenkiintoista nähdä kuinka moni pelaaja jättää Tokion välistä samalla viikolla olevien ATP 250 kisojen takia, jotka pelataan Kitzbuhelissä ja Atlantassa vai käykö niin, että nuo ATP-250 kisat muuttuvat vain tilapäisesti kyseisellä viikolla “CH-tason kisoiksi” osallistujalistaltaan.

1 tykkäys

Ai samalla viikolla pelataan ATP250 kisoja. Näin taisi edellisen kerran olympialaisten aikaan olla vuonna 2008? Muistelen että silloin top10 nimiä Roddickin johdolla oli jotka valitsivat ATP-kisan mieluummin.
08 kisat Aasian Pekingissä.
Ja mikä koomisinta. Roddickia ei saatu 2008 elokuussa Pekingiin olympialaisiin, mutta olympia-areenalla voitti Pekingin ATP-rahakisan syyskuussa 2008.

2 tykkäystä

ATP sivuston tulosarkistosta löytyi Peking 2008 Olympiakisojen kanssa oli päällekkäin Washingtonin ATP-kisa. Mukana kyseisessä kisassa olivat Roddickin lisäksi mm. Del Potro, Haas, F. Lopez sekä monia muita nimekkäitä pelaajia.

Kyllähän tuossa hyvä massapelaaja voi miettiä, että pelaisiko Hampurin perään Gstaadin ja Kitzbühelin, vai lähteekö Tokioon… No, toisaalta olympialaiset ovat monelle aika harvinaislaatuinen tapaus, ja mahdollisuus näkyvyyteen tennispiirien ulkopuolellakin.

Olen merkinnyt itselleni että olympialaistenniksen paikat jaetaan tänään.
Onko näin?
Mitkä mahdollisuudet Empulla, Henkalla ja Harrilla on päästä mukaan?

Emilin paikka on todennäköinen, jos kaksi pelaajaa edeltä jää pois: Emil Ruusuvuori lähellä tenniksen kaksinpelin olympiapaikkaa | Yle Urheilu | yle.fi

Onko Emil muuten ilmoittanut, että pelaa jos paikan saa?

1 tykkäys

Ruud ja Delbonis ulkona, joten Emilillä paikka olympialaisissa, jos pelaa siellä

3 tykkäystä

Onkos kenelläkään suomalaisella enää pienintäkään mahdollisuutta kisoihin… varmaan nelinpeli vähiten kaukana?

Nelinpelissä periaatteessa, mutta aika kaukana. Toki jos noita poisjääntejä tulee samaan tahtiin, niin miksei.

3 tykkäystä

Ei ole osunut silmiin vieläkään mitään virallista osallistujaluetteloa, mutta Wikipediaan on aika hyvin saatu kasaan jonkinlaista listaa:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at_the_2020_Summer_Olympics_–_Qualification#Men’s_doubles

Tuolta varmasti muutama pari vielä putoaa, ainakin tuo Andujar/Carballes Baena. Sen edellähän olisi myös Kontinen/Heliövaara, mikäli heidät ilmoitettu.

1 tykkäys

Heliövaaran blogin nimi on edelleen “matkalla Tokioon 2021”, mutta jos ei Henkkaa kiinnosta, niin paha siinä on sitten rypistellä.

Ei suomalaisia nähdä Tokion tenniskisoissa.
Federer sen sijaan nähdään.

1 tykkäys

Italialla kiinnostavat neluriparit Berrettini/Fognini ja Sinner/Sonego.

Olisin kyllä itse laittanut kaikki munat samaan koriin eli Berrettinin ja Sonegon yhteen. Siinä olisi paha pari voitettavaksi.

Oisko ollut kysymys henkilökemioista? Berrettini ja Fognini vaikuttavat sielunveljiltä.

1 tykkäys

Federer ei lähde Tokioon. “Polvi ei kestänyt ruohokautta”. Nyt siis varmistui mitä moni jo ehti epäillä, viimeisessä ottelussa Wimbledonissa pelasi selkeästi loukkaantuneena.

Eilen joku päivitti Twitteriin, että tänään (klo 17 asti Suomen aikaa?) on takaraja vetäytyä olympiatenniksestä kaksinpelissä. Ja tämän jälkeen vetäytyvät korvataan nelinpelaajilla, jotka on jo ilmoitettu olympialaisiin. Aika outoa jos näin, siellähän nytkin on jo monta paikkaa vielä auki kaksinpeleihin vetäytymisten vuoksi. Varmasti tässä viikon aikanakin vielä ehtii useampi jäämään pois, eli siellä on lopulta kovia nelinpelaajia taistelemassa kaksinpelimitaleista :slight_smile:

Wikipediasta katselin, että tällä hetkellä Henri Laaksonen taitaa olla yhden peruutuksen/väliinjättävän päässä olympiapaikasta. Toki sitähän emme tiedä haluaako hänkään sinne.