US Open 2020

Kovasti meinaavat kisan järjestää, charterlentoja, ei yleisöä, paraskolmesta myös miehille, aikuiset pallopojat ei pukuhuoneita… Saas nähdä :

1 tykkäys

Mit veikkaatte, pelataanko 7 viikon päästä GS-tennistä¿
Päivittyvä seuranta | Yhdysvalloissa jälleen ennätys uusien korona­tartuntojen määrässä, tartuntoja todettiin vuorokaudessa yli 53 000: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006528097.html?share=ea2a0ad7d334f20e45cf6a084484d85e

Tuskin pelataan. Koronapandemian tilanne huononee monissa maissa ja toinen aalto todennäköiseti tulee huonontamaan mahdollisuutta pelata USOpenia.

Olisin yllättynyt jos US Open pelattaisiin Djokovikin ja USAn koronatoilailujen myötä. Jos kyseessä olisi joku muu maa kuin USA niin olisi paljon todennäköisempää, vaikka New Yorkissa meneekin muuta maata paremmin.

Sairastuiko katsojat Djokon turnauksessa vai pelkästään muutama pelaaja yökerhossa? Leviääkö tauti tenniskentällä? En oikein usko. Katsomossa varmasti leviää, jos etäisyyksistä ei pidetä huolta.

Onko tarkoitus, että US Open pelataan täysillä katsomoilla? Jos sinne lähtee katsojaksi, niin eiköhän se ole jokaisen katsojan oma valinta (aivan kuten oli Djokon turnauksessa tai baarissa limboamisessa). Järjestäjä ei varmasti pysty missään olosuhteissa turvaamaan pelaajia tai katsojia, jos he itse hölmöilevät.

Serbinäyttelijä oli ainakin saanut koronaviruksen luultavasti noista bileistä. Adria Tourin pelaajat oli myös jossain näytös korismatsissa missä Serbialainen korispelaaja oli saanut tartunnan.

En tiedä yksityiskohtia noista tapauksista. Oma näkemys vaan että nyt kun pandemia on ottanut askeleen huonompaan suuntaan varsinkin USAssa, voisin kuvitella että kisojen järjestämistä uudelleenarvioidaan aika vakavasti.

Ei missään nimessä varmaa että niitä peruutettaisiin, mutta todennäköisempänä pidän sitä kuin että ei peruta. Ja Adria Tour ei ainakaan helpottanut asiaa.

CNNn etusivullakin jutut nyt tällaisia. Varmaan ITFssä mietitään kovasti minkälainen maineriski (ja siten sponsorirahariski) järjestää GS turnaus jos siellä tulee tartuntoja.

1 tykkäys

Järjestäjät uskovat että US Open pelataan ja niin minäkin. New Yorkissa coronatilanne on käytännössä jo ohi ja muutkin lajit ovat käynnistyneet tai juuri käynnistymässä (NFL, NBA, MLB, MLS jne). Kompastuskivenä voi olla, jos kovin moni TOP10stä jättää tulematta, viedäänkö kisat silti läpi? Mutta eiköhän TV-sopimukset ym takaavat sen, että kisat järjestetään joka tapauksessa.
(ja vaikka media kovasti lietsoo paniikkia, niin oikeasti tilanne on jo aika hyvä USAssa, huhtikuussa kuoli melkein 3000 päivässä, eilen vain 616)

Samaa mieltä, että kyllä pelataan, jos vaan pelaajat saadaan lennätettyä paikalle. Katsojia ei varmaan tosin kentille päästetä. Tennis lajina on sellainen, jossa on olematon riski saada pelatessa tartunta, joten siinä mielessä estettä ei ole. Jossain vaiheessa pelit pitää kuitenkin aloittaa, vaikka koronatilanne on päällä, joten miksi ei nyt sitten US Openilla.

Kyllä varmasti yhä tavoitteena on järjestää kisat. Aikaa kuitenkin reilu kuukausi ja tuo USAn tämänhetkinen tartuntalukujen karkaaminen käsistä tulee näkymään viiveellä. Koronan hoitomenetelmät ovat kehittyneet niin väkeä ei tosiaan kuole enää yhtä paljoa per tartunta, onneksi.

Toivotaan että New Yorkissa tilanne pysyy hallinnassa ja muut maat ei lähde vastustamaan ajatusta pelaajien matkaamisesta USAan

Ei pysy hallinnassa…

Miten arvelee Arbitro. Kyllä jälleen yhden tällaisen uutisen jälkeen tuntuu US Openin toteutuminen entistä epätode näköisemmältä.

Miettikää mikä riski tenniksen maineelle, jos pandemian kourissa taistelevassa maassa järjestetään vuoden isoimpia turnauksia, kun useammassa aiemmassa turnauskokeilussa on jo tullut näitä taudinhallinnan epäonnistumisia.

Jos US Openissa muutamatkin pallohenkilöt tai muu oheishenkilöt saisi tartuntoja, ei homma näyttäisi hyvältä, ellei monet muutkit urheilulajit ole palanneet estradeille.

Onko pallopoikien käytäntöihin tullut muutosta? Vieläkö pallopojat nytkin kantelee pyyhkeitä? Oliko NextGen missä jo testattiin omaehtoista pyyhkeiden hallintaa?

Tuo olisikin hyvä Koronan tuoma uudistus, ettei pallopoikien tarvitsisi enää antaa pyyhettä. Menee aika naurettavaksi, kun jokaisen pisteen jälkeen pyydetään pyyhettä, niin kuin esim. Bedene tai Nadal tekee. Ja pyyhettä vielä joutuu asettelemaan suoraan joissain kisoissa.

1 tykkäys

Ja Querrey heti tänään kentällä Tommy Paulia vastaan. En näe tuossakaan nyt mitään järkeä.

1 tykkäys

Lisätään nyt uuteen viestiin, että Tiafoeta ei edes ole testattu paikanpäällä Atlantassa vaan viikko takaperin jossain muualla. Testattiin vasta, kun alkoi näyttää oireita ja pelasi myös haastattelun mukaan sairaana. Sanoi ettei ole tuntenut viime päivinä oloaan 100%.

Ei näillä toimenpiteillä kautta saisi jatkaa.

3 tykkäystä

Arbitro arvelee, että kovin haastavalta näyttää pelien aloittaminen tämänhetkisten suunnitelmien mukaisesti.
ITF lupaili tälle viikolle tarkennuksia suunnitelmiinsa aloittaa naisten ja miesten WTT:t elokuussa ja myös aloituspäivämäärät juniori- ja senioritennikselle, mutta viime päivien tiedot ja muutokset monien maiden tartuntatilanteissa huonompaan suuntaan ovat ilmeisesti vaikeuttaneet ja lykänneet minkäänlaisten päätösten tekemistä.
Tuo mainitsemasi lajin maine lienee myös aika merkittävä tekijä eri vaihtoehtoja punnitessa.

1 tykkäys

Kyllähän se nyt alkaa näyttää siltä että US Open tosissaan toteutuisi. Ollaan niin lähellä turnauksen alkua että peruminen lienee jo vaikeaa.

Aikamoista, tuntuu kyllä aika erikoiselta tilanteelta. Mielenkiintoista nähdä miten turnaus otetaan vastaan ja sujuu.

1 tykkäys

Djoko järjestää etkot?

1 tykkäys

Uskon vahvasti että USOpen tullaan vielä peruuttamaan. Onhan tuo jenkkien jaNewYorkin koronatilanne niin paha ja maailmanlaajuisestikin vielä uhkaava.