US Open 2021

Täällä keskustelut tänään alkavista karsinnoista ja pääsarjasta vuoden viimeiseen Majoriin.

Itseäni eniten kiinnostava aspekti tällä hetkellä - mikä tulee olemaan yleisön tilanne ja otetaanko sisään? Tunnelmalliset ilta/yö sessiot menettävät about 90% kaikesta jos ei ole yleisöä.

Muokkasin otsikkoa. Pelkkä tapahtuman nimi riittää, eikä se tarvitse lisättyä agendaa.

1 tykkäys

Miksi näin? Historiallinen juttu olisi. Tämän vuosituhannen suurin saavutus tenniksessä pitäisi ansaita maininnan erikseen - jos ja kun siihen on nyt mahdollisuus yksittäisessä turnauksessa.

Voidaan keskustella asiasta tässä ketjussa ja vaikkapa GOAT-ketjussa. Tässä turnauksessa on kuitenkin paljon muitakin keskustelunaiheita.

8 tykkäystä

Jos Djokovic on taas samassa iskussa kuin Wimbledonissa Tokion notkahduksen jälkeen, niin Zverev lienee ainoa, joka voi kaataa Djokovicin unelman? Riippuu kyllä myös siitä, kuinka nopeat olosuhteet tällä kertaa on. Mitä hitaammat, sen varmemmin Djokovic voittaa. US Openissa on Seiron mukaan samat alustat kuin Cincinnatissa, mutta pallot on kuulemma siellä hitaammat.

1 tykkäys

Minun on vaikea uskoa asiaa mitä ollaan väläytelty jossain että Djokovic ei välttämättä olisi niin kova (henkisesti) täällä tuon musertavan Olympia-urakan jälkeen, ja kun tavallaan unelma meni siinä. Vahva tunne että sieltä tulee taas - sekä fyysisesti että henkisesti - täysi robotti kentälle kun tietää minkä asian voi vielä saavuttaa tänä kalenterivuonna. Yleensä nämä voittajat kääntävät isot tappiot lopulta voitoksi ja voimavaraksi.

Haastajat sitten mahdollisessa finaalissa mielestäni= Zverev tämän hetken “peak” kunnollaan, Daniil ja ehkä Tsitsipas koska on vain tämän turnauksen selkeästi top-3 pelaaja Djokovicia laskematta mukaan. Berrettinistä ei osaa sanoa miten pommit tippuvat kenttään, kun ei ole oikein näyttöä kovilta kentiltä kesän aikana.

2 tykkäystä

Zverev lienee ainoa uhka, mutta todellinen sellainen Olympialaisten takia. Djoko mureni täysin siinä pelissä, mikä on harvinaista. Zverev pelaa nyt vielä paremmin kuin koskaan ennen.

2 tykkäystä

Gulbis kohta kentällä! Vieläköhän sillä on meemikämmen?

Runella vilkku päällä, karsinnat jatkuu.

Kaavioiden arvonta tänään klo 19

Karsija tulee vastaan Emilille. Varmaan ihan ok, vaikka sieltä tulee aina hyvävireinen voittoputkessa oleva kaveri.

1 tykkäys

Joo, 2. kierroksella Bautista Agut / Kyrgios, kolmannella FAA / F.Lopez / Karsija. RBA ja Kyrgios olisivat nykykunnoissaan varmasti voitettavissa normi ATP-kisoissa, mutta odotettavasti syttyvät slamiin ihan eri tavalla.

Projisoidut puolivälierät:

[1] Djokovic vs. [6] Berrettini
[4] Zverev vs. [7] Shapovalov
[3] Tsitsipas vs. [5] Rublev
[2] Medvedev vs. [8] Ruud

Ei sillä, että uskoisin etenkään 5-8 sijoitettujen pääsevän tuonne asti. Ehkä merkittävintä on se, että mahdollinen Djokovic - Zverev on siis jo välierä.

Onhan Emilkin saanut tällä viikolla hyvin matseja alle. Enemmän, kun karsinnoista tullut pelaaja. Joten ollaan sielläkin lämpimänä

1 tykkäys

Alakaavio aloittaa maanantaina, eli myös Emil. Harmi levon kannalta.

Holger Rune vs Djokovic ekalla.

1 tykkäys

2 huikeaa sporttijäbää vastakkain. Paino sanalla sportti. Tennis sivuosassa. Vievät omina aikakausinaan lajin vaatimukset uudelle tasolle. Sen Djokovic teki liikkuvuudellaan ja lyöntien robottimaisuudella. Runella ominaisuudet joilla voi tulla Djokoviciakin paremmaksi kun katsoo puhtaasti urheilullisilta ominaisuuksiltaan.
Näin sitä lajin vaatimukset kasvaa kun vuosikymmenet pyörii eteenpäin.
Rune tulee olemaan kaikille vaikea voitettava parin vuoden kuluttua. Tai voi tehdä jo ensi vuonna 19-vuotiaana ‘nadalit’.

Rune on tennishistorian ensimmäinen ns. ‘Elmo’.
Elikä olisi voinut olla noilla ominaisuuksilla yleisurheilun kymmenottelun superstara.

1 tykkäys

Jos ei olis best of 5 voisi tehdä jo nytkin🤔

Murray pelannut - ja liikkunut - toistaiseksi sensaatiomaisen hyvin. Lyö kämmentä kuin viimeistä päivää. Tsitsipas ei ole ollut lainkaan valmis tämän tason haasteeseen. Murray myös aivan fiiliksissä ja tuulettelee onnistumisten jälkeen, kun vihdoinkin pystyy tekemään niitä asioita kentällä, joita haluaa. Murraylle nyt 6-2 *2-3, saapa nähdä ottaako kreikkalainen väkisin homman haltuun.

1 tykkäys

Tsitsipas kun on henkilökohtainen inhokkipelaaja nro 1, niin todellakin Murrayn puolesta liputetaan. Jos ei voittoon asti riitä Murrayn paukut, niin pääasia, että pistää tiukille, joka voisi vaikuttaa ylimielisen kreikkalaisen pärjäämiseen jatkossa.