US Open 2022

Ukrainan 20-vuotias Daria Snigur (WTA 124), vuoden 2019 juniorimestari Wimbledonista, otta uransa ensimmäisen WTA-voiton ja vieläpä US Openissa Simona Halepista erin 6-2, 0-6, 6-4. Halep meinasi jo nousta tasoihin 3. erässä, mutta Snigur kesti. Melkoinen paukku!

Snigurilla on kummallinen lyöntitekniikka, varsinkin kämmenlyönnissä. Joku sanoi, että “Daria plays like a stone age person. It looks like she’s hitting a mammoth with a club every time she hits a forehand.”

4 tykkäystä

Yllätyksillä alkoi miehissäkin:

Galan - Tsitsipas 6-0, 6-1, 3-6, 7-5
Holt - Fritz 6-7(3), 7-6(1), 6-3, 6-4
Wolf - Bautista Agut 6-4, 6-4, 6-4

Tsitsipasin tappion myötä maailman ykköskandidaattien määrä seuraavalla listalla putosi neljään (Nadal, Medvedev, Alcaraz ja Ruud).

6 tykkäystä

Karsintojen lautta pääsarjaan tulleelle Brandon Holtille (ATP 303) yllätysvoitto Fritzistä oli ensimmäinen ottelu ATP-tasolla.

Holt on muuten Tracy Austinin poika. Teininä jo loistanut Austin (nyt 59 v.) ylsi maailmanlistan ykköseksi vuonna 1980. Hän voitti kaksi US Open kahdesti (1979 ja 1981).

4 tykkäystä

Itselle käsittämättömin noista on Bautista Agutin tappio. Miten niin kokenut, tasaisesti korkealla tasolla suorittava ja aina professionaalilla asenteella pelaava RBA voi hävitä kolme erää JJ Wolfin tasoiselle jäbälle? Ei mitään järkeä.

2 tykkäystä

2018 hävisi ensimmäisellä Kublerille, 2019 Kukushkinille. Jos pelkkiin tuloksiin peilaa, niin hyvinhän tuo jatkoksi istuu… US Open on ollut RBA:lle jostain syystä heikoin Grand Slam varsinkin vanhemmalla iällä

2 tykkäystä

Kappas, hyvä huomio.

1 tykkäys

Yllätykset jatkuvat Flushing Meadowsissa:
Tuore Wimbledon-mestari Elena Rybakina taipui ranskalaiselle karsijalle, Clara Burel (WTA 131) US Openin avauskierroksella. Ranskalainen Burel on kaksinkertainen juniori-GS-finalisti vuodelta 2018.

1 tykkäys

Draper voitti FAAn 64 64 64. Ei Emppu huonolle hävinnyt.

Jos jatkuu kuten aikaisemmissa turnauksissa, niin Emilin voittaminen tarkoittaa, että Draper pelaa vielä finaalissa. :slight_smile:

4 tykkäystä

Myöskin RBA meinasi jo tänä vuonna IW:ssä hävitä Wolfille. Voitti kuitenkin lopulta kolmen erän tiebreakin jälkeen. Wolf pääsi kyseisessä matsissa jo syöttämään matsivoitosta ja en muista tarkalleen, että oliko jopa tuossa matsissa jo ottelupalloja. Katoin tuon matsin, niin Wolf oli siinä pelillisesti edellä, mutta Wolf ei ollut henkisesti valmis tuolloin voittamaan ottelua.

1 tykkäys

Draperilta iso tason lasku viimeisen kuukauden formiin nähden.

Murray/Soares Nys/Zielinski 6-7, 6-7. Zielinski kentän hahmo…

Berrettini kaatoi parasta peliään pitkään aikaan esittäneen Murrayn 6-4, 6-4, 6-7, 6-3. Berrettini on ollut neljässä edellisessä slamissään vähintään puolivälierissä ja jälleen kovaa vauhtia matkalla sinne. Ihailtavan hyvällä omalla tunnolla ja terveellä mentaliteetilla varustettu pelaaja ja luulen sen olevan osasyy siihen, että pystyy esittämään parastaan juuri näissä kekkereissä. Jos Tsitsipas tai Zverev omaisivat Berrettinin mentaliteetin, molemmilla olisi jo useampi slam-titteli, väitän minä.

Berrettinillä pelilliset rajoitteet ovat paljon suuremmat, mutta toivottavasti edes kerran saisi gs-pokaalia nostella.

3 tykkäystä

US Openin otteluista on hyvät recapit katottavissa turnauksen virallisilla sivuilla, ainakin joistakin matseista…

Ilta-Sanomien toimittaja esittää pressitilaisuudessa lööppihakuisen kysymyksen Rafael Nadalille, joka on varmasti tottunut näihin, mutta tuleehan tästä pieni myötähäpeä :joy:

1 tykkäys

Joopa :grin:

:sweat_smile::joy::joy::rofl::rofl::rofl:

Mikä tuossa kysymyksessä oli outoa? Nadal saa käyttää aikaa niin paljon kuin haluaa eikä yksikään tuomari uskalla tehdä mitään. Ei mitään uutta siis.

1 tykkäys

Oli Kyrgioksen luonteesta mitä mieltä tahansa, niin varmaan täällä paatuneintakin Roger-fania hieman lämmittää, kuinka hän osoittaa jälleen raa’an talentin voiman. Aika kivuttomasti kaatui nyt Medvedev ja ihme, jos ei finaaliin tuolla kaaviolla pääse.

Toivottavasti nähdään pian Kyrgios-Alcaraz. Hieno show voisi olla ainakin grand slamissä.

3 tykkäystä

Joo, oikeastaan vastaus oli huvittavampi kuin kysymys. Miksi alkaa selittää ajankäyttöä poikkeuksellisella hikoilulla, jos kerran ajankäytössä ei Rafan mielestä ole mitään poikkeuksellista?

2 tykkäystä