Vinkkejä ja ohjeita

Tähän ketjuun voisi kerätä vinkkejä ja ohjeita foorumin käyttöön. Pidetään ketjua koskeva keskustelu Palaute ja ehdotukset -ketjussa.

Vaikka monelle käyttö on intuitiivista, eroaa foorumin toiminta kuitenkin perinteisistä foorumeista jonkin verran ja tietty uusiakin keskuskenttäläisiä olisi hyvä opastaa. Vaikeuksia tuottaa myös se, että foorumisofta ja sen ohjeistus on englanniksi ja näistä voisi olla hyötyä jos joskus aloitamme foorumin suomentamisen.

Jos joku foorumin osa ei toimi, tarkista että internetselain on päivitetty uusimpaan versioon. Tuetut selaimet ovat:

  • Internet Explorer 10+
  • Google Chrome 24+
  • Firefox 14+
  • Safari 6+

Tuetut mobiiliselaimet ja käyttöjärjestelmät ovat:

  • Mobile Safari, iOS 6+
  • Mobile Chrome, Android 4+
  • Mobile IE, Windows Phone 8 tai uudempi

Android-puhelimille on saatavilla ilmainen foorumiappi, joka toimii myös vanhemmilla puhelimilla. Ohjelman voi ladata täältä

1 tykkäys

Uuden viestin kirjoittaminen:

Etusivun oikeassa yläkulmassa on ‘Create Topic’ -nappi, jota painamalla aukeaa selaimen alalaitaan kirjoitusalue. Keksi ketjulle kuvaava otsikko, valitse sopiva kategoria ja kirjoita viesti. Viesti lähetetään alalaidan sinisestä ‘Create Topic’ napista.

Ketjuun vastaaminen:

Foorumilla on kolme tapaa vastata muiden käyttäjien viesteihin.

Jos viestisi sisältö liittyy ketjun alkuperäiseen aiheeseen, voit vastata joko ketjuun yleisesti tai johonkin tiettyyn viestiin. Jos haluat lisätä ketjuun uuden viestin vastaamatta kenellekään erityisesti, klikkaa ketjun alhaalta sinistä ‘Reply’-nappia. Jos haluat vastata tiettyyn viestiin, klikkaa sen viestin alalaidasta sinistä ‘Reply’ linkkiä.

Jos haluat vastata tiettyyn viestiin, mutta vastauksesi ei enää vastaa ketjun otsikkoa, klikkaa kirjoituksen vierestä ‘Reply as new Topic’ -linkkiä. Tämä luo uudelle aiheelle uuden ketjun ja alkuperäinen keskustelu pysyy siistimpänä.

Klikattuasi selaimen alalaitaan aukeaa kirjoitusalue. Puhekuplaa klikkaamalla voi lisätä kirjoitukseen lainauksen viestistä johon vastaa. Ketjuun vastatessa toiminto lainaa ketjun aloitusviestiä. Viesti lähetetään alalaidan sinisestä ‘Reply’ napista.

Ketjun seuraaminen:

Foorumilla on neljä eri tasoa seurata ketjuja:

Watching - ilmoittaa kaikista uusista viesteistä
Tracking - kuin Regular, mutta näyttää lisäksi lukemattomien ja uusien viestien lukumäärän etusivulla
Regular - ilmoittaa vastauksista omiin viesteihin sekä oman nimimerkin maininnasta
Muted - ei ilmoituksia

Tätä asetusta voi muuttaa ketjun lopussa olevasta valikosta. Oletuksena uusissa ketjuissa on taso Regular, mutta foorumi muuttaa tämän automaattisesti tasolle Tracking, jos ketjua on lukenut vähintään 4 minuuttia. Aikaa, jonka jälkeen ketju muuttuu automaattisesti tracking-tasolle ja esim. sähköposti-ilmoitusten asetuksia voi muuttaa oman käyttäjäprofiilin asetuksista.

Kiinnitetyn ketjun merkitseminen luetuksi:

Foorumin ylläpito voi kiinnittää ketjuja pysymään ylimpänä vaikka muihin ketjuihin tulisi uudempia vastauksia. Jos olet jo lukenut ketjun, voit poistaa kiinnityksen omalta nimimerkiltäsi painamalla ketjun lopusta löytyvää ‘Clear pin’ -nappia. Näin esimerkiksi Tervetuloa Keskuskentälle -ketju ei ole koko ajan häiritsevästi listauksen ylimpänä.

Viestin liputtaminen:

Jos viestiketjussa on mielestäsi sinne kuulumaton, sopimaton tai loukkaava tms. viesti, voit tuoda sen ylläpidon tietoon painamalla viestin alalaidasta lipun kuvaa. Ylläpidon lisäksi foorumi myös automaattisesti piilottaa viestejä lippujen perusteella.

Yksityisviestin lähettäminen:

Privaviestin voi lähettää nimimerkin profiilisivulta. Profiilisivulle taas pääsee esimerkiksi kirjoittamalla saitin hakuun (joka on tuolla oikealla yläällä, suurennuslasin kuva) nimimerkin tai klikkaamalla viestiketjussa kirjoittajan nimeä tai avataria.

Ketjun uusimpaan viestiin hyppääminen

Etusivulta pääsee suoraan uusimpaan viestiin klikkaamalla oikeasta laidasta kellonaikaa (Activity-sarake). Ketjua lukiessa uusimpaan tai ensimmäiseen viestiin pääsee klikkaamalla ikkunan oikeasta alalaidesta nuolia ylös tai alas.

Sisäänkirjautuneena ketjun avaaminen vie automaattisesti ensimmäiseen lukemattomaan viestiin.