Wimbledon 2019

On aika siirtää katseet ruoholle ja Wimbledoniin. Djokovic on selkeä ykkössuosikki ja Federer ykköshaastaja. Ottaako Djokovic 16. vai Federer 21. ja todennäköisesti viimeisen grand slam -voittonsa? Nadal on kakkoshaastaja, mutta saattaa hyvinkin hävitä jo aikaisemmassa vaiheessa, jos joutuu esim. Kyrgiosia vastaan.

1 tykkäys

Etkö usko nuoriin? Coric pysäytti Federerin voittokulun viime vuonna kun tämä tavoitteli jo 100 turnausvoittoa. Nyt tietysti vuotta vahvempi kuten aika moni muukin näistä uusista tähdistä.
Jo tässä vaiheessa kautta tekisi mieli väittää 6 pelaajan esiintyvän varmuudella kauden päätöskisassa. 3 vanhusta ja 3 nuorta. Ne kaksi viimeistä paikkaa saattavat mennä kenelle tahansa top 20 pelaajista. Wavrinka ja F A-A täydentäisivät kunnon sukupollvien taiston.

Olen aika varma, että Federeriä ei pysäytä Wimbledonissa tällä kertaa kuin Djokovic, jos kukaan. Ranskan avoimet näytti, että Federer on erittäin hyvässä kunnossa ja myös välierä Nadalia vastaan olisi varmaan ollut hieman tiukempi vähemmän tuulisissa olosuhteisssa. Tai no, kaipa Kyrgios voisi yllättää Federerin, jos sille sattuu “pöljä päivä”.

1 tykkäys

Rafa treenaa Mallorcalla ruohotennistä. Instassa kuvia. Sellainen tunne ettei karahda tänä vuonna alkukierroksiin ja menee suht pitkälle. Hauis näyttää olevan nuoruusvuosien terässä. Se on -Rafalle- kaiken perusta. Ole fyysisesti terästä, niin itseluottamusta löytyy pelaamaan parasta mitä osaa.

1 tykkäys

Ilman loukkaantumista Fed on varma Wimbledon-finalisti vuosimallia 2019. Tai “varma” ja epävarma. Aina voi hävitäkin jos ei huvitakaan kuten viime vuonna. Sieluttomat serve botit ovat toki yhä ja aina vaarallisia Wimbledonissa. Jos välttää Isnerin ja Keharin niin finaali plakkarissa ellei Tsitsipas ole toista mieltä. Oletan että Djokovic on taas kaavion toisella puolella. Mutta toisaalta.hyvin vaikea nähdä kristallipallosta katsomalla Djokeria edes finaalissa. Joku nuori stara tykittää aikansa eläneen serbin lauluun. Ehkä jopa Struff maksaa potut pottuina tälle tosikolle veikeän kuminaaman takana. No, vähintään Kachanov tai em. Tsitsipas. Wavrinka on myös liikaa Nolelle ja kaikille siitä alaspäin huimassa nykynousukunnossaan. Djokon aika alkaa siten olla yllättäen ohi ensimmäisenä big kolmesta vaikka hän tuli viimeisenä. Niin käyvät Sana ja Profetiat toteen. ´Jos on minua uskominen - tai visiotani jonka sain tuossa laiturin nokassa olutta kitatessani ja järven peilipinnasta naamavärkkiäni ihaillessani.

1 tykkäys

Mitä ihmettä, Eurosport ei näytä näköjään kummallakaan kanavalla Wimbledonia ainakaan ensimmäisellä viikolla. Näyttääkö ne sitä vain Eurosport Playerissä vai? :thinking: :neutral_face:

Eurosport 2 kanavalla tietääkseni tulee ensimmäinen viikko. Olikohan jotain pyöräilyä pääkanavalla. Tainnut olla joka kerta näin, niin kauan, ku Wimbledon näkynyt Eurosportilla

Ei kun Eurosport 2 on näyttänyt molemmat viikot Wimbledonia 2017-2018, mutta nyt ohjelmatiedoissa ei näy ollenkaan Vimpeliä ainakaan ekalla viikolla. Eurosport 1 ei ole näyttänyt sitä ollenkaan.

Yritin etsiä tämän vuoden sijoitettujen listaa. Ihan vielä en löytänyt, kun vastaan tuli lukematon määrä artikkeleja, joissa Nadal valittaa siitä, miten epäreilua on sijoittaa hänet Federerin alapuolelle. Eikös Rafa ollut joidenkin palstalaisten mielestä se, joka ei koskaan selittele tai valita mistään? Ja eikö tuo systeemi ole jo vuosia ollut kaikkien tiedossa? Itse ainakin olen joskus jaksanut nuo laskea, kun kaava on ihan julkista tietoa. Epäreilua se olisi, jos noita ihan hatusta vedettäisiin…

Löytyi se listakin lopulta. Anderson nousee neloseksi paljolti viime vuoden finaalin ansiosta, joten Top4:ssä kaikki ovat vähintään 32-vuotiaita. Nuoret haastajat sijoilla 5-8 ovat sitten Thiem, Zverev, Tsitsipas ja ei niin nuori Nishikori.

3 tykkäystä

Eurosport2 aloittaa lähetykset Wimbledonista karsinnan toiselta kierrokselta tänään klo 13. Eurosport1 näyttää aloittavan vasta ensi viikolla.

Karsintoja näköjään näytetään, mutta kummallakaan kanavalla ei näy tv-oppaan perusteella lähetyksiä Wimbledonin ensimmäisestä viikosta. Englanninkielisessä wikipedia-artikkelissa sanotaan, että Wimbledonia näytettäisiin nyt vain Belgiassa ja Britanniassa. :thinking:

Mikä kanava sitten näyttää Suomessa Wimbledonia vai näkyykö se pelkästään Eurosport Playerissä? :thinking:

1 tykkäys

Voihan harmi. Oletin väärin suoraan että ES1 näyttäisi Wimbledonia ensi viikolla maanantaista alkaen. Kuinka ES2 ensi viikolla? Jos ei sieltäkään tule niin Eurosport siis rahastaa Playerillään lähetyksistä. :face_with_symbols_over_mouth:

Eurosport 1 ei näyttänyt viime vuonnakaan Wimbledonia mutta Eurosport 2 kyllä näytti. Tänä vuonna ei näköjään tule kuin Playerista, ainakaan ensimmäinen viikko. Puolivälieristä lähtien näkyy ilmaiseksi TV5 kanavalla.

Eurosport Player maksaa 6,99€ per kuukausi, joten yhtään matsia en jättäisi tuon takia katsomatta. Taitaa oluttuoppikin maksaa enemmän suomalaisilla terasseilla. Elämä on valintoja.

Itse jatkoin kanavapakettia Ranskan avoimista tänne asti Wimbledonin takia. Eli siinä mielessä tuo harhaanjohtava “Eurosport näyttää kanavillaan kaikki Grand Slamit” -mainonta hiukkasen harmittaa. Player olisi itselleni turha, kun luovuin pöytäkoneesta jo vuosia sitten. Tabletin näyttö ei ihan telkkarille vedä vertoja…

Osta joku 30-40 euron Chromecast telkkariin, niin voit katsoa Eurosport Playeriä telkasta. Tai AppleTV…

Chromecastille ääni täältäkin. Sujuvoittaa samalla Areenan ja monen muun palvelun katselua.

Eurosportin Twitterissä tuota on näköjään avattu. Siellä on nyt ilmeisesti jokin tekninen ongelma ja ohjelmatiedot vinksallaan. Eli Twitterin mukaan tulisi Eurosport 2:lta kuten viime vuonnakin ja todellakin TV5 näyttäisi jo puolivälieristä.

Itsekin käytän Playeriä Grand Slamien aikana siinä rinnalla ja tabletilla. Nythän kanavalle on kuulemma tulossa isot ATP-oikeudet, joten ensi vuodesta otettava Player sitten ihan vakituisesti.

Eurosportin mainokset ovat vain niin älyttömän ärsyttäviä ja Playerin käyttöliittymäkin on TennisTV:n vastaavaa huonompi. Silti on ainoa järkevä valinta GS-kisoihin.

Itsekin ottaisin vaikka kalliimman Playerin jos saisi ilman mainoksia, mutta onhan se aika edullinen ollutkin. Ainakin tabletilla tuo on toiminut itsellä aina tekniikan puolesta tosi hyvin. Ja jos nyt GS-turnaukset ja isot ATP-turnaukset ovat samasta paikasta saatavilla, niin se on varsinkin tuolla hinnalla varsin hyvä. Tiedä sitten nouseeko hinta jossain välissä. Olettaisin, että Playerissä on sitten ATP:n puolella samalla tavalla myös kaikki kentät nähtävissä kuten Grand Slameissakin.

1 tykkäys