Wimbledon 2022

Tim Van Rijthoven sai kuin saikin sitten villin kortin pääsarjaan:

Ei muuta kuin päätyyn asti, niin voidaan sanoa, että Virtanen on voittanut Wimbledonin mestarin…

No ehkei sentään. Djokovic vahva suosikki, mustat hevoset Kyrgios ja Cilic. Berrettinin kohdalla pieni kysymysmerkki, että tuleeko olemaan turnauksessa yhtä hyvässä iskussa kuin viime vuonna, ehkä ei.

Yksi mahdollinen skenaario: Djokovic kohtaa alkukierroksilla Kyrgiosin, putoaa, ja kaavio aukeaa niin, että voidaan nähdä joku uusi mestari, jolle Djokovic olisi ollut ylitsepääsemätön este toisella viikolla ruohon ollessa kulunut ja hitaampi.

4 tykkäystä

Berrettinin lisäksi Shapovalovilla ja Hurkaczilla oli hienot runit viime vuoden kisassa, myös heitä kiinnostavaa seurata. Tänä vuonna mustaksi hevoseksi voisi kuitenkin olla tarjolla Auger-Aliassime. FAAn isojen matsien kovuus ja kyky edetä pitkälle suurkisoissa tuntuu kasvavan hitaasti mutta varmasti. Ja tio Toni valmentaja-aitiossa puskee eteenpäin kohti suurvoittoja.

1 tykkäys

Shapovalov hävisi taas ekalla kierroksella ja hävinnyt nyt viisi ottelua putkeen. Tuskin menee tänä vuonna pitkälle.

FAA voi kyllä mennä pitkälle, mutta en usko, että on loppupeleissä ruoholla ihan niin kova kuin jotkut muut Wimbledonin vedonlyöntisuosikit.

Feliciano López on yhden poisjäännin päässä 80. peräkkäisestä Grand Slam -pääsarjaesiintymisestä. On se aika huikeaa pysyä yli 20 vuotta tuolla tasolla. Kokonaisuudessaan tuo olisi jo 81. esiintyminen, jolla nousisi Federerin kanssa tasoihin.

Korjaus: Ranskassa jäi jo karsintaan, eli 80 ei tule täyteen. Sen sijaan tuon jaetun kärkipaikan Federerin kanssa voi saavuttaa…

1 tykkäys

Kukaan ei vielä ole nostanut Nadalia esille. On niin hyvässä vireessä, että voi tämänkin hoitaa. Kertoimissa Alcaraz on näköjään kakkossuosikki, mutta osaako ruohopelin?

Vaikea kaikesta huolimatta nähdä Nadalia enää voittajakanditaattina ruoholla. Syöttötyöskentelystä Nadal on kehittänyt petollisen tehokasta mutta jotenkin tuntuu että liike ei enää aivan riitä peruspelissä kompensoimaan nopean kentän aiheuttamia ongelmia ruoholla Djokon kaltaisia vastustajia vastaan.

Alcarazin all-around peli sekä loistava jalkatyö pitäisi sopia loistavasti nurmelle, jos vain toipuu pienistä vammoistaan huippukuntoon. RG meni ehkä pienessä kipsissä monumentaalisten menestysodotusten kanssa mutta nyt voisi odottaa jälleen kevään kaltaista ilotulistusta.

Alcarazin ohella olen laittanut roposiani Kyrgiosiin koska kevään jenkkikiertueella oli nähtävissä että tämä on treenannut itsensä kuntoon ja haluaa selvästi todistaa olevansa muutakin kuin alisuoriutuva pelle isoissa kisoissa.

Pakko kyllä sanoa Queensin perusteella että Ruusuvuori voisi hyvinkin edetä pitkälle toiselle viikolle Vimpelissä. Jos nyt yksinkertaistettu ja tehostunut syöttö pysyy kasassa niin ehkäpä nyt tarjotulla 300 kertoimella houkutteleva haku voittaja/finalisti betsiin?

2 tykkäystä

Kannattaa huomioida, että Nadal on ollut Wimbledonin finaalissa viimeksi 2011. Pääsi kyllä semeihin asti 2018 ja 2019, mutta en näe häntä Djokovicin ykköshaastajana Alcarazin ohella, kuten kertoimet tällä hetkellä antavat ymmärtää. Djokovicia vastaan Nadalilla ei ainakaan olisi mitään jakoa, ja jos hän kohtaa alkukierroksilla esim. Kyrgiosin, niin vuoden 2014 skenaario todennäköisesti toistuu.

Mutta jos joku pudottaa Djokovicin Nadalin tieltä, niin toki hänellä on mahdollisuus siinä, missä muilla haastajilla. Nadal ei vain ole ruoholla samanlainen pelote vastustajille kuin massalla, ja hän voi hävitä alkukierroksillakin melkein kenelle tahansa, jolle sattuu hyvä syöttöpäivä.

Osittain Nadalin mahdollisuudet riippuvat siitä, kuinka nopeat kentät/pallot Wimbledonissa on tänä vuonna. 2019 puhuttiin, että pelattiin “vihreällä massalla”, koska olosuhteet olivat niin hitaat. Silloin mm. Pella meni puolivälieriin, mikä on ihan vitsi, koska kyllä ruohon pitää erota selvemmin muista alustoista nopeudeltaan/pelattavuudeltaan.

Sama täällä, ja tuo Kyrgiosin uudenlainen asenne näkyi myös Tsitsipasia vastaan Hallessa eilen. Ekassa erässä syöttö ei kulkenut ja Kyrgios oli selvästi turhautunut. Sitten vähän perinteisiä raivoamisia ja tuomareiden kanssa inttämisiä, minkä jälkeen keskittyi ottelun loppuun asti hyvin, nosti pelin tasoaan huomattavasti ja voitti kaksi viimeistä erää aika helposti. Syöttö ei kuitenkaan kulkenut koko ottelun aikana läheskään niin hyvin kuin parhaimmillaan, eli pelkästään sen varassa Kyrgios ei todellakaan elänyt.

Jos Kyrgiosin ykkösprosentti on 65-70%, kuten usein on ollut, niin en tiedä, pystyykö häntä pysäyttämään kukaan muu kuin Djokovic ja vähän hitaammalla ruoholla turnauksen loppuvaiheessa. Mutta täytyy muistaa, että Kyrgios on edelleen ailahteleva, joten on todennäköistä, että hänelle tulee Wimbledonissa myös heikompia otteluita, ja silloin moni muukin pystyy voittamaan hänet.

1 tykkäys

Kyrgiosin uusi tuleminen on ollut pitkälti tyttöystävän suitsien ansiota. Nyt tuittuilut kaksi turnausta peräkkäin, mikä pistää epäilemään ongelmia yksityiselämän puolella.

Kyrgios on artisti, ei tennispelaaja. Myös urheilijalle tarvittavia elementtejä alkaa onneksi myös näkymään.

Tuskin on mitään sellaista, kun eilen ottelun jälkeen haastattelussa oikein korosti, että oli hänen tiiminsä ansiota, että hän nousi siitä ensimmäisen erän kuopasta ja skarppasi toisesta erästä lähtien. Oli sanonut äskettäin myös, että hän on aina ollut tuollainen jo pikkupojasta lähtien ja ettei tule koskaan muuttumaan. Sanoi, että on normaalia olla vihainen, kun häviää, ja että tulee jatkossakin näyttämään voimakkaasti tunteitaan kentällä ym.

2 tykkäystä

F Lopez on noussut Wimbledonin pääsarjan osallistujalistalle.

2 tykkäystä

Minä otan kyllä Nadalin osallistumisen vakavasti , varsinkin kun hoito ilmeisesti tehonnut jalkavaivaan. Ihmeukko, ollut jo nuoresta saakka.

2 tykkäystä

Ei se vissiin vaadi kun kasan piikkejä. Jos on tosiaan luukuolio, niin se ei parane eikä muutu paremmaksi. Leikkaus. Iso leikkaus auttaa.

Milloin Wimbledonin kaksin- ja nelinpelin pääsarjojen kaaviot arvotaan?

Kaksinpeli ainakin pe klo 12.

1 tykkäys

Jos löytyy linkkiä kaavion tekoon niin linkatkaa tänne :+1:


Wimpelin you tube kanava, free trial jonkin aikaa ja sitten maksullinen

1 tykkäys

Mahdollisesti näkyy myös wimbledon.com :wink:

Emil - Nishioka

Toisella kierroksella F. Lopez tai Zandschulp

Kolmannella Cilic.

2 tykkäystä