Wimbledon 2024

Ketjua pystyyn…

Alex Bolt (31v, ATP-234) pääsi varasijalta viimeisenä karsintaan. Karsinnan ratkaisukierroksella pelasti kolmannessa erässä matsipallon, oli lopulta viimeisenä karsijana kentällä, ja karsi pääsarjaan voittamalla Riedin.

Niin, ja pääsarjassa kaksi suomalaista, eli hieno turnaus suomalaisittain tulossa.

Lucky Loser -listalle päätyi kovia nimiä: Mpetshi Perricard, Duckworth, Goffin, van Assche… Paikkojahan varmasti tulee useita, kun mm. Djokovickin on vielä listoilla. Jos Djokovic päätyy kaavioon asti, niin Zverev tai Alcaraz saa olla varsin tyytyväinen päätyessään alakaavioon.

3 tykkäystä

Pari juttua koskien Wimbledonia jääny päähän, ni kirjotellaas…

Viron tulevaisuuden lupaus, Mark Lajal 21v, eteni pääsarjaan ja tekee samalla GS-debyyttinsä. Ratkaisukierroksella kaatui nelosseedi Duckworth ja kaatui komeasti suoraan kolmessa erässä. Eipä ole nyt tietoa, että koska viimeksi on virolainen miespelaaja nähty tällä tasolla.

Yhtään lucky loser-spottia ei ole tällä hetkellä auki, joten näissä karsinnoissa ei kyllä liikaa kannattanut luottaa takaporttiin. Ero Garrosin LL-listaan on ihan valtava, viimeinen sija joka Wimbledonin LL-järjestysarvontaan menee on numero kahdeksan. Garrosissa sinne pääsi Virtanen, vaikka oli sijoittamaton. Wimbledonin tilanne koskee mm. Goffinia joka hävisi ratkaisukierroksensa. Ilkleyn voiton myötä on jopa Ruusuvuorta korkeammalla nykylistoilla, mutta WImbledonin seedilistoilla vasta numero yhdeksän.

Djokovic antoi aiemmin viikolla lausunnon, missä kertoi vetäytyvänsä kisasta ennen kaavioarvontaa jos päättää vetäytyä. Ihan loogista, koska muussa tapauksessa sotkisi kärkiseedit. Vahva on kutina, että ei sieltä vetäytymistä tule ja herra on ens viikolla kisakunnossa. Tiedä sitten, miten kisakunnossa, mutta tuskin mukaan hyppää jos rahkeet eivät riittäisi alkukierroksia pidemmälle. Mikäli sieltä vetäytyminen kuitenkin tulisi, olis tiedossa ensimmäinen GS-pääsarja sitten vuoden 1999 kun yksikään Big Threestä ei olisi kaaviossa.

Muutenhan vaikuttaa siltä, että melko ehjä lista tulossa pääsarjan osalta, vain Lehecka vetäytyny selkäongelmien takia. Nadal panostaa olympialaisiin joten ei pelaa ruohoja lainkaan. Rafan kohdalla alkaa kyl vähän kuulostaa siltä, että ei ole tämä nyt se jäähyväiskausi, vaan haluja olis jatkaa hommaa myös ensi kaudella. Varmaan riippuu paljon siitä, että miten kroppa kestää.

3 tykkäystä

Jürgen Zopp oli vielä kuusi vuotta sitten RG:n kolmoskierroksella, eli ei niin kovin kauaa.

3 tykkäystä

Jos haluaa katsoa suomalaisten arvontaa livenä, Wimbledonin kotisivut ainakin näyttää kello 12.00. En tiedä youtubesta, viime vuonna löytyi sieltäkin

Eurooppakisat hyvällä prosentilla näitä arvontoja striimailee kun kyseessä tonnit tai slämit. Toista se on rapakon takana. US open tykkää tehdä kaaviot suljettujen ovien takana, samoin tällä kaudella huomasin et Wells ja Miami myös koki ettei ole striimeille tarvetta.

Sit kuitenkin hieman yllättäen Washingtonin viissataa. Ainakin viime kaudella oikein kunnon seremoniat sieltä striimasivat, kesti varmaan puoli tuntia pelkät puheet kun marssittivat kaiken maailman kisapomojaan julistamaan oman kisansa mahtavuutta. :grinning:

https://www.wimbledon.com/en_GB/interactive/index.html

4 tykkäystä

Ruusuvuori-McDonald, toisella Tsitsipas mahdollinen.
Virtanen-Purcell, toisella Tommy Paul mahdollinen.

5 tykkäystä

Mä sanoisin, että ei hyvää eikä huonoa tuuria.
Molemmilla lienee jonkinlaiset saumat mennä avauskierrokseltaan jatkoon.
Purcellilla vaisu kausi tosin nyt Eastbournessa pelannut itsensä aina semeihin asti.
Paul nyt sinänsä ei hurraa-huutoja herätä, tuore Queensin voittaja.

McDonald ei ole koko kautena menny yhdessäkään kisassa kakkosrundia pidemmälle, tosin Tsitsipas kakkosella nyt ei ehkä paras arpa kaikista seedeistä.

Jos oikein kuulin, miesten yläkaavio maanantaina, alakaavio tiistaina. Joten Otto ma, Ruusuvuori ti

4 tykkäystä

Koskas dubbelikaavio julkaistaan? Harrin blogin mukaan tänään.

Kello 14 luki ATP:n sivuilla. Eli kyl se varmaan tunnin sisään on saatavilla luulis

Mutta toisaalta, jos kohdata Tsitsipas jossain niin sanoisin että ruoho on optimipaikka…siellä Tsitsipas ei ole pärjännyt niin hyvin kuin muilla alustoilla, toki ei ole silti helppo paikka tämäkään.

Joo, eihän Tsitsipas Wimbledonissa ole koskaan neloskierrosta pidemmälle edennyt.
Et ei se nyt pahin mahdollinen arpa ollut, mutta toki on Ruusuvuorella iso työkenttä jos tuosta ottelusta voittajana haluaa selvitä.

No sinne kakkoskierrokselle pitää ensin pelata itsensä. Mutta kaikki mahdollisuudet nyt McDonaldista voitto ottaa, varmaan lähtee suomalainen ihan suosikkinakin tuohon koitokseen.

Joo McDonaldilla ollut ihan karmean huono kausi, jopa vielä huonompi mitä Emilillä. Pitäisi olla Emilin kannalta melkein optimivastus avauskierrokselle, vaikka ottanut joskus takkiin RG:ssä, joka ei olekaan kummankaan temmellyskenttää. Emilille toki kaksi edellistä koville.

Olisin toivonut Otolle joko vanhaa ja nimekästä vastustajaa tyyliin Murray tai sitten massajyrää. Joku Purcell jossain sivukentällä oli huonommasta päästä arpa Otolle.

1 tykkäys

Allekirjoitan tämän pitkälti…itseäni ehkä tässä match upissa huolettaa Purcellin serve&volley peli, kun ottaa huomioon sen, että Otto on ollut vaikeuksissa viime aikoina erityisesti ohituslyöntien kanssa. Parhaimmillaan tämä osa-alue Otolla toiminut ihan hyvällä tasolla. Myöskään lobbipelaaminen ei ole ydinosaamista Otolla, vaikka ajoittain tulee joitain välähdyksiä. Ainut hopeareunus tässä match-upissa on se, että ei tule olemaan haittaa fysiikan kanssa, jos menee viiteen erään, kun tuskinpa pelataan pitkiä pisteitä.

Niin, mut se mikä ehkä on Oton kannalta hyvä juttu, Purcell pelaa tänään kuudennen pelinsä viikon sisään. Eastbournen karsinnoista aloitti ja pääsarjassa kolme voittoa alla. Jos ittensä finaaliin törkkää niin se olis seitsemän matsi viikon sisään, ei siinä jää kuin yksi huilipäivä ja maanantaina pitäis painaa bo5-matsia.

Päälle vielä kävi lätkimässä pari kierrosta neluria joten haipakkaa on pelikentillä riittänyt.
Eihän se sitä tarkoita, että tulisi Wimbledoniin jotenkin tankki tyhjänä, mutta on toi matsitahti ollu kyllä älyttömän kova

1 tykkäys

Itse annan normaalia pienemmän painoarvon edellisen viikon peleille Purcellin tapauksessa, koska pelityyli on sellainen joka ei kuluta samalla tavalla kuin jollain muilla pelaajatyypeillä. Korkeintaan olosuhteisiin mukautuminen voi olla suurempi haaste.

Hyviä puolia se, että Otto on voittanut Purcellin nopealla ja matalapomppuisella alustalla, tuo varmaan itseluottamusta tähän otteluun lähdettäessä. Helpompi vastus olisi varmaan joku ruoholla heikko massajyrä, mutta juurihan toisaalta Virtanen oli vaikeuksissa sellaisten kanssa.

Ihan hyvä haaste Purcell ja toisella kierroksella olisi Paul, jota vastaan voisi lähteä ilman paineita ehkä jollain vähän isommalla kentällä.

Luulen että alkukierroksella ruoho on noissa nopeampi kuin karsinnoissa, jossa kentät oli vähin perunapeltomaisia, siitä pitäisi olla etua Virtaselle.

2 tykkäystä

Minun muistaakseni edellisellä viikolla tai Queensissä menestyneet on usein flopanneet Wimbledonissa, syystä tai toisesta. Joskus kun on odottanut, että nyt ne menee pitkälle, niin tulos on pannukakku.

Ne ei ihan kärkipään pelaajat, jotka menestyy näissä valmistavissa ruohoturnauksissa, häviää usein ekalla tai tokalla kierroksella Vimpelissä.

1 tykkäys

Ruusuvuori käynyt tänään Djokovicin kanssa treenikentällä. Serbillä vähän kiireinen päivä, jotain tunteja myöhemmin pelannut jo Hurlinghamin näytöskisaa. Medvedev kaatui suoraan kahdessa.

Ranskalainen sporttilehti L’equipe kertoo suomalaisen ja serbin yhteisharjoitusten venyneen viisi minuuttia yli sallitun, jolloin England Clubin huoltopäällikkö saapunut kentän laidalle osoittelemaan rannekelloaan sen merkiksi, että alkakaas herrat häipymään.

Wimbledonissa on hyvin tarkkaa hommaa tämä kisakentillä treenaaminen, ylimääräistä rasitusta alustalle ei selkeästi sallita. Ei, vaikka kentällä olisi kisan moninkertainen voittaja.

Suomalaisittain ei nyt valitettavasti lukemien muodossa juhlittavaa jäänyt, Djokovic vei keskinäisen treenierän numeroin 6-2.

5 tykkäystä

Löysin Patti N-S:en Wimbledonin appista Suomen pelaajien alta. Onko mukana mixtissä??

Ei ole tuolla rankingilla toivoa. Ehkä siksi appissa, että on nelurin Alternates-listalla.