Yliopistotennis

Ei ollut oikein sopivaa ketjua tälle, kun ei oikein osu mihinkään kategoriaan tarkasti. Eli yliopistenniskausi kevään osalta on jälleen alkamaisillaan ja suomalaisia löytyy kohtalainen määrä niin naisissa kuin miehissä. Ohessa lista pelaajista sisältäen linkin koulun kotisivun profiiliin(kaikista ei vielä löydy, joten linkki pelaajalistalle)

Tulokset: http://itarankings.itatennis.com/ (ilman www:tä!) Tuolta löytyy rankingit sekä koulu- ja pelaajakohtaiset tulokset syyskausi mukaanlukien.

NCAA Division I, miehet:

Herkko Pöllänen, Ohio State University
Santtu Leskinen, University of North Carolina at Wilmington
Ristomatti Lanne, Georgia Southern University
Juuso Laitinen, Lamar University

NCAA Division I, naiset:

Johanna Hyöty, Boston University
Heini Salonen, Boston College
Saana Saarteinen, University of Tulsa
Annika Sillanpää, University of North Carolina at Wilmington
Naomi Holopainen, Montana State University
Wanda Holopainen, Montana State University

NCAA Division II, miehet:

Oskar Nurmio, Saint Leo University
Julius Kaverinen, University of West Alabama
Henrik Sinkko, University of West Alabama

NCAA Division II, naiset:

Anni Poikola, Lander University
Nelli Lius, Lander University

NCAA Division III, miehet:

Arttu Fiva, Christopher Newport University

NAIA, miehet:

Henrik Tittonen, Saint Thomas University
Rasmus Lindström, Saint Thomas University

2 tykkäystä

Kiitos kattavasta listasta. Siirsin omaksi ketjukseen, jos tämä vaikka herättäisi enemmänkin keskustelua.

Mikäs on ero NCAA:n ja NAIA:n välillä?

Molemmat ovat yliopistourheilun kattojärjestöjä, mutta NCAA on niistä se isompi ja kattaa naisissa ja miehissä kolme eri divisioonaa(ei tasonmukaisia, vaan kiinni resursseista mihin divisioonaan on mahdollista kuulua). NCAA:han kuuluvat kaikki isoimmat ja parhaat koulut, kun taas NAIA:n jäsenkoulut ovat usein pieniä kouluja, joiden resurssit ovat rajalliset.

Tenniksessä NAIA:n kärkitaso vastaa NCAA kakkosdivisioonan kärkeä(molemmissa todella kapea taso, noin 10 laadukasta joukkuetta) ja varmasti kyseiset kärkijoukkueet olisivat kovia myös NCAA:n ykkösessä. Ero on kuitenkin pelikelvollisuussäännöissä eli NAIA-kouluihin pääsee usein vanhemmalla iällä ja ammattilaisurankin jälkeen, mikä on kiellettyä NCAA:n puolella. Näin sarjatasot ja joukkueet eivät ole aivan vertailukelpoisia.

1 tykkäys

Kiitos Rise!

Olisipa hienoa, tosin kenties liikaa pyydetty, että joku ottaisi asiakseen päivittää tänne keskitetysti suomalaisten yliopistopelaajien tuloksia.

Lisäys vielä naisten NCAA Division I:een ja III:een:

D1:
Julianna Heino, Youngstown State University

D3:
Heidi Sarkkinen, Averett University

Eikö sääntö mene niin että lukuvuoden aikana ei saa osallistua ammattilaiskisoihin , eli suomalaisia yliopistopelaajia ei voi odottaa futureihin ennen ensi kesää?

BTW Herkko Pölläsen atp-pistetili nollautui tällä viikolla.

En usko että tuollaista sääntöä, mutta voin luvata, ettei yksikään valmentaja päästä ammatilaiskisatasolla pelaavaa pelaajaa ylimääräisiin kisoihin(ellei satu samaan kaupunkiin) Yliopisto-otteluita kertyy parhaissa kouluissa helposti päälle 60(singelit ja dubbelit mukaanlukien) ja siihen treenit päälle, niin ei varmastikaan energiat riitä vielä käymään kisoissa.

Muistan ainakin viime kaudelta muutaman pelaajan, jotka saivat villejä kortteja CH-kisoihin ja parikin, joille irtosi villi Indian Wellsin karsintaan. Joten tuskinpa NCAA ainakaan ammattilaiskisojen pelaamista kieltää…

Eikös teillä opiskelijoilla ole edelleen tiukka sääntö, että teidän on painettava amatööristatuksella, eli kisasta ei saa tulla palkintorahaa enemmän kuin on kuluja tai sitten on kieltäydyttävä ottamasta vastaan palkintorahoja?
Ja jos tuon amatööristatuksen menettää, niin silloin menettää kai myös stipendioikeudenkin kouluun - ainakin NCAA:ssa - vai olenko väärillä jäljillä.

Oikeilla jäljillä ollaan. Kisan jälkeen pitää täyttää ITA:n kaavake, johon laitetaan omat tiedot, koulun tiedot ja kisan tiedot. Lisäksi eritellään kaikki kulut (mielellään) kuittien kera. Amatööristatus menee, jos siellä todetaan pelaaja ammattilaiseksi ja sen jälkeen ei ole mahdollisuutta saada stipendiä mihinkään kouluun. Statuksen ansaitsemiseksi pitää käydä läpi suht pitkä selvitys, jossa tarkastellaan mm. kouluhistoria 12-vuotiaasta lähtien.

Kyllä siellä tiukka seuranta kilpailuista on eli isoissa kisoissa menestyvät todennäköisesti saavat yhteydenottoja asian tiimoilta, mutta futureissa pelaavien ei tarvitse stressata, kun kassavirta aina miinuksella. Ennen sääntöjä pystyi kiertämään “lahjoittamalla” ylimääräiset rahat hyväntekeväisyyteen, joka sitten maksoi ne myöhemmin takaisin.