Asiaan kuulumaton off-topic

Tähän ketjuun voi kirjoittaa kaikkea mahdollista mikä ei mihinkään muuhun ketjuun sovi tai viestit jotka menneet muihin ketjuihin, mutta jotka läikkyvät pelkästään yli aiheen, voi siirtää myös tähän ketjuun.

1 tykkäys

Hyvää Joulua!

Kiitos Samoin!

Ai hitsi kö teki hyvää kana-aurajuusto pitsa krapulaan!

Meinaako TP katsella tänään Winnipegin peliä kun sentään YLE näyttää ja primetimena, meidän koko kansan Paten pelin (?)

Varmasti moni urheiluihminen tämän katsoo ja minä muiden mukana. Saunan päälle maistuu tshekkiläinen olut ottelun oheen, mutta kohtuudella huom. Taitolaji sekin.

1 tykkäys

Hardcourter oli täysin samanlainen jo Jatkoajassa, kun jatkuvasti hyökkäsi muita vastaan. Taisi esimerkiksi TP10:n mielenkiinto ja positiivinen asenne suomalaisjunnuja kohtaan saada osansa muutamaan kertaan sielläkin. Se taru loppui banneihin ja kannatan myös, että samoin käy täällä.

Hyvää joulua ja uutta tennisvuotta kaikille.

Joo bannia vaan ja vähän pitemmäksi, ei tuollaista häirikköä tarvitse kenenkään sietää, kun täällä muut yrittävät asiallisesti keskustella.

Valitettavasti täällä tilanne kärjistyi ja ylläpidon toimesta on siivottu viestejä. Toivottavasti keskustelu jatkuu taas asiallisena ja vilkkaana.

Hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta kaikille palstalaisille! :santa: :christmas_tree:

3 tykkäystä

Valitettavasti täällä edelleen vain lakaistaan yhden käyttäjän törkeydet maton alle, ja muita seurauksia ei tule. Hyvää joulua, ja tasokasta jatkoa keskusteluihinne.

Eikös tähän ongelmaan olisi yksinkertainen ratkaisu. Jos ongelmia ilmenee niin ensin bannit ja sen jälkeen kirjoitusesto yksityisviesteihin sille joka ongelmia aiheuttanut.

Ylen palstalla oli taannoin mahdollista myös estää henkilökohtaisesti sellaiset kirjoittajat jotka eivät mieleen. Eikös tuo jo poistaisi ongelmaa ainakin joltain osin? Mutta koko ongelmaa ei tietty poista. Minusta käsittämätöntä jos kahden kirjoittajan välillä on toistuvasti turhaa vääntöä, että voivat edelleen lähettää toisilleen yksityisviestejä tai ilmeisesti yksipuolista vieläpä ollut.

Hyviä näkökantoja täällä tulee oikeastaan kaikilta, mutta homma lähtee lapasesta joillakin aivan liian usein mitä tulee törkyviesteihin ja hyökkäyksiin toisia kirjoittajia kohtaan.

Ei toisaalta liene se vuoden paras päivä tämän asian puintiin.

1 tykkäys

Harmi, jos sinulla on sellainen olo että palstan ylläpito lakaisee asioita maton alle. Viestit poistetaan jos ne eivät tänne kuulu, mutta se, että seuraamuksia ei tule ei pidä paikkansa.

Tätäkin asiaa on jo moneen kertaan yritetty ratkaista eri tavoin. Kuten jokainen voi itsekin käydä katsomassa, Hardcourter on tänään saanut eston palstan käyttöön. Edellisen loppumisesta ei taida olla juuri viikkoakaan.

Moneen kertaan on myös kyselty parannusehdotuksia sääntöihin ja toimintaan ja niitä.toteutettukin. Esimerkiksi nuo yksityisviestit toiselta käyttäjältä voi estää.

Lähes kaikki Keskuskentän koodi ja toiminta on myös avointa; kuka hyvänsä voi osallistua tai vaikka pienellä vaivalla perustaa oman kopionsa foorumista, jos täällä ei toiminta miellytä ja haluaa käyttää jouluaattonsa tällaisten asioiden setvimiseen.

Kiitos tähänastisista keskusteluista ja tasokasta jatkoa.

4 tykkäystä

Lienen paksunahkainen ja asiat perspektiiviin asettava, kun olen aina osannut suhtautua Hardcourterin juttuihin suhteellisuudentajun säilyttäen, ilman mitään ikäviä tuntemuksia? Maailma on ikävä paikka kaikkineensa, ja jos jollain on todella hirtehinen huumorintaju, niin mitäs sitten? Lajeja kuolee sukupuuttoon, luonto tuhoutuu, fundamentalistisuudet ja ideologiat sekä yleinen ihmisluonto aiheuttaa jatkuvasti peruttamatonta tuhoa siellä täällä…

Ehkä te, jotka tiedätte Hardcourterin paremmin, tiedätte asioita, joita minä en, ja koette, että hänelle itselleen(kin) on parempi olla jäähyllä täältä ja pistää mahdollisesti prinkallaan olevat asiansa kuntoon?

Hyvää joulunaikaa kaikille!

Tuota en huomannut. Hyvä että toimenpiteet ovat tarpeeksi järeitä, ja hyvää joulua ylläpidollekin.

Otetaanpa se jalkapallon rankkarin tuomitsematta jättäminen tänne, koska joku voi saada päänsärkyä ollessaan eri mieltä tämmöisestä, kuitenkin palstalle kuulumattomasta asiasta.

Muistinvaraisesti tapahtui seuraavaa: N hyökkäsi. Suhteellisen lähellä maalia (maalivahdin aluetta rajaavien viivojen nurkkauksessa?) A:n puolustaja ylettyi hyppäämällä pukkaamaan palloa. Ihan vierestä tilannetta seurasi N:n hyökkääjä.

Pallo osui välittömästi pukkauksen jälkeen pukkaajan omaan, kohotettuun olkavarteen, josta sai kimmokkeen ja nousi korkeuksiin hyökkääjältä tavoittamattomiin.

Tuomari lähti videolta tarkistamaan. Ja välittömästi päätyi siihen, että käsivirhe oli tahaton, ja siis sääntöjen sallima teko. Näin selostajatkin vakuuttivat.

Oleellista tässä ei ole tahattomuus vaan se että puolustajan (käsi)virheen ansiosta hyökkääjä menetti kokonaan mahdollisuutensa maalintekoon tilanteessa.

Tuommoisella logiikalla ei sitten saisi tuomita myöskään huolimattoman, palloon osumattoman liukutaklauksen seurauksena tapahtuvaa hyökkääjän kaatamista. Sehän on kuitenkin aina tuomittava rike eikä tahattomuus siis kelpaa miksikään anteeksiantamisen perusteeksi.

Sääntöihin ei ole huomattu ottaa tällaista rangaistusalueella tapahtuvaa todella harvinaista käsivirhettä ilmiselvine hyötyseurauksineen.

Arbitrokin tietää, että kaikkea mahdollista ei voi luetella tennissäännöissäkään tyyliin: sallittu, kielletty, kielletty, sallittu jne.

Jos tuomari -olkoon laji melkein mikä tahansa- katsoo, että tuomio on annettava vain sen mukaan mitkä ovat olleet tapahtumat itse tilanteen sattumishetkeen asti eli välittömänä jatkeena tapahtuva ei enää kuulu tuomioon vaikuttaviin osatekijöihin, niin tuomari on väärällä alalla!

On noissa filosofinen ero. Liukutaklaus on selkeä akti, joka puhtaasti tehtynä on peliin kuuluva taitoelementti. Tahaton käsivirhe ei ole varsinainen akti toisin kuin tahallinen käsivirhe. Liukutaklaukset ovat siis kaikissa toteutustavoissaan akteja.

1 tykkäys

Juurikin näin. Ero ei ole kovinkaan hälyvä, vaan aivan selvä. Puhutaan appelsiineista ja omenoista noissa tilanteissa, eikä niitä voi sen takia toisiinsa suoraan verrata.

Mielestäni verrattavissa olisi tilanne, jossa kädellä yritettäisiin tahallaan osua palloon ja ei osuttaisi, tehtäisiin ns hutihuitaisu. Miten Markus tuomitsisit sellaisen tilanteen, jotta olisit omissa sääntötulkinnoissasi johdonmukainen?

Voin omasta puolestani todeta, että jos käsihuitaisu estäisi vastustajan peliä, niin tuomitsisin rikkeen, jos ei vaikuttaisi peliin, jättäisin tuomitsematta… :slight_smile:

1 tykkäys

Jalkapallon sääntöihin pitäisi tehdä muutos.
On paljon tilanteita joissa pilkku on liian raju tuomio mutta myös se tuntuu erikoiselta että puolustava joukkue välttyy jostain tilanteista ilman seuraamuksia.

Epäsuora vapaapotku pitäisi olla mahdollista tuomita useammin ja pilkkuja vähemmän.

1 tykkäys

On tosiaan absurdia, että tahaton käsi jossain rankkarialueen nollakulman nurkassa saa aikaiseksi samanlaisen maalintekopaikan rankkaripisteeltä kuin rappaus nilkkoihin 5 m maalista vetopaikasta.

Ovatko säännöt muuttuneet? Vanhaan hyvään aikaan ei tahatonta käsivirhettä taidettu ollenkaan tuntea. Pallo sai osua käteen vain tapauksissa jossa “käsi varsineen” oli kiinni vartalossa.

Jos oli olemassa tuon tahattoman käsivirheen riski, pelaajat “suojasivat” itsensä tuolla yksinkertaisella tavalla. Jos ei sitä tehnyt, altisti itsensä tahallisesti käsivirheelle. Tuomio oli selvä.

Tahaton käsivirhe olisi ymmärtääkseni ollut mahdollinen vain nyt kuvatun tapaisissa mämmäilyissä eikä teon mahdollisia hyötyjä olisi vaivauduttu ollenkaan miettimään. Selvä käsivirhe ilman hyötynäkökulmaakin! Hyvä käytäntö tai sääntö heitetty romukoppaan, miksiköhän?

Tpelaajalle sen verran, että epäilen tuomareitten haluttomuuden rankkarialueen vapareiden käytössä johtuvan siitä, että ainakin “suurissa” matseissa pelaajien kurissapitäminen ennen vaparia ja sen aikana on epäkiitollista hommaa.

Rankkari on helppo valvottava.