ATP-kiertue 2013

Vielä on jäljellä syksyn rippeet - se pärjää ken jaksaa - “nuorien uusien tähtien syttymisaikaa”

(YLE: http://chat.yle.fi/urheilu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=842305&fpart=1)

vko 38 Pietari, Metz
vko 39 Bangkok, Kuala Lumpur
vko 40 Tokio, Peking
vko 41 SHANGHAI MASTERS
vko 42 Moskova, Tukholma, Wien
vko 43 Basel, Valencia
vko 44 PARIISI MASTERS


http://www.tennis.com/pro-game/2013/10/joachim-johansson-may-attempt-mini-comeback/49401/#.UlVs8FP4Jqx

Joachim Johansson aikoo pelata Tukholman karsinnat?
Ja näköjään Björkman aikoo pelata nelurit Lindstedtin parina.

Shanghain Mastersin viimeisessä QFssa Wawrinka-Nadal hurja avauserä 6-7(10) takana, joka kesti 1h13min. Stan the Man ei pystynyt vieläkään viemään Rafalta ensimmäistä erää 11. keskinäisessä kohtaamisessa, vaikka miehellä oli 3 eräpalloa, joista 2 tie-breakissa. Nadal heitti kenttään kämmenstopparin *10-10 tilanteessa yli 20min kestäneessä tb:ssa, josta sai viimeisen mini-breakin. Wawrinkan 1st serve points won avauserässä 90% 21w ja 14ue, Rafa 18w ja 8ue.
EDIT: Nadal murskasi Wawrinkan nopeasti 2. erässä 6-1. Huomiset semit Djokovic-Tsonga ja del Potro-Nadal

Hieno matsi DelPotron ja Djokovicin välillä. Yhä olen sitä mieltä, että noin pitkäksi kaveriksi DelPotrolla on suhteellisesti ottaen luokattoman huono syöttö. Toki Djoko on maailman paras palauttaja, mutta yksi ratkaiseva asia oli että Djokon syöttö oli vastustajaa huomattavasti tehokkaampi. Kaksi viimeistä erää Potro oli takakenttäpalloralleissa minusta aavistuksen jopa Djokoa parempi mutta se ei riitä, kun vastustaja saa omissa syötöissään monta ilmaista ja itse korkeintaan yhden. Tämä sitten näkyi selvemmin tiebreikissä. Hieman Potro myös tuossa aivan lopussa väsyi enemmän kuin Djoko. Djoko taas v lopussa monipuolisti lyömistään eli yritti ratkaisuja ja toisaalta löi välillä myös hiljaa.

Piti hieraista silmiä, kun tsekkasin Tukholman kaaviota, mutta totta se on

  1. kierros [Q] Joachim (Pim Pim) Johansson - Alejandro Falla

Pim pim karsinnoissa:

  1. kierros [W] Johansson - Chvojka 6-3, 7-5
  2. kierros [W] Johansson - Bachinger 6-3, 7-6(2)
  3. kierros [W] Johansson - Dzumhur 7-6(5), 6-4

Unelmafinaali Jarkko-Johansson :smiley:

Eikös se Tursunov tuossa taannoin sanonut, että nykyisin on niin hyvät kirurgit, että uran ehtoopuolta voi jatkaa ja jatkaa…

Ja Johanssonkin on huomannut, että tällä kuluvalla 2010-luvulla ikämiehet ovat juhlineet: jo 13 veteraani-ikäistä (väh. 31 v) ATP-kisan voittanutta. Mutta jotensakin noloa olisi nykypelaajille (ainakin niille nuorimmille!) kuitenkin, jos miltei kymmenen vuoden takainen mestaripelaaja noin vain tulee ja ottaa siinä iässä kisavoiton!

Pim Pim voitti Fallan 6-1, 6-3. Raonicia vastaan on sitten mahdollisuus tylyttää nykynuorisoa.

Venäjän suurlupaus Khachanov (17-vuotias,198 cm) vei Tipsyltä 1. erän Moskovassa.
Ja villin kortin juniori voitti koko ottelun 6-4, 6-4.

Aika vakuuttava esiintulo. Viime vuonna Khachanov pelasi yhden Futures-turnauksen häviten ensimmäisellä kierroksella pystyyn Vatutinille. Tänä vuonna ei yhtään Futurea, ei yhtään Challengeria, mutta kahdessa ATP-kisassa saldo on jo 3-1.

Joskus nämä eri kansallisuuksien geneettiset(?) erot ovat huvittavia. Itseäni hitusen nuorempi Karlovic harmaantuu jo kovaa vauhtia, ja 17-vuotiaalla Khachanovilla on tuuheampi parrankasvu kuin minulla tulee varmaan koskaan olemaan. Jaa, niin olihan siellä pelikin. Ei tuo nuoren venäläisen peli mitenkään ihmeelliseltä näytä, mutta noiden tulosten perusteella täytyy kyllä pitää silmät auki

Mikäs Verdascolle tuli kun meni Jarkon voittonsa jälkeen luovuttamaan Ferrerille?

Ferrer on siis pelannut yhden ottelun ja on semifinaalissa :slight_smile:

Jonas Björkman(41v) jatkoi hienosti comebackiaan voittamalla Tukholman nelinpelin kvartsissa parinsa Robert Lindstedtin kanssa Gulbis/Tursunovin 4-6 6-1 (10-8).

Björkman oli 16 vuotta sitten parhaimmillaan nelinpelissä rankingilla ATP4. Björkman voitti ainakin 9 nelinpelin GrandSlam-mestaruutta, joista viimeisimmän Ranskan avoimissa 2006. Kesällä 2008 Björkman pelasi vielä Wimbledonin nelinpelin finaalissa! Björkman on voittanut urallaan 54 ATP-tourin nelinpeliturnausta, joista 3 Turholmassa ja 7 Båstadissa. Vieläkö tähän komeaan tilastoon tulisi sunnuntaina yksi voitto lisää? Se on täysin mahdollista. Björkman oli tämän päivän pelissä - ainakin ottelutiebreakissa - parempi kuin parinsa Lindstedt, joka on tällä hetkellä nelinpelirankingissa ATP19 ja ollut parhaimmillaan ATP3. Björkman/Lindstedtilla on Tukholman turnausvoittoon hyvät mahdollisuudet. Björkmanin peliä tänään katsoessa voi vain todeta että huippunelinpelaajan taito ei ole hänen parhaista vuosistaan juuri ruostunut!

Wienin ATP-turnauksen kvartsissa käydään parhaillaan huimaa taistelua.

ATP-tourin veteraanit Tommy Haas(35v;ATP12) ja Radek Stepanek(34v;ATP46) ratkaisivat ensimmäisen erän huikean hyvätasoisessa tiebreakissa, jonka Haas voitti 12-10. Kannattaa alkaa katsomaan tätä ottelua, jos on perjantai-illan ohjelmasta pulaa!

Meidän Jarkkommehan on 2-3 vuotta nuorempana lähes juniori vielä näitten miesten rinnalla. Hyvin on Jarkolla vielä pari vuotta aikaa pelata menestyksellä ATP-tasolla jos terveenä pysyy.

Tähän pieni tarkennus, eli Björkmanin neluriranking oli parhaimmillaan ATP1 ensimmäistä kertaa 12 vuotta sitten ja viimeksi aika tasan 8 vuotta sitten. Tuo ATP4 on kaksariennätys.

Mutta hyvältä tosiaan näytti 41v vanhuksen nelurivire!

Näinpä tietysti. Ihmettelinkin itse ettei Björkman ollut vielä korkeammalla nelinpelirankingissaan noilla turnausvoitoillaan. Mulle tuli lukuvirhe Atp-sivuilta asiaa tarkistaessani. Kiitos oikaisusta Milton.

Wienin tämänpäivän viimeisessä kvartsissa itävaltalainen tuleva huippupelaaja Dominic Thiem(ATP149;20v 1kk) laittoi todella tiukoille Tsongan(ATP8). Tsonga - Thiem 64 36 76(3).

Thiemilla on loistava voimakas kämmen ja ikäisekseen jo vahva syöttö sekä fyysinen nopea liikkuvuus. Näiden ominaisuuksien lähimmän vuoden aikana vielä vahvistuessa olen varma että hän nousee ensi vuonna 1993 syntyneiden ykköspelaajaksi ohi Veselyn ja ensi vuoden aikana voi hyvinkin jo nousta Top50-pelaajaksi. Jarkkokin olisi jo nyt vaikeuksissa tämän nuoren pelaajan kanssa. Mielenkiintoinen kaveri seurattavaksi.

Karlovic sentään nuiji 17v Khachanovin kumoon 6-4 6-0.

Tukholmassa Raonic voitti toisella kierroksella Johanssonin 6-2 7-6(3).

Dimitrov otti sitten Tukholmassa jo häneltä odotetun ensimmäisen Atp-turnausvoittonsa voittamalla finaalissa maailman tämän hetken kolmospelaajan Ferrerin luvuin 26 63 64.

Dimitrov nousee huomenna kaksinpelin rankingissa sijalta ATP28 uuteen rankingennätykseensä ATP22. (FootFault voisitko tarkistaa onko näin?). Top20 on nyt Dimitrovilla todella lähellä.

Kesän 2008 Wimbledonin poikien kaksinpelin finaalin muistamme erityisen hyvin. Silloin Dimitrov voitti Henri Kontisen 75 63. Nyt Dimitrov odotetusti on nousemassa Top20-pelaajaksi, mutta Henkka ei valitettavasti loukkaantumisten takia pystynyt näyttämään mihin hänen mahdollisuutensa olisivat riittäneet - Top100 piti olla Henkalle välitavoite matkalla kohti Top50:tä.

Federerin ja Dimitrovin eli “Pikku-Federerin” odotettu kohtaaminen toteutuu Baselissa, kun molemmat selviytyivät tänä iltana pelattavaan puolivälierään.