Australian avoimet 2017

Australian avoimien miesten pääsarjan ensimmäiset poisjäännit:

  • Juan Martin del Potro keskittyy vuoden alkuviikot kuntopuolen kohentamiseen
  • Juan Monaco
    Suojatulla rankingilla pääsarjaan:
  • Haas!, Robredo, Janowicz, Tursunov ja Kokkinakis
1 tykkäys

Mitä mitä?! Vieläkö Tommy Haas jatkaa uraansa :open_mouth: Olin jo melko varma että se oli siinä viimeisimpien loukkaantumisien jälkeen, kun ollut niin pitkään poissa ja kohta mittarissa 40v parin vuoden päästä jo miehellä. Mutta kelpaa kyllä, jos yhtään on enää “kilpailukykyinen” koska tykkään tosi paljon miehen pelistä!

Jos suojatulla rankingilla pääsee sisään, niin miksipä ei kokeilis vieläkö pysyy kyydissä mukana. Jos ei, niin ainakin helpot rahat saa pois kuleksimasta.

Todella niukasti on poisjääneitä. Monacon ja del Potron lisäksi vasta Berankis on vetäytynyt. Olin odottanut, että 1996-kaksikko Chung ja Donaldson menevät heittämällä pääsarjaan, mutta nyt tekee tiukkaa Duckworthillakin (ilmeisesti syy siihen, että yksi villi kortti on julkistamatta).

Edellisinä vuosina pois on jäänyt 5-6 pelaajaa, ja cut on ollut välillä 105-107 (tällä hetkellä 102). Vielähän noita ehtii tulla, ja Haas lienee yksi todennäköinen, kun on jäänyt kahdesta edellisestäkin pois.

Jos kärkipäästä ei vetäydy kukaan, niin 9-Nadal vs. 17-Federer voisi toteutua jo ensimmäisellä viikolla.

Japanilla menee lujaa. Karsinnassa kahdeksan miestä, karsinnan toisella kierroksella kahdeksan miestä.

Ei sattunut arpa kohdalleen Nadal-Federer matsille, mutta ensimmäisellä viikolla voidaan nähdä Berdych-Federer. Melko tasapuolinen kaavio, ja yksi LL-paikka jo tiedossa. Ei palaa Kokkinakis kaksinpeleihin vieläkään…

Nuoret vauhdissa Melbournessa. Kazakstanin 19-vuotias Bublik (ATP 207) pudotti Pouillen, joka ei kyllä koskaan ole päässyt 1. kierrosta pitemmälle Australiassa. Lucas joutui tosin luovuttamaan edeltävässä turnauksessa Brisbanessa.
Venäjän samanikäinen Rublev (ATP 152) voitti Taiwanin Lun ja kohtaa suraavaksi Andyn. Bublikilla parempi mahdollisuus päästä 3. kierrokselle, kun saa vastaansaTunisan Jazirin (ATP 52).

17-vuotiaan De Minaurin (ATP 301) voitto Gerald Melzerin viiden erän ottelussa ei ehkä ole niin suuri ylätys. Sam Querrey voi 2. kierroksella olla liian suuri pala.

Eipä yllättänyt Tommyn luovutus ei… Itse vähän jo odottelin että tuleeko ilmoitus jo ennen peliä ja antaa WO:n mutta kyllähän tuo nyt jostain tasosta vieläkin kertoo, että pystyy pelaamaan “eläkkeellä” kaksi noin tiukkaa erää Pairea vastaan :wink:

Zverev- Tiafoe tokalla rundilla, aijai mikä matsi tulossa… Olisikin päiväsessiossa heti ekana niin pitäisi kyllä valvoa tuo, kun en mikään aamuvirkku ole niin taas toisinpäin ei jaksais 5-7 välillä aamulla herätä tsiikaamaan. Itse veikkaan jopa ekan kierroksen matsien perusteella, että Tiafoe voi olla tässä voittaja erin 3-2 :wink:

Miten täällä on näin vähän keskustelua GS-kisan aikaan, kuitenkin tennispalsta hertsileijaa?! :smiley: Noh jep, kai ne junnupelit on sitten niin paljon kiinnostavampia :wink: Mutta joo, Rublev oli jopa naurettavan heikko mitä katselin Ändiä vastaan, ja toisessa erässä 2-0 tilanteessa kun britti tai skotti sai murtopallon sanoin itelleni et tää menee 6-0 Ändille tietäen Rublevin heikon kasetin ja niinhän se meni. Tuo oli jopa täydellinen match uppi Murraylle, kun mies aina hyötyy tyylistään näitä “heikompi” päisiä pelaajia vastaan joidenka ihon alle pääsee vaikka olisi vastassa voinut olla joku paljon huonompikin tennispelaaja. Mutta siitä osoituksena yksi palloralli, missä Murray oli täysin tuuliajolla mutta Rublev ei saanut tapettua palloa niin pääsi verkolta lopuksi lyömään maailman helpoimman iskulyönnin, ja pisti sen ihan flattina takaseinään.

Nyt juuri tällä kellonlyömällä rupeaisi olemaan sopiva aika Suomessakin (lähenee viittä iltapäivällä) seurata kisoja, mutta pelaajat, nuo hävyttömät ovat kehdanneet mennä nukkumaan! Aloittavatkin sitten jo klo 2 yöllä. Jos Suomi olisi Amerikka näin ei tapahtuisi. Mutta kun ei ole, minkäs teet!

Kyrgios näköjään hävinnyt Seppille viidennessä erässä 8-10. Kolmannen erän seitsemänteen peliin asti nuori aussi pysyi lähes viilipyttynä. Tässä kohtaa 40-0 tilanteesta kaks kaksoisvirhettä. Mutta sitten alkoi ärsyttää ja joku katsomosta pääsi miehen ihon alle erän aikana. Nick kuitenkin selvisi tuosta syöttövuorosta 40-30 tilanteessa. Seuraavassa, erän yhdeksännessä, syöttövuorossa hänet murrettiin ja maila lenteli. Seppi syötti erän helposti 6-4 kotiin ja taisi jopa aloittaa pistrangaistuksen turvin 15-0 tilanteesta(?). Tämän jälkeen en tiedä ottelun tapahtumista, mutta epäilen Kyrgioksen henkistä hajoamista. Sääli, koska tykkään miehen pelistä ja olisi ollut hienoa nähdä hänen etenevän pitkälle.

Seppin syötössä 7-8 tilanteessa Kyrgioksella oli matsipallo, jonka Seppi löi lopulta kämmenpuolelta linjaan läpi.

Mischa Zverev voitti John Isnerin 6-7, 6-7, 6-4, 7-6, 9-7 ja kohtaa 3.kierroksella Jazirin. M.Zverev täyttää elokuussa 30v ja pelaa uransa parasta tennistä. Nousee takaisin top50 pelaajaksi ensimmäistä kertaa sitten nuoruusvuosien 2009. Tällä viikolla jo sijalla ATP50 ja mikäli Jaziri kaatuu, niin ennätysranking ATP45 paranee vihdoin viimein.

Se mikä myös huomioitavaa, niin jos kymmenen vuotta nuorempi pikkuveli A.Zverev voittaa Tiafoen ja etenee 3.kierrokselle, niin eikös saman GS-kisan 3.kierroksella edellisen kerran ole nähty veljekset joskus vuoden 1991 kieppeillä, jolloin kyseessä olivat John ja Patrick McEnroe.

Rochusit eivät pelanneet saman GS-kisan 3.kierroksella.

Zimbabwen veljekset Byron ja Wayne Black eivät myöskään äkkiseltään katsottuna pelanneet saman GS-kisan 3.kierroksella, vaikkakin molemmat esim. AO:ssa 4.kierroksella, eri vuosina 1998 ja 1999.

Tässä tennispelaajien TES:n mukainen palkkataulukko tammikuulle 2017 :slight_smile:

Kyrgios hajosi henkisesti viidennen erän lopussa aika täysin. Räiski kakkossyöttöjä täysilä ja löi yhden lyönnin jalkojen välistä paineettomassa tilanteessa vatsa kentälle päin. Toki Seppi oli onnekas että tuon voitti.

Raonic vaikuttaa olevan erinomaisessa syöttökunnossa, tavoittelee voittoa tänä vuonna. Djokolla on vaikeampaa, hävisi juuri pitkän ekan erän Istominille.

Tänään vielä mm. Paire vs. Fognini, saa nähdä kumman kasetti hajoaa.

A.Zverev 19v - Tiafoe 18v matsi alkoi juuri. Tiafoe täyttää 19v huomenna ja Zverev 20v kolmen kuukauden kuluttua.
1997 ja 1998 ikäluokkien ykköset eivät ole kohdanneet koskaan aiemmin! Tarkistin tilastot sieltä 2009 vuodesta lähtien. Zverev ehtinyt aina vuotta aiemmin alta pois, kun Tiafoe tehnyt vuotta myöhemmin suunnilleen samat kovat jutut kuin Zverev. Tiafoe toki junnuvuosinaan kaatoi monet 1997 ikäluokan kärkinimet, mutta Zverev ei vastaan sattunut.

Tiafoe on seuraavalla ATP-listalla nuorin top100 pelaaja ja Zverev on puolestaan nuorin top50 pelaaja ja ehkäpä myös nuorin top20 pelaaja seuraavalla listalla.

Mielenkiintoisesti kisavoittoa puolustavat Murray/Soares vaikeuksissa Querrey/Youngia vastaan. Ensimmäinen erä meni jenkeille 63 ja toinen menee juuri tiebreakiin.

Jos Murray/Soares häviävät tämän, heiltä lähtee 1910 pistettä pois, koska 2000p korvautuu 90p:llä. Soares on Henkkaa 2140p ja Murray 2050p edellä.

edit. Ja niinhän siinä kävi, että Querrey/Young lähettivät hallitsevat mestarit lauluun 63 76.

1 tykkäys

Eikä mene ihan putkeen jatkokaan. Toisen ja kolmannen Djoko vei 7-5 ja 6-2, mutta nyt tuli neljännessä köniin 6-7(5). Saas nähdä miten käy. Vaikka en odottanutkaan Djokolta mestaruutta AO:sta, niin kyllä se on melkoinen yllätys jos haastajatason Istomin hänet pudottaa.

Niinhän siinä kävi.
Denis Istomin(UZB) - Novak Djokovic(SRB) 7-6(8), 5-7, 2-6, 7-6(5), 6-4

Istominillä tosiaan edelliset kahdeksan kisaa haastajakisoja eikä voittanut niistä yhtäkään, kahdessa sentään finaalissa. Lyhyt on matka huipulta tuonne.

Mainitaan sekin, että syyskuussa Istomin voitti Henri Laaksosen Davis Cupissa erin 3-1.

Kappas Istominia. Miten tuossa nyt noin kävi? :wink: