Australian avoimet 2018

Alustava lista on ulkona, ja pääsarjan cut tasan 100. Suojatulla rankingilla mukana ovat Haider-Maurer, Nishioka, Millman ja Berankis. Henri Laaksonen voi rankingilla 121 valmistautua suoraan karsintaan.

Australialaisilla iso määrä nuoria ja nuorehkoja pelaajia villin kortin tarpeessa: Tomic, Santillan, Kokkinakis, de Minaur, Purcell…

2 tykkäystä

Toivottavasti Tomug ei saa villiä, koska ei sitä ansaitse…

https://timesofindia.indiatimes.com/sports/tennis/top-stories/australia-doubts-as-novak-djokovic-pulls-out-of-qatar-open/articleshow/62306506.cms
Nyt vetäytyi myös seuraavan viikon Dohasta

Kaikki mahdolliset poisjäännit varsinkin huipulla ovat kauden alkaessa harmillisia uutisia.

No. Kukapa olisi uskonut vuosi sitten, että nyt vuoden vaihtuessa ranking-kärjessä ovat Rafa ja Federer.
Odotellaan rauhassa. Mm. Nole, Murray, ja Stan varmaan tulevat taas.
Laji on rankka. Joskus on maltettava toipua. Taitohan ei mihinkään katoa.

1 tykkäys

Andy Murray vetäytynyt pois

Kaavio ulkona, ja kolmas neljännes on aika huikea: Zverev, Thiem, Wawrinka, Djokovic… Alempi puolisko muutenkin kova, eli ainakin Nadal ja Dimitrov voivat olla tyytyväisiä.

Ensimmäisellä kierroksella mm. Ferrer-Rublev, Tsitsipas-Shapovalov, Tiafoe-del Potro. Toisella mahdollisesti Djokovic-Monfils.

Rublev nosti itsensä sijoitetuksi viime viikon saavutuksilla, ja Ferrer olisi noussut sijoitetuksi, jos tämä viikko ehtisi vaikuttaa.

3 tykkäystä

Sock ensimmäksenä top8 sijoitettuna ulkona. Venytteli ajoittain oikeaa reittä/alavatsaa/nivusta joten taisi olla pientä vaivaa.

Ukrainan Marta Kostyuk 15v voitti WTA27 Pengin 6-2, 6-2.
Kostyuk s.2002 voitti viime vuonna 14-vuotiaana junnusarjan ja sai nyt villin kortin naisten sarjaan. Kostyuk osallistumassa myös tämän vuoden junnusarjaan, mutta näinköhän mieli muuttuu kun naisten sarjan sijoitettu oli helppo vastus.
Kostyuk muistetaan myös lokakuulta yhteiskuvista Ruusuvuoren kanssa, kun molemmat junnu-Mastersin voittajia.
Kostyuk oli aiemmin voittanut 25.000 dollarin naisten kisan.

1 tykkäys

Joo, voitti viime vuonna vielä 14-vuotiaana 25:n Unkarissa häviämättä erääkään.
Seurasin pari hänen matsiaan viime syksyn Junior Fed Cupissa:
Aikamoinen drama queen - varsinkin jos on häviämässä erää tai matsia.

Mladenovic otti 15:nnen kerran peräkkäin turpaan, edellinen voitto elokuun alusta. Ennätysrankingia (9) olisi ainakin teoriassa tuollakin saavutuksella tulossa, vaikka toki sieltä joku ohikin tulee.

Tennys “the tank” Sandgren on liekeissä Stania vastaan. Kahden erän jälkeen johtaa 6-2,6-1. Rysty on aivan huikeassa kunnossa ja lisäksi näyttää jo ihan tennisammattilaiselta. Hiukset lyhyet, parta ajettu ja painoa pudonnut. Ehkä “the tank” lempinimen voi jo unohtaa. Stan ei ole ihan omalla tasolla 6kk huilin jälkeen, mutta Tennys tekee Stanin olon vaikeaksi.

2 tykkäystä

Puolet kolmannelle kierrokselle miesten kaksinpelissä selvinneistä oli 20-26-vuotiaita, ja toinen puoli 29-38-vuotiaita. Aika lailla parhaassa tennispelaajan iässä olevat 1989- ja 1990-syntyneet loistavat poissaolollaan, ja 1994-syntyneitä ei näkynyt edes toisella kierroksella.

1 tykkäys

Lienee levein ikäjakautuma sitten 1970-luvun, jos silloinkaan. Joihinkin kohtiin jää väkisinkin aukkoja. On niinkin, että puolet pelaajistasi oli 25-30 vuotiaita. Paras ikä on tuskin vuoden tai kahdenkaan tarkkuudella sanottavissa mentäessä yksilötasolle.

Siksipä kirjoitinkin “aika lailla parhaassa”, enkä “absoluuttisesti parhaassa”. Paras ikä on tietenkin yksilöllistä, mutta isossa kuvassa muutos on melko suurikin. 1960-luvulla syntyneiden yleisin ikä saavuttaa uransa paras ranking oli 23 vuotta, 1970-luvulla syntyneillä 24 vuotta, ja 1980-luvulla syntyneillä 26 vuotta (27:kin oli lähellä).

Väittäisin tuohon 1994-ikäluokkaan liittyen, että montaa kertaa ei ole vastaavaa tilannetta nähty. Kyllä ne aukot ovat yleensä osuneet toisen kierroksen kohdalla vielä huomattavasti nuorempiin tai vanhempiin.

2 tykkäystä

Se ois sitten tuplamurto ja 3-0 Chungille vs. Zverev vikassa erässä.

Ei ole kukkakeppi vielä lähelläkään sellaista staminatasoa, jolla pärjää AO:ssa. Kyrgios taasen porskuttaa, Tsongan skalppi jo takataskussa. Seuraavaksi Grigori nyljentään.

Marton Fucsovics ATP80 ja Tennys Sandgren ATP97 Australian avoimissa 4.kierroksella 16 parhaan joukossa.
Minulle näistä tulee mieleen Veli Paloheimon 4.kierroksen saavutus puskista vuodelta 1990.
Paloheimo kohtasi sitten 4.kierroksella ex ATP1 Mats Wilanderin ja hävisi erin 0-3. Eiköhän Fucsovics saa myös kyytiä tuossa vaiheessa Roger Federeriä vastaan.
Paloheimo eteni AO:n 4.kierrokselle rankingilla ATP120 ja nousi pitkälle tuon saavutuksen avittamana myöhemmin samana vuonna sijalle ATP48. Eiköhän Fucsovics ja Sandgren myös omaa nyt mahdollisuuden top50 ennätykseen saakka.
Veli pääsi 1990 suoraan pääsarjaan sijalta 120, niin paljon oli poisjääntejä vielä tuohon maailmanaikaan, eli ainakin noin 15 top100 pelaajaa dissasi koko turnausta vielä 28 vuotta sitten.

1 tykkäys

Yle Urheilu kirjoittaa artikkelin Chung Hyeonista. Se on hienoa että kunnioitetaan näissä aasialaisissa nimissä järjestystä - ensin sukunimi ja sen jälkeen etunimi. Mutta yllättävän usein sitten samassa artikkelissa lopuksi kirjoitetaan pelkästään etunimellä. Tennisliitonkin uutisessa Ruusuvuori voitti taannoin Yibingin. Tuttavallista menoa.

Tuossa tuo Ylen artikkeli Chungista, jossa artikkelin loppupuolella kirjoitetaan pelkästään Hyeonista viiteen eri otteeseen.

Tietääköhän toimittaja kumpi nimistä on sukunimi… se olisikin erikoinen artikkeli jos eurooppalaisesta tai pohjoisamerikkalaisesta kirjoitettaisiin pääosin etunimellä.

5 tykkäystä

Nämä kirjoitetaan länsimaisille, jotka lukevat äidinkielellään juttuja. On hyvä kirjoittaa ensin etunimi ja sitten sukunimi. Ei voida kerta kaikkiaan vaatia jokaiselta lukijalta yleissivistystä em. asian osalta - tai että kirjoittajat tsekkaisivat jokaisen maan kohdalla, miten käytännöt siellä nimien kanssa.

Olen eri mieltä. Kyllä toimittajan tulee kirjoittaa ensi sijassa oikein. Harkitsen mielipiteeni muuttamista, jos Hesari ja Yle alkavat lukijoiden heikkoa yleissivistystä “kunnioittaakseen” kirjoittamaan Jong-un Kimistä ja Xiaoping Dengistä.

Kukin kykynsä mukaan, mutta en mitenkään ymmärrä tahallista väärin kirjoittamista.