ITF World Tennis Tour ja ATP Challengerit 2019

Nonii, nyt tuli ulos ensimmäinen tarkempi paketti ensi vuodesta. Pikku viilauksia tehdään vielä.

Tässä on viimeisintä tietoa transition tourista, pro circuitista ja challengerien rakenteesta : https://www.itftennis.com/procircuit/transition-tour/english.aspx#questions

Ja tässä jo vanha lehdistötiedote challengereista: https://www.atpworldtour.com/en/news/atp-challenger-tour-2019-significant-revamp

Ensi vuodesta alkaen transition tourilla kerätään ITF world ranking pisteitä, joilla on mahdollista päästä varsinaisiin ammattilaiskilpailuihin jotka alkavat 25-tonnisista ja challengerien rakenne muuttuu kokonaan.
25 tonnisten finalisteille jaetaan myös ATP-pisteitä siirtymävuonna 2019 ja 2020 alkaen ATP pisteitä saa vain challengereistä ja ATP kisoista.
Transition touria voidaan siis pitää ammattilaistenniksen karsintasarjana.

Muutoksia voi spekuloida ja märehtiä monelta kannalta, mutta kyllä tämä oikeasti helpottaa hyvien nuorten nousua huipulle ja laajentaa tenniksellä elantonsa ansaitsevien määrää, koska uudessa systeemissä challengereihin pääsee enemmän pelaajia.
Nistäkin, jotka nyt ovat juuttuneet pro circuit tasolle osa pääsee ylemmäs ja saavat ainakin teoreettisen mahdollisuuden tienata paremmin ja parhaat junnut pääsevät mukaan kisoihin, joihin he nyt eivät välttämättä mahtuisi edes karsimaan.

Kun 15 tonnisia ei enää lasketa ammattilaispeleiksi, niistä poistuu myös vedonlyönti ja siitä aiheutuvat mittavat lieveilmiöt.

Naistenniksen rakenteissa on enempi säädettävää ja niitä täytyy sulatella myöhemmin loppuvuonna.

Missä tuo on sovittu että vedonlyönti loppuu transition tourista ? Lopetetaanko live datan lähettäminen peleistä ?

En tiedä onko jo sovittu, mutta siihen saamani tiedon mukaan pyritään ja hyvä niin. Vedonlyönti lieveilmiöineen on melkoinen ongelma.

Tuskin vedonlyöntitoimistot mitään lupaa kysyvät kisajärjestäjiltä tai lajiliitoilta, jos ottavat kohteita vedonlyöntiin. Lyödäänhän vetoa mm. kuninkaallisten lasten sukupuolesta ja nimestä tai ulkomaiset vedonlyöntitoimistot pitävät kohteita veikkausliigassa.

Eiköhän siinä luvat ole kysytty ja ilman livescorea ja statistiikkaa menee tulosten tarkastelu aika rändomiksi. Joku taho maksaa ainakin sievoiset summat ITF:n livescoren välittämisestä.

Kysyn noin yleisesti, onko mielestänne hyvä juttu ja hyväksi lajille, jos näissä pienimmissä kisoissa lyödään vetoa tuhansilla euroilla matseista, joissa parhaimmillaankin on panoksena alle tonnin lisätienesti voittajalle?

Vedonlyönti ei ole fiksujen hommaa. Siinä häviää rahansa. En näe mitään positiivista siinä. Ehkä joku nauttii, en tiedä. Köyhille amatööritennispelaajille toi on liian houkutteleva ansa.

En usko, että livetulosseuranta olisi loppumassa, päinvastoin se on aina halvempaa tehdä jopa täysin automatisoidusti. Ainakin lopputulokset matseista on pakko julkaista ja mikäpä estää niistä vetoa lyömästä.

Nykyisessä maailmassa se taistelu vedonlyönnista tavalla tai toisella johtuvia sopuiluja vastaan on donquijotemaista hölmöilyä.
Ei sitä kannattaisi ruveta sorkkimaan pitkällä peitselläkään! Antaa kiinnostumeiden leikkiä leikkejään, jos ihan rikollisuudesta ei ole kysymys.

Sopuiluun puuttumattomuus vain vähän aikaa kirpaisisi mutta veisi vähitellen koko hommasta uskottavuuden, ja homma vähitellen degeneroituisi marginaaliin. Eli tervehtyisi rahamäärien romahduksen mukana.

Voi tietysti ajatella niinkin, että kauimmin sen touhun lumoissa olisivat hm. ne jollain tavalla osattomiksi jääneet ja silloin yhteiskunnan tehtävä olisi tulla apuun karsimaan mätiä rönsyjä… “Tyhmyydestä sakotetaan”, oli kuitenkin äitivainaallakin tapana tuumia.

1 tykkäys

Niin, onko jo tietoa tuleeko tälle Transition Tourille yhtä kattavaa liveseurantaa kuin nykyisissä ITF-kisoissa? Arvonalennus ei liene ainakaan sentään niin suuri, että ilman tuomareita ruvettaisiin pääsarjaa pelaamaan joten siinähän se samalla vaivalla pisteiden kirjaaminen appiin menisi.

Mistään jo julkaisemattomasta ei ole toistaiseksi kuin arvailuja. Kaikki muut paitsi suomalaiset ovat nyt lomilla ja syyskuussa tulee varmaan lisää tietoa, mutta tuskin heti 1. päivä :wink:

Artikkelissa Harrin asemaa pidetään turvattuna ja Emilin asemaa kriittisenä.

Kaksinpelissä CH-kisoissa Harri tänä vuonna 37p ja Emil 22p. Tuossako välissä menee se raja?
Toki Harrin asema dubbelin kautta voi olla ok, tosin ainakin vielä toistaiseksi futureista suurin osa pisteistä.

Kun kaavion koko suurenee 32 pelaajasta 48 pelaajaan niin CH-turnauksien cut voi helpottua. Aiemmin vaikka noin 300 ja jatkossa joku 400. Tosin nykyisin osa top400 pelaajista pelaa futureita ja ensi vuonna kaikki challengerissa niin voihan olla että cut ei helpotu merkittävästi vaikka kaaviot isonee.

Tällaisia kysymyksiä esitin toukokuussa ja Hesarin artikkelista voi lukea “vastaukset”:

”En itse ymmärrä sitä logiikkaa, miksi näin kävisi”, Purho sanoi.

Heliövaara on samoilla linjoilla. Muutos sinänsä ei takaa kovinkaan paljon suurempia tuloja, vaikka ATP:ssä on laskettu, että haastajatasolle tulee lisää palkintorahaa noin miljoona dollaria.

”En usko, että paljon vaikuttaa siihen, kun edelleen ensimmäisten kierrosten palkintorahat ovat aika pieniä”, Heliövaara sanoi ja muistutti, että noin 250. sijalla oleva rankkaus takaa muita etuja.

TUNNELMAT tennismaailmassa ovat lähes sekasortoiset, kun ATP jyräsi päätöksensä läpi ja näytti voimansa nokittelussa Kansainvälisen tennisliiton (ITF) kanssa.

1 tykkäys

Uudet systeemit miesten tennismaailmassa ovat periaatteessa kaikille pelaajille jossain määrin tutut junnuvuosilta.
Ei nämä mitään täysin uusia keksintöjä ole. Otettu vain mallia junnukiertueiden systeemeistä.
Miesten Davis Cupin rakenne on jatkossa kuin junnujen U16 Davis Cup ollut iät ja ajat. Ensin karsintaturnaus ja parhaat maat viikon kestävään lopputurnaukseen.

Lisäksi kun miettii vaikka 19v aloittelevaa ns. ammattilaista niin tilanne muistuttaa jatkossa hyvin pitkälle 15v-kautta aloittelevaa. Siellä parhaat hyppää 14v-kiertueen jälkeen suoraan junnujen U18 ITF-kiertueelle ja heikommat harjoittelevat voittamista muutaman vuoden ajan TE16-kiertueella.

Uusi Transition on aivan kuin TE16-kiertue ja parhaat hyppää käytännössä tuon tason yli U18 junnuista suoraan CH-kisoihin.

Mutta kuten sanottua, tässä farmisarjassa ei oikein ole paikkaa kokeneemmille tahkoajille.
Vai onko kuitenkin? Osittain myös sama asia eri nimellä. Eikös jatkossakin näistä 15K ja 25K kisoissa ole rahaa jaossa kuten tähän saakka. Muuttuu vain se ettet ole enää ATP-rankattu mutta eihän se ole olennaista pelaajille jotka eivät pärjää CH-tason kisoissa.

Sillä tavalla parantaa NYKYISTEN Challenger-pelaajien tuloja, että ensi vuonna saa vielä muutamilla tämän vuoden onnistumisilla pelata samalla tasolla, ja todellisuudessa jo paremmat tahkoavat Transitionilla.

Vanha Challenger-jyrä kiittää, nuorta huippua ei kiinnosta, koska villejä kortteja tulee tarpeeksi, joten kärsijän rooli jää nuorehkolle hyvälle Futures-pelaajalle, joka ei tänä vuonna ehtinyt Challenger-tasolle. Monikohan tuollainen sijojen 400-600 20-25-vuotias lyö hanskat tiskiin?

1 tykkäys

Ja höpö höpö, kuinka moni niistä 400- 600 nuorista nytkään pärjää challengerissä? Ja jos ja kun pärjää, niin voi jatkaa pärjäämistä ensi vuonnakin.

Katsotaan vaikka vuoden 2020 alussa miten ensi vuonna kävi :wink: Voihan se olla, että sisäpiirikin on vahvasti briiffattuna oikeassa. Tai sitten oikeassa on vain innokas ja melko skeptisesti uudistukseen suhtautuva tarkkailija…

Unohdetaan pelaajat sijoilta 400-600. Kun sanot “höpö höpö”, niin perustelisitko miten tämä auttaa nousevia pelaajia sijoilla 200-350? Siellä voi olla vaikkapa 5-8 Futurea tänä vuonna voittanut nuori ja lupaava pelaaja suunnilleen sijalla 200, joka tipahtaa täysin tyhjän päälle. Ja toisaalta reilu kolmekymppinen muutamia ensimmäisen kierroksen voittoja Challengereissa napsinut pelaaja, joka saa tällä neronleimauksella uralleen lahjana vuoden jatkon.

Omaa työnantajaa saa, ja ehkä pitääkin, puolustaa, mutta rajansa kaikella. Kauniita puheita villeistä korteista, ja siitä miten ne kyllä auttavat nuoria ylös. Kyllä, auttavat niitä nuoria, joista turnausjärjestäjät sattuvat tykkäämään, ja jotka asuvat tarpeeksi turnauksia järjestävissä maissa. Tavalliselle, kehittyvälle, muttei superlupaukselle, tämä on yksinkertaisesti huono muutos.

Miten tämä edes voisi nopeuttaa kenenkään nousua ilman villejä kortteja? Ensin joudut keräämään lähemmäs vuoden toisia pisteitä, että edes pääset keräämään oikeita pisteitä. Vanhalla systeemillä nostit itsesi muutamassa kuukaudessa nollasta Challengereihin, ja sait samalla ihan oikean rankingin. Nyt saat ITF-pisteitä, joilla toki Challengereihin voi päästä, mutta jos viikolla järjestetään 1-2 kisaa, niin saattaa niitä ITF-almuja jonottaa aika moni muukin.

2 tykkäystä

Suppilo 3.portaalta 2.portaalle käy ahtaammaksi kuin aiemmin mutta onhan tie auki jatkossakin kaikille iästä riippumatta ilman villejä korttejakin.

Oliko 4 paikkaa CH-pääsarjaan uuden miesten ITF-listan perusteella, vai muistanko oikein lukeneeni.

Eli kun voitat tarpeeksi monta Transition tourin kisaa niin pääset miesten ITF-listan perusteella CH-pääsarjaan aivan samoin kuin nykyisin pääset jos voitat tukun FU-kisoja.

Jos viikossa järjestetään 6 CH-kisaa niin viikoittain on jaossa 24 kpl Transition-tourilla menestyneille CH-kisapaikkoja.

Uusi järjestelmä poissulkee lähinnä 500+ pelaajien pääsyn CH-turnauksiin mutta ei 3.kategorian tason turnausvoittajia jatkossakaan.

Miesten ITF-listalla olisi varmaankin syytä olla 50 joukossa jotta voi haaveilla mahdollisuudesta CH-kisoihin.
Onko suomalaiset kuinka lähellä tuota top30/top50 tasoa futureissa tänä vuonna?

“Jos viikossa järjestetään 6 Challenger-kisaa”. Ööö, onko minulta mennyt ohi jokin uutinen, jossa uusia kisajärjestäjiä on ilmoittautunut enemmänkin mukaan. Tänä vuonna ei yhdelläkään viikolla järjestetä kuutta kisaa:

0: 1
1: 3
2: 7
3: 8
4: 11
5: 13

Hiljaisemmat marras- ja joulukuu puuttuvat näistä.

Ja kyllä, tie on auki, mutta siinä vaiheessa kun kisoihin onnistut pääsemään, niin et omista vielä ensimmäistäkään oikeaa pistettä.

Eli keskiarvo enemmän kuin esilleottamasi 1-2 ja vähemmän kuin minun 6 kpl.
4 kpl × 4 siis 16 paikkaa ja joinakin viikkoina 20 kpl. Jokainen pelaaja ei pelaa jokainen viikko.
Top30 ITF-ranking siis syytä olla.