Muut suomalaiset tennismiehet 2016

Kohta ollaan jo maaliskuussa, eikä ketjua muista suomalaisista tennismiehistä ole ollut syytä perustaa? Henkka Kontinen on tällä kaudella enää ainoa suomalainen jota seurataan omassa ketjussa Jarkon lopettua henk.kohtaisissa kv-kisoissa. Mutta eiköhän vielä tuo otsikko -muut- toimi.

Tällä kaudella on melko lähellä sellainen tilanne että suomalaiset kaksinpelin tennismiehet tekevät kyseenalaista historiaa, sillä Suomen kaikkien aikojen heikoin ykköspelaaja ATP-rankingissa nähty 5.7.1993, jolloin Veli Paloheimo oli rankingilla ATP-632 Suomen ykköspelaaja. Seuraavalla viikolla 12.7.1993 sitten nuori Tuomas Ketola teki tulemistaan ja nousi ensin 500+ sijoille ja Tampereen CH-semipaikan jälkeen 400 joukkoon, jolloin tuo aallonpohja oli ohitettu.

Jarkko Niemisellä on heinäkuun 2016 Wimbledonin jälkeen saldossa 43p ja tällä hetkellä sijaan ATP-632 vaaditaan 48p, joten muilla suomalaisilla tennismiehillä aikaa saada kasaan tuollainen pistepotti vielä reilun neljän kuukauden ajan.

Eipä ole juuri ollut syytä perustaa tätä ketjua, kun meillä ei ole Henkan lisäksi yhtään tennisammattilaiseksi laskettavaa pelaajaa. Eläkeläisten lisäksi ATP-ranking on Suomen Futures-kisojen ansiosta muutamalla pelaajalla ja Tampereen menestyksellä Niklas-Salminen on peräti tonnin paremmalla puolella. Viime kesän jälkeen merkittävin saavutus kaksinpelissä on Wennäkosken yksi voitettu ottelu Futures-tasolla. Siitä ei kauhean paljon ole keskusteltavaa.

Ylen palstoilla oli aikanaan kysely, koska Jarkko Nieminen putoaa Suomen ykköspelaajan paikalta. Tällä hetkellä näyttää kovasti siltä, että tuo tapahtuu Tampereen turnauksen jälkeen, toivottavasti kuitenkin kolminumeroisella rankingilla. Pahimmillaan jos Tampereelta ei irtoa otteluvoittoa niin ykköspelaaja vaihtuu sillä hetkellä, kun Niemiseltä putoavat viimeisetkin ATP-pisteet US Openin jälkeen. Sitä ei tainnut kukaan osata silloin veikata?

Eero Vasa aloittaa kautensa tulevana viikonloppuna Turkin FU-karsinnoilla. Kovalla kentällä en edelleenkään odota Vasalta ihmeitä. Massakisoja odotellessa, niin silloin selviää että olivatko elokuun Suomen futureiden lupaavat tulokset kotikenttäetua, vaiko mitä.

Onkos Sillanpää lyönyt hanskat tiskiin, vaiko loukkaantuneena?
-97 kaksikkoa voinee pitää ammattilaisina, siinä vaiheessa kun ovat pojat opiskelunsa saaneet päätökseen. Elikä ensi kesästä lähtienkö(?) Toki kisaavat jo tässä kevään mittaan melko ahkerasti. Toivottavasti Niklas-Salminen toipuu pelikuntoon, niin onhan hän sen tason 19v-kausilainen, että painelee melko suurella varmuudella ainakin 700 joukkoon ja Eero Vasa toivotttavasti myöskin.
Mutta jos asiat lähtevät menemään väärään suuntaan, loukkaantumisia, itseluottamuksen murentavia tappiokierteitä, niin eipä tuo jhr:n skenaaario mahdoton liene.

Tämä 2016 lienee välivuosi, mutta onneksi lähivuosina on puolitusinaa parikymppisiä ikäluokista 97, 98 ja 99 kiertämässä tosissaan ammattilaiskisojen alemmilla portailla. Eiköhän joku näistä nouse kakkostasolle saakka, siihen on uskominen.
Tähän kohtaan sopinee Henrik Johansenin sanat: “Suomella on lupauksia, mutta ne ovat koulussa vielä”.

Sillanpää on listoilla 29.2. alkaen, ja tulosta pitäisi tulla. Kaikki kunnon pisteet viime keväältä.

Sillanpää aloittanee kautensa 29.2. viikolla Tunisian $10K futuren pääsarjassa… DavisCup-joukkueeseen ei siis silloin valittaisi. Mielenkiintoista nähdä millä tasolla Henrikin peli tulee olemaan.

Itse toivoisin nyt pitkäjänteisyyttä. Hammametissa voisi viettää vaikka koko maaliskuun, ja pelata viisikin turnausta. Kaikki vielä saman hotellin kentillä, eli ei kun kotiutumaan olosuhteisiin, ja kaikessa rauhassa tulosta tekemään.

Max Wennäkoski pelaa siis seuraavaksi reilun viikon kuluttua Kanadan $25 000 futurekarsinnoissa. Toivottavasti selvittää karsinnat ja kohtaisi pääsarjassa joko 15v Felix Auger Aliassimen tai 16v Denis Shapovalovin.
Kanadassa sen verran suuri joukko nyt lupauksia markkinoilla, että jo karsinnoissa vastaan voi tulla tasokkaita 15-16 vuotiaita junnuja Maxille vastaan. Sigouin, Lin, Galarneau, Krustev, Muamba.
Mielenkiintoisia kohtaamisia tuolla tarjolla siis.
Pääsarjassa lisäksi tarjolla mainittujen kanadalaisten lisäksi nimekkäät jenkit, Stefan Kozlov sekä paluun vihdoin tehnyt Ryan Harrisonin pikkuveli Christian Harrison.

Turkin Futuren karsinnat:
14-sijoitettu Eero Vasa 19v saa vastaansa turkkilaispelaajan, Mert Celik s.4.10.2001 (14v 4kk)

Tämä on jo Celikin 15:sta osallistuminen miesten futureen, joka varmasti on ennätyksellistä tuohon ikään mennessä, sillä nuorin mahdollinen ikä sääntöjen mukaan on 14v 0kk kun saa näihin kisoihin osallistua. Celik ei tosin säännöistä piitannut kun pelasi ensimmäisen futurensa jo 3.10.2015, vielä 13 vuotiaana. :smiley:
Celik hävinnyt kaikki ottelunsa erin 0-2.

Jos Vasa etenee lopulta ratkaisukierrokselle, niin vastaan tulisi 1-sijoitettu Scott Griekspoor ATP-328. Paha arpaonni siis, sillä hollantilainen jälki-ilmoittautuneena olisi pääsarjassakin 3-sijoitettu.

Turkki $10 000, karsinta
Eero Vasa - Mert Celik(TUR) 6-3, 6-1

Antalyan karsinnan toinen ja kolmas kierros pelataan vasta maanantaina.

Eero Vasa - Conor Berg (USA) 6-4, 5-7, 7-5.

Karsintafinaalissa odotettu tappio Scott Griekspoorille, lukemat 3-6, 1-6. Griekspoor oli päivän ekassa matsissa saanut pelata 19 geimiä vähemmän kuin Eero.

Max Wennäkoski pelaa Kanadan 25 000 dollarin futuren pääsarjapaikasta karsinnan ratkaisukierroksella jenkkki Michael Grantia vastaan. Grant ATP-911 noussut tonnin sakkiin pelaamalla neljästi FU-kvartseissa. Aikalailla taitaa olla Maxin tasoa, joten 50/50 matsi luvassa.

Pääsarjassa karsijoille tarjolla kovista lupauksista muun muassa Denis Shapovalov ja Stefan Kozlov. Myös 1-sijoitettu kohtaa karsijan.

Eipä löytynyt Henrik Sillanpäätä Tunisian futuren pääsarjakaaviosta. Kahden seuraavan viikon Tunisian turnauksen ilmoittautumislistoilta Henrikin nimi löytyy. Toivottavasti myös osallistuu ko turnauksiin.

Herkko Pölläsen ATP-profiiliin ilmestynyt kuva. :smiley:
www.atpworldtour.com/en/players/herkko-pollanen/pf69/overview

Tärkeämpää kun kuva olisi, että sinne ilmestyisi pisteitä😊

Tänä päivänä tosin kuva tuntuu olevan se pääasia ja tekeminen sivuasia :grinning:.

Valitettavasti juuri näin.

Mitä kuuluu Herkko Pölläselle? Viimeisin pääsarjaottelun voitto tammikuulta 2015. Kuinka Herkon yliopistotennispelit ovat sujuneet? Vieläkö voimme odottaa tänä vuonna Herkon voitokasta paluuta ammattilaistennikseen vai onko Herkolla jo takanaan loistava tulevaisuus?

Tennisliiton linkittämä HS:n artikkeli Eero Vasasta kertoo jotain tulevasta ja menneestäkin.
www.hs.fi/urheilu/a1457235275844

1997 kaksikko menossa siis Kreikkaan alkaen 21.3. Pelaajalistat olisivat pitäneet tulla jo viime viikolla, mutta ei näy ITF-sivuilla.

Henrik Sillanpää on tällä viikolla todellakin kaaviossa Tunisiassa ja arpaonneakin on, kun vastassa on villillä kortilla paikallinen Ameur Ben Hassen ATP-1556 jolla ei vielä voittoa pääsarjamatseissa tänä vuonna. Peli huomisen ohjelmassa.
Toisella kierroksella olisi tosin Ivan Nedelko vastassa eli arpaonni päättyy siihen.