Next Gen Finals 2021

Tänä vuonna tulossa mielenkiintoinen turnaus. Ketäs meillä onkaan mukana?

Alkuun kaksi, jotka hyvin todennäköisesti jättävät väliin, kun enemmän kiinnostaa Torinon paikka, ja jos ei se, niin ainakin Top10, ja paremmat asetelmat ensi vuoteen:

Jannik Sinner
Felix Auger-Aliassime

Molemmat ovat myös Tukholman listalla, ja tähtäin Torinon lopputurnauksessa.

Sitten enemmän tai vähemmän varmat osallistujat:

Carlos Alcaraz
Sebastian Korda
Jenson Brooksby
Lorenzo Musetti
Brandon Nakashima

Seuraavat pari paikkaa olisivat tarjolla Argentiinan suuntaan, mutta molemmat ovat Etelä-Amerikassa Challenger-listoilla:

Juan Manuel Cerundolo
Sebastian Baez

Eli varsin mahdollisia korvaajia olisivat nämä:

Holger Rune
Hugo Gaston

Jos oikein paljon vetäytymisiä tulee, niin pari tsekkiä olisi varmaan valmiina vaihtamaan Bratislavan Challengerin isompiin rahoihin:

Jiri Lehecka
Tomas Machac

Kahdeksas paikka menee villillä kortilla, ja varmasti italialaiselle:

Flavio Cobolli
Giulio Zeppieri

3 tykkäystä

Yritin jatkaa tämän turnauksen alkuperäistä ketjua, mutta se oli lukittu.

Kannattaa lukaista. Berrettini/Quinzi-keskustelu on huikeaa luettavaa näin neljä vuotta myöhemmin luettuna, ja varsin hyvä esimerkki siitä, miten vaikea tulevaisuutta on tenniksessäkin ennustaa…

1 tykkäys

Ettei menisi saman käyttäjän yksinpuheluksi niin veikataan finaaliksi Alcaraz - Korda - nuo tulevat maailman ykkönen ja kakkonen.

1 tykkäys

Odotetusti Sinner ja Auger-Aliassime jäivät pois, ja lisäksi Pariisissa loukkaantunut Brooksby. Argentiinalaiset lähtivät mukaan, ja Rune sekä Gaston mahtuivat myös mukaan. Villistä kortista on ilmeisesti luovuttu, ja hyvä niin. Kolme poisjääntiä, ja silti koko kahdeksikko jo ATP-tasoa. Kymmenisen vuotta sitten tilanne olisi ollut varsin erilainen, kun U21-pelaajia ei juuri sadan joukkoon mahtunut.

1 tykkäys

Eiköhän villi kortti liity isäntämaan pelaajaan. Ellei italialainen mahtuisi mukaan rankingin perusteella niin siinä tapauksessa villi olisi käytössä.

Tänään ikätovereita vastakkain.

2003 nro. 1 ja 2
Alcaraz vs Rune

2001 nro. 2 ja 3
Nakashima vs Cerundolo

2000 nro. 2 ja 4
Korda vs Gaston

Lisäksi 2002 nro. 1 Musetti vs 2000 nro. 5. Baez

Alcaraz vs Rune kohokohtana. Junnuissa voittivat kohtaamiset vuoronperään ja tiukkaa oli. Alcaraz johtaa kohtaamisia voitoin 2-1, mutta tämä on ensimmäinen näiden pelaajien pronousun jälkeen.

2 tykkäystä

Tuleekos näitä jostain nähtäväksi?

Discovery+ näyttää paraikaa. Eli myös ES Player

Uskaltaisin väittää, että kentän kulmiin lyöminen on näyttävämpää, kun ei ole neluriviivoja. Se näyttää radikaalimmalta ja kovemmalta riskiltä. Neluriviivat luovat ikään kuin turva-alueen, jolloin sivurajan tuntumaan lyöminen ei näytä niin kummoiselta.

Toisin sanoen helpottaa varmasti satunnaiselle katsojalle kentän hahmottamista tämä neluriviivaton maalaus.

E: Asia tuli siis mieleeni, kun tuntuu, että yleisö kohahtelee enemmän sivurajalle osuville poikkikentän lyönneille kuin normaalilla kentällä.

2 tykkäystä

Korda vs. Gaston 3-4, 3-4, 4-0, 4-3, 4-0

Gastonin peli tehosi alussa ja useita upeita lyöntejä jälleen. Lopussa ei kuitenkaan paremmasta epäselvyyttä.

Aiemmin Alcaraz vs. Rune 4-3, 4-2, 4-0. Alcaraz voitti viimeiset 6 peliä, kun Rune ei ihan enää pysynyt kyydissä.

1 tykkäys

Baez pelaa hienosti, vaikka Musettilla onkin vaivaa. Onko tuolla muuten ketään varalla, jos Musetti ei voi jatkaa? Cobolli?

Viihdyttävä pelaajakattaus kyllä kisassa. Ehkä siihen vaikuttaa, että vain yksi yli 190cm ja hänkin pelaa ihan hienoa tennistä.

Baez - Gaston ottelussa odotettavissa aikamoisia ralleja.

2 tykkäystä

Baezia olen jossain määrin fanittanut jo ainakin kolme vuotta, ja Gastonin pelikin aivan upeaa seurattavaa. Tuskin näistä pienemmistä miehistä aivan tulevaisuuden kirkkaimmiksi kärkinimiksi on, mutta olisi hienoa, jos ainakin hetkittäin loistaisivat…

1 tykkäys

Viihdyttävää neppailua myös tämä Gaston - Musetti, kun molempien verkkopeli ja kosketus ihan huippuluokkaa. Suorastaan hulvattomia pisteitä nähty useampi. Musettikin viimein syttynyt, kun pääsee koko ajan kikkailemaan.

1 tykkäys

Nuorissa on elämää. Vanhempi kyynistyy, ja tajuaa, että maailman ykköseksi voi nousta täydellisellä rystykrossillakin. Sitä kun sitten toistaa vuodesta toiseen, niin moni uskoo pelaajan olleen se kaikkien aikojen paras…

Musetti - Gaston 4-3, 4-3, 2-4, 3-4, 4-2. 2h33min ja kilpailun historian pisin ottelu. Ja pitkän koosteen saisi hienoimmista lyönneistäkin.

Musetti voisi pikaisesti opetella pois siitä, että levittelee käsiään vastustajan huikean lyönnin jälkeen. Kuin olisi itse pelannut huonosti. On nimittäin yksi ärsyttävimmistä maneereista. Mutta hienoa joka tapauksessa, että sai heikon syksyn jälkeen taisteluvoiton kotiyleisön edessä.

1 tykkäys

Nakashima - Rune 3-4, 4-1, 4-1, 4-3. Runelta loppui (taas) puhti, vaikka alussa pelasi upeasti.

A-lohkosta Alcaraz ja Nakashima jatkoon, Rune ja Cerundolo pihalle. B-lohkossa vielä kaikki auki.

Edit:
Baez paineli välieriin voittamalla Gastonin 3-0. Kordalle riittää yksi erä Musettia vastaan. Musetti jatkoon vain 3-0 voitolla.

Edit2:
Korda jatkoon, joten välierät ovat:
Alcaraz vs. Baez
Korda vs. Nakashima

Kyllähän tämä vahvasti Alcaraz - Korda finaalilta haiskahtaa, kuten täällä ennakoitiin.

4 tykkäystä

En tajua ironiaa/viittausta mutta jatkakaa toki: Next Genin pelejä on ollut ilo katsella. :zipper_mouth_face:

Alcaraz ei osaa tennistä yhtään sen enempää kuin muutkaan nuoret, mutta voittamisen palo omaa luokkaansa.
Aivan kuin esim. Djokovicilla.

Menee kentälle voittamaan ja uskoo itseensä. Vihaa häviämistä. Kuin härkätaisteluareenalla tai ne antiikin roomalaiset. Pelaa eikä pelkää. Tekee 100 prosenttisesti sen mitä osaa. Harva pystyy toteuttamaan koko osaamistaan. Terävin huippu siihen kykenee.

Itse olen äimistellyt sitä kuinka paljon Alcarazin pelissä etenkin syöttö ja kämmen on mennyt eteenpäin nyt 1-2v aikajänteellä. Alusta asti oli selvää että asenne, fysiikka, peliäsitys ja rysty tulevat olemaan maailmanluokkaa. On suuren pelaajan merkki että pystyy kehittämään ja muokkaamaan lyöntejään tällä tavalla. Samaahan voi sanoa vaikka Djokovicista - tai katsokaapas vaikka 18v Djokovicin sen aikaista syöttöä ja kämmentä. Nyt Alcarazin pelissä ei ole enää mitään reikiä, eli tulisiko GS titteli jo ensi vuonna?

Menee vähän aiheen vierestä mutta minulle tällä erää näyttää että tenniksen lähitulevaisuustulevaisuus voisi olla Big2:n heiniä johon kuuluvat Alcaraz ja Sinner.

Musettin peli on kaunista ja monipuolista mutta aavistuksen liian pehmeää - kohtalona enemmän Dimitrovin kaltainen ura kuin Federerin. Rune on väkivahva ja intensiivinen - mutta ei tarpeeksi sulava lyönneiltään ja eikä Alcarazin kaltainen atleetti. Korda osaa kaikkea ja menee korkealle mutta ehkei aivan ykköseksi. Nakashima on parantanut heikkouksiaan (fore ja syöttö) mutta lienee enemmän tuleva top 10 pelaaja. Muista tämän vuoden NextGen pelaajista ei liene ainesta ihan kärkeen.

Tämän lisäksi alati kehittyvän Ruudin lopullista tasoa ei ole vielä nähty. Ainakin Ranskaan tuleva vahva voittajakanditaatti, miksei jo ensi kesänä.

3 tykkäystä